Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 492
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale tu cichutko... :(

Johny przepraszam za offa. PILNIE szukamy DS dla 4miesięcznej suni w typie collie smooth. Biedactwo zabrane zostało od ludzi, którzy wywalali ją już dwa razy, ponieważ jednak do nich wracała chcieli wyrzucić ją z autobusu... Teraz jest na awaryjnym DT, ale nie może tam zostać. W tym tygodniu idzie na inne DT - tylko na 3 góra 4 tygodnie... Co potem? Potrzebny jak najszybciej DS! Proszę zajrzyjcie do niej: [url]http://www.dogomania.pl/threads/187980-Lola-s%C5%82odziutki-szczeniak-mix-collie-smooth-szuka-DT-lub-DS-pilne[/url]!!!

Posted

niestety, jak ludzie się dowiadują, że ma padaczkę, a tak było napisane przynajmniej w ogłoszeniach które ja robiłam... więc pewnie to ludzi zniechęciło od razu... :(

Posted

Kolejny psiak w Azylu prawdopodobnie ma padaczkę :(

[url]http://www.dogomania.pl/threads/119443-Cudowny-OWCA-mix-podhalana.-ZNOWU-SZUKA-DOMU?p=14956835&viewfull=1#post14956835[/url]

Posted

Padaczka u psa jest tak samo do opanowania jak u człowieka. Stale myśle o biedaku i właśnie sobie przypomniałam że na bliskim wschodzie radzi się ludziom cierpiącym na te przypadłość korzystanie z pomocy białej gorczycy. Biała gorczyca wytwarza bipola przez okres około 7 lat, te biopola mają bardzo uspakajające działanie na człowieka i pomagaja na wiele schorzeń. W Polsce stosowana jest na wszystko ale nie słyszałam o padaczce. Trzeba spróbować jakie działanie będzie miała na psa. Skoro pole magnetyczne działa, pomogło mi w leczeniu bardzo skrzywdzonego, sparaliżowanego psa, i działają promienie podczerwone, a także ozon to czemu nie gorczyca?. Mam nadzieję że damy radę rozwiazać to praktycznie i zrobić jakiś skromny ubiorek na szyję czy grzbiet Johny'ego aby wypróbować. Trzeba tylko uszyć taki pas odpowiedni dla psika z podłużnymi komorami (przeszytymi maszyną na szerokość ok 1,5 cm) i wypełnić to białą gorczycą. Co powiecie na taki eksperyment? Sprzedawane są takie gorczyczne materace na wiele schorzeń, więc jest to prawda.sama nie wiem już jak temu cudnemu psikowi pomóc.

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']Padaczka u psa jest tak samo do opanowania jak u człowieka. [/QUOTE] No ja nie wiem jak to wygląda u człowieka. Tym trudniej mi wyobrazić sobie padaczkę u psa. Obawiam się, że właśnie wiele potencjalnych domków ma podobnie.
Co do pomysłu na podleczenie Johny'ego... Pani Tereso trzeba spróbować wszystkiego. Czemu nie gorczycy? :) Przecież nie zaszkodzi. W najgorszym wypadku nie pomoże. Tylko kto uszyje Johny'emu ten pas gorczycowy?

Posted

Zaraz sie poradze fachowców, tych od materacy gorczycowych, jak to najlepiej umieścić, i wtedy pomyślimy o kształcie. Są na dogo dwa takie psiaki, i jeden z padaczka emcjonalną już wyadoptowany do cudnego domku. Bartusiowi tez zrobimy gdyby w szczęśliwości totalnej objawy mu nie przeszły.

Posted

[quote name='ketunia']Dziewczyny dostałam maila w sprawie Johnnego, której z Was mam przekazać aby odpisała Pani??[/QUOTE]
ja nie wiem, kto bezpośrednio mógłby udzielić wyczerpujących odpowiedzi odnoścnie Johny'ego.

Posted

szybciutko cioteczki, może odrobina sczęścia dla Johny'ego. może mru, albo koosiek. albo ketuniu sama napisz informacje na podstawie watku jest tez telefon kontaktowy do azylu w 1 poscie. starajcie się kochane!!

Posted

Do Azylu może faktycznie lepiej nie, bo Taubi ma problemy z internetem, a z tego, co mówił ostatnio wynika, że jednak tylko on odbiera maile. [B]Ketunia[/B], najlepiej napisz do Siekowej albo Ania_sami. Trzymam kciuki :)

Posted

Skopiuję Wam maila od Pani:

"Witam
mam pytanie odnośnie pieska, bardzo bym chciała jakiemuś pomóc, jednak są dni w pracy że nie ma mnie prawie 10 godzin :( teraz mam urlop ale boję się, że piesek się przyzwyczai i będzie wył z samotności. Sama miałam pieska przez 18 lat, musieliśmy go uśpić, bo był już bardzo schorowany, ale teraz czuję się na siłach by przyjąć jakiegoś malucha. Ale czy jest sens przy mojej pracy?"

Posted

nie wiem, czy jest ktos taki, zapytam Siek

jelsi pani jest zainteresowana Johnym to odpisze i wtedy ja z kims takim skontaktujemy - nie chciałam, zeby nie było odzewu

Posted

[quote name='Kociabanda2']a jest ktoś taki??[/QUOTE]

No myślę, że Siekowa czy Ania_sami regularnie bywając w Azylu i zajmując się psami są takimi osobami ;) Zresztą Ania_sami była dzisiaj na dogo, wypowiadała się na wątku Owcy, wystarczyło napisać do niej pw...