Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lawinia napisał(a):
Po wczorajszej wizycie w schronisku rozchorowałam się i wysoka gorączka zagoniła mnie do łóżka.Rano nie mogłam wyjść do moich kochanych psów.Ponieważ po raz pierwszy ktoś inny dawał im śniadanie,psy były zdumione.Cały dzień biegały jak oszalałe pełne niepokoju.Nie wiedziały czy jestem w domu,czy mnie nie ma.Musiałam po południu ciepło się ubrać i wyjść.Malwina i Fart od razu się uspokoiły.Rafał był rozczarowany,że to nie jego tak bardzo kochają.Jak wychodzę do sklepu,to Malwina i Fart tak bardzo wyją,że ludzie na ulicy pytają co się dzieje.Znajomi powiedzieli,że zachowują się tak,jakby porzucała ich matka.

O kurcze...
Lawinio,to co będzie jak będziesz musiała np.wyjechać na kilka dni?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie widzę takiej możliwości.Nawet nie planuję żadnych wyjazdów.Mam trochę tych zwierzaków i muszę ich dopilnowywać.Dzisiaj już wstałam z łóżka i chodziłam po podwórku dlatego wszystko wróciło do normy.Chciałabym,żebyście kiedyś zobaczyli gromadę pędzących kotów i psów kiedy ukazuję się w drzwiach domu.To niewiarygodne,ale Malwina też ma swoje sposoby na okazywanie wdzięczności.Myślę,że się dogadujemy.25.10.2009 r będziemy świętować przybycie Malwiny i Farta.Nie wiem co z tej okazji podać na psi stół,bo towarzystwo tak się rozpuściło,że nawet mięskiem gardzi.A karma też musi być szczególna.Najważniejsze,że są radosne,chętnie się bawią i humory im dopisują.Pozdrawiamy.

Posted

Lawinio,jak czytam takie posty jak Twój powyżej to jestem szczęśliwa,że Malwa z synkiem trafili właśnie do Was.Bardzo dziękuję,że daliście im dom i są u Was bezpieczni.

Posted

My bardzo dziękujemy za pomoc i wsparcie finansowe.Dzisiaj Fart otworzył sobie komórkę,w której stała skrzynka z mięskiem i kosteczkami.No i sobie porządził.Poroznosił wszystko po podwórku.Przy nim nie można się nudzić.Malwina jest poważniejsza i patrzy co on wyprawia.

• 2 weeks later...
Posted

Zrobiło się chłodno i Farcik z Malwiną mają w budach sienniczki wypełnione słomą.Fartowi bardzo się spodobało.Malwina coraz bardziej cieszy się na nasz widok.Wszystkich,którzy chcieli by nadal wspierać nas finansowo informujemy,że zmienił się numer konta bankowego.Szczegóły na pw pozdrawiamy i zapraszamy w odwiedziny.

Nudno jakoś,koty gdzieś się pochowały i nie ma się z kim bawić.

Posted

[quote name='lawinia']Wszystkich,którzy chcieli by nadal wspierać nas finansowo informujemy,że zmienił się numer konta bankowego.Szczegóły na pw pozdrawiamy i zapraszamy w odwiedziny.[/QUOTE]

Poproszę nowy nr konta :)

• 2 weeks later...
Posted

Bardzo proszę o nowy numer konta na PW. Malwina wygląda kwitnąco, Farcisko zresztą też.

Rzadko jestem teraz na dogomanii, a teraz nie mogę się połapać z tym nowym wyglądem forum. Chyba wolałam stare forum :)

Posted

Malwina to strasznie zapracowany pies.Dzisiaj zbierała z nami jabłka z ogrodu,doglądała kotków no i podwórka też pilnować trzeba.Ciężko pracuje.A Farti ulubieniec Rafała,tylko rozgląda się co by komu podebrać.Ogólnie jest wesoło.Fart próbuje zarządzać wszystkimi,ale udaje mu się to ze zmiennym szczęściem.Czasami,kiedy Wela ma już dość jego podrygów,to ukazuje swoje zębiska.Tekla i Tola raczej mu ulegają.Pozdrawiamy

Malwina uprawia żonglerkę a Fart kibicuje.

