Asia & Ginger Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 [quote name='Weronia']A jeśli są tu już miłośnicy spanieli... Wczoraj do Przyborówka trafiła tak potwornie zaniedbana spanielka, że P.Wanda stwierdziła, że uszy spanielki z pałeczką błękitną (na pocz.choroby) to nic przy tej nowej:( Niedługo będę miała zdjęcia. Zwierzę podobno wygląda tragicznie.. :placz: :placz: :placz: Nie mam słów... :shake: Czekamy na fotki, może od razu załóż wątek biedulince. Quote
emilia2280 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Asia, mi dzisiaj poszlo stale zlecenie na dziadzia. Czyli masz ode mnie nadplaté za luty 50zl i za marzec 50zl. Nie wiem jak ze styczniem, Ty placilas pewnie p. Wandzie i za styczen i za luty? Quote
Asia & Ginger Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 emilia2280 napisał(a):Asia, mi dzisiaj poszlo stale zlecenie na dziadzia. Czyli masz ode mnie nadplaté za luty 50zl i za marzec 50zl. Nie wiem jak ze styczniem, Ty placilas pewnie p. Wandzie i za styczen i za luty? Za luty jeszcze nie zapłaciłam. :shake: Emilia2280, co chcesz żebym zrobiła z tymi pieniędzmi, które wpłaciłaś? Oddać Tobie, czy przeznaczyć na inne spanielki? Kurczę muszę w końcu wstawić to rozliczenie ze stycznia i lutego, kto ile wpłacił. :oops: Quote
Weronia Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Ze strony: Schronisko Dla Zwierząt Potwornie zaniedbany spaniel 04-03-2009 Do przytuliska w Przyborówku trafił potwornie zaniedbany pies rasy spaniel, przywieziono go z jednej z gmin. Pies na początku zachowywał się agresywnie, nie można mu się dziwić, bardzo cierpiał. Jednak z chwili na chwilę robił się coraz bardziej łagodny. Poprzez skrajne zaniedbanie zwierzęciu utworzyły się na powierzchni całego ciała strasznych rozmiarów kołtuny, nie do rozczesania. Pies musiał być znieczulony sedalinem i bardzo ostrożnie doprowadzany do porządku. Zbita, twarda warstwa włosów i brudu raniła skórę. Pies ma uszy w bardzo złym stanie. Miejmy nadzieję, że za jakiś czas dojdzie do siebie, zapomni o krzywdach, które wyrządził mu człowiek i będzie gotowy do adopcji. Jeśli ktoś chciałby wspomóc leczenie spanielka, można wpłacać pieniądze na konto fundacji z dopiskiem: dla nowego spanielka. Psiak już bezpieczny, ostrzyżony, umyty i najedzony, śpi spokojnie w przytulisku: Quote
emilia2280 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Asia & Ginger napisał(a):Za luty jeszcze nie zapłaciłam. :shake: Emilia2280, co chcesz żebym zrobiła z tymi pieniędzmi, które wpłaciłaś? Oddać Tobie, czy przeznaczyć na inne spanielki? Kurczę muszę w końcu wstawić to rozliczenie ze stycznia i lutego, kto ile wpłacił. :oops: Asia, na spaniele oczywiscie przeznacz. Sama wiesz, które najbiedniejsze. Quote
TYGRYS-ica. Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 biedny Zenek [*] przynajmniej juz nie cierpi [*] [*] [*] :-( Quote
Asia & Ginger Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Przepraszam, że dopiero teraz, ale zupełnie wyleciało mi z głowy. :oops: Ostateczne rozliczenie: Hotel styczeń: 20 zł - 1219ania 50 zł - emilia2280 50 zł - emilia2280 30 zł - Asia_Ginger Na spanielka wpłacano jednak do marca (dopiero wtedy dowiedzieliśmy się o jego śmierci). Osoby, które wpłaciły to: 20 zł - 1219ania 50 zł - emilia2280 20 zł - madzia828 50 zł - emilia2280 30 zł - Anita Razem: 170 zł Pieniądze te + 30 zł od Dziuni1602 (czyli razem 200 zł) dałam Goś, która przeznaczyła je na transport i opłacenie hoteliku czarnego spanielka z wrocławskiego schroniska: http://www.dogomania.pl/forum/f28/hotel-nie-dom-szukamy-ds-dla-czarnego-spanielka-134443/index5.html Quote
emilia2280 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Super Asia. Zgredka czarnucha znamy, chyba ze to jeszcze inny spanielek. Quote
Asia & Ginger Posted April 18, 2009 Author Posted April 18, 2009 emilia2280 napisał(a):Super Asia. Zgredka czarnucha znamy, chyba ze to jeszcze inny spanielek. Tak tak, to o Zgredka chodzi. ;) Quote
Recommended Posts