Jump to content
Dogomania

Galeria Akit (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Asiunia02 napisał(a):
A ja też wiem :) To znaczy imienia Nie, ale cóż to za maleństwo :) hehe

Asia, większe wrażenie wywarła nasza akitka czy może nasza pościel?:lol:

• Replies 10.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agappe napisał(a):
oooooooooooooooo :multi::multi::multi: a przedstawisz nową kitkę?????:roll::roll:

(wszyscy mają drugą akitkę, a ja nie:placz::placz::placz::placz: chyba musze zmienić strategie postępowania z moimi rodzicami:roll::roll:)

Daria musze Cie zmartwic :) Jeszcze inna osóbka z forum na nową akitkę (ale to niestety narazie nie Ja), ale tez narazie nic o niej nie słuchac bo wlascicielka ma za duzo zajec zeby sie pochwalic. Niedługo na pewno jej zdjęcia się pojawią :)

Posted

Witam i się żegnam.
Nie należy przerasawiać psów.
Po ciężkiej chorobie moja dochodzi do siebie. Uratowała ją operacja.
Znów zaczyna hasać i bawić się z bratem, tym długowłosym.
Więc nie popieram już Związku Hodowców i Kynologii, bo ciągłe krzyżówki wśród bliskich, prowadzą do chorób genetycznie uwarunkowanych i innych ułomności.
Zrozumie mnie ten co przeżył taką chorobę u swojego przyjaciela(psa).

Polecam stronę: http://www.wuac.info/
oraz zachęcam do dotacji jeśli kochasz Akity:

SA Donation - New bank information
Bank information for foreign remittandes
TO: Universität Kassel - " SA-Spenden: 51821002 Dr. Pfeiffer" (bitte für die Zuordnung angeben).
Landesbank Hessen-Thüringen
Account number: 1006436
Bank code: 50050000
BIC (Swift-Code): HELADEFF
IBAN: DE72500500000001006436

Posted

Yoijmbo napisał(a):
Witam i się żegnam.
Więc nie popieram już Związku Hodowców i Kynologii, bo ciągłe krzyżówki wśród bliskich, prowadzą do chorób genetycznie uwarunkowanych i innych ułomności.

Trochę to dziwne :crazyeye:
Moze coś więcej napiszesz :roll:

Posted

Yoijmbo napisał(a):
Witam i się żegnam.

ja też nie bardzo rozumiem.. mógłbys/mogłabyś rozwinać?? wiem jaką chorobę masz na myśli, ale zupełnie nie rozumiem tego co piszesz o krzyzówkach wśród bliskich:roll::roll: z tego co kojarze, w rodowodzie Twojej suczki ŻADEN przodek się nie powtarza, a rodzice są zupełnie nie spokrewnieni:roll::roll: i tak samo nie rozumiem co ma do tego "Związek Hodowców i Kynologii"

Posted

Nie ukrywajmy że za większość chorób genetycznych (i myślę tu z wiadomych względów o dysplazji, ale nie tylko) winę ponoszą nie tyle hodowcy, co ludzie w ogóle - ale Związek tu chyba jakiejś bardzo konkretnej winy nie ponosi :roll:

I żeby nie było, że nie na temat, wszak to galeria -

Posted

[quote name='Agappe']
Aiko w objęciach swojej ukochanej pańci

hehe mi to wygląda jakby Paulinka próbowała Yoko głowę odkręcić ;-)

Posted

A tutaj syneczek Ch.PL, Mł.Ch.PL NAKAYOSHI Czech Jakobin
oraz Ch.PL CHIRU Yamamoto nazwany po swoim dziadku Japończyku czyli DAICHI - w pełnym brzmieniu oczywiście Akita u Izis FCI DAICHI

Posted

[quote name='Agappe']Agnieszko mały prezencik dla Ciebie ;) Twoje maleństwo (mam nadzieje,że mogłam wstawić to zdjęcie??:roll:)

:loveu::loveu::loveu:

ładniutki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Agappe napisał(a):
Agnieszko mały prezencik dla Ciebie ;) Twoje maleństwo (mam nadzieje,że mogłam wstawić to zdjęcie??:roll:)

Oczywiście nie mam nic przeciwko temu zwłaszcza,że jest to piękne zdjęcie. Dziękuję.:lol::lol:

Posted

Asiunia02 napisał(a):
Daria musze Cie zmartwic :) Jeszcze inna osóbka z forum na nową akitkę (ale to niestety narazie nie Ja), ale tez narazie nic o niej nie słuchac bo wlascicielka ma za duzo zajec zeby sie pochwalic. Niedługo na pewno jej zdjęcia się pojawią :)

taaa czuje się nie do informowana:roll::roll:
hmm pomyślmy kto odpada:
ja
Ty
Ewcik
Ineczka
Donya (myśle i mam nadzieje, że gdyby chodziło o te 3 osoby to bym wiedziała ;) )
Aga i KINGYO (bo tu już wiem ;) )
Aville (mysle, że Ewelina na razie nie zdecydowałaby się na drugą kitkę:roll:)
Izis (myśle, że byłaby jakaś informacja u Niej na stronie :roll:)
sylwekw (w tym wypadku chyba też bym wiedziała:roll:)
i chyba na tym moja eliminacja by się zakończyła:evil_lol:

