kubas Posted July 24, 2004 Posted July 24, 2004 witam mam pilne i szybkie pytanko - czy ktoś może mnie zabrać ze sobą do tych Tulcy ? Bo niestety transport autobusowy jest w niedzielę tragiczny ? prosze o pilna odpowiedź bo nie wiem jak się szykować :) (w najgorszym razie jest autobus o 6.40, ale nie wiem czy wyrobię :) Quote
madlen Posted July 24, 2004 Posted July 24, 2004 Madlen to po tym zwyklym kursie PT u pana Piotra mozna od razu robic IPO??????????? :o Monika: to już pytanie do Pana Piotra, ale z tego co wiem, to tak. Dawniejsze PT2 (PTT1 obecnie) nie jest potrzebne do IPO. W IPO jest osobne posłuszeństwo + ślad + obrona Quote
madlen Posted July 24, 2004 Posted July 24, 2004 witam mam pilne i szybkie pytanko - czy ktoś może mnie zabrać ze sobą do tych Tulcy ? Bo niestety transport autobusowy jest w niedzielę tragiczny ? kurcze, ja mam maluszka... Załuję, ale się nie zmieścimy, pozatym dwie sunie obok siebie na takiej ciasnocie to różnie by być mogło :cry: Quote
kubas Posted July 24, 2004 Posted July 24, 2004 dzięki - poradziliśmy sobie z pomocą fish'a (czyli magdy jak dobrze kojarzę) wielkie dzięki Quote
ksara Posted July 24, 2004 Posted July 24, 2004 Monika- po kursie PT, który Ty kończyłaś nie można robić IPO. Trzeba iść na kurs przygotowujący do egzaminu PT czyli ten regulaminowy PT,jest to inny kurs, na który nie ma zbyt dużo chętnych (choć ten co ma zacząć się w sierpniu może być mocno obsadzony). Potem zdaje się egzamin w związku, a potem rozpoczyna się kurs IPO. Quote
madlen Posted July 25, 2004 Posted July 25, 2004 Madlen to po tym zwyklym kursie PT u pana Piotra mozna od razu robic IPO??????????? :o Monika-po kursie PT, który Ty kończyłaś nie można robić IPO. Trzeba iść na kurs przygotowujący do egzaminu PT czyli ten regulaminowy PT,jest to inny kurs, na który nie ma zbyt dużo chętnych (choć ten co ma zacząć się w sierpniu może być mocno obsadzony). Potem zdaje się egzamin w związku, a potem rozpoczyna się kurs IPO. oj, dobrze ksara, że to wyjasniłaś, bo ja chyba stare informacje mam :( Quote
Cortina Posted July 25, 2004 Posted July 25, 2004 a to szkoda ze to takie pokomplikowane z tymi egzaminami, bo jak w ZK trzeba cos zdawac to odpada. Madlen niezle ci dzisiaj poszlo na zawodach, Czika ma b ladna buzke :wink: Pozdr Monika z Cortina i Haga Quote
Ania i Salma Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 A czy są gdzieś zamieszczone wyniki wczorajszych zawodów? Tak bardzo chciałam zgłosić Salcię, ale niestety z przyczyn ode mnie niezaleznych nie moglam :-? Quote
ksara Posted July 26, 2004 Posted July 26, 2004 Byłam wczoraj na tych zawodach obedience w Tulacach w szkole dla psów ABC.Trochę żałuję, że nie wystartowałam ze Shrekiem lub Grappą, bo nie była ta zerówka taka trudna. Zrobiłam bardzo dużo zdjęć, wkrótce bedą na mojej stronie. Dopisała pogoda,zawodnicy, tylko szkoda, że publiczności było trochę mało (a może i dobrze bo pysznych kiełbasek z grilla mogło wtedy by zabraknąć). Może jesienią będą znowu zawody? Quote
JoannaP Posted July 27, 2004 Posted July 27, 2004 Hej, ja chciałam być - jako obserwator - ale nie mogłam: może napiszcie coś szerzej, pochwalcie się, jakieś zdjęcia wrzućcie, co?..... :roll: Quote
ksara Posted July 28, 2004 Posted July 28, 2004 Zapraszam do obejrzenia zdjęć z zawodów w Tulchach. www.glogosia.pl Quote
kuncewmr Posted July 28, 2004 Posted July 28, 2004 Zdjecia fajne, ale napiszcie cos wiecej. Wyniki. Z czym byly najwieksze problemy, jakie rasy.... Bardzo jestem ciekawa i smutno mi, ze tam nie bylam M+L Quote
ksara Posted July 28, 2004 Posted July 28, 2004 Rasy widać na zdjęciach, wyników nie notowałam, ale na tym forum są osoby co brały udział w zawodach, więc może one napiszą coś więcej. Quote
Pocachontas Posted July 28, 2004 Author Posted July 28, 2004 postaram sie co nieco napisać(tyle ile zapamiętałam). Pierwsze miejsce w klasie 1 zajęła Ela z Azirem,drugie policjantka z Gdańska (chyba) z ON,a trzecia byłam ja,czyli Kasia z Enichą ON. Z tego co zauważyłam największy problem sprawiał kwadrat,choć za drugim podejściem ONek z Gdańska zrobił go bezbłednie. U mnie doszedł jeszcze problem aportu zwykłego i węchowego :( . To byłoby na tyle mam nadzieję,że nic nie pokręciłam,punktacji nie pamietam. Acha, "0" wygrał oczywiście ONek z Gdańska. Ksara,zdjęcia super,dziękuję. Quote
ksara Posted July 28, 2004 Posted July 28, 2004 Zdjęć jest dużo więcej, jeśli chcesz to resztę na których jesteś prześlę na prywatną pocztę, tylko która to para? Quote
madlen Posted July 28, 2004 Posted July 28, 2004 jestem :) no więc tak: najliczniej na zawodach stawiły się owczarki niemieckie :) było ich w sumie 6 o ile dobrze policzyłam. Była dobermanka, był czarny labrador, był pudel, owczarek belgijski tervueren, sunia mix, scheltie, hovawartka. Chyba nikogo nie pominęłam... klasę 0 wygrał ON Karis z Edytą z 96 punktami. Druga byla ONka Wera z Magdzią, trzecia dobermanka Roka z Kubą, czwarta sunia mix z Magdą, piata moja sunia, szósty labradorek Nico, a pózniej nie pamiętam, jaka była kolejność, ale pudel, scheltie oraz dwa ONki. w klasie 1 pierwsze miejsce zajał belg Azir z Elą, drugi był ON Karis z Edytą (tak, tak, to policjantka :)), trzecia była ONka Enya z Kasią. Nie pamiętam kto zajął 4, kto 5 a kto 6 miejsce ale w 1 startowały także sunia z Magda oraz ONka Wera z Magdzia oraz hovawartka Lotta z mlodziutka przewodniczką :) Najwięcej trudności sprawił kwadrat oraz wyszukiwanie drewienka. Były tez problemy z wyleżeniem lub wysiedzeniem w miesjcu podczas minutowej "rozłąki" z właścicielem. Na koniec: na oficjalnych zawodach obedience na wystawie międzynarodowej w Poznaniu w listopadzie 2004 na pewno mnie i Cziki nie zabraknie :) Quote
Pocachontas Posted July 29, 2004 Author Posted July 29, 2004 Dzięki Ksara,jasne,że chcemy więcej fotek.Nasza para to Kasia i Enya suka ON.Dla ułatwienia identyfikacji wklejam nasze zdjęcie :) http://www.blacknico.republika.pl/strony/IMGP2737.html Kurcze,nie umiem wkleić zdjęcia :( więc wklejam adres. Quote
JoannaP Posted July 29, 2004 Posted July 29, 2004 Ale świetne zdjęcia! Gratuluję wszystkim, a na zawodach w listopadzie będziemy obowiązkowo - obserwować i trzymać kciuki :kciuki: Quote
kuncewmr Posted July 29, 2004 Posted July 29, 2004 A dlaczego tylko obserwowac? Do listopada kupa czasu i swietnie mozecie sie przygotowac jak nie do jedynki to napewno do zerowki, a udzial w zawodach to najlepsza reklama dla rasy Pozdrowienia M+L Quote
JoannaP Posted July 31, 2004 Posted July 31, 2004 Hmmmm...... Gdyby to przeczytała moja Aria, to zapewne skakałaby pod sufit wrzeszcząc TAK, TAK, JA TEŻ CHCĘ, ZRÓBMY COŚ, SZYBKO, SZYBKO..... Ale to JA przeczytałam i odpowiadam: pokibicujemy.... :wink: 8) Quote
Azir Posted July 31, 2004 Posted July 31, 2004 Z tego, co się orientuję, to na razie koleżanki pinczerki mają cieczki, stąd też ta izolacja :wink: . Ale potem... zapraszamy :D . Quote
JoannaP Posted July 31, 2004 Posted July 31, 2004 no to prawda - wszystkie trzy i dają darmowe przedstawienia okolicznej gawiedzi.... :lol: Mam nadzieję, że niedługo uda mi się w końcu dotrzeć do Wysogotowa 8) Quote
Recommended Posts