Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hihihi. Ewka skoro tak to rozumiesz. Po prostu mam zdanie na pewien temat i będe je reprezentowac. powtórzę: pies ktory nie ma podszerstka, nie szczeka nie nadaje sie do budy do pilnowania firmy. w schronisku jest wystarczająco duzo psow, ktore moglyby spelnic się w tej roli. Jesli teraz wszyscy mają ochotę sie poobrazac- bardzo prosze. zdania nie zmienię. Swoją drogą tez twierdzisz ze Baton jest psem domowym i Wolf bylby lepszy w tej roli. o to chodzi.

odnoszę wrazenie ze chodzi o urazone ambicje. nie w tym rzecz.

Posted

kordonia napisał(a):
Czyli,z e wszyscy popełnili bład, wszyscy są beznadziejni, nieokrzesani, bez jakiejkolwiek wiedzy na jakikolwiek temat.

Tak ja rozumiem Twoje niezadowolone posty...

i jeszcze jedno. staram się rozrózniac dwie kwestie: moją ocenę wydania psa, który MOIM zdaniem nie nadaje sie do miejsca gdzie poszedl, a tak dobitną i niszczącą ocenę calej osoby, która przedstawiłas Ty.

i jesli juz jedziemy tak osobiscie: widzisz...bardzo chcialam zeby Marley znalazl nowy dom..Tak bardzo, ze myslalam, ze oddamy Marleya do- co prawda wspanialego domu-...ale z 5letnim dzieckiem...Ta wizja tego jednak dominującego psa z przeszloscia schroniskową, w mieszkaniu z dzieckiem takim malym, byla dla mnei nieprzyjemna. Ale tak bardzo chcialam tego domu, ze gdzie gleboko zepchnęłam to negatywne odczucie...

Dzis rozmawialam o tym z p. kierowniczką. I p. Jola stwierdzila, ze nie! ze pies- ten pies nie pojdzie do domu, do mieszkania gdzie jest jeszcze taki szkrab. Ja popelnilabym ten bład, chyba.
Ciesze się, ze ktos zwrócil mi na to uwagę. Następnym razem dwa razy zastanowie się, zanim powiem domkowi tak. Nie odbieram tego tak osobiscie. Nie obrazam sie. Gdybym miala inne zdanie, zloscilabym się pewnie deczko;). To wszystko.

Posted

Więc mamy wieści, ponieważ pani kierownik dziś osobiście dzwoniła do firmy. Baton śpi na wersalce i bardzo się na niej zadomowił, a Demon biega po całym terenie, przychodzi na porę jedzenia .
Są zadowoleni .
Demon nie ucieka, nie jest uwiązany, ani zamykany. Ma swoją dużą i ocieplaną budę.
A warunki, w których bytują zostaną jeszcze sprawdzone.
Więc bez nerwów, bez emocji, bez kłótni.
Wszystko jest ok.

Posted

Baton okazal sie takze bardzo mądrym pieskiem. Uciekl z nowego domu i po 3 godzinach sam wrócil:multi:
Fajnie, że będą mialy wizytę. Jeśli buda faktycznie jest ocieplana to odetchnę.

Posted

Charly napisał(a):
Baton okazal sie takze bardzo mądrym pieskiem. Uciekl z nowego domu i po 3 godzinach sam wrócil:multi:

Charly, z całym szacunkiem do Twojej osoby,
pominę to wszystko, o czym pisałyśmy na GG .
Ale sposób twojej wypowiedzi jest bardzo ironiczny .
Sama wiesz, że psy uciekają i to się zdarza- Tobie również .

Z tego, co dziś mówił pan przez telefon, Baton nie oddalał się od firmy, mimo, iż wyszedł poza jej granice.
Szkoda, że nie słyszałaś rozmowy telefonicznej .

Jak dla mnie EOT, napiszę następnym razem, jak będą jakieś wieści. :cool3:

Posted

wyluzuj troszkę Rybc!a.
O tak. Ja takze pominę to o czym pisalysmy na gg a przede wszytkim to o czym rozmawiamy takze:roll:.

Więc faktycznie bez kłotni i nerwowki czekajmy na nowe wiesci:p, które swoją drogą nie interesują pewnie nikogo oprócz nas... A cala reszta siedzi z czipsami na udach, obgryzając paznokcie i czekając na nowy fight..

Dla zmiany klimatu wkleję więc zdjęcie tych dwóch, "po stracie których taka zadra w sercu mym";)

Demonik

i jego boksowy kumpel Baltonik

w tyle widać Serafina. Serafin to wspanialy piesek....taki ciut ciut w typie owczarka podhalanskiego. tez ma swoj wątek.
http://www.dogomania.pl/forum/f28/snieznobialy-aster-mix-goldena-owczarka-podhalanskiego-122917/

Posted

[quote name='Charly']

Więc faktycznie bez kłotni i nerwowki czekajmy na nowe wiesci:p, które swoją drogą nie interesują pewnie nikogo oprócz nas... A cala reszta siedzi z czipsami na udach, obgryzając paznokcie i czekając na nowy fight..

