Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,
chcialabym sie z Wami podzielic taka sprawa. A mianowicie....[SIZE=4]moja 9miesieczna weimarka lubi ssac rogi poduszek[/SIZE] :crazyeye:.
Robi to od malenkiego szczeniaczka. Nigdy jej tego nie zabranialam ale sama juz sie zastanawiam czy moze jednak powinnam :).
Mowimy, ze mala "pije mleczko" b faktycznie wydaje jej sie chyba ze to robi. Zwija poduszke w lapy, nerwowo ja uciska i "pije mleko z rogu" ;).
Macie pomysl dlaczego tak sie dzieje? Nigdy sie z tym nie spotkalam.
Dodam, ze ma duzo ruchu, bawi sie z psami, nie zostaje dlugo sama w domu, szkole ja klikerem i sporo juz potrafi. Skad wiec to przedziwne zachowanie?
Pozdrawiam
Monika z Misza z wasem od mleka :haha:

Posted

Substytut matczynego sutka? Spotkałam się z teorią, że miewają tak psy odłączone wcześnie od matki ma to związek z odreagowaniem emocjonalnym, ale nie do końca można się z tym zgodzić, ponieważ także wśród psów w odpowiednim wieku odłączonych coś takiego występuje. Ale chyba nie ma w tym nic niepokojącego.

Posted

Powiem szczerze, ze przez mysl przesla mi tylko jedna mysl, identyczna ze zdaniem Ani. Jednak w zaden sposob nie moge znalezc powodow takiego zachowania. Nasza mala nie zna klapsow, samotnosci, krzyku, nudy. Powaznie. Nie ma wiec (z tego co ja widze, a co jej w glowie siedzi wlasnie probuje sie domyslac z Wasza pomoca :) ) powodow do odreagownia stresow.
Zabralismy ja od mamy w wielku 11 tygodni. Wiek tez wydaje sie odpowiedni :razz:

Posted

Tak jak napisałam, wydaje mi się, że teraz to już tylko nieszkodliwy nawyk. A miałam na myśli stres związany ze zmianą rodziny, nowym domem. Dla malucha to rewolucja, której nie chce. To może mieć z tym związek ale nie musi. A może tak jej się np. lepiej zasypiało. Moja nie zasypia bez swojego pluszaka, a ma już 5 lat.