supergoga Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Poker ma naprawdę niewiele m-cy. Może 4 może 5. Czarny, chudziutki, taki jakby terierkowaty - kupka psiego nieszczęścia. Trafił do przytuliska niedawno - bał sie tak bardzo, że na widok człowieka chował się w kącie. I kiedyś wreszcie stało się - wystraszony - wymknął się pracownikowi i uciekł. W piatek jechalismy do schroniska po Gringo - a Poker, głodny i z obłędem w oczach biegał po terenie. Rzucił się na jedzienie i wodę. Serce bolało, gdy się na niego patrzyło. Nie chciał podejść, nie dawał się złapac, ale trzymał się w okolicy klatek - było tam jedzenie i dostał od nas pić. Wreszcie rzutem na taśmę Rene&Rabik złapała malca. Do czasu zabrania Gringo - przeczekał w objęciach mojego TZ-a. Delikatny, mocno przytulony prawie zamarł - tak mu było dobrze. Bardzo się boimy, żeby znów nie uciekł, żeby nie wpadł pod samochód. Żeby ktoś temu psiemu dziecku nie zrobił krzywdy. Zdjęcia robiła Kasia przed ucieczka - w piatek pechowo, nie mieliśmy aparatu. Niebawem zrobimy nowe. Ale prosze pomóżcie temu szczeniakowi poszukac choćby dobrego, spokojnego i bezpiecznego tymczasu, gdzie odzyska wiarę w człowieka. Chudzina maleńka prosi o dom Quote
Rene@Rabik Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 On jest taki mieszany ni to terierek ni to sznaucerek, Mały wypłosz. Quote
Rene@Rabik Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Wrzuciłam malucha na : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10891037#post10891037 Quote
supergoga Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 No i nikogo u malucha. Nikt nie zajrzał dzisiaj. Szkoda biedaku. A u nas kolejna malizna - jutro założę wątek, czekam na fotki. Pokerek - szoruj do domku. Nie marznij w budzie. Quote
Rene@Rabik Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Śliczny Pokerek, czeka w podpoznańskim schronisku na domek. To młody, zagubiony, przytulasny piesek. Quote
Margolka Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Mały Pokerek czeka na dobrego człowieka:razz: Quote
supergoga Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 JUż mam POkerka w podpisie. Dzięki Quote
Margolka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Kto chciałby mieć małe przytulaśne cudo w domu?:razz: Quote
Rene@Rabik Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Szczeniak, z którym życie nie obnosiło się za badzo szuka domku. Tam gdzie jest obecnie tylko się zmarnuje :placz::placz::placz: Quote
supergoga Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Wiesz Renata, mam nadzieję, że on tam jeszcze jest. To koszmar taka niepewność. Quote
Rene@Rabik Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Niepewność.... zawsze gdy jedziemy nie wiadomo co zastaniemy. Czy będzie jak przejść do psów, bo czasami są problemy, czy będzie ściółka, czy będą zwierzaki i w jakim składzie, czy .... wiele jest tych "czy" Dlatego bardzo nam zależy żeby ten mały pimpek zwany Pokerem został stamtąd zabrany, Bo dłuższy pobyt tam nie wróży mu nic dobrego. Zdaję sobie sprawę, że nie poraża pięknem, jest taki lekko pokraczny na tych swoich chudych nóżkach, ale jest przytulaśny - jak go złapałam to wzięłam na ręce i trzymałam przez chwilę to przytulił się całym ciałkiem i tak trwał, potem oddałam go TZ Gosi i u niego zachowywał się tak samo. Pewnie nigdy w życiu nikt go nie przytulał.:shake: Jest młody, dlatego tak ważne jest aby znalazł dom. Quote
dzikus Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Hopsaj Pokerku na górę... Niech szybciutko ktoś się w tobie zakocha. Quote
agat21 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 śliczny psiak a jak pięknie by wyglądał na kolanach.. przytulony.. Quote
Margolka Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 Nie puściutko, tylko popracować trzeba;) Maluchu, hopsamy po domek:multi::multi::multi: Quote
supergoga Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Prosimy chocby o tymczas dla Pokerka. Zaraz zmienię tytuł. Quote
Margolka Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Mały słodziak czeka na swój domek. Schronowy boks nie jest dla niego (dla innych zresztą też...):-( Quote
Rene@Rabik Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Biedny jest i tyle. Kto pokocha pokracznego malucha ??? Quote
agat21 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 co u Pokerka? Jak daje sobie radę? Nadal przerażony? Quote
supergoga Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Niestety w weekendy nie mamy mozliwości udawać się do schroniska stąd nic nie wiemy. Postaramy się w tygodniu podjechać. Quote
pixie Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 grallinka w Bialymstoku szuka malego mlodego pieska dla swojej dobrej znajomej watek jest zalozony w przyjme psa czy zaadoptuje wstawcie tam malucha moze wlasnie do niego usmiechnie sie los? niezaleznie ogloszenia ogloszenia ogloszenia allegro ani innych nie ma?napiszcie prosze? widze tylko ze raz gdzies na dogo wrzucony do sznupkow chyba... supergoga Marcik zrobi allegro nawet jutro - prosi o tekst - dasz rade jakis duszoszczypacielny napisac? jak najszybciej jesli chcecie by bylo wyroznienie to potrzebne 12 zlotych - moze uciulacie? ogloszenia inne? zronicie czyzorganizowac pomoc aha i zaproscie kilku opiekunow watkow z mapy pomocy dogo - duzo aktywnych nowych sil przybylo no i mapa jest juz klik! Quote
Rene@Rabik Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Maluch ma allegro i kilka ogłoszen, a jeśli widzę, że gdzies szukają psa w typie to wrzucam. Quote
Rene@Rabik Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Wrzuciłam go na ten wątek grallinki : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10924512#post10924512 ale nie jestem przekonana czy on waży 3 kg, faktem jest, ze trzymałam go na rękach ale nie skupiałam się na jego wadze. Jest chudziutki, to nie ulega wątpliwości, może miec te 3 kg - teraz a jak przytyje i będzie potem 5 kg to co - oddadzą go ? Quote
Rene@Rabik Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Pokerek niewielkie cudo szuka swojego miejsca na ziemi. :lol: Quote
Recommended Posts