koosiek Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 U Johny'ego bez zmian, poza tym, że zaczął mnie poznawać i ostatnio pierwszy raz się do mnie przytulił :) A domu jak nie było, tak nie ma :( Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 ale tu cichutko... :( _________________________ Johny przepraszam za offa. PILNIE szukamy DS dla 4miesięcznej suni w typie collie smooth. Biedactwo zabrane zostało od ludzi, którzy wywalali ją już dwa razy, ponieważ jednak do nich wracała chcieli wyrzucić ją z autobusu... Teraz jest na awaryjnym DT, ale nie może tam zostać. W tym tygodniu idzie na inne DT - tylko na 3 góra 4 tygodnie... Co potem? Potrzebny jak najszybciej DS! Proszę zajrzyjcie do niej: [url]http://www.dogomania.pl/threads/187980-Lola-s%C5%82odziutki-szczeniak-mix-collie-smooth-szuka-DT-lub-DS-pilne[/url]!!! Quote
Akrum Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 no niestety, mało osób się nim interesuje... :( a biedak najlepsze swoje szczenięce lata spędza w Azylu... :( Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Fatalnie :( Biedny Johny. Nikt nie dzwonił? Nie było żadnego zapytania o niego nawet? Quote
Akrum Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 niestety, jak ludzie się dowiadują, że ma padaczkę, a tak było napisane przynajmniej w ogłoszeniach które ja robiłam... więc pewnie to ludzi zniechęciło od razu... :( Quote
Kociabanda2 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 pewnie tak :( Kurcze przez tą chorobę biedny Johny jest podwójnie poszkodowany. Nie dość, że chory to jeszcze bez domu... :( Quote
koosiek Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Kolejny psiak w Azylu prawdopodobnie ma padaczkę :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/119443-Cudowny-OWCA-mix-podhalana.-ZNOWU-SZUKA-DOMU?p=14956835&viewfull=1#post14956835[/url] Quote
TERESA BORCZ Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Padaczka u psa jest tak samo do opanowania jak u człowieka. Stale myśle o biedaku i właśnie sobie przypomniałam że na bliskim wschodzie radzi się ludziom cierpiącym na te przypadłość korzystanie z pomocy białej gorczycy. Biała gorczyca wytwarza bipola przez okres około 7 lat, te biopola mają bardzo uspakajające działanie na człowieka i pomagaja na wiele schorzeń. W Polsce stosowana jest na wszystko ale nie słyszałam o padaczce. Trzeba spróbować jakie działanie będzie miała na psa. Skoro pole magnetyczne działa, pomogło mi w leczeniu bardzo skrzywdzonego, sparaliżowanego psa, i działają promienie podczerwone, a także ozon to czemu nie gorczyca?. Mam nadzieję że damy radę rozwiazać to praktycznie i zrobić jakiś skromny ubiorek na szyję czy grzbiet Johny'ego aby wypróbować. Trzeba tylko uszyć taki pas odpowiedni dla psika z podłużnymi komorami (przeszytymi maszyną na szerokość ok 1,5 cm) i wypełnić to białą gorczycą. Co powiecie na taki eksperyment? Sprzedawane są takie gorczyczne materace na wiele schorzeń, więc jest to prawda.sama nie wiem już jak temu cudnemu psikowi pomóc. Quote
Kociabanda2 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='TERESA BORCZ']Padaczka u psa jest tak samo do opanowania jak u człowieka. [/QUOTE] No ja nie wiem jak to wygląda u człowieka. Tym trudniej mi wyobrazić sobie padaczkę u psa. Obawiam się, że właśnie wiele potencjalnych domków ma podobnie. Co do pomysłu na podleczenie Johny'ego... Pani Tereso trzeba spróbować wszystkiego. Czemu nie gorczycy? :) Przecież nie zaszkodzi. W najgorszym wypadku nie pomoże. Tylko kto uszyje Johny'emu ten pas gorczycowy? Quote
