bea100 Posted July 17, 2005 Author Posted July 17, 2005 Bławat to po staropolsku miękka tkanina jedwabna ( Bławatek jako szczeniaczek taki właśnie był, jedwabisty nie tylko w dotyku i ...taki pozostał jeśli chodzi o jego wspaniały charakter 8) ). Stąd jego imię a z tego co wiem, to ogara (gończego) o takim imieniu jeszcze nie było :P Mam ,,świerze" wieści od Hani z Krosna: na dzisiejszej wystawie REWELACJA. Una w młodzieży oraz druga na BISie Juniorów (Gratulki dla niej i Marysi :D ), Kontra (jamniczka Hani) wygrała grupę, ogary wygrał Rago a Major był drugi na BISie i wygrał grupę ; [b]GRATULACJE[/b] :rofl: PS A ja na tydzień opuszczam temat, jadę odwiedzić swoją mamę i swoją Dunieczkę (papatki i do usłyszenia we wtorek :P ) Quote
puz Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 a Puzon juz bedzie nied ługo reproduktorem przeszedł testy i przeglad Quote
Marysia_i_gończy Posted July 19, 2005 Posted July 19, 2005 [quote name='bea100'] Mam ,,świerze" wieści od Hani z Krosna: na dzisiejszej wystawie REWELACJA. Una w młodzieży oraz druga na BISie Juniorów (Gratulki dla niej i Marysi :D ), Kontra (jamniczka Hani) wygrała grupę, ogary wygrał Rago a Major był drugi na BISie i wygrał grupę ; [b]GRATULACJE[/b] :rofl: [/quote] I ja ogromnie się cieszę z Uny sukcesów, zwłaszcza, że pokazała się bardzo ładnie :D :D :D Una się aż upiła ze szczęścia :wink: [img]http://www.icpnet.pl/~pajzder/IMGP2092m.jpg[/img] Poważne zdjęcia będą później 8) Gratulacje dla Puzona za przejście przeglądu i testów :lol: zwłaszcza, że przechodził je razem z Uną :angel: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
puz Posted July 20, 2005 Posted July 20, 2005 :lol: To była dla nas przyjemnosc i zaszczyt brawo dla Uny pokazała ze jest super wysocjalizowana suczka i ze za darmo nie da sie pogłaskac , naprawde ona skakała chyba sedziom do kieszeni :lol: Quote
puz Posted July 25, 2005 Posted July 25, 2005 co taka cisza wakacje, ja jade z psami do nowego sacza na wystawe Quote
bea100 Posted July 25, 2005 Author Posted July 25, 2005 [quote name='puz']co taka cisza wakacje, ja jade z psami do nowego sacza na wystawe[/quote] Bo wakacje...to SEZON OGÓRKOWY nie? :lol: :wink: Wróciłam dzisiaj, Dunia wygląda pięknie i wręcz wystawowo (wielkie brawa dla mojej mamy :D ), jest szczęsliwa i wesoła i szczupła taka piękna i zgrabna dama o czarnym i nieskazitelnym czapraku :P . Zostawiłam obie ,,Panie" bo świetnie się czują we własnym towarzystwie :wink: i wróciłam do Wwy z Monią i Bejem. Mońka śpi jak truteń (Bejuś też), oto co znaczy ,,wybiegany pies" ( do upadu :D ). Dla tych co nie wiedzą, krajówka w Nowym Sączu jest 31 lipca. [b]Puz[/b], napisz czy jedziesz z Puzikiem ( któremu GRATULKI składam :calus: ) , z Bohunkiem czy z Bogdanką? Czy znasz stawkę ? ( daj linka plizz 8) ), no a jak tam Twoja noga kochana? Quote
puz Posted July 26, 2005 Posted July 26, 2005 Baetko jade z Puzonem w klasie CHPL i Bogdanka w klasie młodzieży. Bohun narazie ma ulop od wystaw do jesieni. Jak sie uda z Bogdanka zaliczymy jeszcze gora dwie wystawy w tym roku i z nia zaczynam od marca w klasie posredniej w Ktaowicach na miedzynarodowej, jest zbyt młoda. Narazie nie chce zapeszac wiec pochwale sie jak wrocimy. Ze wzgledu na Magde nie jade do Nowego Targu musze znaleźć inna wystawe. Puzon jedzie towarzysko chociaz raz musze go wystawic w CHPL. Bohun pojedzie prawdopodobnie do Wrocławia na miedzynarodowa zeby zachaczyc sie na młodziez i pojade z Gończakami dodatkowo na posrednia. Do tego musze przygotowac psy na opole na dzikarzy mam tu na mysli Puzika i Litwora. Do tego ostro zaczynamy tropic Puz Bogdanka i Bohun jak wyzdrowieje. Mamy nowego towarzysza do tropów - Leśna oraz dwa gończe z Krosna. Noga ok podoła moim planom. Ponad to szykujemy sie na przyszły rok do Przechlewa z Hasta i Puzonem. Postanowilismy tam spedzic wakacje Quote
