Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Murka']My możemy spróbować... Tylko to niestety może potrwać kilka miesięcy, pół roku... I to będą koszty niestety.
Może by p.Andrzeja zainteresować tematem? :roll:[/QUOTE]
Ja bym byla za, tylko gdzie my pozniej wyadoptujemy takiego kolosa:oops:
Zapytac mozna p.Andrzeja, bez niego nie damy rady :shake:

[B]Murko[/B], a pieniazki po Mai rozdzielilas jakos miedzy mieleckie psiaki?
Zapomnialam chyba o Rudym w mailu z proponowanym podzialem :oops: a tutaj okazalo sie, ze Rudy tak szybko znalazl dom, odpukac, odpukac.

Posted

Dziewczyny, a może jednak założyc wątek Loriemu? Może znajdą się jakieś Ciotki, wielbicielki molosowatych, które cos wymyślą? Ten pies jest skazany na dożywocie w schronisku. Nie wiem ile on ma lat, ale najmłodszy już nie jest. Może gdzieś znajdzie się jakis fan tak dużych psów, który podejmie tak niesamowite wyzwanie, jakim jest Lori? Trzeba brac pod uwagę to, że przy tak głębokim stresie, jakim będzie wyciagnięcie go ze schroniska, jego serce może nie wytrzymac. Z drugiej jednak strony, co to za życie, jakie wiedzie wciąż i wciąż przez tyle czasu :-( ...

Posted

Reno, ja jestem jak najbardziej za. Moze rzeczywiscie zglosza sie chetni do pomocy Loriemu. Pamietam go od samego poczatku czyli mniej wiecej 5 lat. Wyciagniecie Loriego moze sie odbyc chyba tylko na Sedalinie lub innych srodkach, bo on ze strachu potrafi sobie krzywde zrobic uciekajac, widzialam na wlasne oczy.

Posted

No to wieczorkiem usiądę i tym się zajmę.
Tymczasem mam wolne wyróżnione allegro po Rudim i zastanawim się co na nie dac? Czy Saif jest na wyróżnionym??? Bo Miśkę tam mam.

Posted

[quote name='Reno2001']No to wieczorkiem usiądę i tym się zajmę.
Tymczasem mam wolne wyróżnione allegro po Rudim i zastanawim się co na nie dac? Czy Saif jest na wyróżnionym??? [/quote]
[B]Reno[/B], Saif jest na wyroznionym. Jesli masz wolne allegro po Rudym, to moze dalabys ta suczke szczeniaczke z ogrodka, ktora wyrosnie na wielka? Agusia zalozyla jej wątek, zdjec jest duzo. Albo jakiegos psiaka z galerii, ktorego pstrykalysmy w sobote.

Posted

[quote name='Murka']My możemy spróbować... Tylko to niestety może potrwać kilka miesięcy, pół roku... I to będą koszty niestety.
Może by p.Andrzeja zainteresować tematem? :roll:[/quote]

A jaki to moglby byc koszt tak mniej wiecej>>

Posted

[quote name='tanitka']Modliszko nie zrobiłam zdjęcia Loli, ale myślę że będzie jeszcze okazja, bo obiecałam Pani Zofii że jej podaruję dużą klatkę dla papużek.
[/quote]

[B]tanitko[/B], jak będziesz sie wybierać do p.Zofii, to koniecznie weź aparat :cool3: Mai Ci nie popuścimy :eviltong:
P.Zofia jeszcze jakieś MMSa mi chyba chciała wysłać, ale coś poszło nie tak, bo przyszła mi wiadomość osobista (nie mam pojęcia co to takiego), której nie mogłam otworzyć, a w końcu "jej ważnosć wygasła" :roll:

Posted

oczywieście dziewczyny, ze zdjecia Maji i Loli sa zagwarantowane. Tyle tylko że będę w stanie odwiedzić p. Zofię dopiero w następnym tygodniu. Wytrzymacie??:razz:

Posted

Wytrzymamy Tanitko, wytrzymamy :cool3:

[B]Cioteczki[/B], pozostalosc po Mai zostala i Pan Andrzej zezwolil na rozdzielenie srodkow miedzy mieleckie psiaki. Moja propozycja jest jn, moze sie wydawac, ze 'krzywo' zaproponowalam, ale z Era to chyba troche zostaniemy w hoteliku, poza tym ona jest najwieksza :
[B][COLOR=navy]500 zl Amigo (na jego miejsce wskoczy duza onka ERA za 5 tygodni)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]200 zl SAIF[/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]200 zl Gracja[/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]200 zl Rufi[/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]200 zl Monka[/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]200 zl Misia [/COLOR][/B]

To tylko luzna propozycja. Dajcie swoje, musimy wspolnie zdecydowac.

