Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sobotę 2.sierpnia wolontariusze znaleźli pod bramą schroniska "niespodziankę" - bokserkę o pociesznym uśmiechu, która otrzymała imię Azja.
Psina ma ok.4 lat,wadę zgryzu i wspaniały charakter. Po wyciągniętych sutkach widać, że rodziła. Azja zna podstawowe komendy, uwielbia się bawić, kiedy tylko ktoś wchodzi do jej kojca wpada w szał radości. Szczekaniem dopomina się z kojca o zainteresowanie.
W tej chwili leczymy ją z zapalenia spojówek - bez problemu pozwala zakraplać sobie oczy.
A oto ona:

Na ostatnich zdjęciach widać jej wystający z pyska język;)

Azja ma już dom!

Dwa dni później w Azylu wylądowała druga bokserka, Laura, która błąkała się po miejscowości Dąbie. Ma ok. 2 lat. Jest wychudzona, rzuca się na jedzenie. Z początku bardzo słaba - po kilku regularnych posiłkach odzyskała radosną bokserową energię;) Jest drobniejsza niż Azja, a jej pyszczek jest nieco bardziej okrągły. To przemiłe stworzenie, kocha człowieka, jest wdzięczna za każdą chwilę uwagi. Dobrze dogaduje się z innymi psami (w zasadzie ich obecność w ogóle jej nie obchodzi). Sunia niestety jest alergiczką, ma zmienione nieleczoną chorobą skóry uszy, a także zmiany na głowie i w pachwinach. W obecnej chwili intensywnie ją leczymy, karmimy specjalistyczną karmą.
Laura potrzebuje domu tymczasowego (lub stałego) i domowej opieki. Nie jest przyzwyczajona do mieszkania w kojcu, nie wchodzi do budy. Ma w kojcu koszyk, w którym przesiaduje.
Oto Laura:

Gdyby ktoś mógł zaoferować Laurze domek tymczasowy lub stały prosimy dzwonić pod numer 608-235-921 lub 600-634-303 .

Obie sunie zostały wysterylizowane.

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

suuuuuper.
Z Azją zaraz byłam na spacerku, była bardzo grzeczna i skora do zabawy. Dziś wziełam ją znowu, radości nie było końca i jak jej się nie pozwalałam bawić(szłam z nią przy ulicy)to sie nie bawiła ,ale jak już mogła to aż do samego CK szalała.Laura też dziś ze mną była i mnie pozytywnie rozczarowała, wogóle nie wiem co ona w schronie robi nawet na wołanie przychodzi,tylko bez smyczy to wolałam nie próbować:):):):)

obydwa psiaczki są kochane i słodziudkie:*:*

Posted

Malagos, trzymaj kciuki za psinki!:)
O Azję się chyba nie trzeba martwić, od pojawienia się ogłoszeń było już kilka telefonów w jej sprawie;)
O Laurę za to na razie nikt nie pyta, a jej szybko przydałby się domek...

Posted

San_(jagodowa:) napisał(a):
Malagos, trzymaj kciuki za psinki!:)
O Azję się chyba nie trzeba martwić, od pojawienia się ogłoszeń było już kilka telefonów w jej sprawie;)
O Laurę za to na razie nikt nie pyta, a jej szybko przydałby się domek...

:multi:
zwłaszcza Laurka mnie ujęła za serce....

Posted

Kopiuję ze strony CK:
"

Niestety, leczenie Laury będzie długotrwałe i bardzo kosztowne. Bardzo prosimy o pomoc finansową. Wpłaty można kierować na nasze konto z dopiskiem "Laura".

W tej chwili Laura karmiona jest 3 razy dziennie - dwa razy dostaje puszkę Hills's d/d, raz dziennie suchą karmę Royal Canine Skin. Koszt jednego dnia takiego leczenia to ponad 30 zł. Jeżeli chcieliby Państwo pomóc Laurze rzeczowo - można zakupić taką karmę np.w sklepie internetowym i przesłać paczkę na nasz adres. W imieniu naszej podopiecznej SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!"

Posted

[quote name='malagos']Jutro wystawie bazarek na karmę dla Laury.
Dzięki wielkie :loveu:

Dwie całuśne piękności - komu,komu?

Próbowałam zrobić zdjęcie Azji, ale jej ruchliwość mi to uniemożliwiła, wyszły strasznie rozmazane:

A to pozycja, jaką Azja przyjmuje, kiedy się ją drapie po zadku :D :