Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Izabela124. napisał(a):
Sweetgirl masz już fim? Jeśli tak to mogłabyś mi go przegrac i wysłac?

mam mam:D bo dostałam:)
wysle ci jak wykombinuje jak go przegrac:eviltong::evil_lol:

a Iza sie nie chce przyznac dlaczego tak długo wracała ale poprostu ją zgwałcili po drodze:evil_lol::evil_lol::eviltong:

Moze ktos z was wie jak przegrac film DVD na laptopie? jakis program potrzebuje czy co?

Posted

nero mam ale nie wiem w jaki sposob ma przegrac ta płyte... na normalnym kompie z dwoma tymi przegródkami na płyty dałabym rade ale mam tylko laptopa;/

Posted

wszystko da rade;P po prostu daj zeby kopiowalo płyte... Nero najpierw zrzuci obraz płyty na dysk, potem poprosi o włożenie czystej płyty i nagra na czystą płyte ten obraz co zrzucil wczesniej:razz::razz:

Posted

xxSweetGirl93xx napisał(a):
aa:) tak chciałam zrobic tylko bałam sie ze popsuje wiec nie spróbowałam nawet:evil_lol:
to zaraz zobacze czy mi wyjdzie:evil_lol:
:splat::splat::splat:to nawet ja- kompletny debil komputerowy umiem to zrobić :eviltong:

Posted

[quote name='grazyna9915']Myślę, że i ja powinnam się wypowiedzieć na temat zlotu, którego byłam uczestnikiem. Mam 36 lat, od dwóch lat jestem dogomaniaczką, a na zlot pojechałam z synem i grupką jego niepełnoletnich, tyskich przyjaciół.

Zacznę od tego, że Sieraków to naprawdę wspaniałe miejsce na wypoczynek z psem. Jeziora, ogromne lasy i mnóstwo terenu do spacerowania. Nawet znalazł się nieźle wyposażony sklep zoologiczny. Miejsce naprawdę godne polecenia i za to duży plus dla organizatorów. :lol:

Zlot zaczynał się naprawdę sympatycznie, przywitanie, Duke na kolanach, wspólny spacer...
Czego mi później zabrakło to odrobiny organizacji, a dokładniej przepływu informacji.
Mimo początkowych ustaleń, wspólne spacery odbywały się o różnych porach i jeżeli załapaliśmy się na spacerek to z tzw. „biegu”, przez co zaczęłam już myśleć, że nie macie ochoty na nasze towarzystwo. Jeżeli jednak tak nie było to się bardzo cieszę i myślę, że na przyszłość - w tak dużej grupie - dobrze by było podawać wszystkim informację o wspólnych zajęciach z wyprzedzeniem i ustalać plan wspólnych zajęć np. z samego rana.

Jednak sprawa spacerków nie była dla mnie, aż tak istotna, zdecydowanie poruszyła mnie inna rzecz.
Wg mnie DOGOMANIA to rodzaj przesłania, to grupa osób, która kocha zwierzęta, często im pomaga i niejednokrotnie ratuje psie życie.
Tymczasem już tytuł wątku sugeruje, że DOGOMANIA = ALKOMANIA, czym jestem oburzona. Czy taki tytuł Dogomaniacy chcieliby przeczytać np. w gazecie „Mój Pies”?

Wg mnie już sama nazwa DOGOMANIA zobowiązuje. Nasza społeczność była w danej miejscowości rozpoznawalna, a osoby, które pojechały zapomniały, że reprezentują setki DOGOMANIAKÓW. Zaręczam, że nikt nie miałby pretensji o tzw. „piwko przy obiedzie”, ale sytuacja kiedy po ognisku właścicielka ośrodka grozi DOGOMANIAKOM wezwaniem policji, gdy niepełnoletni DOGOMANIACY spożywali alkohol nie kryjąc się z tym, kiedy DOGOMANIACY po niejednym piwku chodzili na nocne kąpiele nad jezioro, jest dla mnie niedopuszczalna. Takie sytuacje nie powinny mieć miejsca, a jeżeli już się zdarzyły to powinny być napiętnowane i za wszelką cenę powinno się starać by nie dopuścić do ich ponowienia. Tymczasem na wątku jest ogólne przyzwolenie, a wręcz aplauz na takie zachowanie, a trzynastolatka, która nadużywała alkohol czuje się jak bohaterka.

Jeszcze przed zlotem była mowa o AGILITACH, miały być tresury psiaków, podchody, niestety to się nie odbyło, ale pewnie nikt o to by nie miał pretensji gdyby nie to, że powyższe zajęcia zastąpiła np. gra pt. „ALKOCHIŃCZYK”.