bea100 Posted July 26, 2005 Author Posted July 26, 2005 Puz: ojojojoj aaaaaaaaale wspaniałe wieści :smilecol: A jaką konkurencję będzie miała w Sączu nasza Bogdanka, wiesz? Quote
puz Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Nie wiem ale jade z pewniakiem w kieszeni ....... Quote
KUMPELka Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 [quote name='puz']Nie wiem ale jade z pewniakiem w kieszeni .......[/quote] Mogę wiedzieć dlaczego jedziesz z pewniakiem w kieszeni :-? Czyżby Bogdanak startowała jako jedyna w młodzieży :D Quote
bea100 Posted July 27, 2005 Author Posted July 27, 2005 [quote name='puz']Nie wiem ale jade z pewniakiem w kieszeni .......[/quote] :wink: :lol: ...nooo jasne, że tak, nasza Bogdaneczka jest w końcu ogórkowym beściakiem nie ? :wink: Quote
Sabina1 Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Dla mnie Kumpel, Hasta, Harmonia, Hultaj, Bogdanka, Błoga, Bohun, Bajan, Błoga - to są przyszłe Championy Polski. wszystkie są prześliczne, serdecznie im tego zycze i jestem pewna, ze zdobędą najwyższe tytuły. Może kogos niechcący nie wymieniłam, ale cała młodziez 94/95 jest wspaniała. Quote
puz Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Bea nie znam stawki ale co tam ona jest the Best Sabina dzieki ale co do Hasty zastanawiam sie i chyba nie bedziemy jedzić na wystawy Quote
Sabina1 Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Z psiakami, jak z dziecmi. Nieraz dorastając zaskakuja rodziców. wierze w Hastę,w jej znakomite pochodzenie + prowadzenie przez jej Pańcię. Quote
puz Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 [b]Kumpel [/b] Nie znam stawki ale wierze w piekno tej suni :lol: roznie to bywa z wytawami ale gdybysmy nie wierzyli to po co jedzic Quote
bea100 Posted July 27, 2005 Author Posted July 27, 2005 [quote name='puz'][b]Kumpel [/b] Nie znam stawki ale wierze w piekno tej suni :lol: roznie to bywa z wytawami ale gdybysmy nie wierzyli to po co jedzic[/quote] Ja też wierzę w Bogdankę :P A jako hodowca jeszcze dopiszę , że oprócz ,,piękna" (które jest subiektywne) ta sunia ma wspaniały charakter i idealnie zdrowe oczy ( oraz resztę takoż :wink: ) więc powinna koniecznie zdobyć wystawowe laury by potem swoją dobrą krew móc przekazać przyszłym pokoleniom ogarków. By były zdrowe i wspaniałe. Za to powinniśmy wszyscy mocno trzymać kciuki prawda? Quote
KUMPELka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='bea100'] Ja też wierzę w Bogdankę :P A jako hodowca jeszcze dopiszę , że oprócz ,,piękna" (które jest subiektywne) ta sunia ma wspaniały charakter i idealnie zdrowe oczy ( oraz resztę takoż :wink: ) więc powinna koniecznie zdobyć wystawowe laury by potem swoją dobrą krew móc przekazać przyszłym pokoleniom ogarków. By były zdrowe i wspaniałe. Za to powinniśmy wszyscy mocno trzymać kciuki prawda?[/quote] Jak najbardziej - będziemy trzymać :kciuki: Bogdanka jest wspaniała :Dog_run: i jestem pewna, że jest będzie/jest The Best !! :P Jestem zaineresowana stawką, ponieważ najprawdopodobniej ma być na wystawie w Nowym sączu P. Opyd i jestem ciekawa jakie psy będzie wystawiał (chyba posokowca :D ). Ps. Przepraszam wszystkich jeżeli odebrali moje pytanie o Bogdankę tak a nie inaczej - nie taki miałam zamiar. :( Wszystkie ogary są piękne i jak dla mnie to wszystkie wcześniej czy później zdobędą najwyższe zaszczyty - czego Wam i sobie (może) życzę :laola: Harmoszka nie jedzie - dlaczego :-? Quote
