Cheritka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Musisz szybko wyzdrowieć, żeby szczylki odchować, bo nie wierzę tej Twojej Pani doktor, że jest tylko jeden, są trzy i już !!! :) Tylko dwa mają takie usposobienke jak mamusia i się schowały :D Quote
Oleniek Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Quote
Cheritka Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 [quote name='Oleniek']:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:A to od nas i tatusia. Quote
Oleniek Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Hej , hej Belka coraz czesciej wypoczywa. No zupelnie jak ja, jak bylam w ciazy :evil_lol: Doradźcie Kiedy ja obciac przed porodem? teraz bo jeszcze stanie ja nie zmeczy? czy nie ma to znaczenia i np na tydzien przed tez "sie to robi":oops::roll:? I w co lepiej? Lew - bo goła "dupna" strona psa :) a cieplutko "u góry" - zawsze szczunki beda sie mialy w co wtulic a i higiene suki rodzacej łatwiej chyba utrzymac. No i nie mam co liczyć że do końca marca zrobi się super ciepło na dworzu, a dom ogrzewamy póki co kominkiem. W kuli zawsze cieplej federał? - ale tu akurat na nogach dłuższy włos, ale moze jednak lepszy:roll: Strzyżenie a'la "summer clip" odpada-az tak zdesperowana nie bede:lol: Quote
lilix4 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 mi się wydaje najlepszy lew.Ale niech się wypowiedzą doświadczeni Quote
Cheritka Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Za dwa tygodnie brzuszek jej wygolisz i boki ud - od środka i wystarczy, a na łapkach ma chyba mało ? Quote
aneta Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Z doświadczenia wiem, że w połogu makabrycznie kudlą się nogi i boki -( Natomiast dużo zależy czy chcesz z Belką wracać na ringi - jeżeli tak to wiadomo - musisz zostawić fryz wystawowy ścięty na "odrost". W tej perspektywie lepszy byłby tu lew, federał i puppy clip w sumie idą na równo przez włos na nogach - ale i te fryzury tez dasz rady utrzymać - tylko trzeba wykazać trochę więcej poświęcenia ;) Quote
Oleniek Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 No i mam lwa :) Mąż zapowiedział że już na spacery wychodzić nie będzie:lol: Matuś nie może się nagłaskać gołej dupeczki:evil_lol: A jak mi się podobaaaaaaaaaaaaa:loveu: No i całkiem nieźle mi wyszła jak na jednorękiego fryzjera.:roll: Tyle że strzygłam bez kąpania-- Ciągle jedna reka w szynie gipsowej:roll: ......a fryzurka jaka wygodna w użytkowaniu. Po spacerku , myk do wanny a suszenie trwało chwilunię:cool3: Jupiiiiiiiiiiii Przez miesiąc nieco odrośnie i do porodu nie będzie ani krótka ani długa za to ciepła;) No i pozwoli wrócić na wystawy ...z Belką i z .................:p wiecie...............wariatka jestem .....bo myśle poważnie o dużym:roll: a najgorzej, ze jak już zaczynam myśleć ,a warunki na to pozwalają, to ...chyba klamka zapadła. Moze wytrzymam jescze pół roku:lol: Quote
Oleniek Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Oooooooo a może podeślę tu linki stron hodowli które mam na oku i wyrazicie swoją opinię???????? Quote
Oleniek Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 No dobraaaaaaaa oddam się pod pręgierz uwag odnośnie mojego cięcia:lol: Cięłam bez kąpieli - bo nie mogłam kąpać cięłam teraz - bo jak tylko mi zdejmą to dziadostwo z ręki to będę pracować nad "domkiem" dwa razy ciężej co by zmarnowany czas nadgonić, a muszę przecierz zdąrzyć do porodu Więc po tych dwóch zastrzeżeniach ... Oto mamy zdjęcia autorstwa 5letniego synka:multi: Nie mogłam się zdecydować które , to miacie 3:loveu:;) Quote
sachma Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 ale już brzusio widać :) ja bym tak nie obcięła mając nawet 4 sprawne ręce :P tylko mi kul na nerkach brakuje :D jakoś tak śmiesznie :) Zdjęcia ładne - z syna ci fotograf rośnie ;) Quote
Cheritka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 O kurcze jak a Belluniaa :D ale nie zostawiłaś kulek na nereczkach ??? to teraz rajtuzy jej zakładaj :) bo nie wolno jej się przeziębić !!! Zdaje mi się, czy Belunia ma większy brzuszek :loveu: Quote
Oleniek Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Cześć Sachmo Kulek na nereczkach nie ma bo to nie ten "sznit" ;) "Ponoć to lew":evil_lol: a brzusio duży.no nieeeeeeeeeee a ja już myslałam że tylko mi się duży wydawał kusi mnie powtórzyć usg za jakiś tydzień O kurcze jak a Belluniaa wytłumacz się:diabloti: Quote
Oleniek Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Słuchajcie Czy psom też widać jak sie ruszają "dzieci" w brzuszku tak jak nam kobietom???:roll: a jeśli tak to czy tak jak u nas czyli w połowie ciąży??? Co do rajtuz - to nie sądzę żeby były konieczne. Z powodu reki siedzę teraz cały czas w mieszkaniu u mamy, a ona ma tutaj 24-26st C !!!! (bo jej wiecznie zimno):roll: Więc się raczej bałam przegrzania psa - co po kudłatej Belce było widać:roll: Aaaaaaaaaa miałam spytać... hmmm po co szczurom rodowody??????????? To są u nich jakieś rasyyyyyyyy:roll: Quote
sachma Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 nie wiem jak u psów, ale u szczurów płody "kopią" od kilku do kilkunastu godzin przed porodem ;) a szczurom rodowody po to po co psom - żeby znać przodków i hodować coraz to zdrowsze osobniki :) Szczury nie mają ras, mają odmiany które można ze sobą rozmnażać (choć niektóre odmiany są letalne i nie można ich mieszać np kolor pearl ;) ) na odmianę składa się rodzaj uszu , sierści, kolor oraz znaczenia :) Quote
Cheritka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 U piesków tak samo jak u nas ruszają się dzieci i czasem nawet widać ile ich jest :D USG powtórz za 3 tygodnie nie za tydzień, to już może będzie nawet widać jakiej PŁCI będą Quote
lilix4 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Bellunia super wygląda i bzusio widać już,rozumiem że szykije się duzy pudliszon a jaki kololek jeśli mogę zapytać. Quote
Oleniek Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Lilix 3 razy czytałam Twój post zanim zrozumiałam pytanie :) bo najpierw myslałam ze pytasz sie o rozmiar i kolor szeniaczka w brzuszku :))))))))) Co do moich planów to...srebro:oops: Wiem wiem , ciężko o ładne srebro:roll: ......ale mój pierwszy pudel był srebrny i mi sentyment do kolorku został........ więc...może będziesz moją konkurencją:razz: Quote
Oleniek Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Tutaj planują miot 2010/2011- ale nie piszą jeszcze kto miałby być rodzicem http://www.pudelzucht.net/html/wurfplanung.html Wtej hodowli będą szczeniaczki późnym latem http://www.magic-mystery.nl/ Najwięcej informacji mam stąd: http://www.buender-pudel.de/Frameset.html - tata "na oko" ładny choć go na stronce nie ma ale linka mi Pani wysłała http://1.1.1.5/bmi/www.charmeofsilver.de/18o.jpg http://iloapp.pudelpflege.de/data/_gallery/public/0/1265279655_resized.jpg?width=533&height=400 A ta suka mi się na razie najbardziej podoba: http://fullhouseblueskennel.bravehost.com/Pups.html Quote
Cheritka Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Też myślałam na początku o dużym brzuszku i dużym pudelku :D ale , ale ..... przypomniało mi się, że zrobiłam kiedyś "wizytówkę" naszej młodej pary :) Quote
lilix4 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Superr wizytówka. http://www.calie.se/ tutaj zerknij Oleniek. Konkurencja zawwze będzie i pudliszonków bedzie przybywać trzeba się cieszyć że zainteresowanie rasą rośnie trzymam kciuki za piękne srebro :) Quote
Oleniek Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 Calie ma piękne pudle . Mam ją w "ulubione" wrzuconą, ale jak ja sobie sprowadzę psa ze Szwecji :( poza tym ktoś mi kiedyś mówił że od nich ciężko coś ściagnąć :( wiec nawet nie próbowałam się nastawiać a i mają właśnie jedno szczenię z "Zeszłego" miotu do wydania. Teraz to dla mnie za wcześnie, a podejrzewam że kolejny miot po Ashley będą mieć za dwa lata Quote
Cheritka Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Narazie myśl więcej o swoich szczeniaczkach, a o przyszłych pomyślisz później :D Quote
Oleniek Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 co Ty - to żaden problem - mam pewne "upatrzone hodowle" wrzucone w ulubione, więc je znaleźć jest mi łatwo, a przegląd sobie zrobiłam, zeby podpatrzeć jak wygląda pies ściety w kulki - sama tak nigdy nie cięłam. A chciałam Belkę obrzempolić. To i przy okazji luknęłam na "zapowiedzi" miotów ;) Co do ciężarnej - to wybrzydza z jedzeniem, jest miziasta, w brzuszku na razie nic się nie rusza, sika częściej niż zwykle, nałogowo kładzie się w pozycji "na sfinksa" - wcześniej jej się to nie zdarzało i dostała nowy kosz do spania - będzie jej służył do porodu . Jest to stary kosz po naszym poprzednim 40 kg piesku więc jest ogromny ;) -fotki cyknę jutro Pozycja na sfinksa;) aj jak mi sie podoba ta dupeczka Quote
Oleniek Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Oooo i dzięki Ewo za banerek w...odpowiednim miejscu ;) Quote
Recommended Posts