Jami Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Zgadzam się z panbazyl... Nieraz interesowała mnie jakaś akurat wystawiana rasa to obok ringu zapchane jakimiś "śmieciami" a na wejściu czekali ci którzy oczekiwali na wejście. Przy jednym ringu ktoś rozłożyć taki jakby kojec i zaraz przy wejściu byłydwie chihuahua przy czym jedna cały czas szczekała... Quote
panbazyl Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 oj tak.... A w moich labiszonach to czasem nawet trudno wejść na ring do oceny bo takie tłumy namiotów, ludzi i parasolek.... No i psy tez gdzieś w tym wszystkim są. Quote
Jami Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 Psów to akurat jest chyba najmniej :evil_lol: U labków też wszystko zawalone... Przecież zawsze można kogoś posłać albo obliczyć sobie kiedy będzie wejście na ring a namioty postawić z boku. Było nawet dużo wolnego miejsca ale na nim żadnego namiotu xd Quote
Arlula Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Myślę, że w tym zakresie inicjatywa powina należeć do organizatorów, ostatnio na krajówce w Warszawie, były postawione ogromne zadaszenia (nie wiam jak to nazwać pawiony bez ścian, tylko sam dach), sporo ludzi, którzy mieli namioty zrezygnowali z rozkładania własnych i tylko małe stoliki, czy kojce rozkładali, więc każdy mógł sobie spokojnie podejść do ringu, przynajmniej tak było przy naszym. Namioty niestety są potrzebne, tylko kwestia, gdzie powinny się znaleść, wystawcy napewno sami tego nie zrobią, zawsze się znajdzie ktoś, kto chce przy samym ringu, więc może organizatorzy powinni wyznaczyć miejsca. Quote
panbazyl Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Arlula']Myślę, że w tym zakresie inicjatywa powina należeć do organizatorów, ostatnio na krajówce w Warszawie, były postawione ogromne zadaszenia (nie wiam jak to nazwać pawiony bez ścian, tylko sam dach), sporo ludzi, którzy mieli namioty zrezygnowali z rozkładania własnych i tylko małe stoliki, czy kojce rozkładali, więc każdy mógł sobie spokojnie podejść do ringu, przynajmniej tak było przy naszym. Namioty niestety są potrzebne, tylko kwestia, gdzie powinny się znaleść, wystawcy napewno sami tego nie zrobią, zawsze się znajdzie ktoś, kto chce przy samym ringu, więc może organizatorzy powinni wyznaczyć miejsca.[/quote] tylko chwalić!!!! A swoją drogą - masz rację - to organizatorzy powinni zapanować nad tą sprawą. W końcu to widzowie płacą za możliwość oglądania wystawy i psów a nie namiotów - czasem też ładnych, ale to nie wystawy namiotów są przecież. Z namiotów na pewno nikt nie zrezygnuje, bo sa potrzebne - deszcz, słońce, chwila spokoju. Tylko dajmy szansę obejrzeć ludziom ringi z psami!!!! We Lwowie zrobili wielki telebim i na żywo z kamery był podgląd do ringów - jeśli ktoś nie mógł się dostać w lepsze miejsce to mógł na ekranie obejrzeć. Tyle, ze wystawa była tam pod dachem i nie było potrzeby rozkładania namiotów, chyba, ze gdzieś w kącie hali. Quote
Toros Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Faktycznie dużo zależy od organizatorów, ale także od kultury wystawiających, w Finlandii wszyscy wystawcy rozkładają swoje namioty w pewnym oddaleniu od ringu. W ładnym rządku, pozostawiając miejsce do prześcia pomiędzy ringiem a namiotami. I każdy takie a nie inne rozwiązanie uznaje i szanuje. Przy jednym niechlubnym wyjątku natychmiast pojawiła się obsługa nakazując mu przesunąć namiot za wskazaną linię. I nikt nie protestował, nie wykłócał się, wzięli namiocik i przestawili... Myślicie że u nas to możliwe? Bo ja śmiem wątpić... Quote
