Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulina87- Mialam na mysli pokrywe wlosowa .Takie psiaki nie powinny byc zima w budach :-(
Mialam buldozka(niestety juz nie zyje)byl to psiak z charakterkiem ,czasami i ugryzl moje psiaki.Mysle ze przyczyna zachowania psiaka ze schroniska jest gluchota,i moze zle traktowanie przez bylych opiekunow.

Posted

[quote name='Paulina87']W schronisku w Ostrowie Wlkp. przebywa suczka w typie buldoga. Ma około 4 lata, jest łagodna i uwielbia zabawę.

pisze ze jest łagodana a potem co innego?/

Posted

Te informacje, że jest łagodna wzięłam ze strony schroniska, bo w pierwszych kontaktach była łagodna, dopiero po czasie zaczęła wykazywać agresję.
Z tego co zauważyłam na psy z kojcy obok szczerzy zęby.

Posted

och ,juz mialam psy szczerzace zabki,to nie zawsze jest tak.psy czesto pokazuja sie ze zlej strony w schronisku.Moze zalozyc jej kaganczyk ,ale najlepiej zeby dostala domek ,gdzie moze byc sama bez innych psow.Mialam tez budozke,na poczatku gryzla moje,ale szybko reagowalam,Moj piesek byl mala rycerka,nawet w chorobie mogla na poczatku kotkowi ogonek odgryzc.Pozniej spala z nimi.

Posted

xxxx52 napisał(a):
och ,juz mialam psy szczerzace zabki,to nie zawsze jest tak.psy czesto pokazuja sie ze zlej strony w schronisku.Moze zalozyc jej kaganczyk ,ale najlepiej zeby dostala domek ,gdzie moze byc sama bez innych psow.Mialam tez budozke,na poczatku gryzla moje,ale szybko reagowalam,Moj piesek byl mala rycerka,nawet w chorobie mogla na poczatku kotkowi ogonek odgryzc.Pozniej spala z nimi.

Wiem to wszytsko.
Mam dwie suki.
Jedną głuchą buldożkę:diabloti:
Druga duża.
Nie mam możliwości izolacji.
Wiem, jak trudno głuchego psa czegoś nauczyć.
A zwłaszzca powstrzymać przed czymś.
Nawet trudno zwrócić uwagę na człowieka z odległości.
Gdyby zaatakowała ktąrąs moją.
Poszły by strzęby ja mnie nie ma.
A nie mam możliwości izolacji.
Dlatego pytałam.
Rozważałam tymczas u mnei w domu.
Ale chyba nic z tego.
mam tylko jeden pokój.
Niestety.

Posted

to że szczerzy zęby nie znaczy że agresywna-bulwy to małe psy z zadziornym charakterem-dołaczałam 4 letnią bulwe do stada(dogi niemieckie i pitbull) i nie było łatwo bo bulwa z zębami odganiała od nas reszte psów ale wystarczyło troche czasu i konsekwencji żeby teraz bulwa i stado razem tworzyły zgraną paczkę która śpi w jednym legowisku,razem pałaszują wedzone ucha i razem szaleją na spacerach.

Co do głuchoty to jest to jakaś tudność ale z doświadczenia wiem że wystarczy zachowac pare podstawowych zasad zeby dobrze wspołzyc z takim psiakiem czyli:

[LIST]
[*]nie podchodzimy od tyłu do psa
[*]nie spuszczamy ze smyczy
[*]pracujemy nad kontaktem z psem żeby zwracał na nas uwage i pozytywnie go motywujemy
[/LIST]
był u mnie na DT głuchy mix bullteriera z pitem który z zebmi wyskawiłam na stado jak zaszły go od tyłu czy podgryzał psy nawet kiedy na niego warczały(zdrowy pies by odpuscił po ułyszeniu warkotu ale głuchy niestety nie miał takiej możliwości),po 3 tyg u mnie nauczył sie jednak ze nie wolno tak robic a poprawych relacji uczył sie od innych psow u mnie i obecnie mieszka z suką która jest dla niego przewodnikiem i wsparciem.

najlepiej znaleźc dt ktore poobserwuje suke i gdzie bedzie mozliwosc socjalizacji suni ze zdrowymi psami.

Posted

[quote name='mar.gajko']I....
NIkt się nei interesuje.[/quote]

Zgłosiłam chęć adopcji buldożki białaski z tego co widzę jest nią duże zainteresowanie jeśli przez jakiś przypadek nie uda mi się jej adoptować wyruszę po tą piękność;)

Posted

[quote name='nusiaczek']Zgłosiłam chęć adopcji buldożki białaski z tego co widzę jest nią duże zainteresowanie jeśli przez jakiś przypadek nie uda mi się jej adoptować wyruszę po tą piękność;)[/quote]

Toż to śliczności, i bidulka siedzi w schronisku:-( Do góry piękności po nowy domek..

Posted

[quote name='nusiaczek']Zgłosiłam chęć adopcji buldożki białaski z tego co widzę jest nią duże zainteresowanie jeśli przez jakiś przypadek nie uda mi się jej adoptować wyruszę po tą piękność;)[/quote]

mam nadzieję ,że znajdzie u ciebie wspaniały dom.z kim się kontaktowac w sprawie adopcji suczki gdyby ktoś chętny się odezwał ?

Posted

[quote name='Paulina87']A może najpierw napisz coś o sobie. Bo piszesz tak jakbyś już całą adopcję miała uzgodnioną.[/quote]

heh wydaje mi się że lepsze to niż schronisko... po 2 i tak nic nie wiecie na temat pieska a nawet jesli to bardzo malo wiec zamierzam sie wybrac tam i sama sprawdzic co i jak

Posted

[quote name='Paulina87']Jak to nic nie wiemy na temat psa? A skąd takie stwierdzenie?

A jakie Ty masz doświadczenie z głuchymi psami z zachowaniami agresywnymi na tle lękowym?

Pusia to nie jest pies dla każdego, to pies dla doświadczonej osoby, która poradzi sobie z jej zachowaniami.[/quote]

sama pojade i sprawdze co z nia jest po 2 od tego jest weterynarz i psycholog zwierzecy zeby komus pomoc w takich sprawach chyba ze wolisz zeby zamarzla w schronie bo z tego co widze od lipca minelo troche czasu wiec wybacz ale mam gdzies co piszesz cchce go ratowac

Posted

Jak to nic nie wiemy na temat psa? A skąd takie stwierdzenie?

A jakie Ty masz doświadczenie z głuchymi psami z zachowaniami agresywnymi na tle lękowym?

Pusia to nie jest pies dla każdego, to pies dla doświadczonej osoby, która poradzi sobie z jej zachowaniami.