Jump to content
Dogomania

Dorotka w typie JAGTRIERA. Zamarza w schornisku. JUŻ W NOWYM DOMU!! :))))))))))))))

Recommended Posts

Posted

Dorotka.

Piękna, młoda (ok. 1, 5 roku) sunia w typie jagteriera. Stęskniona za człowiekiem do granic możliwości. Na spacerach pełna energii, wigoru- gaśnie zamknięta w boksie. Smutno patrzy zza krat i wtula się w ludzka dłoń, którą tak rzadko ma okazję widzieć i poczuć, jak głaska :-( Absolutnie domowy pies- w pomieszczeniu natychmiast wskakuje na kanapę i zakopuje się w pościeli. Okropny zmarźluch, największe mrozy przed nami a ona juz drży jak osika. Nie wchodzi do budy nawet w największy wiatr i deszcz i niestety obecnie chopruje- ma katar, kaszel, dostaje zastrzyki (antybiotyk). Komfort przebywania w ciepłym pomieszczniu potrwa jeszcze kilka dni- na czas brania antybiotyku, potem znowu boks- i tak smutno będzie toczyc się koło jej życia- od choroby do choroby. Schronisko ją zniszczy, bo to wybitnie nie jest pies, który mógłby przystosowac się do zaistniałej sytuacji. Dorotka jest miła i spokojna, ale zabrana na spacer wykazuje ogromną aktywność. Cz ktoś zechce podarować jej dom?...

Sunia przebywa w schronisku w Dąbrówce pod Wejherowem. Będzie wysterylizowana (miałą termin na 18 września , ale choroba niemożliwiła zabieg). Nr kontaktowy do mnie: 511- 096- 432.

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

RYSIAK1 napisał(a):
jakiej wielkości jest psinka, czy jest w miarę grzeczna i jak chodzi na smyczy - mam panią,która chciałaby niedużą młodą wysterylizowaną suczkę;)

Dorotka jest małym pieskiem- nie mam pojęcia ile może ważyć, ale myślę, że jakieś 7-8 kg. Sięga do połowy łydki- gabaryty jak u foxteriera. Będzie sterylizowana gdy tylko wyzdrowieje- jeśli pani chciałaby Dorotkę dodatkowo postaram się monitorować sprawę. Jest bardzo grzecznym psem, jest kochana!!! Na spacerach bardzo energiczna, na smyczy trochę ciągnie- ale możne to być tego, ze na spacer wychodzi raz w tygodniu jak dobrze pójdzie i chce wtedy biegać "na zapas". Ona potrzebuje domu w trybie natychmiastowym!!! Pani na pewno będzie miała z niej pociechę. Jest naprawdę grzeczna, nawet nieśmiała w pierwszym kontakcie, nie narzuca się, ale jest bardzo wdzięczna za okazane serce. Sama słoycz. Dom - DOSŁOWNIE- ratuje jej życie.

Posted

Pani już miała kiedyś pieska- więc doświadczona ( szatan z niego był niesamowity:evil_lol:), a bardzo teraz potrzebuje towarzysza dnia codziennego, gdyż z powodu poważnej choroby męża,który niestety nie może być z nią w domu czuje się bardzo samotna.Podaruje dom pieskowi,który wniesie w jej zycie trochę radości - więc korzyść obustronna by była:evil_lol:

Czy mogłabyś pzesłać mi zdjęcia na meila, ja to jakoś wywołam i Pani dostarczę - myślę,że decyzja będzie pozytywna:lol: Tylko mam pytanie jak z transportem by to wyglądało - czy dałoby to jakoś radę zorganizować za pomocą dogomanii - ja niestety nie mam możliwości pojechać po pieska.

Oczywiście pani podpisze umowę adopcyjną:lol:
mój adres meilowy daję na PW

Posted

Zarówno pani jak i ja mieszkamy w Stargardzie - to serdeczna przyjaciółka mojej cioci(też psiary), powiem szczerze,że nie znam jej osobiście, ale mam pełne zaufanie do mojej cioci,która mi o tym powiedziała.Chyba jutro sama do Pani Basi osobiście przedzwonię i przebadam ją - ale jestem jakoś nadzwyczaj spokojna - a i mogłabym psiaka nadzorować;)

Posted

Ok, wiec z decyzją czekamy do jutra. Błagam, powiadom mnie smsem (nr w pierwszym poście)jeśli decyzja zapadnie- będziemy organizować transport wszelkimi możliwymi sposobami.A może można by się z Panią umówić jakoś np w połowie trasy? No, i uprzedź panią, że być może musiałaby poczekać na małą, dopóki nie podleczy sie na tyle by wkonać sterylkę.

Posted

Rozmawiałam z kierowniczką schroniska. Dorotka mogłaby ruszyć do nowego domu najwcześniej za dwa tygodnie- musi dojść do siebie po chorobie, i za tydzień można organizować sterylizacje. Jeszcze troszkę kaszle, ale jest już lepiej.