Tomonari Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Asiunia02 napisał(a):A ja też wiem :) To znaczy imienia Nie, ale cóż to za maleństwo :) hehe Asia, większe wrażenie wywarła nasza akitka czy może nasza pościel?:lol:
Asiunia02 Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Agappe napisał(a):oooooooooooooooo :multi::multi::multi: a przedstawisz nową kitkę?????:roll::roll: (wszyscy mają drugą akitkę, a ja nie:placz::placz::placz::placz: chyba musze zmienić strategie postępowania z moimi rodzicami:roll::roll:) Daria musze Cie zmartwic :) Jeszcze inna osóbka z forum na nową akitkę (ale to niestety narazie nie Ja), ale tez narazie nic o niej nie słuchac bo wlascicielka ma za duzo zajec zeby sie pochwalic. Niedługo na pewno jej zdjęcia się pojawią :)
Yoijmbo Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Witam i się żegnam. Nie należy przerasawiać psów. Po ciężkiej chorobie moja dochodzi do siebie. Uratowała ją operacja. Znów zaczyna hasać i bawić się z bratem, tym długowłosym. Więc nie popieram już Związku Hodowców i Kynologii, bo ciągłe krzyżówki wśród bliskich, prowadzą do chorób genetycznie uwarunkowanych i innych ułomności. Zrozumie mnie ten co przeżył taką chorobę u swojego przyjaciela(psa). Polecam stronę: http://www.wuac.info/ oraz zachęcam do dotacji jeśli kochasz Akity: SA Donation - New bank information Bank information for foreign remittandes TO: Universität Kassel - " SA-Spenden: 51821002 Dr. Pfeiffer" (bitte für die Zuordnung angeben). Landesbank Hessen-Thüringen Account number: 1006436 Bank code: 50050000 BIC (Swift-Code): HELADEFF IBAN: DE72500500000001006436
donya Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Yoijmbo napisał(a):Witam i się żegnam. Nie należy przerasawiać psów. Po ciężkiej chorobie moja dochodzi do siebie. Uratowała ją operacja. Znów zaczyna hasać i bawić się z bratem, tym długowłosym. Więc nie popieram już Związku Hodowców i Kynologii, bo ciągłe krzyżówki wśród bliskich, prowadzą do chorób genetycznie uwarunkowanych i innych ułomności. Zrozumie mnie ten co przeżył taką chorobę u swojego przyjaciela(psa). Trochę to dziwne :crazyeye: Moze coś więcej napiszesz :roll:
Agappe Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Yoijmbo napisał(a):Witam i się żegnam. Nie należy przerasawiać psów. Po ciężkiej chorobie moja dochodzi do siebie. Uratowała ją operacja. Znów zaczyna hasać i bawić się z bratem, tym długowłosym. Więc nie popieram już Związku Hodowców i Kynologii, bo ciągłe krzyżówki wśród bliskich, prowadzą do chorób genetycznie uwarunkowanych i innych ułomności. Zrozumie mnie ten co przeżył taką chorobę u swojego przyjaciela(psa). ja też nie bardzo rozumiem.. mógłbys/mogłabyś rozwinać?? wiem jaką chorobę masz na myśli, ale zupełnie nie rozumiem tego co piszesz o krzyzówkach wśród bliskich:roll::roll: z tego co kojarze, w rodowodzie Twojej suczki ŻADEN przodek się nie powtarza, a rodzice są zupełnie nie spokrewnieni:roll::roll: i tak samo nie rozumiem co ma do tego "Związek Hodowców i Kynologii"
Aville Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Nie ukrywajmy że za większość chorób genetycznych (i myślę tu z wiadomych względów o dysplazji, ale nie tylko) winę ponoszą nie tyle hodowcy, co ludzie w ogóle - ale Związek tu chyba jakiejś bardzo konkretnej winy nie ponosi :roll: I żeby nie było, że nie na temat, wszak to galeria -
Izis Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 [quote name='Agappe'] Aiko w objęciach swojej ukochanej pańci hehe mi to wygląda jakby Paulinka próbowała Yoko głowę odkręcić ;-)
