Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kinga&Wenka']madziu, ja niestety nie mogę pomóc, ale dzięki za powiadomienie, popytam się - może znajdę kogoś. ;)[/quote]
Kinga dzieki jak byś mogła to popytaj

Posted

sprawa się rozwiazała sasiadka sie zgodziła ze z nim wyjdzie na dwór jedzenie mu zostawimy a ma jeszcze zapytac syna o domek stały bo on ma dom z ogrodem. nie chce zapeszac ale to by było super dla Miszki.

Posted

Czytam od a do zet :)

i myslę sobie, że może wezmę Miszę? Mam na stanie dzieci 2 sztuki (dziewczynki) więc powinno być fajnie :)

mam też ogródek do latania - i mam sznaucerka mini 4-miesięcznego - szalejącego demona niestrudzonego więc może oni by tak sobie razem szaleli?

8 psich łap i 4 dziecięce?

szczerze mówiąc to ja myślałam o Onku (kocham strasznie :loveu:) - nawet już tu podpytywałam o dwa ale niestety moja młodsza córka boi się dużych psów :( - przestraszyła się w lato jak mojej mamy owczarek ujadał zawzięcie na coś i teraz nie ma mowy - boi sie i już - pewnie z czasem jej minie ...

natomiast z naszym małym bawią się obie pięknie więc może to jest dobre wyjście?

w dzień dziewczyny są w przedszkolu ale ja pracuję w tym samym budynku co mieszkam więc nie ma problemu - poza tym teren jest ogrodzony więc mogą się wściekać do bólu :cool3:

jak myślicie - dogadają się psy ze sobą?

Posted

wow!!! Bliss a skąd jesteś? jaki jest Twój sznupek do innych psów? myślę, że Misza powinien się dogadać z takim maluchem bez probmeu - nie trzymany na smyczy, nie odciągany nie wydaje mi się, żeby był groźny - ale trzeba by sprawdzić to - najlepiej zorganizować spotkani chłopaczków na ogrodzonym terenie i zobaczyć jak się dogadają - ahhh dwie dziewczynki do zabawy dla Miszy - toż to marzenie :loveu: ;)

Posted

:)

jestem z Konstancina - koło w-wy więc troszkę daleko

ale ogłaszam gdzieś na wątku że znalazłam suczkę sznupkową - demon był zaciekawiony nią - ona mniej bo nie dawał jej spokoju ;) - cały czas chciał brykać a ona była zmeczona tułaczką :)

suńka jest teraz u mojej koleżanki bo ona miała tylko rozpacz po psie - więc się nią opiekuje :)

tak myślę, że ten mój to jeszcze nie chłop a Misza już nie chłop więc może?

mój się ciekawi innymi stworami - na duże szczeka groźnie zza nogi ;) małe woła do zabawy tylko mało który daje radę ;)

no i zabawek mamy gdzies pewnie 1500 :razz: i sobie z dzieciakami wyrywają wzajemnie :D

pozostawiam temat do rozważenia :) - przede wszystkim jak Misza reaguje bo on starszy to ma już pewne nawyki - ten mój to jeszcze szczeniorek pełna gębą w dosłownym tego słowa znaczeniu :)

Posted

z Łodzi do Wawy nie tak daleko ;)

jak Misza był u mnie - krótko bo krótko, ale na spacerze wąchał się z samcem innym i nie było awantury, u Madzi jak jest to bywało różnie, ale generalnie moim zdaniem Misza nie powinien się awanturować - tzn może tak powiem - na początku trzeba by chłopaków przypilnować żeby się po kłócili w razie czego, a jak się poznają to powinno być dobrze - ja byłabym za sprawdzeniem jak chłopcy na siebie zareagują - Madzia a Ty co myślisz? :razz: teraz mały dla Miszki żadną konkurencją nie jest a zanim mały dorośnie to Miszkowy testosteron nie będzie już dominował ;)

Posted

no to może faktycznie trzeba jakiś wieczorek zapoznawczy im zorganizować :)

ja kiedyś (dawno co prawda) nauczyłam starego onka kochać kota ;) - i to na małej przestrzeni blokowego mieszkania ;)

z pilnowaniem nie ma sprawy - praktycznie zawsze jestem - praca w domu/dom w pracy :p

tylko zaznaczam raz jeszcze - mój ma pewnie jakies psie ADHD ;) i dlatego zaciekawiłam się Miszą, ze charakter zbieżny i może razem się wyszaleją - bo jeśli jednak Miszka spokojny dziadunio to może nie zdzierżyć ;)

Posted

wow czyżby jakiś domek sie kroił?! super by było Miszka do szczeniaczków no powiem szczerze ze nie sprawdzałam ale powinno byc dobrze bo on się denerwował tylko jak była w pobliżu sunia a ta sąsiadka mieszka z mamą drzwi w drzwi tylko że jej wcześniej nie pytałyśmy bo jej nie było zostanie z Miszą jutro.

Posted

hmm no właśnie

tak sobie myślę - ja mogę oczywiście po psa przyjechać ale kontakt powinien być chyba z drugiej strony prawda? tzn znając co nieco już maniakowe zwyczaje pewnie szacowne dogomaniaczki chcą zobaczyć ewentualny domek :cool3: i chyba (nie wiem nie mam doświadczenia zawsze miałam jednego psa na raz) piesy powinny na moich śmieciach się poznać - jak razem się dograją na tym terenie?

no motyla noga! tak tylko przeglądałam forum a tu pies się raptem w głowie mi zagnieździł ;)

Posted

och mnie to wszystko za serce chwyta - ja się łatwo wkręcam ;)

a jak widzę te różności tutaj to mi się włosy jeżą na głowie ...

No ale może choć jeden znajdzie schronienie - jeśli zechce oczywiście ;) choć z tego co czytam to ma milutko i cieplutko tam gdzie jest :loveu:

Posted

jestem na dobre tym razem. Olka śpi, suka na moich kolanach więc przeczytałam wszystko na spokojnie. I tak sobie pomyślalam ze rzeczywiście psiaki powinny się poznac na Twoim terenie. Ja go mogę dowieźc pociągiem do Wa-wy ale dalej trasy nie znam. Autem niestety nie dysponuję:shake:. Co do wizyty przedadopcyjnej to chyba by okoliczne ciotki popytac trzeba jesli chcecie takową bo tu ja się nie wypowiadam nie znam sie na tym poprostu. On ma u nas dobrze ale moja mama sobie z nim nie poradzi (bo myślała że to spokojny staruszek)a ja na dwa domy też nie dam rady. Fizycznie jest to niemożliwe na dłużej a jak wrócę do pracy to wogóle nie dam rady a do siebie nie wezmę ze względu na maleńkie mieszkanko i biedak nie miałaby szans na wybieganie się.

Posted

Bliss myślałam nad charakterem Miszki i o ile ja go znam miesiąc to niedługo ale wydaje mi sie że jeśli tylko Demon nie będzie go obgryzał szczeniecym zwyczajem to sie dogadają.

Posted

mój demon nazywa się Dżedaj - wojownik w końcu :D

no on jak szczenior - skacze i zaczepki szuka ale na wesoło

sunia jak była u nas to poprostu ja nagabywał nieustannie - skakał i wydziwiał żeby się bawiła z nim :)

jeśli możesz do Wawy dojechać to super - chętnie pojadę po Was i odwiozę później - nie ma problemu :)