Jola_K Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 juz lubie to zdjecie, baaaaaaaaardzo :iloveyou: moje zbonce! Quote
Isabel Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 Cudne fotki cudownych kociaków :loveu:Widać, że maluchom świetnie się powodzi :multi: Quote
peate Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 a mnie najbardziej podoba się to :loveu::loveu::loveu: tylko kolory misek nie pasują im do obróżek ;) Quote
Jola_K Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 czepiasz sie ;) rozni producenci, kolorow nie udalo sie dobrac :roll: Quote
peate Posted August 30, 2008 Posted August 30, 2008 no dobra to w końcu ich pierwsze dni, może jeszcze miski i obróżki się dograją ;) Quote
Jola_K Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 tesknie za tymi zboncami :( takie przytulaski moje male Quote
Jola_K Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 dzisiaj dlugo rozmawialam z pancia klonikow ona i reszta domownikow sa nimi zachwyceni :iloveyou: kotki znalazly swoje miejsce w domu, chociaz tak bardzo do siebie podobne, to kazdy jest inny, kazdy ma swoj charakterek, swoje upodobania, dwa spia z Pania domu, jeden z jej corka podrosly ponoc, sa umowieni na przeglad u weta i drugie szczepienie czekam na kolejny stos zdjec ;) slodziaczki moje kochane :loveu: Quote
iwonamaj Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Wspaniały wątek, cudowne zdjęcia!!! Quote
Jola_K Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 to prawda! a ja dzisiaj rano dostalam telefon ze sa kolejne dwa czarnulki porzucone, ktos zostawil w pudelku pod blokiem gdzie mieszka moja znajoma pudeleczko kartonowe wyscielane recznikami... poprosila o pomoc.. powiedzialam ze ok 14 dopiero dam rade sie nimi zajac, pojada od razu na szczepienie, inaczej nie moge ich przyjac dwie godziny pozniej zadzwonila ze jej kolezanka z pracy bierze jednego kotka, a nad drugim inna sie zastanawia, ma mi dac znac do 16tej czy z tej drugiej adopcji cos wyszlo kotki ponoc sa samodzielne, jadly same Quote
ptysiaczek Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Oby obydwa znalazły domek, problem sie sam rozwiąże :lol: A czarnulki są magiczne, pewnie każdy to potwierdzi. Quote
Jola_K Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 jeden ma juz domek u kolezanki z pracy Ani ktora je znalazla, a drugi nadal szuka domku oba kotki przebywaja u tej samej pani ktora dala dom jednemu z nich, drugiego na moja prosbe wziela na dt ;) kotusiom zalozylam ich prywatny watek KLIKNIJ TUTAJ Quote
ptysiaczek Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 To ja proponuję dwupak. Jeden czy dwa koty robi tylko tą różnice, że jak są dwa to spokój w domu większy i więcej futra do miziania. Quote
Jola_K Posted September 24, 2008 Author Posted September 24, 2008 zwykle tez proponuje dwupak, jednak tylko raz udalo mi sie wyadoptowac wiecej niz jedengo kotka, wlasnie to byly czarne kloniki :loveu: wiele adopcji jest juz do domkow zakoconych, nie decyduja sie wiec na dwa a mam kilka takich kotkow ktore chce w dwupak oddac, bardzo do siebie przywiazane, ciezko znioslyby rozstanie, sa to mama Bella i synek Amigo, oboje juz "sterylni", z kompletem szczepien, oraz dwa kociaki staruszki, rodzenstwo pewnie wiecej znalazlabym par wsrod moich kociakow, ale te o ktorych pisze powyzej, to szczegolne zwiazki Quote
Jola_K Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 ciesze sie bardzo z tej adopcji wlasnie takie "przypadki" utwierdzaja mnie w tym ze dla tej radosci warto pomagac (ostatnie dni sa bardzo smutne, dzisiaj odszedl moj podoopieczny, Malenki Lucus ['] wyplakalam juz morze lez... ) wiec troszke optymistycznych, dobrych wiadomosci wklejam Witam panią:) Przesyłam kolejne zdjęcia naszch chłopakow. Rosna, mają zwariowane pomysły no i juz cały dom jest polem ich zabaw. Już doskonale znaja swoje imiona i ładnie reagują, co jest niespotykane, zachowują się tak, jakby nas rozumiały. Nie tylko szukają i wolają siebie nawzajem, ale i jeśli ktoraś z nas jest nieobecna, rownież szukają, a inicjatorem jest ten kotek, ktorego "ulubienica" zniknęła :). Bardzo