Izis Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 A tutaj syneczek Ch.PL, Mł.Ch.PL NAKAYOSHI Czech Jakobin oraz Ch.PL CHIRU Yamamoto nazwany po swoim dziadku Japończyku czyli DAICHI - w pełnym brzmieniu oczywiście Akita u Izis FCI DAICHI
Agappe Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Agnieszko mały prezencik dla Ciebie ;) Twoje maleństwo (mam nadzieje,że mogłam wstawić to zdjęcie??:roll:) :loveu::loveu::loveu:
Asiunia02 Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 [quote name='Agappe']Agnieszko mały prezencik dla Ciebie ;) Twoje maleństwo (mam nadzieje,że mogłam wstawić to zdjęcie??:roll:) :loveu::loveu::loveu: ładniutki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tomonari Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Agappe napisał(a):Agnieszko mały prezencik dla Ciebie ;) Twoje maleństwo (mam nadzieje,że mogłam wstawić to zdjęcie??:roll:) Oczywiście nie mam nic przeciwko temu zwłaszcza,że jest to piękne zdjęcie. Dziękuję.:lol::lol:
Agappe Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Asiunia02 napisał(a):Daria musze Cie zmartwic :) Jeszcze inna osóbka z forum na nową akitkę (ale to niestety narazie nie Ja), ale tez narazie nic o niej nie słuchac bo wlascicielka ma za duzo zajec zeby sie pochwalic. Niedługo na pewno jej zdjęcia się pojawią :) taaa czuje się nie do informowana:roll::roll: hmm pomyślmy kto odpada: ja Ty Ewcik Ineczka Donya (myśle i mam nadzieje, że gdyby chodziło o te 3 osoby to bym wiedziała ;) ) Aga i KINGYO (bo tu już wiem ;) ) Aville (mysle, że Ewelina na razie nie zdecydowałaby się na drugą kitkę:roll:) Izis (myśle, że byłaby jakaś informacja u Niej na stronie :roll:) sylwekw (w tym wypadku chyba też bym wiedziała:roll:) i chyba na tym moja eliminacja by się zakończyła:evil_lol: no to do wyboru są jeszcze: abigail Akegata akita Akitka AKITY-HalneWzgórze anko Ashtahar Barbara_bb cavallo christoph Cicindela cropka GR Iwona&Wiki Jack_akita Ka$iaN. kaisa Kasia Fistasia Kasia_i_Łukasz Kasia&Wojtek Kotis lady_m Matagi Mateusz_Aira Mellows Migoto Inu MoNiSiA:) Musha natalia&borys Olej pola.1 Stitch weihaiwej wojtek_kasia_i_akity yahoo Yoijmbo YUGATA Ziemniak :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: mam nadzieje, ze nikogo nie pominełam jakies podpowiedzi? ;)
Agappe Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Aga i KINGYO napisał(a):Oczywiście nie mam nic przeciwko temu zwłaszcza,że jest to piękne zdjęcie. Dziękuję.:lol::lol: ciesze się, że się podoba :) prosze bardzo :lol:
Agappe Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 [quote name='Aville'] http://img90.imageshack.us/img90/6551/sh105537cb3.jpg Ewelina nie wierze!!! te oczy nie mogą kłamać ;) jak zawsze fenomelnalne zdjecia te u Was w galerii też!!! (zastanawiałam się, które zacytować i w końcu nie byłam w stanie wybrać i nic nie napisałam:evil_lol::evil_lol::oops::oops:)
weihaiwej Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Mnie możesz wyeliminować :) Ale ja wiem, kto ma kolejną kitkę... No ale niech sam się chwali :) Mam dla Ciebie podpowiedź - można tę informację znaleźć w necie :eviltong:
Agappe Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 znalazłam coś ;) "5 ICHIJIRUSHISA wł.(ovners) Anna Marks & Adam Kozieł ,Bielsko-Biała(Pl) -hodowla BŁĘKITNY PEJZAŻ" :lol::lol::lol: o te osoby Wam chodziło????:roll::roll:
weihaiwej Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Ja właśnie Błękitny Pejzaż miałam na myśli :) Brawo Daria, wiedziałam, że znajdziesz :)
