Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moje dokładnie tak samo chodzą.:lol: Możesz się pocieszyć tym, ze nawet jak koń bryknie, to nogę zadziera do góry, nie do tyłu, więc jest marna szansa na to, że trafi.

Może naucz psiaka komendy "naprzód" ? Ale powiem, że wszystkie moje psy tak za końmi chodzą.

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='PARSONRK']Mam, jak chwikę znajdę, to zeskanuję. A biuletynki też mam - nawet chyba było więcej niż dwa ?
Oile mnie pamięć nie myli, to w Psach Myśliwskich też było ;)[/quote]

Biuletynków było wiecej, ale nie było w nich o russellach. Mam w wersji elektroniczej wiec jak ktoś chce to moge podesłać.

Posted

Dziękuję za wyjaśnienia, uspokoiłaś mnie. Też daję komendę "biegaj" ale to działa do czasu. To znaczy, że to taki russelowy standard.:thumbs:

Posted

W weekend bylismy na treningu po raz pierwszy chyba od miesiąca. Normalnie tragedia. Milo zapomniał jak sią biega, a o strefach, to juz w ogole możemy zapomnieć. A w sobotę i niedzielę zawody:placz: .

Posted

[quote name='Ludek']W weekend bylismy na treningu po raz pierwszy chyba od miesiąca. Normalnie tragedia. Milo zapomniał jak sią biega, a o strefach, to juz w ogole możemy zapomnieć. A w sobotę i niedzielę zawody:placz: .[/quote]
Powiedz mu, że jak się starać nie bedzie, to go do mnie przywieziesz :diabloti:
Ja się chyba we Wrocku pokażę z Kropeczkiem ...

Posted

Ja też nie wiem, co to będzie? Nie ma kawałka równego terenu do ćwiczeń. Kiedy w końcu ten śnieg stopnieje, bo moje psisko zapomniało już jak po ringu chodzić. A wystawa już za miesiąc.:shake: :angryy: :shake:

Posted

Witamy,
Max został wytrymowany przed wystawą, jest piegowaty na grzbiecie, :eek2: I co teraz, przechlapane,:placz: Postaram się zrobić i wkleić zdj.

Posted

Ziomal też już wytrymowany (podobno ,aż za bardzo):crazyeye: .
Mam go już nie dotykać, jak powiedziała hodowczyni. Też zrobił się nakrapiany na grzbiecie i co ciekawe na brązowo a nie szaro jak na brzuchu. Byliśmy dzisiaj w ZKwP opłacić składkę, obok u wet-a na kontroli i szczepieniu, czyli wszystko dopięte, tylko ćwiczyć i czekać na wystawę.:cool3:

Mam inny problem, mój piesek milusi, słodziutki :angel: dojrzał w dwa dni: dwie suczki w bloku mają cieczkę (w tym ukochana Kora) i Ziomal wariuje.:eek2: :diabloti:
W domu go nosi, nie je, nie bawi się, tylko wygląda przez okno.
Przed blokiem pogryzł się prawie (musiałam ratować) z trzy razy większym od siebie, obcym psem- to z zazdrości chyba.
A na widok Kory dostał dziś takiego szału, pisku , wrzasku o mało z auta przez szybę nie wyskoczył.:cunao:
Na spacerach ciągnie jak rakieta z nosem po śladach ukochanej! :painting: Tragedia!
Niech to się szybko skończy bo spacery stały się utrapieniem i o jakichkolwiek ćwiczeniach nie ma mowy! Eeech!:mdleje:

Posted

[quote name='zadziorny']Ty się mu nie dziw :shake:. Po prostu zakochał się chłopak :cool3: :loveu: :multi:[/quote]

Jaaaaasne!

Chociaż Wet dziś powiedział to samo: natura, natura nie ma rady!
:B-fly: :Dog_run: :iloveyou: :???:

Posted

[quote name='Ziomalka']Ziomal też już wytrymowany (podobno ,aż za bardzo):crazyeye: .
Mam go już nie dotykać, jak powiedziała hodowczyni. Też zrobił się nakrapiany na grzbiecie i co ciekawe na brązowo a nie szaro jak na brzuchu. Byliśmy dzisiaj w ZKwP opłacić składkę, obok u wet-a na kontroli i szczepieniu, czyli wszystko dopięte, tylko ćwiczyć i czekać na wystawę.:cool3:

Mam inny problem, mój piesek milusi, słodziutki :angel: dojrzał w dwa dni: dwie suczki w bloku mają cieczkę (w tym ukochana Kora) i Ziomal wariuje.:eek2: :diabloti:
Przed blokiem pogryzł się prawie (musiałam ratować) z trzy razy większym od siebie, obcym psem- to z zazdrości chyba.
A na widok Kory dostał dziś takiego szału, pisku , wrzasku o mało z auta przez szybę nie wyskoczył.:cunao:
Na spacerach ciągnie jak rakieta z nosem po śladach ukochanej! :painting: Tragedia!
Niech to się szybko skończy bo spacery stały się utrapieniem i o jakichkolwiek ćwiczeniach nie ma mowy! Eeech!:mdleje:[/QUOTE]
A gdzie pierwsza wystawa :?:

Posted

Wiosna.:B-fly: A co będzie z naszymi młodziakami na wystawie. :calus: Czy można wystawiać szuczki w "okresie godowym".0X Oj będzie się działo:cunao: .

Posted

[quote name='wrona']Wiosna.:B-fly: A co będzie z naszymi młodziakami na wystawie. :calus: Czy można wystawiać szuczki w "okresie godowym".0X Oj będzie się działo:cunao: .[/QUOTE]

Wedlug regulaminu nie mozna ale wszyscy wiemy jak to wyglada w praktyce.:roll:

Posted

[quote name='Ziomalka']Ziomal też już wytrymowany (podobno ,aż za bardzo):crazyeye: .

[B] Przed blokiem pogryzł się prawie (musiałam ratować) z trzy razy większym od siebie, obcym psem- to z zazdrości chyba.[/B]
Niech to się szybko skończy bo spacery stały się utrapieniem i o jakichkolwiek ćwiczeniach nie ma mowy! Eeech!:mdleje:[/quote] Hej!!

Obecnie przerabiamy to samo:shake:Tyle ze my gryzienie mamy na codzien:diabloti:

Posted

[quote name='Marek z Gromem']A gdzie pierwsza wystawa :?:[/quote]

Katowice - oczywiście, z uwagi na partiotyzm lokalny.:lol: :evil_lol: :lol:
I mam nadzieję, że żadnej z cieczką nie będzie!:mad: :angryy: :mad:

Posted

Ziomal przed

[IMG]http://img67.imageshack.us/img67/4194/przedtrymowaniem5ce.jpg[/IMG]

i po trymowaniu

[IMG]http://img157.imageshack.us/img157/31/wyskubany4pn.jpg[/IMG]

[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/6961/potrymowaniua7ws.jpg[/IMG]

Stał niezbyt zgrabnie, ale tak wychodzi jak robię sama zdjęcie i zachęcam psa równocześnie. :turn-l: :ylsuper:
Teraz czekamy na nowy, piękny zarost.:p

Posted

JAK BĘDĄ DZIEWCZYNY :smokin: TO CHYBA NIE MA SIĘ CO MARTWIĆ O CHĘĆ BIEGANIA PO RINGU.:Dog_run: W KOŃCU KAŻDY "FACET " LUBI BYĆ PODZIWIANY.:BIG:. MAX też taki oskubany z tym, że Pani skróciła mu jeszcze sierść na ogonie:mdleje: A co tam żyje sie raz. :drinking: Max dziś kończy pierwszy rok swojego życia z nami mieszka 9 miesięcy, ale poleciało:sweetCyb:

