Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 604
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anonimowy Anonim napisał(a):
A gdybyś karmiła psy razem, tak, żeby Miszel widział Hexę jedzącą, to pewnie by go zjadła jako przystawkę, nie?
Na moje psy konkurencja zawsze działała mobilizująco.

witam wszystkich, dzis mamy dzien bez weta :multi:
ciotka otoz Hexa nie lubi towarzystwa przy jedzeniu co jednak nie przeszkadza Miszelowi stac nad nia jak cien, ona je i warczy, pewnie juz ma wrzody
jego miska z ta sama karma zalana kaszka stoi obok
Miszka czeka az suka zje, wylizuje jej karme, wylizuje swoja kaszke i z poczuciem dobrze spelnionego obowiazku idzie zrobic siku na podklad lub obok:evil_lol:
interesuje sie zywo jedzieniem maluszkow rowniez bo daje im mleko zastepcze i tez robie kleik, takie jedzonko mu pasuje

kupilam mu dwie puszki RC dla rekonwalescentow - 18 zl wydalam

Michas jest zazdrosny o szczeniaki, lapie je za kark i cos tam kombinuje ale jak wrzasne "pusc" to on i Hexa puszczaja to co maja w gebie

ogolnie mialam cyrk - teraz mam cyrk razy 4 :evil_lol:

Posted

GameBoy napisał(a):
Michasiowi nadal gra w plucach i kaszle niemilosiernie czy rozwazac kwestie zrobienia RTG czy odpuszczamy?

Dopytaj weta, czy coś to zmieni w sposobie leczenia, bo jeśli nie to szkoda tak osłabiony organizm katować promieniami.

Posted

majqa napisał(a):
Dopytaj weta, czy coś to zmieni w sposobie leczenia, bo jeśli nie to szkoda tak osłabiony organizm katować promieniami.

ok, musze tez dopytac o cene bo wiadomo jak to u nas jest
czy psu moga pomoc takie inhalacje jak dla ludzi?
moze jakis olejek z goraca wode powiesic na kaloryfer bedzie mu latwiej oddychac?

Posted

zapytam jutro weta, tak bedzie najlatwiej
zaczipuje tez Miszela jutro bo on ma szczepienie na wsceklizne, przynajmniej wg ksiazeczki, wykonane

Michas potrzebuje wg mnie psiego przedszkola, on sie nie umie bawic z duzymi psami - zaczyna zawodzic jak podbiegaja a male poprostu gryzie :roll: musze nad nim jakos popracowac, czy ktos moze zwiekszyc ilosc godzin w dobie :shake:??

Posted

Michaś za wcześnie został zabrany od matki i rodzeństwa i ma teraz braki w socjalizacji.
W schronisku tez omijał inne psy, nie chciał się z nimi bawić.

Michaśku ja i tak cię kocham:loveu:

Posted

Michas jest psem, ktory wymaga pracy.
Niefajne jest tez to, ze jak mu sie cos nie podoba od razu gryzie... warczy ....
ma takie swoje brzydkie zachowania, ktore trzeba zwalczac
nauczylam juz go reagowania odpowiedniego na "fe" i "nie wolno" ale zabaw z psami go nie naucze bo jak?

Posted

GB,
a myslisz że jakbym do niego przyszła z moją suczką - taką na wielkość jak on (chodzi o wagę a nie o wiek) - to by się trochę rozkręcił ?
ty z nim wychodzisz choćby na krótko ?

Posted

justynam napisał(a):
GB,
a myslisz że jakbym do niego przyszła z moją suczką - taką na wielkość jak on (chodzi o wagę a nie o wiek) - to by się trochę rozkręcił ?
ty z nim wychodzisz choćby na krótko ?

od jutra bedzie mozna z nim wychodzic tyle, ze w dzien najlepiej jak jest cieplo i oczywiscie zero opadow
on nabiera sil powoli, rozkreca sie i pokazuje swoje prawdziwe ja :evil_lol:
a Twoja suczka jest taka zabawowa? zacheci go do wspolnego biegania? ;)

Posted

ona jest zabawowa i wykona kilka podejść żeby go zachęcić
i jest przyzwyczajona że mój drugi pies ją czasami z zębami pogoni, więc się za bardzo nie przejmie
najwyżej Michasiowi brzuch pokaże ;)

spróbować można, najwyżej nic z tego nie wyjdzie ale krzywda się żadnemu nie stanie

Posted

Ja bym mu oszczędziła olejków.
Powonienie psa jednak czułe jest i dla niego natężenie zapachu w dawce zaleconej do inhalacji, to może być uciążliwy, drażniący smród.

Zgadzam się, miałam na myśli maleńką kropeleczkę na dużooo wody. Oczywiście, każdy przypadek = piesio jest inny.

Posted

ciotki jestem w domu
Michas zjadl ponad pol puszki RC :-o oczywiscie domieszalam ryz ale sie nie przejal i wylizal co trzeba
zjadl bo postawilam obok dwa maluchy, ktore probowaly dobrac mu sie do miski :oops: to chyba jednak nie jest dobra metoda na dluzsza mete :shake::oops:

Posted

GameBoy napisał(a):

zjadl bo postawilam obok dwa maluchy, ktore probowaly dobrac mu sie do miski :oops: to chyba jednak nie jest dobra metoda na dluzsza mete :shake::oops:

Staram się to sobie wyobrazić i ryczę ze śmiechu :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

GameBoy napisał(a):
ciotki jestem w domu
Michas zjadl ponad pol puszki RC :-o oczywiscie domieszalam ryz ale sie nie przejal i wylizal co trzeba (...)

Jakby na to nie spojrzeć, ważne, że zaczął wcinać! :multi:

Posted

Tylko tych sfrustrowanych, wyrolowanych maleństw żal :>

Gratuluję postępów.

malenstwa sa dwa i tak dra japy, ze oszalec mozna a wcinaja za trzech:evil_lol:

czy fotka zostala wyslana?