no to do wyboru są jeszcze:
abigail
Akegata
akita
Akitka
AKITY-HalneWzgórze
anko
Ashtahar
Barbara_bb
cavallo
christoph
Cicindela
cropka
GR
Iwona&Wiki
Jack_akita
Ka$iaN.
kaisa
Kasia Fistasia
Kasia_i_Łukasz
Kasia&Wojtek
Kotis
lady_m
Matagi
Mateusz_Aira
Mellows
Migoto Inu
MoNiSiA:)
Musha
natalia&borys
Olej
pola.1
Stitch
weihaiwej
wojtek_kasia_i_akity
yahoo
Yoijmbo
YUGATA
Ziemniak
:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
mam nadzieje, ze nikogo nie pominełam

jakies podpowiedzi? ;)

Posted

Aga i KINGYO napisał(a):
Oczywiście nie mam nic przeciwko temu zwłaszcza,że jest to piękne zdjęcie. Dziękuję.:lol::lol:

ciesze się, że się podoba :) prosze bardzo :lol:

Posted

Mnie możesz wyeliminować :)
Ale ja wiem, kto ma kolejną kitkę... No ale niech sam się chwali :)
Mam dla Ciebie podpowiedź - można tę informację znaleźć w necie :eviltong:

Posted

znalazłam coś ;)
"5 ICHIJIRUSHISA wł.(ovners) Anna Marks & Adam Kozieł ,Bielsko-Biała(Pl) -hodowla BŁĘKITNY PEJZAŻ" :lol::lol::lol:
o te osoby Wam chodziło????:roll::roll:

Posted

[quote name='Agappe']Aville (mysle, że Ewelina na razie nie zdecydowałaby się na drugą kitkę:roll:)U nas to wiadomo że drugiego psa w ogóle nie będzie, a już akity na pewno :(

[quote name='Agappe']Ewelina nie wierze!!! te oczy nie mogą kłamać ;)Mogą, mogą :evil_lol: To taki kombinator jest, że szok ;)

jak zawsze fenomelnalne zdjecia te u Was w galerii też!!! (zastanawiałam się, które zacytować i w końcu nie byłam w stanie wybrać i nic nie napisałam:evil_lol::evil_lol::oops::oops:)
Dzięki :D Ja sobie zdaję sprawę, że te portretowe zdjęcia takie dość monotematyczne są (ile można na tę rudą paszczę patrzeć), ale zdjęcia bardziej "ruchome" to będą dopiero, jak z Misiem będzie lepiej :roll:
Bo właśnie dziś mamy straszny kryzys :( Nie wiem co się stało, nagle podczas spaceru zaczął kuleć na tylną łapę :angryy: Ja zwariuję do najbliższego rtg, noo :placz:

Posted

weihaiwej napisał(a):
Ja właśnie Błękitny Pejzaż miałam na myśli :)
Brawo Daria, wiedziałam, że znajdziesz :)

Mi tez o tą akitkę chodziło :) Teraz Ania i Adam maja pełnę rece roboty bo miot akitek i kotków, ale na pewno się pochwalą jakimiś zdjęciami ;)

Posted

Jak na każdej stronie Kasi i Łukasza widać kto trzymał rękę na pulsie :)
Oczywiście po rózowych elementach :) hehehehehehehe :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

ja tak dziś zupełnie offtopicowo (mam nadzieje, że nikt nie będzie miał mi tego za złe, ale musze się i z Wami podzielić tymi doświadczeniami:angryy:)

mój post sprzed tygodnia

Agappe napisał(a):

no to odrobine historii z wydziału zarządzania UW.. dziś mielismy taki "boski" przedmiot jak "socjologia organizacji", obecność na tych zajeciach = bycie ciałem + zrobienie notatek z poleconych lektur (ok40stron książki = ok 5 stron notatek). polecone lektury do przeczytania były 2:
pierwsza - dostępna w czetelni (nie do wypozyczenia), jeden egzemplarz, ale znalazłam go, zrobiłam zdjęcia ok 30stronom, poprzerabiałam w gimpie i dały się wydrukować.
druga - została podana przez naszego ćwiczeniowce w ten oto sposób: "Kukułka-Bolesta.K (2004), Zarządzanie kompetencjami w dobie globalizacji; red.Jagodziński, Wyzwania globalizacji, Odpowiedzi przedziębiorstw (str 335-349". wszyscy mysleli, że autorem jest Bolesta-Kukułka (śp. wykładowiec u nas na wydziale, autorka wielu ksiązek), a tytuł książki to "Zarządzanie kompetencjami w dopie globalizacji", a rozdziały które mamy przeczytać to "Wyzwania globalizacji" i "opdowiedzi przedsiębiorstw" i co się okazało (oczywiscie już po zajęciach) tytuł ksiażki to "Wyzwania globalizacji", Bolesta-Kukułka napisała w tej ksiązce jeden rozdział "Zarządzanie kompetencjami w dobie globalizacji", a Jagodzińskiego pan profesor wytrzasnął z kosmosu, bo książka była pod redakcją jakiś 3 osób, ale zaden nie miał nawet podobnie brzmiącego nazwiska.
skutek 30 osób na 36 zrobiło notatki tylko z lektury numer 1, bo numeru 2 oczywiscie nie znaleźli i jak pan się o tym dowiedział wyprosił te 30 osób z zajęć z nieobecnością... :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy:
sami rozumiecie, ze nasza radość była wielka w szczegolności, że to były nasze pierwsze zajęcia i można było sobie pospać jeszcze 2 h!!!!!!:angryy::angryy::angryy::angryy:

