Marmal Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 PARSONRK napisał(a):Warszawa Parsony były aż 4 wszystkie dostały cwc, psy wygrał Kropek(cacib) - Funt, Milo był drugi (res. cacib), Suki wygrała ROBINS ANAKONDA (cacib), Fanaberia była druga (res. cacib) i zakończyła ch pl :p Rasę ma Kropek W jackach wiem, że najlepsza suka to Gentle Gabi Grażyny Jadwiszczak, a najlepszy pies, to Ali też Grażyny - Ali też dostał BOB Foty będzie miała Ludek :cool3: A my się jeszcze pochwalimy, że w agility mamy już klasę A2:multi: WIELKIE GRATULACJE:loveu: Teraz czekamy tylko na zdjęcia:razz: Czy uzyskanie res.Caciba (rezerwowego) upoważnia do zakończenia championatu? Było inaczej, teraz może zmieniły się zasady?
PARSONRK Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Malcharek Maria napisał(a):WIELKIE GRATULACJE:loveu: Teraz czekamy tylko na zdjęcia:razz: Czy uzyskanie res.Caciba (rezerwowego) upoważnia do zakończenia championatu? Było inaczej, teraz może zmieniły się zasady? Nie, Res, Cacib jest do intera ( w przypadku, jeśli pies, który dostał Caciba, jest już interem, ale czeka na papier,lub jest w kl mł, to wtedy tytuł Caciba przechodzi na resa. A to tak odnośnie czego ??:confused:
czapla Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 A jeden taki bialasek podrywal z uporem moja czarnulke - widac gustuje w brunetkach i gust ma niezly;) :lol: Gratuluje sukcesow wystawowych i agilitowych:multi:
Ka-Vanga Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 czapla napisał(a):A jeden taki bialasek podrywal z uporem moja czarnulke - widac gustuje w brunetkach i gust ma niezly;) :lol: Gratuluje sukcesow wystawowych i agilitowych:multi: Hihihihi to byl Kropek PARSONRKi :cool3: , nio gust ma super :cool3: , ale ale nie Teoja tylko MOJA ile razy mozna powtarzac :diabloti: :evil_lol: .
PARSONRK Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 No straszliwie się zakochał. Jak poszłyście, to strasznie rozpaczał i w ramach desperacji zaczepiał czarne afgany :cool3:
Marmal Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 PARSONRK napisał(a):Nie, Res, Cacib jest do intera ( w przypadku, jeśli pies, który dostał Caciba, jest już interem, ale czeka na papier,lub jest w kl mł, to wtedy tytuł Caciba przechodzi na resa. A to tak odnośnie czego ??:confused: A to tak z "innej bajki". Chciałam wiedzieć;)
PARSONRK Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Acha :p Wkleję foty z agility (oba psy są ze Szczecina z klubu HOP Szczecin ):p Ja z Kropkiem (foto by Krzysiek) I Grażyna z Gabi (foto by Łukasz Kowa) Więcej fot możecie zobaczyć w topiku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27511&page=12
miumiu Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Hejka, Nie mam psa ale "mam mieć". Na podforum "wszystko o..." jest mój rozwlekły wątek o tym jakie katusze decyzyjne przechodzę ;) TU DOKŁADNIE Mój facet stawia na terriery. Nie boimy się (hahaha), mieliśmy kontakt z psami myśliwskimi (moi rodzice i ja jako dziecko mieli coccer spaniela a później jamniki długo i obecnie się jeszcze ostał szorstkowłosy), mamy czas i energię. Potrzebujemy wesołego, silnego i aktywnego kumpla. No i tak się miotamy. Ja jestem miłośniczką większych psów ale rozsądek troszke każe przystopować. No i chciałabym, żeby pies towarzyszył nam ... gdzie się tylko da. takiego labka np. ni8e tak prosto zapakować do auta i pojechać do znajomych ;) Ale ad rem. Mam tendencje do lania wody - zboczenie zawodowe. a teraz pytanie: Czy są jakieś zasadnicze różnice w obsłudze i charakterze foksów, JR i PRT? Coś co mogłoby przeważyć o ewentualnym wyborze?
Marmal Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Zapraszam na moją stronę. W Galerii znajdziesz trochę fotek obrazujących jakie są parsony i jacki. A poza tym dla mnie nie ma lepszych ras jak właśnie one;) . Mogę tylko powiedzieć jedno: wśród terierów to najbardziej posłuszne teriery!!! Przy tym wesołe, towarzyskie, zmyślne psiaki. Jacki są do 30 cm w kłębie, parsony do 38 cm w kłębie. Z tego wynika, że parson spełniłby Wasze wymagania po "połowie":razz: .
Ludek Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Malcharek Maria napisał(a):Mogę tylko powiedzieć jedno: wśród terierów to najbardziej posłuszne teriery!!! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Marmal Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Ludek napisał(a)::evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Tak, tak - wystarczy porównać np. z jagterierem i foxem:cool3: LUDEK - liczymy na jakieś zdjęcia z W-wy;) No i oceny w jackach bo w parsonach już są na dogo!!!
Agata Hanel Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 miumiu napisał(a): a teraz pytanie: Czy są jakieś zasadnicze różnice w obsłudze i charakterze foksów, JR i PRT? Coś co mogłoby przeważyć o ewentualnym wyborze? W charakterze w/w terierów nie ma zasadniczych róznic. Wszystkie to małe zbóje o uroczym charakterze i nieprzecietnej inteligencji. Jedne są bardziej zadziorne, inne nie- zalezy jak się trafi i jak się wychowa psa. Russele były selekcjonowane przede wszystkim pod kątem charakteru, więc są czasmi duże różnice w wyglądzie ale nie są przerasowane. Tak nawiasem mówiąc wszyscy moi znajomi jak jeden mąż okrzyknęli Reję zwyczajnym kundelkiem :evil_lol: . Foksy są starą rasą, w której dużą wagę (czasami za dużą) przykłada się do wyglądu i nie idzie to w parze z prawidłowym temperamentem; zdarzają sie sztuki przerasowane z chorobami dziedzicznymi. Jeśli kupujesz psa z rodowodem to jest różnica w wystawianiu foksów i russelków. Jacki i Parsony [te szorstkowłose] wystawia się w naturalnej szacie, tzn. wytrymowane (lub nie) ale bez jakichś "fryzur". Foksterierkom przy trymowaniu nadaje się określony wygląd (broda, kończyny). Gratulacje dla PARSONRK :multi: :multi: :multi:
Agata Hanel Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Czy jedzie ktoś do Sopotu??? Ja zgłosiłam Reję na jej pierwszą wystawę a przy okazji zaliczymy też morze.
PARSONRK Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 miumiu musicie pojechać do hodowli - jakiejkolwiek i zobaczyć te psy w akcji ( zapewne wrócicie z podjętą decyzją) :evil_lol: Agata dzięki :lol: za gratulacje Do sopotu się nie wybieram, bo plany juz mam strasznie napięte - 29-30.07 zawody agility w Płocku, potem 6 w legnicy, a 19 organizujemy własne. :cool3:
Ludek Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Malcharek Maria napisał(a):Tak, tak - wystarczy porównać np. z jagterierem i foxem:cool3: LUDEK - liczymy na jakieś zdjęcia z W-wy;) No i oceny w jackach bo w parsonach już są na dogo!!! Nie mam czasu w pupę się podrapać:evil_lol: , ale postaram się coś wrzucić. Mam ich dosłownie kilka i tylko parsony. Wyników Jacków nie znam. Jak dotarłam na wystawe ocena już trwała.
PARSONRK Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Rozmawiałam z bardzo miłym panem z oddziału poznańskiego odnośnie konkursów pracy i uzyskania tytułu interchampiona. Okazało się, że nie musi być to koniecznie nora, ale równie dobrze tropienie, czy zagroda (dzik).
Marmal Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 PARSONRK napisał(a):Rozmawiałam z bardzo miłym panem z oddziału poznańskiego odnośnie konkursów pracy i uzyskania tytułu interchampiona. Okazało się, że nie musi być to koniecznie nora, ale równie dobrze tropienie, czy zagroda (dzik). To się zgadza. Pies musi uzyskać Certyfikat Psa Użytkowego. Ten Certyfikat uzyskuje się na konkursach (nie na próbach) jako norowiec, tropowiec czy dzikarz:razz: Życzę wszystkim powodzenia;)
PARSONRK Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Malcharek Maria napisał(a):To się zgadza. Pies musi uzyskać Certyfikat Psa Użytkowego. Ten Certyfikat uzyskuje się na konkursach (nie na próbach) jako norowiec, tropowiec czy dzikarz:razz: Życzę wszystkim powodzenia;) Tylko najlepsze jest to, że wiekszość ludzi w sekcjach - nawet coponiektórzy sędziowie - nie wiedzą o tym, i żeby uzyskać tą informację z pewnego źródła musiałam się nieco nadzwonić po polsce :shake: Dodatkowo niektórzy zastrzegali, ze "tylko i wyłącznie nora"....... Ale teraz już wiem i nikt mi nie podskoczy :diabloti: ;) :mad:
Ludek Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 O to super z tymi konkursami. Większy wybór. A teraz kilka zdjęć z wystawy. Funt - Kropek Ferwex - Milo Porównanie o najlepszego psa. Funt (Kropek) i Ferwex (Milo) Robins Anakonda ur.27-03-2005 - kl.pośrednia Ciekawe zapachy :) Fanaberia Wybój najlepsze suki Wykończony Milo :) BIS-y
PARSONRK Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Suczkia była dość ładna, ale nieciekawie pokazana - jak stwierdził jej właściciel - " bo ona będzie użytkowa" . A ja się zapytam, co ma jedno do drugiego ??? Moje też są użytkowe - sportowe, ale jak idziesz na wystawę, to chyba należałoby się troszkę przygotować ?:razz:
Ludek Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 I jeszcze kilka zdjęć z domu :) Loża szyderców :evil_lol: . A Wy co tam robicie? I tak wejdę Spotkanie pierwszego stopnia :) Ja chcę do kota. Troszkę się zmęczyłem.
PARSONRK Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Fajnie wyszła ostatnia fotka :lol: i ta, gdzie baniaczek wkłada w wywietrznik
Ludek Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Mam jeszcze niecenzuralne zdjęcia, ale nie wiem czy mogę je zamieścić:evil_lol: .
Recommended Posts