Reno2001 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 To na prawdę bardzo dobre wieści :p. Quote
Ulka18 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Murka napisał(a):Mioduszka to mądra sunia :cool3: W związku z remontem boksów zewnętrznych Mioduszka tymczasowo przez kilka dni przebywa w domu (w jej boksie mieszka Amisia z remontowanego boksu). I nie ma ŻADNEGO problemu z sikaniem ani tym bardziej z koopkaniem :multi: Ale super wiadomosci :klacz: Brawo Mioduszka, jaka madra to sunia :loveu: Po tylu latach w schronisku :roll: jestem pelna podziwu :p Quote
Ra_dunia Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Super! Ale pomyślcie, że ją przecież tej czystości musiał nauczyć... Quote
bila1 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 o super :loveu: (martwiłam się :roll: ) kiedy Mioduszka wyjeżdża? Quote
Ulka18 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Juz niedlugo :cool3: Powoli moze sie pakowac. Widzialyscie corgowe cioteczki suczke jak corgi w mieleckim schronisku, ruda, mala, genialne uszy. Quote
Ulka18 Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [url=http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=0&sort=data%20DESC&pid=1889]Schronisko dla zwierz Quote
Murka Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Tymczasem robię rozliczenie, Mioduszkowe już ostatnie ;) Mioduszka wróciła dzisiaj do boksu wewnętrznego, ale powiem Wam, że w domu to przegrzeczna psina :loveu: [SIZE=4]Stan finansowy na 19 październik wynosił +1238 zł. Koszty: 300 zł hotelowanie 80,90 zł ogłoszenie Razem: 380,90 zł 1238 zł (wpłaty) - 380,90 zł (koszty) = 857,10 zł Stan finansowy na 18 listopad wynosi +857,10 zł. [SIZE=2]Sorki za taką dziwną wielkość czcionki, ale coś mi się pogmatwoliło :oops: Quote
mela2 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Ulka18 napisał(a):Juz niedlugo :cool3: Powoli moze sie pakowac. Widzialyscie corgowe cioteczki suczke jak corgi w mieleckim schronisku, ruda, mala, genialne uszy. 4 rude siostry. Nie znosze takich sytuacji- umiera właściciel psa i pies ląduje w schronisku,czy na ulicy. Chyba ,ze pan był samotny.Czesto jednak rodzina chowa kogoś bliskiego,ponoć kochanego i nie stać jej na zaopiekowanie się ukochanym zwierząciem ojca,matki,babci. Obrzydliwe.:angryy: No Mioduszko.szykuj sie. Quote
Ulka18 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Ich pan byl ponoc alkoholikiem, takze rodzina po nim nie plakala i chetnie pozbyla sie 4 jego suczek. 3 sa dzikawe, tylko jedna ta mala, uszasta nadaje sie od razu do adopcji. Quote
Murka Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 Mioduszka pojechała dziś nad ranem do Niemiec!!! :multi: Kilka ostatnich fotek, Mioduszka gotowa do drogi jeszcze u nas: Czekamy na wieści z Niemiec... Mam nadzieję, że sunia szybko znajdzie dom stały. W domu jest bezproblemowa (tylko kąpania nie lubi :evil_lol:), więc miejmy nadzieję, że ktoś ją szybko pokocha! Monka miała przyjechać do nas transportem zwrotnym, ale TZ się nie zapakował ze wszystkimi psiakami, bo mieliśmy awarię psiowozu i musiał jechać zwykłym samochodem, gdzie miejsca jest dużo mniej. Monka przyjedzie do nas jeszcze dzisiaj, TZ jest już w drodze do schroniska ;) Quote
terra Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Suniu, bądź szczęśliwa w nowym domku:loveu: Quote
Frytela Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Mioduszka, niech twój nowy dom będzie wspaniały, żebyś była szczęśliwa, co ja mówie - w 100% będziesz szczęśliwa :loveu::loveu: Quote
Ra_dunia Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Powodzenia Mioduszko kochana! Na pewno znajdziesz cudowny dom i kochającą rodzinę:loveu: To teraz czekamy na Monkę ;) Quote