Posted

Bardzo sprawiedliwy podział.
[SIZE=1]Ale skoro Monka jest sponsorowana przez miłośników corgi... to może te pieniążki przydałyby się bardziej reszcie psiaków z Mielca? (tak sobie gdybam :roll:)[/SIZE]

Posted

[quote name='Ra_dunia']Bardzo sprawiedliwy podział.
[SIZE=1]Ale skoro Monka jest sponsorowana przez miłośników corgi... to może te pieniążki przydałyby się bardziej reszcie psiaków z Mielca? (tak sobie gdybam :roll:)[/SIZE][/quote]
Raduniu, ale my nic do Monki sie nie dolozylysmy, wg mnie wypadaloby, bo ona tez mielecka jest. Tak samo Gracja i Rufi. Takie jest moje zdanie.
O Kasi nie zapomnialam, ale Kasia juz za miesiac pojedzie do domu, poza tym jest malutka i Sabinka jakos daje rade oplacic hotelik.

Posted

[B][COLOR=#000080][COLOR=blue]Poprawilam, ale wstyd, ze zapomnialam o Misi[/COLOR] :oops:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#000080]500 zl Amigo (na jego miejsce wskoczy duza onka ERA za 5 tygodni)
200 zl SAIF[/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]200 zl Gracja[/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]200 zl Rufi[/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]200 zl Monka[/COLOR][/B]
[B][COLOR=navy]200 zl Misia [/COLOR][/B]

Posted

Z konta Mai (1509 zł) pobrałam 43,85 zł na transport Reno, więc [B]pozostaje 1465,15 zł[/B].

W związku z przyjazdem Carmen myślę, że trzeba ustanowić nowy podział majątku :evil_lol:

Posted

[COLOR=#000080][COLOR=#000000][B][QUOTE][COLOR=#000080][COLOR=#000000][B]pozostaje 1465,15 zł[/B]. [/COLOR][/COLOR][/QUOTE][/B][/COLOR][/COLOR]
[B]To moja bardzo luzna propozycja, uwzgledniająca Carmen i jej zwiększone wymagania, odrobacznie, ew.podleczenie, itp.[/B]
[B][COLOR=indigo]550 zl Carmen[/COLOR][/B]
[B][COLOR=indigo]315 zl Amigo (na jego miejsce wskoczy duza onka ERA za 5 tygodni)
200 zl Saif (jak pojedzie do domu, to przelozymy srodki na innego)[/COLOR][/B]
[COLOR=indigo][B]100 zl Gracja[/B]
[B]100 zl Rufi[/B]
[B]100 zl Monka[/B]
[B]100 zl Misia [/B]
[/COLOR][COLOR=teal][B]W ten sposób każdy mielecki psiak otrzyma spadek po Mai.[/B][/COLOR]

Posted

Era może przyjść na miejsce Saifa, jeśli ten pojedzie ;)
Saif jest na stałym miejscu wolontariuszy mieleckich (za nim długa kolejka psiaków), a Amigo na Twoim Ulka stałym miejscu i Ty decydujesz co na jego miejsce przyjdzie (może po Amigo "wskoczyć" np. Carmen, jeśli będzie biednie ze środkami).
Trochę to skomplikowane, ale chcę aby był porządek, bo do kolejki mieleckiej wpisują psiaki wszyscy wolontariusze i każdy czeka aż przyjdzie kolej na "ich" pieska.

Posted

[quote name='Ulka18']
[B]To moja bardzo luzna propozycja, uwzgledniająca Carmen i jej zwiększone wymagania, odrobacznie, ew.podleczenie, itp.[/B]
[B][COLOR=indigo]550 zl Carmen[/COLOR][/B]
[B][COLOR=indigo]315 zl Amigo (na jego miejsce wskoczy duza onka ERA za 5 tygodni)
200 zl Saif (jak pojedzie do domu, to przelozymy srodki na innego)[/COLOR][/B]
[COLOR=indigo][B]100 zl Gracja[/B]
[B]100 zl Rufi[/B]
[B]100 zl Monka[/B]
[B]100 zl Misia [/B]
[/COLOR][COLOR=teal][B]W ten sposób każdy mielecki psiak otrzyma spadek po Mai.[/B][/COLOR][/quote]

Nikt nie protestuje, więc chyba rozdzielamy? :roll: