Becia66 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 JUŻ W NOWYM DOMKU !!! :multi: Ktoś powie - sunia jakich wiele. Nic z tego . Bo ta jest wyjątkowa: piękna, czuła, mądra, chodząca łagodnośc i pokora. Słów brak. Odkryłam ją niedawno bo psów w schronisku tyle, że trudno ogarnąc. Życie jej było tragiczne jak los dzisiejszy. Znaleziono ją na poboczu drogi potrąconą przez samochód, zakrwawioną, przerażoną , obolałą z pękniętą miednicą. I do tego w śniegu na kilkunastostopniowym mrozie. Miała to szczęście że ktos się zatrzymał i zawiózł do lecznicy, a stamtąd niebawem trafiła do schroniska. I tak jej żywot upływa od 6 lat w ciasnym schroniskowym boksie, w przeklętym miejscu zapomnianym przez świat i ludzi. I pomimo tych przeżyć i cierpień nigdy nie straciła wiary w człowieka; tuli się, macha ogonkiem kiedy wchodzimy do boksu. Na komendę siada, podaje łapkę, na spacerach poza schroniskiem idzie przy nodze bez smyczy i grzecznie wraca do boksu. Bardzo karna, usłuchliwa, nie wiem skąd w niej tyle pokory i wiary w człowieka który ją zawiódł,, porzucił, nie szukał.....:-( Przekochana, mądra, przyjacielska i niemłoda już bo ok. 10-11 letnia sunia nie traci nadziei że jeszcze ktoś ją pokocha, przytuli do siebie mocno i powie z czułością jaka jest wspaniała, wyjatkowa....... Kontakt [email protected] tel. 606262450 Quote
Neczka Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Koksuniu, śliczności :loveu: i Ty się doczekałaś wąteczka... Jest naprawdę taka spokojna, łagodna... bardzo przyzwyczaja się do człowieka, który okaże jej choć odrobinę serca... ...i taka samotna :-( Quote
weronika1 Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Ile ona ma wdzięku, przesympatyczna.:lol: Quote
Becia66 Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Kochana, przemądra sunia prosi wszystkich o pomoc.... Quote
Becia66 Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Talcott napisał(a):A na koty jak??? Nie mam pojęcia i nie ma jak sprawdzić niestety......:shake: Quote
Becia66 Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 To naprawde wyjątkowa, mądra sunia.....:calus:, muszę jej domek znależc, pomóżcie...:placz:, nie chce żeby kolejna zime w schronie spędziła....:placz: Quote
Neczka Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 A jutro obiecuję spacerek, cudeńko :loveu: Quote
Talcott Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Już odczyniłam uroki:loveu::loveu::loveu: Quote
Neczka Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 alboo... dużej różnicy nie ma, ale nie wiedziałam, który mam wkleić, więc są oba :eviltong: Quote
Becia66 Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Dzięki Neczuś, tylko który mam ściągnąc żeby ten włożyć ?:shake: Quote
Neczka Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Nie musisz żadnego ściągać Beciu, mieści się 5 ;) Quote
Becia66 Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 Cosik mi się wkleić nie chce,a wklejam już trzeci raz....:shake: Quote
Neczka Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Poczekamy :) ...warto ;) becia66 napisał(a):Cosik mi się wkleić nie chce,a wklejam już trzeci raz....:shake: Quote
Recommended Posts