Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dla porządku, to powinnam zacząć od jednej Grety :)
Bo to dzięki Grecie możemy dziś Liszce jeszcze cokolwiek zliczać.

A oto dwumiesięczna Liszka.
Porzucona czy wyrzucona w pobliżu ruchliwej drogi.
Złamane kości udowe obu tylnych łap i miednica.
Małe psie dziecko po wielkich traumatycznych i bolesnych przejściach.

Liszka wczoraj po południu przeszła skomplikowaną operację tylnych łapek.
Trzy założone śruby powinny pomóc w powrocie do dawnej sprawności.

Szukamy jednego domu dla małej Liszki.
Oczywiście Liszka zostanie pod troskliwą opieką Grety ( nie tylko:-))
tyle, ile będzie potrzeba.

• Replies 220
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Dla porządku, to powinnam zacząć od jednej Grety :)
Bo to dzięki Grecie możemy dziś Liszce jeszcze cokolwiek zliczać.

Witam, i może trochę uściślę :razz:
bo to nie jest tak, że "dzięki Grecie"... Liszkę znalazł mój TZ Wojtek i to On ja przyniósł do domu, a start w nowe życie zapewnił TOZ i Iwona&Wiki, do której zadzwoniłam z prośbą o pomoc w leczeniu Liszki.
Tak, więc dla porządku, trzeba zacząć od Wojtka i TOZ-u...:lol:

Będę Was w miare na bieżąco informować o postępach Liszki, mam nadzieję, że szybkich. Narazie mała nabiera sił, dużo śpi, a jak nie śpi to domaga sie towarzystwa głośnym piskiem. Na szczęście ma juz dwie koleżanki :cool3:, Ak-ene juz poznaliście, a tę drugą pokażę jak nauczę się wstawiać zdjęcia :eviltong:.
Liszka jest niesamowita, bo jak chce zrobić siusiu, to po prostu to komunikuje, choc ja naprawdę nie przejęłabym się mokrą plamą. Jest słodka. Malusia i delikatniutka. I niestety cierpi, bo łapki bolą :( I nawet nie wiecie jak czekamy tu wszyscy, aż na jej pyszczu pojawi sie w koncu uśmiech:placz: Trzymajcie kciuki i pazurki za jej wyzdrowienie!!

Posted

Liszka jest fantastyczna - poznałam ja przed operacją. Taka malusia i strasznie biedna.Pomyśleć , że leżała tam dwa dni i nikt nie pomógł zanim ją Wojtek zawinął.
Greta teraz na macierzyńskim normalnie.
Wielkie brawa dla Wojtka i Grety za akcję ratunkową.:Rose: Macie 29 psów i jeszcze tyle miejsca w sercach , żeby pomagać następnym.

Posted

pędzelopka nie szalej, bo sie zawstydzimy :oops:

a tak, przy okazji, to dzięki za instrukcje odnośnie wstawiania zdjęć, mam nadzieję, że jestem pojętną uczennicą :cool3: Oto druga koleżanka Liszki :lol:

Kici wylizuje małą, aż miło popatrzeć, a Liszka przekonuje się, że świat nie jest taki zły i wokoło jest duuużo miłych zwierząt ;)

Posted

Liszka jest bardzo młoda, więc daje ogromne pole dla przyszłych właścicieli !!!A fakt,że zajmuje się nią Kuna daje pewność,że będzie świetnie zsocjalizowaną dziewczynką :))))

Posted

Dziewczyny, Dziękuję!! i przepraszam, że dopiero teraz, ale wierzcie mi, że przy tym całym zwierzyńcu czasu brak:razz:.
Co do Liszki, to chyba jest lepiej, mała obciąża delikatnie tę łapkę po resekcji stawu, a tej drugiej juz nie podwija. Widzę delikatne ruchy :cool3:. W czwartek albo piatek jedziemy na kontrolę do weta, więc będziemy mieć lepsze informacje.
Liszka ma olbrzymi apetyt, a to tez dobrze rokuje i chyba juz jej tak to wszystko nie boli :lol:. Jest niesamowicie spokojna, grzeczna i taka słodka :loveu:, że oczy mam cały czas mokre, jak na nią patrzę. W kazdym razie wierzę, że będzie dobrze!

Posted

No tak, przecież musisz schwycić i uwiecznić ten pierwszy uśmiech :)

Co do ogłoszeń, to wydaje mi się, że jeszcze chwilę trzeba poczekać.
Przynajmniej do pierwszej kontroli pooperacyjnej.

Posted

Kuna napisał(a):
Obiecuję jutro nowe zdjęcia, dziś miałam tak napięty dzień, że ledwo wszystko pospinałam... A tymczasem, Liszka, hop, do góry:multi:

I oby jak najwyżej :)))

Posted

Iwona&Wiki napisał(a):
No tak, przecież musisz schwycić i uwiecznić ten pierwszy uśmiech :)

oj, nawet nie wiesz jak się czaję na niego:razz:, Wojtek powiedział, że powinnam zmienic nick na... czajka:eviltong:

Iwona&Wiki napisał(a):
Co do ogłoszeń, to wydaje mi się, że jeszcze chwilę trzeba poczekać.
Przynajmniej do pierwszej kontroli pooperacyjnej.

to prawda, z ogłoszeniami narazie się wstrzymajmy, chciałabym oddając Liszkę wiedzieć, że mała jest w formie takiej jakiej powinna być :)