się cieszymy, ze właśnie do nas trafiły, miałyśmy naprawde szczęście :) Gosia jeszcze nie urodziła, ale juz lada dzień. Od kilku tygodni wszystko kręci się wokoł niej, takie zwariowane podworko. Teraz więcej czasu spędza w swoim pokoju, Preston jest zawsze przy niej, oczywiście po obowiązkowej zabawie z braćmi :), towarzyszy jej nawet w łazience, śmiejemy się, że jej pilnuje :), ale i pozostale chłopaki wpadają by ją odwiedzic i przy okazji odebrać dobrą porcje pieszczot :). Szoszon uwielbia wylegiwać się w nosidełku dla lalek a szczegolnie zadowolony jest, gdy Niki nosi w nim go, tuli i rozmawia jak ze swoimi lalkami. Lubi patrzeć jak myje ząbki, Niki obiecała mu, ze jak już będzie duży, to nauczy go też dbać o zęby :). Wskakiwanie na blat kuchenny pierwszy opanował Wiki, potem Preston, a Szoszon jeszcze nie odważył się :). Teraz juz Wiki zaprasza mnie do snu, wciskając swoją głowke pod moja dłoń i tak zachęcająco mruczy:) Dobranoc więc :) Pozdrawiam, kotki też przesyłają papatki :) G. i zdjecia :loveu: :iloveyou: :multi: Quote
ptysiaczek Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 O ja. Trzy czarnuchy w domu to aż za wiele szczęścia. Z czarnuchów nie powinno sie robic wielopaków, bo mało kto zasługuje na tyle radości i szczęścia :p Quote
Jola_K Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 ptysiaczek napisał(a):O ja. Trzy czarnuchy w domu to aż za wiele szczęścia. Z czarnuchów nie powinno sie robic wielopaków, bo mało kto zasługuje na tyle radości i szczęścia :p kazda z Pan w tym domu ma swojego kotka, kotki te same sobie opiekunki wybraly, podzial byl bardzo zgodny :) Quote
ptysiaczek Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Jola_K napisał(a):kazda z Pan w tym domu ma swojego kotka, kotki te same sobie opiekunki wybraly, podzial byl bardzo zgodny :) A no to chyba że tak. Quote
Jola_K Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 oto zdjecia czarnych panter 8) troszke je okroilam bo nie zapytalam czy moge pokazac twarze osob ktore sa na zdjeciach pokaze wiec same kociaki uczestnicza one w 100% w zyciu wszystkich mieszkancow domu nawet podczas karmienia kilku tygodniowej Amelki :) no i rzecz jasna, zaakceptowaly ja jako nowego mieszkanca a oto dolaczona wiadomosc Panterki sa fantastyczne, raz tylko przypadkiem :evil_lol: przewrocily choinke. Coraz wyrazniej rysuja sie ich charakterki, ale doskonale rozumieja do jakiego stopnia moga szalec :) sa kochane! Bardzo, bardzo cieszymy sie ze zamieszkaly z nami. A Amelki pilnuja jakby opiekowaly sie nia :) ona juz do nich sie usmiecha :) Kotki sa zaszczepione rowniez p/wsciekliznie, wet zalecil, skoro od wiosny beda tez wypuszczane do ogrodka. Quote
peate Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 na tej pierwszej fotce to po prostu "bliźnięta" :loveu::loveu: a z choinką to pewnie miały niezły ubaw :diabloti: chyba trzeba było je odstraszać wodą w spryskiwaczu :evil_lol: strasznie się cieszę, że maluchy tak dobrze trafiły :multi: i że są wszystkie trzy razem :multi: super :loveu: Quote
Jola_K Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 mam zle wiesci wczoraj o 20:15 odszedl jeden z klonikow - Szoszonek :placz: Szoszonek to czarnulek z niebieska obrozka :( w zaledwie trzy dni po ujawnieniu sie objawow chorobowych mial jakas infekcje, antybiotyki nie zadzialaly trzy dni opieki weterynaryjnej, testy na wirusowki (felv i fip negatywne) podejrzenie wody w plucach, leki moczopedne, jednoczesnie odwodnienie.... jest rowniez podejrzenie blednej diagnozy... jednak nic juz nie da sie zmienic pozostala rozpacz i ogormny zal, ogromny straszne to jest Szoszonku ['] Quote
Isabel Posted December 30, 2009 Posted December 30, 2009 Pozostała dwójka będzie tęsknić, szukać...:( Quote
Jola_K Posted December 30, 2009 Author Posted December 30, 2009 Isabel napisał(a):Pozostała dwójka będzie tęsknić, szukać...:( dokladnie tak jest zagladaja nawet na akwarium gdzie lubial lezec od poczatku razem, zawsze nawet do weta jezdzily w komplecie w ostatnich dwoch dniach wylizywaly mu glowke, doslownie sie nim opiekowaly cos niesamowitego :( koszmar Quote
Recommended Posts