ursus Posted February 15, 2004 Posted February 15, 2004 mausa witaj !! Nie widziałam cie w Rzeszowie ! A wracajac do Oddziału, to jak obecny Prezes nie ma zamiaru dalej kandydować , to ja tez mówię pass.......... Do narzekania jest całe stado a do pomocy?? Quote
JustynaJK Posted February 15, 2004 Posted February 15, 2004 Napewno bardzo łatwo bedzie Ci zagospodarować czas Ursusie!Wiem coś z mojego doświadczenia!Należe do Zw od 1981r i niewiele krócej działalam,ale teraz nie narzekam,bardzo szybko mozna sie wyleczyć!Masz rację,że do pomocy jest coraz mniej ludzi! Quote
ursus Posted March 7, 2004 Posted March 7, 2004 Niedługo Walne Zebranie Sprawozdawczo Wyborcze w O/Zabrze........ciekawe kogo wybiorą................ :roll: Quote
JustynaJK Posted March 8, 2004 Posted March 8, 2004 W Bytomiu również zebranie za tydzień...... Quote
ursus Posted March 8, 2004 Posted March 8, 2004 A to BYTOM jeszcze ma Oddział???? :o Po stronie internetowej sądząc to padł w ubiegłym roku chyba........... :cry: Quote
JustynaJK Posted March 8, 2004 Posted March 8, 2004 sądząc po stronie masz rację,ale tak to jeszcze dogorywa.... Quote
JustynaJK Posted March 8, 2004 Posted March 8, 2004 i wracając do str to ona bardzo zmyla przyszłych wystawców,którzy niezbyt dokładnie przyjrzą się dacie....niestety Quote
Thaned Posted March 9, 2004 Posted March 9, 2004 co do ZKwPL oddział łódzki-cytuje za dzisiejszą prasą -konkretnie przytaczam tekst bez zmian-opublikowany w Expresie Il. w dniu dzisiejszym: W Grand Hotelu psy nie głosowały Wtorek, 9 marca 2004r. Paweł Szemraj został ponownie prezesem łódzkiego oddziału Związku Kynologicznego, mimo że sześciu członków byłego zarządu złożyło przeciw niemu doniesienie do prokuratury o niegospodarności na sumę 375 tys. zł. Temperatura na sali obrad w łódzkim Grand Hotelu była wysoka. – Nie zostaliśmy dopuszczeni do głosu, to zebranie zostało ustawione! – twierdzi Halina Szewczyk, członek komisji skrutacyjnej. Paweł Szemraj twierdzi, że zebranie prowadził Andrzej Terlecki, osoba niezależna, wybrana przez salę. Terlecki, były poseł KPN i przewodniczący sejmiku województwa , szefuje teraz Radzie Krajowej Ruchu Obrony Bezrobotnych, gdzie przewodniczącym komisji rewizyjnej jest... Paweł Szemraj. Atmosferę obrad kynologów podgrzało złożenie wniosku o ukaranie osób, które doniosły do prokuratury na prezesa Szemraja. Ich sprawą ma się zająć sąd koleżeński. Opozycja podtrzymuje zarzuty wobec prezesa: m.in. zbyt duże koszty remontu lokalu związku i bankietów przygotowywanych przy okazji imprez kynologicznych. Paweł Szemraj powołuje się na dwukrotne kontrole z Zarządu Głównego Związku Kynologicznego, które nie stwierdziły nieprawidłowości. Sprawą o niegospodarność zajmuje się Prokuratura Łódź Śródmieście. ••• Do łódzkiego oddziału Związku Kynologicznego należy około 3 tys. osób, zarejestrowanych jest w nim ponad 7 tys. psów. Członek wstępujący płaci 110 zł, roczna składka członkowska to 44 zł, tyle samo kosztują dokumenty dla psa hodowlanego. Roczne przychody związku wynoszą 800 tys. zł. Zysk z dorocznej Międzynarodowej Wystawy Psów to ponad 100 tys. zł. Quote
