Jump to content
Dogomania

*** MIODUSZKA *** JAK WELSH CORGI wiele lat w schronisku POJECHAŁA DO NIEMIEC!

Recommended Posts

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murka napisał(a):
Mioduszka to mądra sunia :cool3:
W związku z remontem boksów zewnętrznych Mioduszka tymczasowo przez kilka dni przebywa w domu (w jej boksie mieszka Amisia z remontowanego boksu). I nie ma ŻADNEGO problemu z sikaniem ani tym bardziej z koopkaniem :multi:

Ale super wiadomosci :klacz: Brawo Mioduszka, jaka madra to sunia :loveu:
Po tylu latach w schronisku :roll: jestem pelna podziwu :p

Posted

Tymczasem robię rozliczenie, Mioduszkowe już ostatnie ;)
Mioduszka wróciła dzisiaj do boksu wewnętrznego, ale powiem Wam, że w domu to przegrzeczna psina :loveu:

[SIZE=4]Stan finansowy na 19 październik wynosił +1238 zł.

Koszty:
300 zł hotelowanie
80,90 zł ogłoszenie
Razem: 380,90 zł

1238 zł (wpłaty) - 380,90 zł (koszty) = 857,10 zł
Stan finansowy na 18 listopad wynosi +857,10 zł.

[SIZE=2]Sorki za taką dziwną wielkość czcionki, ale coś mi się pogmatwoliło :oops:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Juz niedlugo :cool3: Powoli moze sie pakowac.

Widzialyscie corgowe cioteczki suczke jak corgi w mieleckim schronisku, ruda, mala, genialne uszy.

4 rude siostry.

Nie znosze takich sytuacji- umiera właściciel psa i pies ląduje w schronisku,czy na ulicy. Chyba ,ze pan był samotny.Czesto jednak rodzina chowa kogoś bliskiego,ponoć kochanego i nie stać jej na zaopiekowanie się ukochanym zwierząciem ojca,matki,babci. Obrzydliwe.:angryy:

No Mioduszko.szykuj sie.

Posted

Ich pan byl ponoc alkoholikiem, takze rodzina po nim nie plakala i chetnie pozbyla sie 4 jego suczek. 3 sa dzikawe, tylko jedna ta mala, uszasta nadaje sie od razu do adopcji.

Posted

Mioduszka pojechała dziś nad ranem do Niemiec!!! :multi:

Kilka ostatnich fotek, Mioduszka gotowa do drogi jeszcze u nas:

Czekamy na wieści z Niemiec...
Mam nadzieję, że sunia szybko znajdzie dom stały. W domu jest bezproblemowa (tylko kąpania nie lubi :evil_lol:), więc miejmy nadzieję, że ktoś ją szybko pokocha!

Monka miała przyjechać do nas transportem zwrotnym, ale TZ się nie zapakował ze wszystkimi psiakami, bo mieliśmy awarię psiowozu i musiał jechać zwykłym samochodem, gdzie miejsca jest dużo mniej.
Monka przyjedzie do nas jeszcze dzisiaj, TZ jest już w drodze do schroniska ;)

Posted

Mioduszko,wszystkiego najlepszego.
Ciesze się ,gdy psy znajduja nowe domy,a jednocześnie mi ich szkoda,bo te przeprowadzki to taki stres dla nich. Myslą sobie-"mam fajny dom u Murki",a tu bęc i zmiana miejsca. mam nadzieję,że domek dla suczki szybko się znajdzie i skończa się jej podróże. czekam na wieści z Niemiec,informacje ,jak Mioduszka zniosła podróz. Powodzenia suczynko.

Posted

Mioduszka byla grzeczna w podrozy, psiaki hotelikowe jechaly z Ewcia czyli Reno2001. Dziewczynki wiec siedzialy razem.
Troche sie stresowaly podczas przeladunku, ale wszystko bylo doskonale przygotowane i kazda sunia trafila do wlasciwego kontenerka z naklejonym zdjeciem i miejscem wysiadania. Mysle, ze Mioduszka, jak i inne sa pod naprawde troskliwa, profesjonalna opieka podczas transportu, a ich domek tymczasowy jest bardzo fajny.

Posted

Jest już u nas MONKA :multi::multi::multi:
Jaka ona duża i gruuuba :razz:
Jak się uporam z rozliczeniami i sprawami biurowymi, to zrobię jej wątek ;)
Podobno była sterylizowana, ale na 100% nikt tego nie wie :roll:

Posted

Robię rozliczenie Mioduszki, aby jasne było ile jest na koncie Monki:

Stan konta na 18 listopad wynosił +857,10 zł

Koszty:
30 zł hotelowanie

857,10 zł - 30 zł = 827,10 zł
Stan konta na 21 listopad +827,10 zł.

I taki jest stan konta Monki ;)

Posted

Mioduszka i Magia przyjely sie bardzo dobrze. Mona bardzo sie ucieszyla.
Obie sunieczki Magia i Mioduszka na razie sa spokojne. Opiekunka z DT wie, ze obie lubia rzadzic :wink:

Temat: Mioduskza und Magia
Od: "Dobermann-Nothilfe"
Data: N Listopada 23 2008, 9:26 pm

sind supergut aufgenommen worden.

Sie sind auf Pflege bei Mona.
Mona hat sich gefreut:-))))
Beide sind noch sehr ruhig, warten wir es mal ab.

Posted

Oto wątek MONKI:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/monka-z-mielca-nie-za-duza-nie-za-mala-nie-za-mloda-nie-za-stara-taka-kochana-125563/#post11301770

Jak ją zobaczyłam to od razu poleciałam sprawdzać w na stronie schroniska, czy mi Kierownik wydał odpowiednią sunię... Spodziewałam się suni mniejszej...
Porównałam zdjęcia i w galerii to faktycznie ta sama Monka, którą przywiózł TZ ze schroniska. Na fotkach w galerii nie widać dokładnie jej sylwetki.
W rzeczywistości Monka przypomina chyba bardziej zminiaturyzowanego i skundlonego ONa niż corgi... Ale mam nadzieję, że cioteczki corgowe nie będą chciały odesłać z tego powodu suni z powrotem do schroniska.
Ona jest bardzo kochana i baaardzo proludzka...

Posted

Super, że Magia i Mioduszka dobrze się aklimatyzują. Najważniejsze, że obie w ciepłym DT będą czekały na domki. Sądzę, że znajdą je niebawem.

Co do Monki to mam nadzieję, że cioteczki corgowe nie będą się gniewały, że sunia z corgi nie ma za wiele :modla:? My też znamy psiaki właściwie tylko z galerii :oops:.