• 2 weeks later...
Posted

Malwina robi się coraz fajniejsza,powolutku nabiera zaufania do człowieka.Okrutnie wyje kiedy gdzieś wychodzę.Bardzo się cieszy kiedy wracam.Fart nadal jest strasznym sowiżdżałem.Wszędzie go pełno.Chyba ma ADHD.Bardzo pilnuje podwórka,jest niezmordowany.Psiaki całują czyli liżą wszystkich znajomych z dogomanii.Pozdrawiają machając łapą.

• 2 weeks later...
Posted

Wszystkim przyjaciołom Malwiny i Farta przesyłamy najlepsze życzenia świąteczne.Aby w wigilijną noc Wasze zwierzęta szeptały Wam same przyjemne rzeczy.Jesteśmy pewni,że tak wspaniali ludzie,całym sercem kochający zwierzęta nie mogą usłyszeć nic innego.Wesołych Świąt życzą Lawinia i Rafali910.

Posted

Nie było mnie przez Święta na dogo,
ale życzę wszystkim odwiedzającym ten wątek i zaangażowanym w życie Malwiny dużo zdrowia,szczęścia i miłości.

Przelewam 100 zł (listopad i grudzień) na utrzymanie Malwiny.

Posted

Dziękujemy za przelew. Malwina ma teraz dużo stresów związanych z wystrzałami.Podaję jej środki uspakajające.Sylwestrową noc spędzę pewnie na podwórku towarzysząc psom.Fart też się boi .Poza tym wszystko w porządku.Lekarz powiedział,że psy są trochę przekarmione i dlatego nie chcą jeść mięska.Ostatnio smakują im śledzie z cebulką w majonezie.Zwłaszcza Malwinie.To bardzo kochane psisko,wspaniale bawi się z kotkami.Życzymy wszystkim naszym przyjaciołom i znajomym szczęśliwego Nowego 2010 Roku.Samych szczęśliwych chwil i jak najmniej bezdomnych zwierząt.Wszelkich nagród od życia za Wasze Wielkie Serca.Pozdrawiamy .

Posted

No i po kolejnych wrażeniach związanych z sylwestrem.Malwina strasznie źle to znosi,kiedy najgłośniej strzelają,to nawet farmaceutyki nie są w stanie pomóc.Pies jest tak przerażony,że dostaje ślinotoku i nie wie gdzie się schować.W związku z tym Malwina wbita w ścianę sąsiada przeleżała tak ok.30 minut.Musieliśmy ją zasłaniać,żeby nie widziała błysków.Staliśmy nad nią i uspakajalismy.Pod nogami mamy leżał również Fart i powarkiwał.Stres Malwiny był tak wielki,że mama mogła ją głaskać.Jej przerażone oczy miały niesamowity wyraz.Zauważyliśmy,że w chwili zagrożenia Malwina podbiega pod mamy nogi,stara się być jak najbliżej.Mimo paraliżującego ją strachu.Ten pies musiał przeżywać kiedyś coś okropnego.Poza tym nadal spogląda wieczorem w niebo,czy nie widać błysków i nie słychać huku.Budujące jest to,że chociaż w takich chwilach traktuje nas jak osoby najbliższe.Pozdrawiamy i Do Siego Roku !!!

• 3 weeks later...
Posted

Malwina jest super.Często się wzruszam.Kiedy gdzieś wyjdę,to leży bidula pod bramą w zimnie i mrozie i czeka.Ostanio ją i pozostałe psy odrobaczyliśmy.Malwina bardzo ładnie je.Lubi rano ciepłą zupę i jakiś kawałek mięska.Poza tym stale jest w misce sucha karma.Malwina to bardzo delikatny i mądry pies.Czasami ujawniają się w niej dzikie zapędy i potrafi pogonić kotki.Farcisko to pies nader operatywny.W czasie śniadania odwiedzi 4 michy i wtedy jest wszystko w porządku.Podobno po kastracji psy łagodnieją,u Farta raczej tego nie widać.Szczerzy zębiska i gania wszystkich jak oszalały.Pozdrawiamy naszych przyjaciół.