Nie podoba mi się również sugerowanie, że wykluczenie ze zlotu osób niepełnoletnich rozwiąże sprawę. Tutaj zawinili przede wszystkim dorośli.
Wg mnie jeżeli ktoś chce sobie zrobić odskocznie i przez tydzień być ALKOMANIAKIEM, to jest wyłącznie jego wybór i ma do tego pełne prawo. Jednak robienie tego pod parasolem DOGOMANII jest zwyczajnym nadużyciem.

ZLOT zdecydowanie podzieli się na dwie grupy, osób pijących i niepijących.
Cieszę się, że mimo podziałów (a może dzięki podziałowi) udało nam się miło spędzić czas, że mogłam bliżej poznać dobry humor PATIKUJEK, dobre serce LUCYNY i niesamowite zdolności treserskie KARILKI. Nastoletnie pannice z domku nr 5 potrafiły pokazać, że nie boją się wyzwań i wiedzą co to znaczy współpracować w zespole, a dziewczynom z Gdyni uśmiech nie schodził z twarzy. Miło było spędzić czas z Mrówą, Kasią i jej bandą molosów, oraz spacerować z Macho, Aną oraz innymi DOGOMANIAKAMI.
Dumna jestem z moich młodych, tyskich dogomaniaków, którzy – mimo, że im bardzo zależało na integracji – potrafili odejść bez mojego namawiania od ogniska, gdy atmosfera robiła się zbyt „trunkowa”.

Dodam jeszcze, że miałam okazję poznać niektóre osoby z tzw. „ławeczki” i wiem, że w innych okolicznościach potrafią być wspaniałymi DOGOMANIAKAMI, jednak na zlocie się chyba trochę pogubiły, bądź chwilowo zapomnieli co znaczy odpowiedzialność, co to jest DOGOMANIA.

Link do zdjęć ze zlotu: http://grazyna9915.fotosik.pl/albumy/486314.html

Ciekawy zlot:shake:

Posted

Estera napisał(a):
:splat::splat::splat:to nawet ja- kompletny debil komputerowy umiem to zrobić :eviltong:

umiec to tez umiem ale na laptopie nigdy nie przegrywałam płyty wiec sie bałam ze popsuje a ja zawsze cos zepsuje jak sie za to zabieram:evil_lol:

Posted

Mona 4 -a na czym według ciebie mialby polegać zlot?
Spacery były
Podchody były
Walki psów były sasasa
Karmiliśmy psy?tak
Dostawały pić?No czasem
Więc był to zlot miłośników psów.
A to ,ze piliśmy, paliśmy to już nikogo nie powinno obchodzić.A już napewno nie osobe ,która na takim zlocie NIE BYŁA.
A tak apropo to miałbyć koniec tematu

Posted

mam mam:D bo dostałam:)
wysle ci jak wykombinuje jak go przegrac:eviltong::evil_lol:

a Iza sie nie chce przyznac dlaczego tak długo wracała ale poprostu ją zgwałcili po drodze:evil_lol::evil_lol::eviltong:

To czekam na płytkę:loveu:
Haha a to dobre, prędzej ja ich zgwałciłam:evil_lol::diabloti:

Posted

własnie wrociłam z poczty i wysłałam tyle ze zwykłym listem bo za polecony to chcieli jakies kosmiczne pieniądze:O:evil_lol:
heh:)
tak i ci sie podobało to gwałcenie i zostałas tak długo dlatego:evil_lol:

Posted

własnie wrociłam z poczty i wysłałam tyle ze zwykłym listem bo za polecony to chcieli jakies kosmiczne pieniądze:O:evil_lol:
heh:)
tak i ci sie podobało to gwałcenie i zostałas tak długo dlatego:evil_lol:
Ok, dzieki
Zwrocic za kperte i znaczek?:evil_lol::lol:
Haha i to bardzo sie podobalo. uzaleznilam sie od tego:diabloti:

Posted

nmzc:)
nie no bez przesady:evil_lol:
no tak własnie myslałam ze ci sie bardzo mocno spodobało to gwałcenie:evil_lol:
ale to cały czas jedna osobe czy rózne?:D:evil_lol:

Posted

[quote name='xxSweetGirl93xx']nmzc:)
nie no bez przesady:evil_lol:
no tak własnie myslałam ze ci sie bardzo mocno spodobało to gwałcenie:evil_lol:
ale to cały czas jedna osobe czy rózne?:D:evil_lol:Postawie ci loda za ta przysluge:diabloti::evil_lol::eviltong:
Najlepiej to w trojkacie:lol:

Fotki