mela2 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Mioduszko,wszystkiego najlepszego. Ciesze się ,gdy psy znajduja nowe domy,a jednocześnie mi ich szkoda,bo te przeprowadzki to taki stres dla nich. Myslą sobie-"mam fajny dom u Murki",a tu bęc i zmiana miejsca. mam nadzieję,że domek dla suczki szybko się znajdzie i skończa się jej podróże. czekam na wieści z Niemiec,informacje ,jak Mioduszka zniosła podróz. Powodzenia suczynko. Quote
Ulka18 Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Mioduszka byla grzeczna w podrozy, psiaki hotelikowe jechaly z Ewcia czyli Reno2001. Dziewczynki wiec siedzialy razem. Troche sie stresowaly podczas przeladunku, ale wszystko bylo doskonale przygotowane i kazda sunia trafila do wlasciwego kontenerka z naklejonym zdjeciem i miejscem wysiadania. Mysle, ze Mioduszka, jak i inne sa pod naprawde troskliwa, profesjonalna opieka podczas transportu, a ich domek tymczasowy jest bardzo fajny. Quote
Murka Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Jest już u nas MONKA :multi::multi::multi: Jaka ona duża i gruuuba :razz: Jak się uporam z rozliczeniami i sprawami biurowymi, to zrobię jej wątek ;) Podobno była sterylizowana, ale na 100% nikt tego nie wie :roll: Quote
Murka Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Robię rozliczenie Mioduszki, aby jasne było ile jest na koncie Monki: Stan konta na 18 listopad wynosił +857,10 zł Koszty: 30 zł hotelowanie 857,10 zł - 30 zł = 827,10 zł Stan konta na 21 listopad +827,10 zł. I taki jest stan konta Monki ;) Quote
agusiazet Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Mioduszko, bądź szczęśliwa. ja czekam na wątek monki z niecierpliwością, po takich rekomendacjach!!! Quote
Reno2001 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Mioduszce zyczę wszytskiego naj w nowym domu. Teraz czekam niecierpliwie na watek Monki :cool3:. Quote
Ulka18 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Mioduszka i Magia przyjely sie bardzo dobrze. Mona bardzo sie ucieszyla. Obie sunieczki Magia i Mioduszka na razie sa spokojne. Opiekunka z DT wie, ze obie lubia rzadzic :wink: Temat: Mioduskza und Magia Od: "Dobermann-Nothilfe" Data: N Listopada 23 2008, 9:26 pm sind supergut aufgenommen worden. Sie sind auf Pflege bei Mona. Mona hat sich gefreut:-)))) Beide sind noch sehr ruhig, warten wir es mal ab. Quote
Murka Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 Oto wątek MONKI: http://www.dogomania.pl/forum/f28/monka-z-mielca-nie-za-duza-nie-za-mala-nie-za-mloda-nie-za-stara-taka-kochana-125563/#post11301770 Jak ją zobaczyłam to od razu poleciałam sprawdzać w na stronie schroniska, czy mi Kierownik wydał odpowiednią sunię... Spodziewałam się suni mniejszej... Porównałam zdjęcia i w galerii to faktycznie ta sama Monka, którą przywiózł TZ ze schroniska. Na fotkach w galerii nie widać dokładnie jej sylwetki. W rzeczywistości Monka przypomina chyba bardziej zminiaturyzowanego i skundlonego ONa niż corgi... Ale mam nadzieję, że cioteczki corgowe nie będą chciały odesłać z tego powodu suni z powrotem do schroniska. Ona jest bardzo kochana i baaardzo proludzka... Quote
Reno2001 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Super, że Magia i Mioduszka dobrze się aklimatyzują. Najważniejsze, że obie w ciepłym DT będą czekały na domki. Sądzę, że znajdą je niebawem. Co do Monki to mam nadzieję, że cioteczki corgowe nie będą się gniewały, że sunia z corgi nie ma za wiele :modla:? My też znamy psiaki właściwie tylko z galerii :oops:. Quote
Recommended Posts