Jump to content
Dogomania

Trzy czarne klony. Juz w nowym domku. Cala trojka, razem :D ... Szoszonek [']

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

dzisiaj dlugo rozmawialam z pancia klonikow
ona i reszta domownikow sa nimi zachwyceni :iloveyou:
kotki znalazly swoje miejsce w domu, chociaz tak bardzo do siebie podobne, to kazdy jest inny, kazdy ma swoj charakterek, swoje upodobania, dwa spia z Pania domu, jeden z jej corka
podrosly ponoc, sa umowieni na przeglad u weta i drugie szczepienie

czekam na kolejny stos zdjec ;)

slodziaczki moje kochane :loveu:

Posted

to prawda!

a ja dzisiaj rano dostalam telefon ze sa kolejne dwa czarnulki porzucone, ktos zostawil w pudelku pod blokiem gdzie mieszka moja znajoma
pudeleczko kartonowe wyscielane recznikami...
poprosila o pomoc..
powiedzialam ze ok 14 dopiero dam rade sie nimi zajac, pojada od razu na szczepienie, inaczej nie moge ich przyjac
dwie godziny pozniej zadzwonila ze jej kolezanka z pracy bierze jednego kotka, a nad drugim inna sie zastanawia, ma mi dac znac do 16tej czy z tej drugiej adopcji cos wyszlo

kotki ponoc sa samodzielne, jadly same

Posted

jeden ma juz domek u kolezanki z pracy Ani ktora je znalazla, a drugi nadal szuka domku
oba kotki przebywaja u tej samej pani ktora dala dom jednemu z nich, drugiego na moja prosbe wziela na dt ;)

kotusiom zalozylam ich prywatny watek KLIKNIJ TUTAJ

Posted

zwykle tez proponuje dwupak, jednak tylko raz udalo mi sie wyadoptowac wiecej niz jedengo kotka, wlasnie to byly czarne kloniki :loveu:
wiele adopcji jest juz do domkow zakoconych, nie decyduja sie wiec na dwa

a mam kilka takich kotkow ktore chce w dwupak oddac, bardzo do siebie przywiazane, ciezko znioslyby rozstanie, sa to mama Bella i synek Amigo, oboje juz "sterylni", z kompletem szczepien, oraz dwa kociaki staruszki, rodzenstwo
pewnie wiecej znalazlabym par wsrod moich kociakow, ale te o ktorych pisze powyzej, to szczegolne zwiazki

• 3 weeks later...
Posted

ciesze sie bardzo z tej adopcji
wlasnie takie "przypadki" utwierdzaja mnie w tym ze dla tej radosci warto pomagac
(ostatnie dni sa bardzo smutne, dzisiaj odszedl moj podoopieczny, Malenki Lucus ['] wyplakalam juz morze lez... )

wiec troszke optymistycznych, dobrych wiadomosci wklejam

Witam panią:)
Przesyłam kolejne zdjęcia naszch chłopakow. Rosna, mają zwariowane pomysły no i juz cały dom jest polem ich zabaw. Już doskonale znaja swoje imiona i ładnie reagują, co jest niespotykane, zachowują się tak, jakby nas rozumiały. Nie tylko szukają i wolają siebie nawzajem, ale i jeśli ktoraś z nas jest nieobecna, rownież szukają, a inicjatorem jest ten kotek, ktorego "ulubienica" zniknęła :).
Bardzo się cieszymy, ze właśnie do nas trafiły, miałyśmy naprawde szczęście :)
Gosia jeszcze nie urodziła, ale juz lada dzień. Od kilku tygodni wszystko
kręci się wokoł niej, takie zwariowane podworko. Teraz więcej czasu spędza w swoim pokoju, Preston jest zawsze przy niej, oczywiście po obowiązkowej zabawie z braćmi :), towarzyszy jej nawet w łazience, śmiejemy się, że jej pilnuje :), ale i pozostale chłopaki wpadają by ją odwiedzic i przy okazji odebrać dobrą porcje pieszczot :).
Szoszon uwielbia wylegiwać się w nosidełku dla lalek a szczegolnie zadowolony jest, gdy Niki nosi w nim go, tuli i rozmawia jak ze swoimi lalkami. Lubi patrzeć jak myje ząbki, Niki obiecała mu, ze jak już będzie duży, to nauczy go też dbać o zęby :).
Wskakiwanie na blat kuchenny pierwszy opanował Wiki, potem Preston, a
Szoszon jeszcze nie odważył się :).
Teraz juz Wiki zaprasza mnie do snu, wciskając swoją głowke pod moja dłoń i tak zachęcająco mruczy:)
Dobranoc więc :)
Pozdrawiam, kotki też przesyłają papatki :)
G.

i zdjecia :loveu: :iloveyou: :multi:

Posted

ptysiaczek napisał(a):
O ja. Trzy czarnuchy w domu to aż za wiele szczęścia. Z czarnuchów nie powinno sie robic wielopaków, bo mało kto zasługuje na tyle radości i szczęścia :p

kazda z Pan w tym domu ma swojego kotka, kotki te same sobie opiekunki wybraly, podzial byl bardzo zgodny :)

• 3 months later...
Posted

oto zdjecia czarnych panter 8)

troszke je okroilam bo nie zapytalam czy moge pokazac twarze osob ktore sa na zdjeciach
pokaze wiec same kociaki

uczestnicza one w 100% w zyciu wszystkich mieszkancow domu
nawet podczas karmienia kilku tygodniowej Amelki :)
no i rzecz jasna, zaakceptowaly ja jako nowego mieszkanca

a oto dolaczona wiadomosc

Panterki sa fantastyczne, raz tylko przypadkiem :evil_lol: przewrocily choinke. Coraz wyrazniej rysuja sie ich charakterki, ale doskonale rozumieja do jakiego stopnia moga szalec :) sa kochane!
Bardzo, bardzo cieszymy sie ze zamieszkaly z nami. A Amelki pilnuja jakby opiekowaly sie nia :) ona juz do nich sie usmiecha :)
Kotki sa zaszczepione rowniez p/wsciekliznie, wet zalecil, skoro od wiosny beda tez wypuszczane do ogrodka.

Posted

na tej pierwszej fotce to po prostu "bliźnięta" :loveu::loveu:

a z choinką to pewnie miały niezły ubaw :diabloti:
chyba trzeba było je odstraszać wodą w spryskiwaczu :evil_lol:

strasznie się cieszę, że maluchy tak dobrze trafiły :multi:
i że są wszystkie trzy razem :multi: super :loveu:

• 11 months later...
Posted

mam zle wiesci

wczoraj o 20:15 odszedl jeden z klonikow - Szoszonek :placz:
Szoszonek to czarnulek z niebieska obrozka :(

w zaledwie trzy dni po ujawnieniu sie objawow chorobowych
mial jakas infekcje, antybiotyki nie zadzialaly

trzy dni opieki weterynaryjnej, testy na wirusowki (felv i fip negatywne)
podejrzenie wody w plucach, leki moczopedne, jednoczesnie odwodnienie....
jest rowniez podejrzenie blednej diagnozy...
jednak nic juz nie da sie zmienic

pozostala rozpacz i ogormny zal, ogromny
straszne to jest

Szoszonku [']

Posted

Isabel napisał(a):
Pozostała dwójka będzie tęsknić, szukać...:(

dokladnie tak jest
zagladaja nawet na akwarium gdzie lubial lezec
od poczatku razem, zawsze
nawet do weta jezdzily w komplecie

w ostatnich dwoch dniach wylizywaly mu glowke, doslownie sie nim opiekowaly