Murka Posted January 4, 2009 Author Posted January 4, 2009 [B]Ulka[/B], Ty chyba już proponowałaś Maję Fundacji? Wg mnie ona powinna iść od razu do DS. Każda zmiana miejsca będzie dla niej strasznym stresem, nawet przestawienie jej z jednego boksu do drugiego, a potem do domu powoduje dezorientację i lekkie cofnięcie jej socjalizacji. Ona nie powinna trafić do kolejnego DT, więc jeśli szukać w Niemczech do domku stałego... :razz: A tu Maja i kompanija ;) Maja próbuje zaczepiać do zabawy Desta ;) [IMG]http://img209.imageshack.us/img209/9412/tofikk3rt4.jpg[/IMG] Quote
Ulka18 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Murka'][B]Ulka[/B], Ty chyba już proponowałaś Maję Fundacji? Wg mnie ona powinna iść od razu do DS. [/quote] Murka, pisalam, pisalam, ale wtedy nie bylo chetnych. Moze teraz sie uda z DS od razu. Zapytam. Quote
Reno2001 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Ulka18']Murka, pisalam, pisalam, ale wtedy nie bylo chetnych. Moze teraz sie uda z DS od razu. Zapytam.[/quote] A im szybciej, tym będzie większa szansa, że znajdzie się DS ;). Quote
Ulka18 Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 Ewcia, wiesz jak zbliza sie TA pora, to wtedy dziesiatki maili krązy codziennie. Ale to dobrze, tak ma byc, potem widac efekt. Wybiore jeszcze ostatnie zdjecia Majki i podesle ponownie Fundacji. Quote
Murka Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Maja dzisiaj powaliła mnie z nóg i dopiero dotarło do mnie jakie zmiany zaszły w tym psie :razz: Już wcześniej próbowała brykać, więc na końcu ogrodu gdzie nie ma bodźców które mogłyby ją wystraszyć (sąsiedzi, jadący samochód ulicą itp.) spuściłam ją z linki. Maja zaczęła brykać, biegać, zaczepiać psy do zabawy :crazyeye: Normalnie zwykły radosny pies :-o Co więcej, zawołana w te pędy pędzi do mnie! Cieszy się, domaga pieszczot, skacze na mnie, lejzor do samej ziemi... Pomyślałam no nie, muszę Wam to pokazać, zapięłam ja na linkę i poszłam do domu po aparat. Nakręciłam kilka filmików, ale Majcia już była nieco wybiegana więc nie pokazały tego co widziałam ja :cool3: Poza tym aparat ją nieco jeszcze peszy i ogonek ma trochę przyklapnięty. Normalnie trzyma go na wysokości grzbietu :razz: Potem przeszłam przez cały ogród z Mają bez linki, bez problemu. Maja SAMA weszła do domu! Oczywiście gdyby zobaczyła obcą osobę, usłyszała jakiś dźwięk, na pewno by się zlękła i uciekła... ale ogromnym postępem jest jej zachowanie teraz, jest lękliwa, ale załapała kontakt z ludźmi i to jest wspaniałe! Serce mi rośnie jak patrzę jak ona się cieszy! W domu często zostawiamy jej otwartą łazienkę, wychodzi wówczas zwiedzać dom, jest bardzo ostrożna, ale i bardzo ciekawska :loveu: A teraz trochę materiału naocznego.. [IMG]http://img141.imageshack.us/img141/5425/majjjw1.jpg[/IMG] [IMG]http://img515.imageshack.us/img515/5246/majj1ey6.jpg[/IMG] I dwa filmiki: [url=http://www.wrzuta.pl/film/9B6jo40UK4/]Wrzuta.pl - MVI_0540[/url] [url=http://www.wrzuta.pl/film/9uaZsgPJje/]Wrzuta.pl - MVI_0546[/url] Quote
Reno2001 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Co za postępy :-o:-o:-o. REWELACJA!!!!!! [COLOR=darkgreen][B]Brawo Majka, brawo Murka! Świetna robota[/B][/COLOR] :multi::multi::multi: Quote
Murka Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 [B]Zgłosił się dom dla Mai!!![/B] Bardzo miły i konkretny dom z dużym ogrodem w Sulejówku. Ludzie starsi, chcą przygarnąć psa po przejściach. Mogą po Maję przyjechać! Oczywiście jest zgoda na wizytę przedadopcyjną. Kto się zgłasza??? Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 [B][QUOTE] [/B] [B]Zgłosił się dom dla Mai!!! Bardzo miły i konkretny dom z dużym ogrodem w Sulejówku. Ludzie starsi, chcą przygarnąć psa po przejściach. Mogą po Maję przyjechać! [/QUOTE][/B] Ale super :klacz: Juz pisze do pana Andrzeja, opiekuna i sponsora. Skad ci Panstwo dowiedzieli sie o Mai? Moze trzeba zmienic tytul, ze szukamy kogos spod Wawy, rejon Sulejowka? Quote
sisay Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ale fajnie!! :multi: Organizujcie wizytę, jak będzie z tym kłopot to postaram się kogoś znaleźć :loveu: Mam nadzieję, że to TEN domek :multi: Quote
Reno2001 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 O mamuś, trzymam kciuki. Sulejówek ten koło Warszawy. Kogo mamy z Wawki??? Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 A moze kogos poprosic z Warszawy np. Tanitke? Moze kogos zna, kto by mial blizej do Sulejówka? Quote
Ulka18 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Murko, mialabym corke mojej kuzynki do sprawdzenia domu w Sulejowku. Zapytaj Zainteresowanego kiedy by mogla podjechac? Ona konczy szkole ok. 14. Sobota-niedziela tez wchodzilaby w gre. Quote
Ra_dunia Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Taki tytuł wątku od razu poprawia humor wieczorem :) To teraz zaciskam mocno kciuki i czekam na przeniesienie do działu już w nowym domu :loveu: Quote
Murka Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 [B]Ulka[/B], jutro zadzwonię, zapytam i podam Ci namiary :multi: Quote
sisay Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Dziewczyny, moja zaprzyjaźniona i zaufana hodowczyni RR mieszka niedaleko Sulejówka i chętnie pomoże. Dajcie znać jeśli ta pomoc się przyda :) Quote
Jo37 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Tanitka mieszka niedaleko Sulejówka . Napiszcie do niej bo ona ma ogromne doświadczenie . Quote
agusiazet Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ale Maja wypiękniała i jak to dobrze, że suczka ma szansę na domek!!! I zdjęcia te ostatnie są piękne!!! Murko, jesteś prawdziwą czarodziejką, a Szerman czarodziejem!!! Quote
terra Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Bardzo się cieszę, że Majka ma szansę na dom:multi: Quote
Ulka18 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 [quote name='Jo37']Tanitka mieszka niedaleko Sulejówka . Napiszcie do niej bo ona ma ogromne doświadczenie .[/quote] Tak wlasnie myslalam, ze Tanitka moglaby sprawdzic. W razie czego moja kuzynka tez moze podjechac, mieszka w Wesołej i tez jest psiara, oczywiscie nie tak doswiadczona na wyzelkowo-jamnicza Ciocia Tanitka :cool3: Trzymam mocne kciuki za domek dla Mai :kciuki: Maja rzeczywiscie wyglada rewelacyjnie, to nie ten sam pies. Zmiane widac w oczach :loveu: Quote
Ulka18 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Tanitka, dzieki wielkie z gory za pomoc w sprawdzeniu domu dla Majki :Rose: Quote
Reno2001 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Ale się zaczyna dziac :cool3:. To luuuubię!!! Quote
Recommended Posts