Kostek Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 to skoro rozmawialas o tym z p.Agnieszką to nie rozumiem po co pytasz o to tutaj na watku?dobrze wiesz ze Agnieszka z komputera nie korzysta wiec naprawde nie ogarniam.... Quote
koosiek Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Rozmawiałam już jakiś czas temu, wtedy ponowienie badania było tylko planowane. Nie wiem, czy jest już jakiś konkretny termin, od tamtej rozmowy nie kontaktowałam się z p. Agnieszką - dlatego pytam. I to nie było pytanie skierowane do p. Agnieszki - bo mam świadomość, że nie korzysta z internetu - tylko do Siekowej, która bywa w azylu o wiele częściej niż ja i może wie, albo ma możliwość zapytać. To nie jest żadna złośliwość z mojej strony. Chciałabym tylko wiedzieć, kiedy badanie zostanie wykonane, żeby Syla miała pewność, że jej pieniądze poszły na to, na co pójść miały, bo to w pewnym sensie z mojej winy przelała je na konto azylu i nie można z nich opłacić ogłoszenia. Quote
Kostek Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 ja nie pisze ze jestes zlosliwa czy cokolwiek innego, po prostu najlepsze informacje otrzymasz wlasnie od p.Agnieszki a nie z przekazu od kogos innego tym bardziej jak Siekowa ja od cholery roboty w azylu i nie musi wszystkiego pamietac, a tak zadzwonisz i bedziesz miala informacje z pierwszej reki tzn z pierwszych ust w sumie;) Quote
Bonsai Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 [quote name='koosiek'][B]Siekowa[/B], a nie wiesz, kiedy będzie miał powtarzaną tomografię?[/QUOTE] A może warto przed tomografią zabrać go do dr Lenarcika? To naprawdę świetny specjalista i powie Wam jakie badania jest sens robić Johnemu. Tak w ciemno robić badania, bez konsultacji ze specjalistą, faktycznie mogą niewiele pomóc. Quote
koosiek Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Nie no, nikt badania w ciemno robić nie będzie, była mowa o zmianie weta i badaniu przy okazji (nie wiem, czy u Lenarcika już był). Quote
koosiek Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Nie doczytałam jeszcze wątku padaczkowego do końca, ale cośtam już wiem. Spisałam sobie kilka pytań, które mógłby zadać laik+takie trochę bardziej specjalistyczne. Myślę, że najbardziej przystępną formą takiego kompendium byłoby właśnie coś na wzór wywiadu. Teraz proszę Was o pomoc, bo pytania nie mogą zostać bez odpowiedzi ;) Przeanalizujcie je proszę, odpowiedzcie. Może macie jakieś sugestie? Może jeszcze jakieś pytania warto dodać? [B][FONT=Verdana]1. Co powoduje padaczkę u psów?[/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]2. Jak diagnozuje się padaczkę?[/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]3. Czym objawia się padaczka?[/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]4. Jak wygląda atak?[/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]5. Czy padaczce mogą towarzyszyć inne schorzenia neurologiczne?[/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]6. Czy padaczkę się leczy?[/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]7. Jak przeciwdziałać atakom?[/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]8. Czy padaczka stanowi zagrożenie dla życia psa? Czy ma wpływ na jego długość? [/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]9. Czy istnieją czynniki zwiększające ryzyko zachorowania (n. p . wiek, rasa)?[/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]10. Czy istnieją jakieś wskazania co do diety u psów z padaczką?[/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]11. Jak odróżnić padaczkę od choroby Meniera i czym jest ta druga?[/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]12. Czy pies z padaczką może być poddawany narkozie, n. p. w celu przeprowadzenia kastracji?[/FONT][/B] [B][FONT=Verdana]13. Czym różni się opieka nad psem z padaczką od opieki nad psem zdrowym?[/FONT][/B] Quote
Kostek Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 koosiek a nie lepiej aby tych odpowiedzi udzielil wet? dr Olkowski po niedzieli powinien juz byc dostepny jest to bardzo fajny facet i mysle ze z checia odpowie na te pytania fachowo i wtedy faktycznie taki watek bedzie czyms specjalnym bo nie opowiesciami jedna pani drugiej pani tylko fachowym kompendium wiedzy doktora najlatwiej zlapac w Milanowku ale bywa tez na uczelni w sumie to moznaby to nawet z wizyta Johniaka powiazac bo dr mu kiedys leki ustawial jak Johniak byl piekny mlody i fikolkowal jak nigdy Quote
