figa33 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 Tak sobie myślę o tej budzie..Marzy mi się domek dla nich,pańcio , który ich pokocha, ale takie życie:-(, póki co , tylko ,że podwójna buda to chyba koszt co najmniej 500 zł jak one w ogóle przejdą zimę w schronisku:shake:, po cichu mam nadzieję ,że nie będą musiały Quote
koss Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 To dużo -a moze taniej ,któs by zrobił?..jeżeli znacie taka "złota rączkę",jeśli jednak nie-to zaczniemy zbiórkę??????????? Quote
Neczka Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 Mamy w schronisku kilka podwójnych bud i wydaje mi się, że nie nie kosztowały aż tyle... Quote
Becia66 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 To wcale nie musi byc podwójna buda. Psiaki na tyle są ze sobą zżyte, a wręcz sie kochają - że byłaby dla nich lepsza pojedyncza, będzie im rażniej i cieplej jak się wtulą jeden w drugiego. Myślę że koszt porządnie ocieplonej budy u naszego stolarza nie przekroczyłby 350 zł. Quote
figa33 Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 350 zł to znacznie lepiej niż 500;) , może uda się zrobić zbiórkę? Quote
gagata Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 No to chłopaczki - uśmiechać się szeroko o budę.... Quote
koss Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 [COLOR=blue][B]NO TO ZACZYNAMY[/B][/COLOR]: wpłacę 40 -na razie ( cienko :-(ale póżniej będzie lepiej)....podajcie konto .[SIZE=1][COLOR=darkgreen][B]Od 13.10 do 17.10 nie ma mnie przy internecie-milczenie nie będzie znakiem,zem sie wycofała!!!:evil_lol:[/B][/COLOR][/SIZE] Quote
BasiaD Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Chłopaczki do góry przypominać o sobie cioteczkom! Quote
koss Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 [B][I][SIZE=4][COLOR=royalblue]konto...????:mad:[/COLOR][/SIZE][/I][/B] Quote
koss Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 DZIĘKI-dostałam do 18.10 najpózniej wpłacę...[COLOR=green][B]zbieramy ,bbbbardzo się[/B][/COLOR] [COLOR=green][B]cieszę,[/B][/COLOR] a jakby co...to i tak sie przyda, niestety bid ci u na pod dostatkiem:shake::oops: Quote
Neczka Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 [quote name='SZPiLKA23']Po konto to do albiemu[/quote] A nie lepiej do schroniska ? Przecież ma już swoje konto........ Mam numer, tylko w domu, więc mogę jakby co napisać :roll: Quote
gagata Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 A na schronowym koncie przewidywane są u Was skarpety na poszczególne psy, tak jak przy wirtualnych adopcjach? Quote
Neczka Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 W tytule przelewu należy wpisać cel i wszystko będzie jasne ;) Quote
gagata Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 To co? Albiemu już nie obciążać tymi sprawami? Quote
Neczka Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 To już wybór osoby, która będzie wykonywała przelew :) Moim zdaniem nie ma sensu wpłacanie pieniążków na konto prywatne, skoro schronisko ma swoje. U Kasi napewno pieniądze nie zginą, w schronisku również. Wolny wybór ;) Quote
Becia66 Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 [quote name='Neczka'] Moim zdaniem nie ma sensu wpłacanie pieniążków na konto prywatne, skoro schronisko ma swoje. U Kasi napewno pieniądze nie zginą, w schronisku również. Wolny wybór ;)[/quote] To nie jest tak do końca.....bo my z otrzymanych pieniedzy osobiście zamawiamy i płacimy za budę, a ze schroniskowych może być cała procedura. My zarządzamy kasą z naszego konta i podejmujemy decyzje wspólnie, a do schroniskowego nam wara.....można by rzec.:cool1: Quote
Neczka Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 No w sumie co do bud, to możnaby tak robić, jak było do tej pory, bo to Wy macie namiary na stolarza i wogóle, ale tak myślę, że jeśli ktoś chce, np. adoptować psiaka wirtualnie, jak to było, np. ze Śnieżką, to chyba lepiej byłoby przelewać pieniążki na konto schroniska z dopiskiem dla kogo i wtedy byłoby wszystko jasne ;) Quote
AnnaB Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Dla mnie nie tak bardzo jasne. Jak ktoś zafunduje budę lub szczepienie dla konkretnego pieska to za pośrednictwem wolontariuszy ten piesek to dostanie A jak ktoś wpłaci np.40 zł z dopisem "dla Krówki" to co ona będzie z tego miała -NIC Owszem te pieniądze na pewno się przydadzą ale kto się będzie w warunkach schroniskowych zastanawiał jak poprawić życie konkretnemu psu w cuda nie wierzę No chyba że się mylę to proszę wyprowadzić mnie z błędu. Quote
Becia66 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Pani która wpłaciła pieniążki na Atosa na nasze konto prosiła o zaszczepienie go na pełną wirusówkę i jak tylko w schronisku minie parwo piesek zostanie zaraz zaszczepiony, a pieniążki przekazane kierownikowi na zapłacenie rachunku. Tu mamy pełną kontrolę nad tym gdzie-co-jak i który pies. Kiedyś pewnie sie to zmieni ale póki co tak jest bezpieczniej dla wpłacającego i wygodniej. Quote
figa33 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 też mi się wydaje ,że lepiej albiemu , na konkretny cel ,cieplutką i przytulną budkę dla chłopaków:lol:, a mnie się marzy domek dla nich ,taki prawdziwy , z pańciem dla nich..[IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/midi-smileys/activity/4/0101.gif[/IMG] Quote
Recommended Posts