:evil_lol: Charly chyba nas rozgryzłąś hihi

• 2 months later...
Posted

:cool3::cool3:

zima już dawno odeszła, a ja nadal się lenię i z moim Filipkiem rundki kręcę wokoł kanału....na mostek, z mostka i tak w kółko i do domciu:lol:

Ale Filipek zaczął strajkowac:evil_lol:. Dokladnie wie, że w cieple dni spacery są dlugie i co prawda zaczynaja się przy kanale, ale kończą na łąkach.
Dziś więc wymownie patrzał, przystawał, szedł w innym kierunku. Wiedząc co się swięci, niechętnie- widząc wielką radość pieska "przewodnika" pomaszerowałam za nim:watpliwy::painting:... idziemy idziemy......na te łąki...:roll:

Po drodze jest taka bardzo fajna czysciutka firma. był tam owczarek kiedys niemiecki- bardzo zadbany. W zeszlym roku myślałam sobie- szkoda, że mają psa- wcisnęłabym im jakiegos ze schronu....

więc tak sobie idę...firma się zbliża...patrzę:-o co widzę?
jedno czarne duze i mniejsze łaciate leci radosnie, ściga się, znika gdzies i znów pojawia. Hm..małe łaciate i czarne? firma? DEMON I BATON??

podchodzę, wołam; Deeeeemon, Deeeeeeeemon, Demoooooooooon:evil_lol:
Leci, piszczy, skacze, liże po rękach przez płot. Rozpoznał:multi: Batona nie znałam, ale bo Demon się przywital, no to on tez:lol:. Bardzo są szczesliwi. Kumple wielkie:loveu: Oboje przytyli. Wyglądaja wysmienicie. obrózki na szyi, znak czipa tez. Glaszcze sobie Demonka- podchodzi pan ( stróz, wozny- ?). Podchodzi i pyta, czy one mi się tak podobają. Mówię, że nie- tzn. ze tak:evil_lol:,ale one są z naszego schroniska.

"Ale one są zdrowe, zadbane i nasze":diabloti: hihihihihihi

mają się wysmienicie

edit: i...Demon szczeka. Szczeka Baton to i on. Smiesznie mu to wychodzi trochę, ale szczeka:)

:oops:

Posted

monika083 napisał(a):
suuuper ,fajnie ,ze sa razem :loveu:
to pewnie teraz bedziesz tamta droga czesciej spacerowac ??

..wez aparat nastepnym razem:cool3:

Poszłam dzis z zamiarem robienia zdjęc, ale Demon rozpoznal już z daleka i zaczał piszczeć i skomleć.. Chciał wyjść:roll:- pewnie przypomniał sobie nasze dzikie spacerki. W ogóle przyszlo mi na mysl zapytac, czy moge go na spacer wyprowadzic...i w tym momencie pomyślalam, ze przeciez nie jest juz w schronisku, i że mam manię wyprowadzania psów;). To jego dom przecież. Nie będę chodzic tamtą drogą więcej i nie będę go niepokoić. wiemy teraz, że mają się ok:)

Posted

Charly napisał(a):
:cool3::cool3:

zima już dawno odeszła, a ja nadal się lenię i z moim Filipkiem rundki kręcę wokoł kanału....na mostek, z mostka i tak w kółko i do domciu:lol:

Ale Filipek zaczął strajkowac:evil_lol:. Dokladnie wie, że w cieple dni spacery są dlugie i co prawda zaczynaja się przy kanale, ale kończą na łąkach.
Dziś więc wymownie patrzał, przystawał, szedł w innym kierunku. Wiedząc co się swięci, niechętnie- widząc wielką radość pieska "przewodnika" pomaszerowałam za nim:watpliwy::painting:... idziemy idziemy......na te łąki...:roll:

Po drodze jest taka bardzo fajna czysciutka firma. był tam owczarek kiedys niemiecki- bardzo zadbany. W zeszlym roku myślałam sobie- szkoda, że mają psa- wcisnęłabym im jakiegos ze schronu....

więc tak sobie idę...firma się zbliża...patrzę:-o co widzę?
jedno czarne duze i mniejsze łaciate leci radosnie, ściga się, znika gdzies i znów pojawia. Hm..małe łaciate i czarne? firma? DEMON I BATON??

podchodzę, wołam; Deeeeemon, Deeeeeeeemon, Demoooooooooon:evil_lol:
Leci, piszczy, skacze, liże po rękach przez płot. Rozpoznał:multi: Batona nie znałam, ale bo Demon się przywital, no to on tez:lol:. Bardzo są szczesliwi. Kumple wielkie:loveu: Oboje przytyli. Wyglądaja wysmienicie. obrózki na szyi, znak czipa tez. Glaszcze sobie Demonka- podchodzi pan ( stróz, wozny- ?). Podchodzi i pyta, czy one mi się tak podobają. Mówię, że nie- tzn. ze tak:evil_lol:,ale one są z naszego schroniska.

"Ale one są zdrowe, zadbane i nasze":diabloti: hihihihihihi

mają się wysmienicie

edit: i...Demon szczeka. Szczeka Baton to i on. Smiesznie mu to wychodzi trochę, ale szczeka:)

:oops:

Super! :multi:

• 1 month later...