panbazyl Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Toros - masz rację.... Ale - podobno kropla drąży skałę, więc - zaczynamy? ja się będę odsuwać - oczywiście jeśli będę kiedyś mieć namiot wystawowy. Z klatką (bo to mam) też przy lince stać nie będziemy! Quote
Tefka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 [quote name='Huskuś'][URL]http://www.decathlon.com.pl/PL/base-seconds-33691507/[/URL] Też się nad nim zastanawiałam - jest lekki. Widziałam go na wystawie w Koszalinie. Dla mnie troszkę ciasno w środku. Zaleta, że lekki i szybko się rozkłada. Tu są nawet filmy: [URL="http://www.youtube.com/watch?v=6EiNRGd2jV8&feature=related"][COLOR=#0000ff]http://www.youtube.com/watch?v=6EiNRGd2jV8&feature=related[/COLOR][/URL] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=C_H8_ovEJxE&feature=related"][COLOR=#0000ff]http://www.youtube.com/watch?v=C_H8_ovEJxE&feature=related[/COLOR][/URL] Jak ktoś nie ma jakiegoś osiołka tragarza albo wózka, to chyba ten namiot dobry. Nie wiem jak z trwałością. Pozdrawiam Hania[/QUOTE] Posiadam ten namiot i jest naprawdę super!! Nie mam zastrzeżeń do niego! Rozkłada się szybko ,składa również. POLECAM! Quote
Tefka Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 [quote name='Huskuś'][URL]http://www.decathlon.com.pl/PL/base-seconds-33691507/[/URL] Też się nad nim zastanawiałam - jest lekki. Widziałam go na wystawie w Koszalinie. Dla mnie troszkę ciasno w środku. Zaleta, że lekki i szybko się rozkłada. Jak ktoś nie ma jakiegoś osiołka tragarza albo wózka, to chyba ten namiot dobry. Nie wiem jak z trwałością. Pozdrawiam Hania[/QUOTE] Posiadam ten namiot i jest naprawdę super!! Nie mam zastrzeżeń do niego! Rozkłada się szybko ,składa również. POLECAM! Quote
Kaya Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 A wie ktoś może gdzie mogę dostać podłoge to tego namiotu? ;) Quote
bicker2000 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Takie podłogibyly kiedyś w Decathlonie po 40 zł ale teraz już ich nie ma. Ja uważam, że nie ma sensu płacić za czarną oryginalną plandekę 40 zł jak można kupić taką samą w Castoramie, Tesco, Auchan lub innym gospodarczym za ok.20 zł To taka sama plandeka, ważne sa wymiary 2,5 x 2,5 np. Quote
Kaya Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='bicker2000']Takie podłogibyly kiedyś w Decathlonie po 40 zł ale teraz już ich nie ma. Ja uważam, że nie ma sensu płacić za czarną oryginalną plandekę 40 zł jak można kupić taką samą w Castoramie, Tesco, Auchan lub innym gospodarczym za ok.20 zł To taka sama plandeka, ważne sa wymiary 2,5 x 2,5 np.[/QUOTE] Dzięki za odpowiedź :) Quote
Tecia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Hmmm taki sam namiot (a wlasciwie model wyzszy - cena bez promocji 699zl) w Decatlonie na promocji kupilam za 199,95:) proponuje sledzic ichniejsze promocje i jesli sie pojawiaja na stronei to w najblizszym sklepie upominac sie o sprawdzenie stanow magazynu w Giwicach:) Quote
Bardotka Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Tych namiotow juz nie ma w sprzedazy, a jesli chodzi i te cene to byla cena sugerowana i mialas szczescie jesli udalo sie za nia kupic. W sklepie poinformowano mnie ze jako cena sugerowana nie musi byc uwzgledniana przez sklep bo to on daje cene koncowa. Ja tez kupilam ten namiot juz za troszke wyzsza cene, moja siostra tez tylko nie wiem po co bo jej zupelnie nie jest on potrzebny tym bardziej ze to wlasciwie jest namiot dla nas na wystawy, a zeby z niego normlanie korzystac trzeba jednak sypialnie i podloge nabyc dodatkowo. Quote