koosiek Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 A możesz podrzucić jakiś kontakt? Nazwę lecznicy czy coś? Masz rację z tym wetem, też tak pomyślałam, nawet próbowałam skontaktować się z dr Lenarcikiem, ale mail do lecznicy, który znalazłam, był błędny, a na telefony mnie w tym miesiącu już nie stać. Quote
Kostek Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 przychodnia [FONT=Arial][COLOR=Black]„Auxilium” Milanówek ul.Królewska 64a 22 724 92 17 sprobuje go zlapac po weekendzie bo mial byc 2 tyg za granica tylko stracilam rachube czy minal tydzien czy juz drugi jaki mail masz do dr Lenarcika? [/COLOR][/FONT] Quote
koosiek Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] - nie do samego dr Lenarcika, bo tego znaleźć nie mogłam, ale do lecznicy Quote
Kostek Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 sprobuj na uczelniany w takim razie moze nie odpisze w 5 minut ale na pewno do niego dojdzie [email][email protected][/email] [I] [/I] Quote
Kostek Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 nie ma za co przejrzalam sobie tak na szybko watek i zobaczcie jakiego Johnego kokietera znalazlam :D [img]http://img.photobucket.com/albums/v230/ultravioletx/DSC_0476.jpg[/img] Quote
Akrum Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 szkoda, że nikt się nie zainteresował ogłoszeniami Johny'ego... może by trzeba z innymi zdjęciami i treścią? już nie mam pomysłu... Quote
Kostek Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 wiecie co tak sobie mysle ze w sumie ludzie jak slysza padaczka to nawet nie wiedzac co to rezugnuja nawet z wykonania telefonu moze zrobic mu partie ogloszen gdzie tekst to bedzie po prostu ze ma tyle lat lubi to nie lubi tego i tyle a przez telefon dopiero tlumaczyc o co chodzi i ze padaczka nie gryzie(tylko telefon w sprawie Johnego musi odbierac ktos kompetentny) bo Johniak juz dawno atakow nie widzial wiec to nie jest tak ze ktos kto go zaadoptuje bedzie skazany na widok "meczacego sie" psa mysle ze moznaby zrobic taka partie i poczekac na skutki Quote
Akrum Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 ja moge mu porobić ogłoszenia tak jak poprzednio, ale tekst musi ktoś napisać i podajcie do kogo mają być namiary, znaczy ta kompetentną osobę. Quote
koosiek Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Tylko, po pierwsze, nie wiadomo, czy w momencie przeprowadzki z azylu do domu ataki nie wrócą - bo to wielki stres i ogromna zmiana. A po drugie, z tego, co zauważyłam, takie sztuczki są mało skuteczne, bo dzwonić będą ludzie zauroczeni jego słodką mordką i chcący zdrowego, młodego psa, a słysząc o padaczce zrezygnują, nawet nie zagłębiając się w specyfikę tej choroby (n. p. ostatnio ogłaszałam terrierka, śliczny psiak, więc telefony były, chyba trzy chętne domy były brane pod uwagę. A potem okazało się, że pies jest chory i domy rozmyły się jak sen złoty... ). Ja słabo to widzę :( Quote
Kostek Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 do czasu wyprowadzki jest bardzo dluga droga a mozna to spokojnie przejsc wystarczy zrobic to po prostu powoli jesli bedzie taki dom ja sie moge tym zajac bez problemu jesli chodzi o ogloszenia-nie mamy tak naprawde nic do stracenia ja w poniedzialek oddalam psa z dziura w glowie ludzie psa chcieli zobaczyc mimo wszystko i po prostu zostal juz u nich Quote
koosiek Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Jasne, spróbować można. Piszę to tylko, żeby nikt nie nastawiał się, że teraz posypią się dla niego domy, bo już kilka takich przykrych rozczarowań przeszłam :( Jeśli chcecie, mogę spróbować napisać tekst bez info o padaczce, ale dopiero po weekendzie. Quote
Kostek Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 nie no jasne ze nie mozna sie nastawiac bo od ogloszenia do oddania dluga droga, ja tekst moge napisac chocby teraz tylko mysle nad tel kontaktowym bo taubi nie do konca jest chyba na chodzie jeszcze Quote
Akrum Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 to jak już skleci któraś z Was jakis tekścik, to wklejcie go tutaj, łącznie z namiarami, a ja zrobię kilka ogłoszeń ;) Quote
Akrum Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 no cicho, cicho... miał ktoś ułożyć nowy tekst do ogłoszeń... Quote
Recommended Posts