halbina Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [quote name='ATLANTYDA']Musimy jakieś imię wybrać na razie jest Ciapek zobaczymy czy będą jakieś propozycje od innych członków rodziny ?? A w drodze do domu mopsik jechał w wózku spacerowym naszego syna i zachowywał się tak jakby robił to codziennie ogólnie luzak z niego :cool3:[/quote] Może Pedro... don Pedro... jednooki... :evil_lol: Quote
waljum Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Aha, ok, ja wciąz liczę, że sie uda z tą osobą z mopsiego, a jak nie, to będę jeszcze reklamować wśród miłośników rasy. I niech się uroczy Pirat dobrze sprawuje! A właśnie, my na mopsim nazywamy go roboczo Pirat ;) Quote
Mysia_ Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 osoba zainteresowana mopsikiem z "mopsiego forum" dzisiaj rano pisała ze mną na gg, było by super jesli "Piracik" do niej trafi :razz: Quote
waljum Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Mysia_'] było by super jesli "Piracik" do niej trafi :razz:[/quote] Wiem, że by było :razz::razz::razz: Quote
wandula Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Dopiero dziś przeczytałam o mopsiku i ...słów mi brak,żeby opisać co czuję.A to dziewuszysko ukamieniować!!!!!!!Co Ci ludzie wyprawiają!? Quote
wandula Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Atlantyda pisz co u mopsika,no i dzieki,że dałaś mu DT:) Quote
ATLANTYDA Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Mopsik ma sie dobrze ,wesoły towarzyski lubi spacerki zabawę ale nie da sobie w kasze dmuchać. Miał dość Bono i nie omieszkał mu powiedzieć :evil_lol: Super jak sobie dziarsko maszeruje ,sama przyjemność patrzeć na niego .Wszyscy zakochani w nim :loveu::loveu::loveu::loveu:. [B]Mysia[/B] Jak długo podawać mu kropelki do oczka ? Quote
wandula Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Mopsy bardzo często i wbrew pozorom nie dają sobie w kaszę dmuchać:)żeby jeszcze miały jakiekolwiek warunki i predyspozycje do tego:)Mopsy są bardzo odważnymi psami,tolerują prawie wszystko,ale tylko do czasu.A na spacerach pilnuje się? Quote
ATLANTYDA Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Jest jak najbardziej potulny i opanowany ,ale nasz Bono jest strasznie namolny jak chodzi o zabawę i mopsio chętnie sie z nim bawi byle nie za dużo . W końcu jest mniejszy i w ten goronc szybciutko się męczy. Na spacerach bardzo ładnie idzie dziś go spuściłam ze smyczy i tez nie było problemów nie oddalał się . Jak zobaczy że idzie na spacer to się tak cieszy:multi::multi::multi: kółeczka wywija . Pocieszny piesio :lol:. Fotki będą ale może później za dzień dwa ;). Quote
halbina Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 to na fotki zapraszamy na razie do nas... wklejam i wklejam i nikt się nie zachwyca... :placz: Quote
Mysia_ Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 [quote name='ATLANTYDA'] [B]Mysia[/B] Jak długo podawać mu kropelki do oczka ?[/quote] Wszystko zależy czy bedzie poprawa czy nie, ale napewno ma dalej dostawać ;) Quote
wandula Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Jak mineła mopsikowi pierwsza noc w nowym miejscu?Wciskał się na łóżko?Pozdrawiam was ciepło:) Quote
waljum Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 A co się dzieje z oczkiem? I jakie to kropelki? Mopsy to niestety rasa bardzo narażone na problemy z oczami. Właściwie przez całe ich życie należy o to dbać. Quote
ATLANTYDA Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 [quote name='wandula']Jak mineła mopsikowi pierwsza noc w nowym miejscu?Wciskał się na łóżko?Pozdrawiam was ciepło:)[/quote] Dziękujemy za pozdrowienia :lol: Noc minęła dobrze dobrze mopsik spał na posłaniu Bono trochę też na podłodze, szuka miejsca gdzie jest chłodno ,łazienka ,kuchnia . Do łóżka się nie pcha wiec, ja go nie zapraszam ,lepiej niech sie nie uczy :cool3: [quote name='waljum']A co się dzieje z oczkiem? I jakie to kropelki? Mopsy to niestety rasa bardzo narażone na problemy z oczami. Właściwie przez całe ich życie należy o to dbać.[/quote] Jakiś stan zapalny ? Bierze Dicortinef pójdę z nim do kontroli może w czwartek i zobaczymy czy jest lepiej z tym oczkiem . A jeszcze nie zrobił koopki jak jest u nas tylko w drodze ze schronu i to tyle .Jak nie zrobi dziś wieczorem to jutro z nim chyba do lecznicy podejdę . Może za mało jedzenia dostał hym :roll:?Nie ma wzdętego brzuszka gazy odchodzą więc jest perystaltyka . Dostał sucha karmę namoczoną i gotowane też ryż i wołowina mielona nie za duże porcje bo nie chciałam go przekarmić .Poczekam może się unormuje :roll: Quote
mosii Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 jak sie cieszę ze mopsiu juz w dt, jest identyczny jak moja Halinka :( gdyby kiedykolwiek jakis mops potrzebował pomocy ja zawsze wezmę na dt, kazdego i w kazdej ilosci;) Quote
wandula Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Stres też pewnie ma duży wpływ na jego brzuszek.Trzymam kciuki za was. Quote
Mysia_ Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 oby maluszek znalazł wspaniały domek.... ATLANTYDA czekamy na fotki :razz: Quote
ATLANTYDA Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Będą fotki choć ja ostatnio nawet w swojej galerii nic nie wstawiam :oops: Quote
Mysia_ Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 [quote name='ATLANTYDA']Będą fotki choć ja ostatnio nawet w swojej galerii nic nie wstawiam :oops:[/quote] no to uzbrajam się w cierpliwość ;) Quote
ATLANTYDA Posted July 13, 2008 Posted July 13, 2008 Wsio sie uregulowało i działa ,koopka jest ok Quote
Recommended Posts