Posted

[COLOR=magenta][B]Wszystkiego najlepszego dla Maxa[/B][/COLOR] :tort: :BIG: :new-bday:

najpyszniejszych kości, sympatycznych kumpli i kumpelek i wielu sukcesów wystawowych od Ziomala i jego Pańci.:laola:

[quote name='"wrona"']JAK BĘDĄ DZIEWCZYNY :smokin: TO CHYBA NIE MA SIĘ CO MARTWIĆ O CHĘĆ BIEGANIA PO RINGU.:Dog_run: W KOŃCU KAŻDY "FACET " LUBI BYĆ PODZIWIANY.[/quote]
Widziałam już występ pieska "zarażonego" bo w domu była panna z cieczką - całą trasę po ringu zrobił w zygzakach z nosem w glebie, na stoliku też się wiercił niemiłosięrnie. A na innej wystawie miał niezłe wyniki i pięknie chodził (nawiasem mówiąc przyrodni brat Ziomala).
[COLOR=blue]LEPIEJ ŻEBY PANIENKI BYŁY CZYŚCIUTKIE, WTEDY CHŁOPCY PIĘKNIE CHODZĄ! :cunao: [/COLOR]

[COLOR=#0000ff]p.s.[/COLOR][COLOR=black]Ogon przytniemy mu przed wystawą.[/COLOR]
[COLOR=#0000ff](jak kiedyś wytrymowałam to nie było czego przycinać)[/COLOR]

Posted

Ziomal slodzio facet :) My ściągamy może niebawem chłopczyka z Irlandii... Narazie Sasi trzeba po wystawach pociągać :cool3: Bo teraz to o staniu nawet nie ma mowy :cool1: Szaleje i nawet smakołyk i inne sposoby nie działają! :shake:

Ja się nie nadaję! :placz:

[SIZE=1]Ideś skoczyć z balkonu...[/SIZE]

Posted

Max dziękuje Kumplowi i jego Pańci za życzenia. :multi: Dziś w terenie był Batmanem w tym swoim wdzianku w krateczkę:ghost_2: . Oskubany to mu zimno. W kwestii trymowania zdałam się na panią fryzjerkę. To mój pierwszy pies szorskowłosy kompletnie nie mam punktu odniesienia, a tak naprawdę to bardziej mi się podobał przed tą wizytą.:grab: A psy wychodzą na ring po suczkach? :evil_lol: Byłam kiedyś oglądać wystawę psów w spodku -dziwnie było.:eek: No to umawiamy się na:popcorn:

Posted

[quote name='wrona']A psy wychodzą na ring po suczkach? :evil_lol: Byłam kiedyś oglądać wystawę psów w spodku -dziwnie było.:eek: No to umawiamy się na:popcorn:[/quote] Nie :shake:, panowie przodem :cool3: :roll: :diabloti:

Posted

Mam nadzieje, że za trzy tygodnie to Ziomalowi całkiem przejdzie.:gent:
Jeżeli będziemy wchodzć tak jak na stronie ZKwP obsada sędziowska,
to jesteśmy u Mullera piątą rasą do oceny, czyli tych suczek już trochę
przejdzie, ale nie popadajmy w pesymizm na pewno z tym problemu nie
będzie.:cool2:
Za to konkurencja będzie spora, podobno jakiś piesek z Niemiec.

Po 6 marca będzie katalog to sprawdzę czy w ogóle jestem bo wysłałam
internetem wszystko i mam trochę stracha czy doszło, no ale przecież elektroniczne potwierdzenie dostałam to chyba jest OK.:razz: :cool3:

[quote name='"wrona"'] No to umawiamy się na:popcorn:[/quote]
Albo coś na rozgrzewkę jeśli spędzimy parę godzin na lodowisku.
[COLOR=red]Naprawdę ringi ustawiane są na lodowisku? :errrr: [/COLOR]

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...