Iwona&Wiki Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 Dla porządku, to powinnam zacząć od jednej Grety :) Bo to dzięki Grecie możemy dziś Liszce jeszcze cokolwiek zliczać. A oto dwumiesięczna Liszka. Porzucona czy wyrzucona w pobliżu ruchliwej drogi. Złamane kości udowe obu tylnych łap i miednica. Małe psie dziecko po wielkich traumatycznych i bolesnych przejściach. Liszka wczoraj po południu przeszła skomplikowaną operację tylnych łapek. Trzy założone śruby powinny pomóc w powrocie do dawnej sprawności. Szukamy jednego domu dla małej Liszki. Oczywiście Liszka zostanie pod troskliwą opieką Grety ( nie tylko:-)) tyle, ile będzie potrzeba. Quote
Kuna Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='Iwona&Wiki']Dla porządku, to powinnam zacząć od jednej Grety :) Bo to dzięki Grecie możemy dziś Liszce jeszcze cokolwiek zliczać. Witam, i może trochę uściślę :razz: bo to nie jest tak, że "dzięki Grecie"... Liszkę znalazł mój TZ Wojtek i to On ja przyniósł do domu, a start w nowe życie zapewnił TOZ i Iwona&Wiki, do której zadzwoniłam z prośbą o pomoc w leczeniu Liszki. Tak, więc dla porządku, trzeba zacząć od Wojtka i TOZ-u...:lol: Będę Was w miare na bieżąco informować o postępach Liszki, mam nadzieję, że szybkich. Narazie mała nabiera sił, dużo śpi, a jak nie śpi to domaga sie towarzystwa głośnym piskiem. Na szczęście ma juz dwie koleżanki :cool3:, Ak-ene juz poznaliście, a tę drugą pokażę jak nauczę się wstawiać zdjęcia :eviltong:. Liszka jest niesamowita, bo jak chce zrobić siusiu, to po prostu to komunikuje, choc ja naprawdę nie przejęłabym się mokrą plamą. Jest słodka. Malusia i delikatniutka. I niestety cierpi, bo łapki bolą :( I nawet nie wiecie jak czekamy tu wszyscy, aż na jej pyszczu pojawi sie w koncu uśmiech:placz: Trzymajcie kciuki i pazurki za jej wyzdrowienie!! Quote
pędzelopka Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Liszka jest fantastyczna - poznałam ja przed operacją. Taka malusia i strasznie biedna.Pomyśleć , że leżała tam dwa dni i nikt nie pomógł zanim ją Wojtek zawinął. Greta teraz na macierzyńskim normalnie. Wielkie brawa dla Wojtka i Grety za akcję ratunkową.:Rose: Macie 29 psów i jeszcze tyle miejsca w sercach , żeby pomagać następnym. Quote
Kuna Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 pędzelopka nie szalej, bo sie zawstydzimy :oops: a tak, przy okazji, to dzięki za instrukcje odnośnie wstawiania zdjęć, mam nadzieję, że jestem pojętną uczennicą :cool3: Oto druga koleżanka Liszki :lol: Kici wylizuje małą, aż miło popatrzeć, a Liszka przekonuje się, że świat nie jest taki zły i wokoło jest duuużo miłych zwierząt ;) Quote
Alaa Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Podnosze sliczna dziewczynke, szukamy wspanialego domu dla Liszki:loveu: Quote
iwi10 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Śliczna ona jest i jest pod dobrą opieką. I wysyłam pozdrowienia dla Grety:lol: masz wielkie Serce. Quote
Kuna Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 do góry, do góry:placz:, bo utonie nam dziewczynka w morzu innych potrzebujących... Quote
pędzelopka Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Podnoszę. Takie fajne maleństwo nie będzie długo szukać domu...mam nadzieję. I mam nadzieję , że będzie zupełnie sprawna jak dorośnie. Quote
mortikia Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 W górę Liszka! Śliczna mała:p Niech szybko wraca do zdrowia :multi: Quote
iwi10 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 do góry słoneczko jesteś tak urocza że musisz znaleźć szybko domek. Quote
iwi10 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Jeszcze raz podnoszę, bo te oczka pragną domku na stałe. Quote
masienka Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Sliczna malizna :loveu: Greta, oglaszamy juz? Quote
Arya Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Liszka jest bardzo młoda, więc daje ogromne pole dla przyszłych właścicieli !!!A fakt,że zajmuje się nią Kuna daje pewność,że będzie świetnie zsocjalizowaną dziewczynką :)))) Quote
plinka Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Biedne maleństwo, tyle wycierpiało... :-( Ale teraz będzie już tylko lepiej! Quote
Kuna Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Dziewczyny, Dziękuję!! i przepraszam, że dopiero teraz, ale wierzcie mi, że przy tym całym zwierzyńcu czasu brak:razz:. Co do Liszki, to chyba jest lepiej, mała obciąża delikatnie tę łapkę po resekcji stawu, a tej drugiej juz nie podwija. Widzę delikatne ruchy :cool3:. W czwartek albo piatek jedziemy na kontrolę do weta, więc będziemy mieć lepsze informacje. Liszka ma olbrzymi apetyt, a to tez dobrze rokuje i chyba juz jej tak to wszystko nie boli :lol:. Jest niesamowicie spokojna, grzeczna i taka słodka :loveu:, że oczy mam cały czas mokre, jak na nią patrzę. W kazdym razie wierzę, że będzie dobrze! Quote
iwi10 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Widać na zdjęciach że już dużo przeszła jest bardzo słodziutka. Może więcej zdjęć i jakaś dobra duszyczka będzie ją chciała adoptować. Quote
Kuna Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Obiecuję jutro nowe zdjęcia, dziś miałam tak napięty dzień, że ledwo wszystko pospinałam... A tymczasem, Liszka, hop, do góry:multi: Quote
Iwona&Wiki Posted September 16, 2008 Author Posted September 16, 2008 No tak, przecież musisz schwycić i uwiecznić ten pierwszy uśmiech :) Co do ogłoszeń, to wydaje mi się, że jeszcze chwilę trzeba poczekać. Przynajmniej do pierwszej kontroli pooperacyjnej. Quote
Arya Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Kuna napisał(a):Obiecuję jutro nowe zdjęcia, dziś miałam tak napięty dzień, że ledwo wszystko pospinałam... A tymczasem, Liszka, hop, do góry:multi: I oby jak najwyżej :))) Quote
Kuna Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Iwona&Wiki napisał(a):No tak, przecież musisz schwycić i uwiecznić ten pierwszy uśmiech :) oj, nawet nie wiesz jak się czaję na niego:razz:, Wojtek powiedział, że powinnam zmienic nick na... czajka:eviltong: Iwona&Wiki napisał(a):Co do ogłoszeń, to wydaje mi się, że jeszcze chwilę trzeba poczekać. Przynajmniej do pierwszej kontroli pooperacyjnej. to prawda, z ogłoszeniami narazie się wstrzymajmy, chciałabym oddając Liszkę wiedzieć, że mała jest w formie takiej jakiej powinna być :) Quote
Recommended Posts