Aville Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='Agappe']Aville (mysle, że Ewelina na razie nie zdecydowałaby się na drugą kitkę:roll:)U nas to wiadomo że drugiego psa w ogóle nie będzie, a już akity na pewno :( [quote name='Agappe']Ewelina nie wierze!!! te oczy nie mogą kłamać ;)Mogą, mogą :evil_lol: To taki kombinator jest, że szok ;) jak zawsze fenomelnalne zdjecia te u Was w galerii też!!! (zastanawiałam się, które zacytować i w końcu nie byłam w stanie wybrać i nic nie napisałam:evil_lol::evil_lol::oops::oops:)Dzięki :D Ja sobie zdaję sprawę, że te portretowe zdjęcia takie dość monotematyczne są (ile można na tę rudą paszczę patrzeć), ale zdjęcia bardziej "ruchome" to będą dopiero, jak z Misiem będzie lepiej :roll: Bo właśnie dziś mamy straszny kryzys :( Nie wiem co się stało, nagle podczas spaceru zaczął kuleć na tylną łapę :angryy: Ja zwariuję do najbliższego rtg, noo :placz:
Asiunia02 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 weihaiwej napisał(a):Ja właśnie Błękitny Pejzaż miałam na myśli :) Brawo Daria, wiedziałam, że znajdziesz :) Mi tez o tą akitkę chodziło :) Teraz Ania i Adam maja pełnę rece roboty bo miot akitek i kotków, ale na pewno się pochwalą jakimiś zdjęciami ;)
Kasia_i_Łukasz Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Jeszcze tutaj się pochwalimy :lol::lol::lol: Mamy nową stronkę: www.akity.org Zapraszamy do oglądania i czekamy na Waszą opinię :oops::oops::oops:
Asiunia02 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Jak na każdej stronie Kasi i Łukasza widać kto trzymał rękę na pulsie :) Oczywiście po rózowych elementach :) hehehehehehehe :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:
Agappe Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 ja tak dziś zupełnie offtopicowo (mam nadzieje, że nikt nie będzie miał mi tego za złe, ale musze się i z Wami podzielić tymi doświadczeniami:angryy:) mój post sprzed tygodnia Agappe napisał(a): no to odrobine historii z wydziału zarządzania UW.. dziś mielismy taki "boski" przedmiot jak "socjologia organizacji", obecność na tych zajeciach = bycie ciałem + zrobienie notatek z poleconych lektur (ok40stron książki = ok 5 stron notatek). polecone lektury do przeczytania były 2: pierwsza - dostępna w czetelni (nie do wypozyczenia), jeden egzemplarz, ale znalazłam go, zrobiłam zdjęcia ok 30stronom, poprzerabiałam w gimpie i dały się wydrukować. druga - została podana przez naszego ćwiczeniowce w ten oto sposób: "Kukułka-Bolesta.K (2004), Zarządzanie kompetencjami w dobie globalizacji; red.Jagodziński, Wyzwania globalizacji, Odpowiedzi przedziębiorstw (str 335-349". wszyscy mysleli, że autorem jest Bolesta-Kukułka (śp. wykładowiec u nas na wydziale, autorka wielu ksiązek), a tytuł książki to "Zarządzanie kompetencjami w dopie globalizacji", a rozdziały które mamy przeczytać to "Wyzwania globalizacji" i "opdowiedzi przedsiębiorstw" i co się okazało (oczywiscie już po zajęciach) tytuł ksiażki to "Wyzwania globalizacji", Bolesta-Kukułka napisała w tej ksiązce jeden rozdział "Zarządzanie kompetencjami w dobie globalizacji", a Jagodzińskiego pan profesor wytrzasnął z kosmosu, bo książka była pod redakcją jakiś 3 osób, ale zaden nie miał nawet podobnie brzmiącego nazwiska. skutek 30 osób na 36 zrobiło notatki tylko z lektury numer 1, bo numeru 2 oczywiscie nie znaleźli i jak pan się o tym dowiedział wyprosił te 30 osób z zajęć z nieobecnością... :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: sami rozumiecie, ze nasza radość była wielka w szczegolności, że to były nasze pierwsze zajęcia i można było sobie pospać jeszcze 2 h!!!!!!:angryy::angryy::angryy::angryy: mój post z dzisiaj Agappe napisał(a):no to kolejna socjologia organizacji za mną coś czuje, że to będzie mój ulubiony przedmiot:angryy: wchodzimy do sali razem z inną grupą, która miała w tym czasie okienko i chciala wcześniej zaliczyć te zajęcia, wiec było nas ok 50 osób. profesor powiedział, że w takim razie skoro jest tak dużo osób to On nie jest w stanie sprawdzić naszych notatek i mamy wyjąć karteczki. dostaliśmy 2 pytania: 1.Na podstawie lektury Scotta oraz lektur na pierwsze zajęcia dokonaj symulacji koalicji rządowej, która powstanie po wyborach. 