San_(jagodowa:) Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 W sobotę 2.sierpnia wolontariusze znaleźli pod bramą schroniska "niespodziankę" - bokserkę o pociesznym uśmiechu, która otrzymała imię Azja. Psina ma ok.4 lat,wadę zgryzu i wspaniały charakter. Po wyciągniętych sutkach widać, że rodziła. Azja zna podstawowe komendy, uwielbia się bawić, kiedy tylko ktoś wchodzi do jej kojca wpada w szał radości. Szczekaniem dopomina się z kojca o zainteresowanie. W tej chwili leczymy ją z zapalenia spojówek - bez problemu pozwala zakraplać sobie oczy. A oto ona: Na ostatnich zdjęciach widać jej wystający z pyska język;) Azja ma już dom! Dwa dni później w Azylu wylądowała druga bokserka, Laura, która błąkała się po miejscowości Dąbie. Ma ok. 2 lat. Jest wychudzona, rzuca się na jedzenie. Z początku bardzo słaba - po kilku regularnych posiłkach odzyskała radosną bokserową energię;) Jest drobniejsza niż Azja, a jej pyszczek jest nieco bardziej okrągły. To przemiłe stworzenie, kocha człowieka, jest wdzięczna za każdą chwilę uwagi. Dobrze dogaduje się z innymi psami (w zasadzie ich obecność w ogóle jej nie obchodzi). Sunia niestety jest alergiczką, ma zmienione nieleczoną chorobą skóry uszy, a także zmiany na głowie i w pachwinach. W obecnej chwili intensywnie ją leczymy, karmimy specjalistyczną karmą. Laura potrzebuje domu tymczasowego (lub stałego) i domowej opieki. Nie jest przyzwyczajona do mieszkania w kojcu, nie wchodzi do budy. Ma w kojcu koszyk, w którym przesiaduje. Oto Laura: Gdyby ktoś mógł zaoferować Laurze domek tymczasowy lub stały prosimy dzwonić pod numer 608-235-921 lub 600-634-303 . Obie sunie zostały wysterylizowane. Quote
San_(jagodowa:) Posted August 6, 2008 Author Posted August 6, 2008 Dodam jeszcze, że Laura bardzo spokojnie zniosła dziś zapewne niezbyt dla niej miły zabieg czyszczenia uszu ze złogów zalegającej woskowiny. W ogóle to jest słodka:loveu: Obie są słodkie :lol: :loveu: Quote
San_(jagodowa:) Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 Ogłoszenia: Azja: http://www.e-zwierzak.pl/najnowsze/0/494/ http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1583470_piekna_azja_o_zabojczym_usmiechu.html Laura: http://www.e-zwierzak.pl/najnowsze/0/495/ http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1583492_calusna_laura_czeka.html Quote
szachrajka14 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 no to ja też podrzuce i jutro chyba sie zjawie aby je poznać:):):) Quote
San_(jagodowa:) Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 I jak wrażenia?:cool3: :lol: Quote
szachrajka14 Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 suuuuuper. Z Azją zaraz byłam na spacerku, była bardzo grzeczna i skora do zabawy. Dziś wziełam ją znowu, radości nie było końca i jak jej się nie pozwalałam bawić(szłam z nią przy ulicy)to sie nie bawiła ,ale jak już mogła to aż do samego CK szalała.Laura też dziś ze mną była i mnie pozytywnie rozczarowała, wogóle nie wiem co ona w schronie robi nawet na wołanie przychodzi,tylko bez smyczy to wolałam nie próbować:):):):) obydwa psiaczki są kochane i słodziudkie:*:* Quote
malagos Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Serce mi sie kraje, ale nie mam jak pomóc.... :placz: Quote
San_(jagodowa:) Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 Malagos, trzymaj kciuki za psinki!:) O Azję się chyba nie trzeba martwić, od pojawienia się ogłoszeń było już kilka telefonów w jej sprawie;) O Laurę za to na razie nikt nie pyta, a jej szybko przydałby się domek... Quote
malagos Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 San_(jagodowa:) napisał(a):Malagos, trzymaj kciuki za psinki!:) O Azję się chyba nie trzeba martwić, od pojawienia się ogłoszeń było już kilka telefonów w jej sprawie;) O Laurę za to na razie nikt nie pyta, a jej szybko przydałby się domek... :multi: zwłaszcza Laurka mnie ujęła za serce.... Quote
San_(jagodowa:) Posted August 10, 2008 Author Posted August 10, 2008 Kopiuję ze strony CK: " Niestety, leczenie Laury będzie długotrwałe i bardzo kosztowne. Bardzo prosimy o pomoc finansową. Wpłaty można kierować na nasze konto z dopiskiem "Laura". W tej chwili Laura karmiona jest 3 razy dziennie - dwa razy dostaje puszkę Hills's d/d, raz dziennie suchą karmę Royal Canine Skin. Koszt jednego dnia takiego leczenia to ponad 30 zł. Jeżeli chcieliby Państwo pomóc Laurze rzeczowo - można zakupić taką karmę np.w sklepie internetowym i przesłać paczkę na nasz adres. W imieniu naszej podopiecznej SERDECZNIE DZIĘKUJEMY!" Quote
malagos Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 Jutro wystawie bazarek na karmę dla Laury. Quote
szachrajka14 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Laira i Azja czkają na domek czekają na domek choćby tymczasowy Quote
San_(jagodowa:) Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 [quote name='malagos']Jutro wystawie bazarek na karmę dla Laury. Dzięki wielkie :loveu: Dwie całuśne piękności - komu,komu? Próbowałam zrobić zdjęcie Azji, ale jej ruchliwość mi to uniemożliwiła, wyszły strasznie rozmazane: A to pozycja, jaką Azja przyjmuje, kiedy się ją drapie po zadku :D : Quote
malagos Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Przepraszam,że nie ma bazrku, kłopoty techniczne :shake: ale jutro postaram sie nadrobić.... Quote
Ana_Zbyska Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Kontaktowal sie ktos z Boksami w potrzebie? Jakis czas temu dzwonili z zapytaniem, czy mamy jakiegos boksera, wtedy nie mielismy, a nr telefonu niestety nie zspisalam:placz: Quote
malagos Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 jest bazarek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10698333#post10698333 Quote
San_(jagodowa:) Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 Napisałam do Bokserów w potrzebie,obiecali pomoc:) Zwłaszcza dla Laury, bo Azja...hmmm...W sumie można już trzymać kciuki, chociaż trzeba będzie jeszcze trochę poczekać;) Malagos,dziękujemy!:loveu: Quote
San_(jagodowa:) Posted August 16, 2008 Author Posted August 16, 2008 Laura przy tych ostatnich burzach nauczyła się korzystać z budy;) Quote
malagos Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Strasznie mi jej zal... Pewnie boi się burzy.... Quote
Ana_Zbyska Posted August 18, 2008 Posted August 18, 2008 :-( Biedna.. Oby szybko domek i dla Niej sie znalazl! Quote
Recommended Posts