TERESA BORCZ Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Zaraz sie poradze fachowców, tych od materacy gorczycowych, jak to najlepiej umieścić, i wtedy pomyślimy o kształcie. Są na dogo dwa takie psiaki, i jeden z padaczka emcjonalną już wyadoptowany do cudnego domku. Bartusiowi tez zrobimy gdyby w szczęśliwości totalnej objawy mu nie przeszły. Quote
ketunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Dziewczyny dostałam maila w sprawie Johnnego, której z Was mam przekazać aby odpisała Pani?? Quote
Akrum Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='ketunia']Dziewczyny dostałam maila w sprawie Johnnego, której z Was mam przekazać aby odpisała Pani??[/QUOTE] ja nie wiem, kto bezpośrednio mógłby udzielić wyczerpujących odpowiedzi odnoścnie Johny'ego. Quote
TERESA BORCZ Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 szybciutko cioteczki, może odrobina sczęścia dla Johny'ego. może mru, albo koosiek. albo ketuniu sama napisz informacje na podstawie watku jest tez telefon kontaktowy do azylu w 1 poscie. starajcie się kochane!! Quote
Kociabanda2 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 no jeśli odeślecie zainteresowanych do azylu to pewnie nic z tego nie będzie... A do kogo jest podany kontakt w ogłoszeniach? Quote
Akrum Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 jak ja ogłaszałam, to podawałam swego czasu na Azyl... może koosiek jest najbardziej widzącą osobą na temat Johny'ego? Kostek?? Quote
koosiek Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Do Azylu może faktycznie lepiej nie, bo Taubi ma problemy z internetem, a z tego, co mówił ostatnio wynika, że jednak tylko on odbiera maile. [B]Ketunia[/B], najlepiej napisz do Siekowej albo Ania_sami. Trzymam kciuki :) Quote
mru Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 dokładnie siek albo ania chyba - to jedyne, co mi do głowy przychodzi niestety :( Quote
ketunia Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Skopiuję Wam maila od Pani: "Witam mam pytanie odnośnie pieska, bardzo bym chciała jakiemuś pomóc, jednak są dni w pracy że nie ma mnie prawie 10 godzin :( teraz mam urlop ale boję się, że piesek się przyzwyczai i będzie wył z samotności. Sama miałam pieska przez 18 lat, musieliśmy go uśpić, bo był już bardzo schorowany, ale teraz czuję się na siłach by przyjąć jakiegoś malucha. Ale czy jest sens przy mojej pracy?" Quote
mru Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 przeslij mi tego maila: [email][email protected][/email] ja go wysle siekowej moze, odpisałaś coś? odpisze coś, zeby nie było ze milczymy! Quote
ketunia Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='mru']przeslij mi tego maila: [email][email protected][/email] ja go wysle siekowej moze, odpisałaś coś? odpisze coś, zeby nie było ze milczymy![/QUOTE] Nie odpisałam. Wysłałam Ci maila. Quote
koosiek Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Chyba najlepiej będzie, jeśli odpisze ktoś, kto ma z Johny'm stały kontakt... Quote
Kociabanda2 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='koosiek']Chyba najlepiej będzie, jeśli odpisze ktoś, kto ma z Johny'm stały kontakt...[/QUOTE] a jest ktoś taki?? Quote
mru Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 no napisałam do tej pani. z jej maila nie wynika, ze chodzi o Johnego, wiec zapytałam ;) Quote
mru Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 nie wiem, czy jest ktos taki, zapytam Siek jelsi pani jest zainteresowana Johnym to odpisze i wtedy ja z kims takim skontaktujemy - nie chciałam, zeby nie było odzewu Quote
koosiek Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='Kociabanda2']a jest ktoś taki??[/QUOTE] No myślę, że Siekowa czy Ania_sami regularnie bywając w Azylu i zajmując się psami są takimi osobami ;) Zresztą Ania_sami była dzisiaj na dogo, wypowiadała się na wątku Owcy, wystarczyło napisać do niej pw... Quote
Recommended Posts