2.Zinterpretuj następujacy wzór P=f(Aw x Aw) w świetle osiągnięć tegorotecznego laureata Nagrody Nobla z ekonomii. wszyscy patrzyli na pytania mniej więcej tak :crazyeye::crazyeye::crazyeye: profesor powiedział, że laureat Nagrody Nobla skończył nasz wydział i mielismy dzień żeby zapoznać się z tą tematyką i powinniśmy już wiedziec o co chodzi i to jest test z naszej wiedzy ogólnej za to pierwsze pytanie rozwinął tak, że na podstawie profesjonalnej literatury (która nijak nie wiązała się z polityką i koalicją - o nadzorze w spółkach akcyjnych), którą mielismy przeczytac powinniśmy wiedziec jak tgo zrobić. potem ktoś(z tej innej grupy) wszedł do sali i chciał tylko zabrać swoje rzeczy. profesor kazał mu natychmiast wyjść, chłopak go jednak minął i zabrał swoje rzeczy, po tym profesor powiedział mu, że stawia mu jedynke (ciekawe bo takich ocen nie ma na studiach:razz:) w trakci pisania (po jakiś 3-5 minutach) profesor powiedział, że jeśli ktoś odpowie tylko na jedno pytanie to będzie dla niego znak lekceważenia, równoznaczne z oceną 2 i nieobecnością. 2 osoby wstały i chciały wyjść, ale prof powiedział, żeby zostali jeszcze (ja też juz miałam wstawać, ale skoro ich "posadził" uznałam, ze poczekam jeszcze te kilka minut) po kolejnych 2-3minutach prof podyktował kolejne pytanie 3.Zinterpretuj w świetle podtytułu dzisiejszych zajęć następujące zdanie "W gruncie rzeczy życie społeczne opiera się na posłuszeństwie (..nie zdążyłam przepisać) " i po jakiś 30 sekundach powiedział, zebyśmy przestali pisać.. jakie emocje były w nas jest dość łatwo się domyślić :angryy::angryy::angryy: po czym pan profesor zmienił slajd - na którym była mowa o eksperymencie i powiedział " jak widać eksperyment się udał":angryy::angryy::angryy: jak Wam sie podoba tego typu nauczanie????????????? ---- aha dodam tylko, że profesor potem przyznał, ze odpowidzi na pierwsze pytanie nie da się udzielić, a wzór do drugiego wymyślał pisząc go na tablicy no właśnie jak Wam sie podoba taki system nauczania???:roll:
Asiunia02 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Ale jazda !!!!!!!!!!!!!! Ja bym go chyba zabiła !!!!!!!!!!!!!!!!!!
bety Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Agappe napisał(a):no właśnie jak Wam sie podoba taki system nauczania???:roll: Hi hi hi hi hi hi hi hi - praktyczne podejście do nauczania :roflt::diabloti::roflt::diabloti::roflt::diabloti::roflt::diabloti: To na następnych zajęciach to Wy zróbcie sobie eksperyment na osobie wykładowcy :cool3: :cool3: :cool3: Pzdr
lady_m Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Agappe niestety wielu profesorow nie powinno uczyc, bo moga spowodowac u swoich studentow powazne uszczerbki na zdrowiu psychicznym :roll: Nam raz pewna pani profesor (a to nie jedyny jej tytul naukowy...) chciala robic kolokwium z wykladow, bo wyklad konczyl sie po 3 semestrach egzaminem i jej sie w glowie nie miescilo, zeby nie bylo zadnego zaliczenia z jej wykladu po kazdym z semestrow :lol: Znam tez przyklad pewnego cwiczeniowcy od matematyki na PG, ktory robi poprawy dla studentow w mysl zasady "co poprawa to trudniej" i do tego jeszcze sa kwiatki typu, ze kaze grupie przyjsc na poprawe nastepnego dnia na 19 i jak przychodza to ich wyrzuca z sali z tekstem, ze "nie byli umowieni na dzis"... Swiat jeste pelen dziwakow- bardzo Ci wspolczuje :roll:
Recommended Posts