PaulaS Posted March 9, 2004 Posted March 9, 2004 No cóż, co do łódzkiego ZK to przykro mi ale złudzenia straciła ponad 10 lat temu. Od tego czasu moja noga nie postała w tej instytucji. I jak widzę niewiele się tam zmieniło. Zamiast ludzi, którzy kochają psy i posiadają ogromną wiedzę o nich, działają tam ludzie o zupełnie innych priorytetach!!Skąd takie rozgoryczenie? Otóż kilkanaście już lat temu poszłam z moją sunią - sznaucerką średnią - na jakieś okresowe ogledziny psiaka konieczne do metryki. I oto co usłyszałam od tych filozofów! Że pies ma odstające uszy i że należy jej przywiesić ołowiane ciężarki :evilbat: Że ma krzywy zgryz i należy zawiesić ją na oponie za szczękę!No i tyle mi wystarczyło!!Muszę powiedzieć, że był wtedy ze mnie 9 letni berbeć, ale jak usłyszałam takie mądrości to nie znając wtedy na szczęście innych brzydkich słów niż to , że jest pan głupi, wyrwałam temu osobnikowi smycz z reki i wyszłam z tego cyrku!!A za mną rozległy sie tylko głosne brawa. No i to tyle mojej znajomości z ZK. Więcej jej już nie bedzie!!! PS. Weterynarz żadnej z powyższych wad nie stwierdził!! Quote
ursus Posted March 9, 2004 Posted March 9, 2004 niewiem co za jeden liczy składki jako przychód Oddziału skoro tylko część zostaje w Oddziale a większość odprowadza sie do Zarządu Głównego, podobnie jak z każdego druku itp..... ledwie 1/3 zostaje w Oddziale a i czynsz zapłacić trzeba i to są niemałe pieniądze....... ile kosztuje utrzymanie Oddziału to juz nie napisano........... bo po co ..... :evil: Do gadania jak zwykle całe stado a do pracy społecznej to co ?? :evil: Quote
Thaned Posted March 9, 2004 Posted March 9, 2004 drogi Ursusie :-? atakujesz ad rem czy ad personam?? :evilbat: mam nadzieje iż zauważyłeś ze to co przytoczyłem to cytat--a to że prokuratura prowadzi postępowanie przygotowawcze własnie w sprawie niegospodarności--to fakt pozdrawiam Quote
ursus Posted March 9, 2004 Posted March 9, 2004 To było do tego co tekst sklecił a nie do Ciebie wcale bo tylko cytujesz........ ale myśle ,ze jak nawet prokuratura sprawdzi przychody i rozchody to stwierdzi,że najwięcej kasy idzie do ZG a to jest NAJWIEKSZA ze znanych mi postaci NIEGOSPODARNOSCI !!! Quote
Thaned Posted March 9, 2004 Posted March 9, 2004 i tutaj Ursusie kończy się spór-gdyż mam takie samo zdanie na ten temat, owszem tekst nie był najwyzszych lotów-ale cóz-nie chciałem bawic sie w korektę ani tym bardziej cenzurę i przytoczyłem go w całości. pozdrawiam Ciebie i gromadkę Dachshund'ow :D Quote
JustynaJK Posted March 10, 2004 Posted March 10, 2004 No cóz mozna tylko powiedzić "rece opadają",,,, :oops: Quote
Marek z Gromem Posted March 10, 2004 Posted March 10, 2004 Ręce opadają dokładnie ale mysle, że jak juz sie prokuratury uporaja ze Związkami piłkarskimi i siatkarkimi przyjdzie czas na ZKwP, taką mam nadzieje. Quote
Thaned Posted March 10, 2004 Posted March 10, 2004 Marku--obys był dobrym prorokiem--pierw związki sportowe potem inne formalne i nie formalne :P mniej i bardziej trzymające władzę :D pozdrawiam Quote
JustynaJK Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 No , a w Bytomiu juz po zebraniu Sprawozdawczo-Wyborczym... Quote
ursus Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 No i jak było?? :lol: Kogo wybraliście ?? :evil: Quote
JustynaJK Posted March 14, 2004 Posted March 14, 2004 Prezes sie nie zmienił.Ludzi było około 40.Sa tylko zmiany w Zarządzie,bo parę osób zrezygnowało z działalności.A jak u Was Ursus? Quote
tunio Posted March 15, 2004 Posted March 15, 2004 my tak jak Speed nalezymy do Chorzowa bo Cerremu dobrze sie na ich podlodze sypia :wink: :lol: Quote
ursus Posted March 15, 2004 Posted March 15, 2004 W Zabrzu mamy Walne dopiero 28.03 2004 r o godz. 10:00 i wtedy się okaże!! Quote
JustynaJK Posted March 15, 2004 Posted March 15, 2004 Czyli na sam koniec kadencji.Pewnie też obędzie się bez niespodzianek. Quote
Recommended Posts