puz Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 :lol: ja Cie doskonale rozumiem Kumpelko, kiedy nas odwiedzicie ???a dlaczego Wy goscinnie nie przyjedzacie do Sacza?? u nas macie nocleg jakby co :lol: Quote
KUMPELka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Kiedyś napisałam, że Kumpel pięknie aportuje ale... :oops: mmbbaj dałą mi do myślenia powątpiewając w tą umiejętność ogarów i ...miała racje :wink: Dziwne jest to, że kumpel aportuje owszem ale tylko w domu: piłkę , królika i takie tam.., w momencie gdy na dworze rzucam piłkę - Kumpel biegnie do niej, czasem potarmosi ale zostawia na miejscu i biegnie dalej zainteresowany innymi rzeczami :lol: Ile ja się muszę jeszcze nauczyć Kumpla - a on zmienia się jak w kalejdoskopie :wink: - przynajmniej narazie (podobnie mam z córeczką - taka sama kochana łajza :lol: ) Pozdrawiam wszystkich bardziej doświadczonych ogórków :HUT012: Quote
KUMPELka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='puz']:lol: ja Cie doskonale rozumiem Kumpelko, kiedy nas odwiedzicie ???a dlaczego Wy goscinnie nie przyjedzacie do Sacza?? u nas macie nocleg jakby co :lol:[/quote] Oj, dziękujemy ale teraz mamy na głowie inne problemy - np. Gabiśce szukamy przedszkola, ponieważ w przedszkolu za blokiem zabrakło dla niej miejsca (tzn. znajomości :evilbat: ) Wiem, że przyjechać musimy i Ty wiesz dlaczego ale jeszcze troszkę potrzebujemy czasu. Ale wiesz co?? może pomyślimy o niedzieli :roll: Dziękuję za wyrozumiałość i cierpliwość :D Quote
puz Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 :lol: W Niedzielę jesteśmy w Nowym Saczu Wiem, ze musisz wpasc Kumpel musi poznać Hastę Quote
KUMPELka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='puz']:lol: W Niedzielę jesteśmy w Nowym Saczu Wiem, ze musisz wpasc Kumpel musi poznać Hastę[/quote] Nie tylko Kumpel - ja również jestem ciekawa jak w rzeczywistości prezentuje się ta pannica :wink: Na zdjęciach, które widzięliśmy - była taka malusia a teraz to już panna niczego sobie :wink: Quote
bea100 Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 Kumpelko: wogóle nie przepraszaj, nikt tutaj nie odebrał Twojego posta inaczej, niż miałaś intencję 8) Jesli chodzi o Harmonię to z jej wystawami poczekamy już do przyszłego sezonu wystawowego :P aaaaaaaaaale za to mam nadzieję, że spotkają się na ringu już w roku przyszłym...mam nadzieję...z Kumplem? :P No i my się nareszcie zobaczymy :P Puz, Kumpelka: ja ja Wam zazdroszczę, że się spotkacie...ech... :roll: Quote
KUMPELka Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='bea100']Kumpelko: wogóle nie przepraszaj, nikt tutaj nie odebrał Twojego posta inaczej, niż miałaś intencję 8) Jesli chodzi o Harmonię to z jej wystawami poczekamy już do przyszłego sezonu wystawowego :P aaaaaaaaaale za to mam nadzieję, że spotkają się na ringu już w roku przyszłym...mam nadzieję...z Kumplem? :P No i my się nareszcie zobaczymy :P Puz, Kumpelka: ja ja Wam zazdroszczę, że się spotkacie...ech... :roll:[/quote] :laola: Cieszę się bo bałam się, że podpadliśmy z Kumpelm :thumbs: Ale przecież Ty Bea także masz towarzystwo w Warszawce. :beerchug: Quote
Sabina1 Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 [quote name='"KUMPELka"'][quote name='bea100']Ale przecież Ty Bea także masz towarzystwo w Warszawce. :beerchug:[/quote] No właśnie, na przykład mnie :lol: Quote
Recommended Posts