Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Weronia']A jeśli są tu już miłośnicy spanieli... Wczoraj do Przyborówka trafiła tak potwornie zaniedbana spanielka, że P.Wanda stwierdziła, że uszy spanielki z pałeczką błękitną (na pocz.choroby) to nic przy tej nowej:( Niedługo będę miała zdjęcia. Zwierzę podobno wygląda tragicznie..
:placz: :placz: :placz:
Nie mam słów... :shake:

Czekamy na fotki, może od razu załóż wątek biedulince.

Posted

Asia, mi dzisiaj poszlo stale zlecenie na dziadzia. Czyli masz ode mnie nadplaté za luty 50zl i za marzec 50zl. Nie wiem jak ze styczniem, Ty placilas pewnie p. Wandzie i za styczen i za luty?

Posted

emilia2280 napisał(a):
Asia, mi dzisiaj poszlo stale zlecenie na dziadzia. Czyli masz ode mnie nadplaté za luty 50zl i za marzec 50zl. Nie wiem jak ze styczniem, Ty placilas pewnie p. Wandzie i za styczen i za luty?

Za luty jeszcze nie zapłaciłam. :shake:

Emilia2280, co chcesz żebym zrobiła z tymi pieniędzmi, które wpłaciłaś? Oddać Tobie, czy przeznaczyć na inne spanielki?

Kurczę muszę w końcu wstawić to rozliczenie ze stycznia i lutego, kto ile wpłacił. :oops:

Posted

Ze strony:
Schronisko Dla Zwierząt

Potwornie zaniedbany spaniel
04-03-2009

Do przytuliska w Przyborówku trafił potwornie zaniedbany pies rasy spaniel, przywieziono go z jednej z gmin. Pies na początku zachowywał się agresywnie, nie można mu się dziwić, bardzo cierpiał. Jednak z chwili na chwilę robił się coraz bardziej łagodny. Poprzez skrajne zaniedbanie zwierzęciu utworzyły się na powierzchni całego ciała strasznych rozmiarów kołtuny, nie do rozczesania. Pies musiał być znieczulony sedalinem i bardzo ostrożnie doprowadzany do porządku. Zbita, twarda warstwa włosów i brudu raniła skórę. Pies ma uszy w bardzo złym stanie. Miejmy nadzieję, że za jakiś czas dojdzie do siebie, zapomni o krzywdach, które wyrządził mu człowiek i będzie gotowy do adopcji.
Jeśli ktoś chciałby wspomóc leczenie spanielka, można wpłacać pieniądze na konto fundacji z dopiskiem: dla nowego spanielka.

Psiak już bezpieczny, ostrzyżony, umyty i najedzony, śpi spokojnie w przytulisku:

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Za luty jeszcze nie zapłaciłam. :shake:

Emilia2280, co chcesz żebym zrobiła z tymi pieniędzmi, które wpłaciłaś? Oddać Tobie, czy przeznaczyć na inne spanielki?

Kurczę muszę w końcu wstawić to rozliczenie ze stycznia i lutego, kto ile wpłacił. :oops:

Asia, na spaniele oczywiscie przeznacz. Sama wiesz, które najbiedniejsze.

• 1 month later...
Posted

Przepraszam, że dopiero teraz, ale zupełnie wyleciało mi z głowy. :oops:

Ostateczne rozliczenie:
Hotel styczeń:
20 zł - 1219ania
50 zł - emilia2280
50 zł - emilia2280
30 zł - Asia_Ginger

Na spanielka wpłacano jednak do marca (dopiero wtedy dowiedzieliśmy się o jego śmierci).
Osoby, które wpłaciły to:
20 zł - 1219ania
50 zł - emilia2280
20 zł - madzia828
50 zł - emilia2280
30 zł - Anita
Razem: 170 zł

Pieniądze te + 30 zł od Dziuni1602 (czyli razem 200 zł) dałam Goś, która przeznaczyła je na transport i opłacenie hoteliku czarnego spanielka z wrocławskiego schroniska:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/hotel-nie-dom-szukamy-ds-dla-czarnego-spanielka-134443/index5.html