Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 314
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ATLANTYDA']Musimy jakieś imię wybrać na razie jest Ciapek zobaczymy czy będą jakieś propozycje od innych członków rodziny ??
A w drodze do domu mopsik jechał w wózku spacerowym naszego syna i zachowywał się tak jakby robił to codziennie ogólnie luzak z niego :cool3:[/quote]
Może Pedro... don Pedro... jednooki... :evil_lol:

Posted

Aha, ok, ja wciąz liczę, że sie uda z tą osobą z mopsiego, a jak nie, to będę jeszcze reklamować wśród miłośników rasy. I niech się uroczy Pirat dobrze sprawuje!

A właśnie, my na mopsim nazywamy go roboczo Pirat ;)

Posted

Mopsik ma sie dobrze ,wesoły towarzyski lubi spacerki zabawę ale nie da sobie w kasze dmuchać. Miał dość Bono i nie omieszkał mu powiedzieć :evil_lol:
Super jak sobie dziarsko maszeruje ,sama przyjemność patrzeć na niego .Wszyscy zakochani w nim :loveu::loveu::loveu::loveu:.

[B]Mysia[/B]
Jak długo podawać mu kropelki do oczka ?

Posted

Mopsy bardzo często i wbrew pozorom nie dają sobie w kaszę dmuchać:)żeby jeszcze miały jakiekolwiek warunki i predyspozycje do tego:)Mopsy są bardzo odważnymi psami,tolerują prawie wszystko,ale tylko do czasu.A na spacerach pilnuje się?

Posted

Jest jak najbardziej potulny i opanowany ,ale nasz Bono jest strasznie namolny jak chodzi o zabawę i mopsio chętnie sie z nim bawi byle nie za dużo .
W końcu jest mniejszy i w ten goronc szybciutko się męczy.
Na spacerach bardzo ładnie idzie dziś go spuściłam ze smyczy i tez nie było problemów nie oddalał się .
Jak zobaczy że idzie na spacer to się tak cieszy:multi::multi::multi: kółeczka wywija .
Pocieszny piesio :lol:.
Fotki będą ale może później za dzień dwa ;).

Posted

[quote name='ATLANTYDA']
[B]Mysia[/B]
Jak długo podawać mu kropelki do oczka ?[/quote]

Wszystko zależy czy bedzie poprawa czy nie, ale napewno ma dalej dostawać ;)

Posted

A co się dzieje z oczkiem? I jakie to kropelki? Mopsy to niestety rasa bardzo narażone na problemy z oczami. Właściwie przez całe ich życie należy o to dbać.

Posted

[quote name='wandula']Jak mineła mopsikowi pierwsza noc w nowym miejscu?Wciskał się na łóżko?Pozdrawiam was ciepło:)[/quote]
Dziękujemy za pozdrowienia :lol:
Noc minęła dobrze dobrze mopsik spał na posłaniu Bono trochę też na podłodze, szuka miejsca gdzie jest chłodno ,łazienka ,kuchnia .
Do łóżka się nie pcha wiec, ja go nie zapraszam ,lepiej niech sie nie uczy :cool3:

[quote name='waljum']A co się dzieje z oczkiem? I jakie to kropelki? Mopsy to niestety rasa bardzo narażone na problemy z oczami. Właściwie przez całe ich życie należy o to dbać.[/quote]

Jakiś stan zapalny ? Bierze Dicortinef pójdę z nim do kontroli może w czwartek i zobaczymy czy jest lepiej z tym oczkiem .

A jeszcze nie zrobił koopki jak jest u nas tylko w drodze ze schronu i to tyle .Jak nie zrobi dziś wieczorem to jutro z nim chyba do lecznicy podejdę .
Może za mało jedzenia dostał hym :roll:?Nie ma wzdętego brzuszka gazy odchodzą więc jest perystaltyka . Dostał sucha karmę namoczoną i gotowane też ryż i wołowina mielona nie za duże porcje bo nie chciałam go przekarmić .Poczekam może się unormuje :roll:

Posted

jak sie cieszę ze mopsiu juz w dt, jest identyczny jak moja Halinka :(
gdyby kiedykolwiek jakis mops potrzebował pomocy ja zawsze wezmę na dt, kazdego i w kazdej ilosci;)