mój post z dzisiaj
Agappe napisał(a):
no to kolejna socjologia organizacji za mną
coś czuje, że to będzie mój ulubiony przedmiot:angryy:

wchodzimy do sali razem z inną grupą, która miała w tym czasie okienko i chciala wcześniej zaliczyć te zajęcia, wiec było nas ok 50 osób.
profesor powiedział, że w takim razie skoro jest tak dużo osób to On nie jest w stanie sprawdzić naszych notatek i mamy wyjąć karteczki.

dostaliśmy 2 pytania:
1.Na podstawie lektury Scotta oraz lektur na pierwsze zajęcia dokonaj symulacji koalicji rządowej, która powstanie po wyborach.
2.Zinterpretuj następujacy wzór P=f(Aw x Aw) w świetle osiągnięć tegorotecznego laureata Nagrody Nobla z ekonomii.

wszyscy patrzyli na pytania mniej więcej tak :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
profesor powiedział, że laureat Nagrody Nobla skończył nasz wydział i mielismy dzień żeby zapoznać się z tą tematyką i powinniśmy już wiedziec o co chodzi i to jest test z naszej wiedzy ogólnej
za to pierwsze pytanie rozwinął tak, że na podstawie profesjonalnej literatury (która nijak nie wiązała się z polityką i koalicją - o nadzorze w spółkach akcyjnych), którą mielismy przeczytac powinniśmy wiedziec jak tgo zrobić.

potem ktoś(z tej innej grupy) wszedł do sali i chciał tylko zabrać swoje rzeczy. profesor kazał mu natychmiast wyjść, chłopak go jednak minął i zabrał swoje rzeczy, po tym profesor powiedział mu, że stawia mu jedynke (ciekawe bo takich ocen nie ma na studiach:razz:)

w trakci pisania (po jakiś 3-5 minutach) profesor powiedział, że jeśli ktoś odpowie tylko na jedno pytanie to będzie dla niego znak lekceważenia, równoznaczne z oceną 2 i nieobecnością.
2 osoby wstały i chciały wyjść, ale prof powiedział, żeby zostali jeszcze (ja też juz miałam wstawać, ale skoro ich "posadził" uznałam, ze poczekam jeszcze te kilka minut)
po kolejnych 2-3minutach prof podyktował kolejne pytanie
3.Zinterpretuj w świetle podtytułu dzisiejszych zajęć następujące zdanie "W gruncie rzeczy życie społeczne opiera się na posłuszeństwie (..nie zdążyłam przepisać) "
i po jakiś 30 sekundach powiedział, zebyśmy przestali pisać..

jakie emocje były w nas jest dość łatwo się domyślić :angryy::angryy::angryy:

po czym pan profesor zmienił slajd - na którym była mowa o eksperymencie i powiedział " jak widać eksperyment się udał":angryy::angryy::angryy:

jak Wam sie podoba tego typu nauczanie?????????????

----
aha dodam tylko, że profesor potem przyznał, ze odpowidzi na pierwsze pytanie nie da się udzielić, a wzór do drugiego wymyślał pisząc go na tablicy

no właśnie jak Wam sie podoba taki system nauczania???:roll:

Posted

Agappe napisał(a):
no właśnie jak Wam sie podoba taki system nauczania???:roll:

Hi hi hi hi hi hi hi hi - praktyczne podejście do nauczania :roflt::diabloti::roflt::diabloti::roflt::diabloti::roflt::diabloti:
To na następnych zajęciach to Wy zróbcie sobie eksperyment na osobie wykładowcy :cool3: :cool3: :cool3:
Pzdr

Posted

Agappe niestety wielu profesorow nie powinno uczyc, bo moga spowodowac u swoich studentow powazne uszczerbki na zdrowiu psychicznym :roll: Nam raz pewna pani profesor (a to nie jedyny jej tytul naukowy...) chciala robic kolokwium z wykladow, bo wyklad konczyl sie po 3 semestrach egzaminem i jej sie w glowie nie miescilo, zeby nie bylo zadnego zaliczenia z jej wykladu po kazdym z semestrow :lol:
Znam tez przyklad pewnego cwiczeniowcy od matematyki na PG, ktory robi poprawy dla studentow w mysl zasady "co poprawa to trudniej" i do tego jeszcze sa kwiatki typu, ze kaze grupie przyjsc na poprawe nastepnego dnia na 19 i jak przychodza to ich wyrzuca z sali z tekstem, ze "nie byli umowieni na dzis"...
Swiat jeste pelen dziwakow- bardzo Ci wspolczuje :roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...