Fredzia:) Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 jejku jaka ona biedna szkoda że wczesniej nie wiedziałam tego watku moj chlopak byl w piatek w ostrowie bysmy ja zabrali a potem by sie pomyslalo co dalej Quote
xxxx52 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Paulina87- Mialam na mysli pokrywe wlosowa .Takie psiaki nie powinny byc zima w budach :-( Mialam buldozka(niestety juz nie zyje)byl to psiak z charakterkiem ,czasami i ugryzl moje psiaki.Mysle ze przyczyna zachowania psiaka ze schroniska jest gluchota,i moze zle traktowanie przez bylych opiekunow. Quote
xxxx52 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 SOS dla tego golaska,moze zimy nie przetrzymac!!! Quote
Fredzia:) Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Nie da sie dla niej znalezc DT gdyby ktos sie zdeklarowal to ja bym ja mogla jakies 2 tyg do mies ja przetrzymac a te objawy agresji sa duze?? Quote
Fredzia:) Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 [quote name='Paulina87']W schronisku w Ostrowie Wlkp. przebywa suczka w typie buldoga. Ma około 4 lata, jest łagodna i uwielbia zabawę. pisze ze jest łagodana a potem co innego?/ Quote
Paulina87 Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Te informacje, że jest łagodna wzięłam ze strony schroniska, bo w pierwszych kontaktach była łagodna, dopiero po czasie zaczęła wykazywać agresję. Z tego co zauważyłam na psy z kojcy obok szczerzy zęby. Quote
mar.gajko Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Paulina87 napisał(a): Z tego co zauważyłam na psy z kojcy obok szczerzy zęby. Niedobrze. Że szczerzy. Quote
xxxx52 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 och ,juz mialam psy szczerzace zabki,to nie zawsze jest tak.psy czesto pokazuja sie ze zlej strony w schronisku.Moze zalozyc jej kaganczyk ,ale najlepiej zeby dostala domek ,gdzie moze byc sama bez innych psow.Mialam tez budozke,na poczatku gryzla moje,ale szybko reagowalam,Moj piesek byl mala rycerka,nawet w chorobie mogla na poczatku kotkowi ogonek odgryzc.Pozniej spala z nimi. Quote
mar.gajko Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 xxxx52 napisał(a):och ,juz mialam psy szczerzace zabki,to nie zawsze jest tak.psy czesto pokazuja sie ze zlej strony w schronisku.Moze zalozyc jej kaganczyk ,ale najlepiej zeby dostala domek ,gdzie moze byc sama bez innych psow.Mialam tez budozke,na poczatku gryzla moje,ale szybko reagowalam,Moj piesek byl mala rycerka,nawet w chorobie mogla na poczatku kotkowi ogonek odgryzc.Pozniej spala z nimi. Wiem to wszytsko. Mam dwie suki. Jedną głuchą buldożkę:diabloti: Druga duża. Nie mam możliwości izolacji. Wiem, jak trudno głuchego psa czegoś nauczyć. A zwłaszzca powstrzymać przed czymś. Nawet trudno zwrócić uwagę na człowieka z odległości. Gdyby zaatakowała ktąrąs moją. Poszły by strzęby ja mnie nie ma. A nie mam możliwości izolacji. Dlatego pytałam. Rozważałam tymczas u mnei w domu. Ale chyba nic z tego. mam tylko jeden pokój. Niestety. Quote
Fredzia:) Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 czy ktos sie zainteresowal suczka czy sprawa przycichla niedlugo zima nie poradzi sobie Quote
mrowa23 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 to że szczerzy zęby nie znaczy że agresywna-bulwy to małe psy z zadziornym charakterem-dołaczałam 4 letnią bulwe do stada(dogi niemieckie i pitbull) i nie było łatwo bo bulwa z zębami odganiała od nas reszte psów ale wystarczyło troche czasu i konsekwencji żeby teraz bulwa i stado razem tworzyły zgraną paczkę która śpi w jednym legowisku,razem pałaszują wedzone ucha i razem szaleją na spacerach. Co do głuchoty to jest to jakaś tudność ale z doświadczenia wiem że wystarczy zachowac pare podstawowych zasad zeby dobrze wspołzyc