piotromo Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 duża duża, na szczęście klamkami jeszcze nie umie się obsługiwać :lol: i chwała jej za to :p cieczka już się skończyła. wcale nie było źle.może dlatego że to jej pierwsza. namawiam mamę by ją wysterylizowała, ale ona tak się boi że mała może umrzeć podczas zabiegu (u nas są takie przypadki, profesjonalnym wetom mówię: :lmaa::mad: !) pewnie skończy się na zastrzykach, które ponoć też są bardzo skuteczne (a przy tym nie uśmiercają:evil_lol:). Aarionne tak mi przykro z powodu Milagro-Milki:glaszcze: na dwóch ENgirls możesz liczyć jak mi się marzy by Mileczka na tydzień do mnie przyjechała,.... ehh.. Quote
bonsai_88 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Niestety przy zastrzykach jest większe ryzyko ropomacicza :shake: Quote
zulugula Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Piotromo, a może lepiej mała w Wawce ciachniecie, skoro tamtejsi weci nie są najlepsi? Zastrzyki odradzam. A zabieg trwa 0,5 h, nie jest bardzo ryzykowny. Po 10 dniach zdjęcie szwów i po wszystkim. Raz a dobrze ;) Quote
Aarionne Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Piotromo dawno nie logowała się na dogo, ona tu jest tylko czasami, z doskoku... Quote
zulugula Posted July 31, 2009 Posted July 31, 2009 No ja rozumiem, ale osobą, która wyadoptowała sunię, chyba ma z nią kontakt :roll: Jestem zaniepokojona. Czy ktoś jest w stanie zagwarantować (bez sterylki), że suka się nie oszczeni? Szkoda byłoby szukać domu dla kolejnych słodkich "Mileczek". Quote
MARCHEWA Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Zulugula,interesuje mnie los Milki i to bardzo.Na zdjęciach widzimy,że psica jest szczęśliwa.A co do sterylki to też jestem zdania,że to najlepsze rozwiązanie,ale koniecznie trzeba mieć pewność,że sunia pójdzie do dobrego weta,bo niestety,ale u nas w rodzinie był przypadek,że pies nie obudził się po narkozie:shake:i ja sama miałam przez to trudność z poddaniem zabiegowi mojego psa,kilka razy odwoływałam zabieg i dopiero jak Bruno miał 3 lata zdecydowałam się bo miałam pewność,że trafił do wspaniałego weta. Quote
Aarionne Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Jesli was to uspokoi to mogę powiedzieć, że Piotromo nie chce mieć żadnych szczeniaków po Milce tak więc jeśli sunia nie zostanie wysterylizowana to i tak będzie pilnowana (Piotromo pisała o tabletkach powstrzymujacych cieczkę). Wiem, że czasem suczki uciekają, ale nie zakładajmy najgorszego. Mysle, że Piotromo sama sie wypowie jak tu sie ponownie zaloguje... Quote
zulugula Posted October 14, 2009 Posted October 14, 2009 To dobrze, że zmieniła zdanie. Wątek śledzę głównie dlatego, że napisała mi kiedyś o sterylizacji suni po I miocie :p Quote
Recommended Posts