JOLY Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Jestem bardzo poważnie zainteresowana kupnem duńskiego namiotu. Czy Ktoś ma sprawdzone namiary, gdzie jest do zdobycia? Z góry dziękuję za informacje Quote
Elitesse Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 [quote name='JOLY']Jestem bardzo poważnie zainteresowana kupnem duńskiego namiotu. Czy Ktoś ma sprawdzone namiary, gdzie jest do zdobycia? Z góry dziękuję za informacje[/QUOTE] ja rowniez sie podlacze pod ta prosbe Quote
Aśka&Sandra Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Namiot jest superowy, w Norwegii prawie wszyscy maja tego typu. Jest dosc drogi, ale podobno wytrzymaly. Sama sie zastanawiam nad jego kupnem. Quote
nala141 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 A co myślicie o namiocie plażowym? [url]http://img229.imageshack.us/img229/3856/namiot.jpg[/url] ? Może nie jest jakiś wyrafinowany, ale zawsze to własny kąt dla psiaka, gdzie jest osłonięty i może odpocząć. Quote
Kozanka Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Długo myślałam co kupić na wystawę aby chroniło od słońca i od deszczu. Śledziłam tutaj ten temat i ciągle byłam niezdecydowana. Myślałam o takim namiocie z decathlonu, ale koleżanka , która była teraz na wystawie w Warszawie odradziła mi, mówiąc że jak do takiego weszła to szybko uciekała, podobno taka w nim była duchota, szukałam więc dalej, znalazłam coś takiego: [URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=1148475340[/URL] w niedzielę, będę miała szansę wypróbować paratop w Będzinie. Na pewno będziemy się wybijać z tłumu namiotów ;-) Quote
Bura Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 I jak w Będzinie?? Ja na razie się wstrzymam z zakupem, nie mam kasy. Może za rok stanieją :P Quote
Kozanka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='Bura']I jak w Będzinie?? Ja na razie się wstrzymam z zakupem, nie mam kasy. Może za rok stanieją :P[/QUOTE] Pytasz o "Sydney" zwany paratopem ? ;-) widac go było, łatwo do niego trafić z każdego punktu tak małej wystawy, jest fajny, wytrzymał deszcz, w środku spokojnie stały 3 duże klatki i nasze krzesełka, złożony waży tylko 10 kg i zabiera niewiele miejsca. Zrobiłabym mu parę poprawek, chociażby w mocowaniu części składowych stelażu- przy rozkładaniu i składaniu poszczególne segmenty lubią sie otworzyć, ale sa na gumach więc przy odrobinie dobrej woli to nie problem, po rozłożeniu jest bardzo stabilny. Teraz chciałabym go sprawdzić podczas słonecznej pogody, ale nie powinno być pod nim gorąco. Szybko schnie, może wzbudza zdziwienie u wystawiających , ale wg mnie jest ok. A my wróciliśmy z BOB, Najpiękniejszy Pies Uzytkowy Wystawy, BOG 3, więc i Sydney i pies spisali się na medal :) Quote
Kozanka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images47.fotosik.pl/320/15467c35d21d195fmed.jpg[/IMG][/URL] tutaj Sydney w tle za psami, mój Happy to ten po lewej :) Quote
Bura Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Żorach koło Rybnika w Decathlonie widziałam te namioty Queucha za 299 zł. Quote
Błyskotka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='Bura']Żorach koło Rybnika w Decathlonie widziałam te namioty Queucha za 299 zł.[/QUOTE] Dzisiaj zakupiłam :). Quote
Bura Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='Błyskotka']Dzisiaj zakupiłam :).[/QUOTE] I jak?? Dobry?? Quote
Recommended Posts