z takim psiakiem czyli: [LIST] [*]nie podchodzimy od tyłu do psa [*]nie spuszczamy ze smyczy [*]pracujemy nad kontaktem z psem żeby zwracał na nas uwage i pozytywnie go motywujemy [/LIST] był u mnie na DT głuchy mix bullteriera z pitem który z zebmi wyskawiłam na stado jak zaszły go od tyłu czy podgryzał psy nawet kiedy na niego warczały(zdrowy pies by odpuscił po ułyszeniu warkotu ale głuchy niestety nie miał takiej możliwości),po 3 tyg u mnie nauczył sie jednak ze nie wolno tak robic a poprawych relacji uczył sie od innych psow u mnie i obecnie mieszka z suką która jest dla niego przewodnikiem i wsparciem. najlepiej znaleźc dt ktore poobserwuje suke i gdzie bedzie mozliwosc socjalizacji suni ze zdrowymi psami. Quote
nusiaczek Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='mar.gajko']I.... NIkt się nei interesuje.[/quote] Zgłosiłam chęć adopcji buldożki białaski z tego co widzę jest nią duże zainteresowanie jeśli przez jakiś przypadek nie uda mi się jej adoptować wyruszę po tą piękność;) Quote
martama Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='nusiaczek']Zgłosiłam chęć adopcji buldożki białaski z tego co widzę jest nią duże zainteresowanie jeśli przez jakiś przypadek nie uda mi się jej adoptować wyruszę po tą piękność;)[/quote] Toż to śliczności, i bidulka siedzi w schronisku:-( Do góry piękności po nowy domek.. Quote
netti1 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='nusiaczek']Zgłosiłam chęć adopcji buldożki białaski z tego co widzę jest nią duże zainteresowanie jeśli przez jakiś przypadek nie uda mi się jej adoptować wyruszę po tą piękność;)[/quote] mam nadzieję ,że znajdzie u ciebie wspaniały dom.z kim się kontaktowac w sprawie adopcji suczki gdyby ktoś chętny się odezwał ? Quote
nusiaczek Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 jeśli adoptuję białaskę postaram się i tak znaleść tej piękności domek kurcze szkoda tego pieska w schronisku marnuje się Quote
Paulina87 Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Kontaktowałaś się już ze schroniskiem w sprawie adopcji? Quote
nusiaczek Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Paulina87']Kontaktowałaś się już ze schroniskiem w sprawie adopcji?[/quote] nie jeszcze a masz jakies namiary ???? Quote
Paulina87 Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 A może najpierw napisz coś o sobie. Bo piszesz tak jakbyś już całą adopcję miała uzgodnioną. Quote
nusiaczek Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Paulina87']A może najpierw napisz coś o sobie. Bo piszesz tak jakbyś już całą adopcję miała uzgodnioną.[/quote] heh wydaje mi się że lepsze to niż schronisko... po 2 i tak nic nie wiecie na temat pieska a nawet jesli to bardzo malo wiec zamierzam sie wybrac tam i sama sprawdzic co i jak Quote
nusiaczek Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Paulina87']Jak to nic nie wiemy na temat psa? A skąd takie stwierdzenie? A jakie Ty masz doświadczenie z głuchymi psami z zachowaniami agresywnymi na tle lękowym? Pusia to nie jest pies dla każdego, to pies dla doświadczonej osoby, która poradzi sobie z jej zachowaniami.[/quote] sama pojade i sprawdze co z nia jest po 2 od tego jest weterynarz i psycholog zwierzecy zeby komus pomoc w takich sprawach chyba ze wolisz zeby zamarzla w schronie bo z tego co widze od lipca minelo troche czasu wiec wybacz ale mam gdzies co piszesz cchce go ratowac Quote
Paulina87 Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 Jak to nic nie wiemy na temat psa? A skąd takie stwierdzenie? A jakie Ty masz doświadczenie z głuchymi psami z zachowaniami agresywnymi na tle lękowym? Pusia to nie jest pies dla każdego, to pies dla doświadczonej osoby, która poradzi sobie z jej zachowaniami. Quote
Recommended Posts