Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
lepiej byłoby razem moim zdaniem...ale zalezy co za domy...jak wezmą dwie to może będą trzymac na dworzu?

Ci, którzy chcą dwie to głownie do kojca, do pilnowania i nie podobali mi się- z wyjątkiem jednej Pani- ona chce żeby mieszkały w budach ale bez boksu, łańcucha, biegaly wolno. To bardzo miła Pani, sensowna i z sercem do zwierząt. Ale ma synka 5 lat i chce być pewna, ze nic mu nie grozi. A Di potrafi szczekać na dzieci, nie jest do nich przyzwyczajona jeszcze i neiw eim, co będzie dalej. Poza tym, one we dwie są bardziej pewne siebie, bardziej w sobie zamknięte, bardziej agresywne do ludzi bo wzajemnie się upewniają w tym, co robią.
Osobno są spokojniejsze, tak Ania (DT) zapoznawała je z psami i nie było problemów.
Z drugiej strony chodzą razem krok w krok. To wynika z tego, że Lara (młodsza) traktuje Di jak przewodniczkę, zreszta Di jest przewodniczką tego stada. Lara jest jej podporządkowana ale i dobrze się czuje w towarzystwie Di.
Mam naprawdę dobry dom dla Di ale nie wiem co robić... Na razie sterylki.

Posted

mysza, chyba rzeczywiście lepiej żeby je rozdzielić w takim razie...znajdą sobie nowego przewodnika- człowieka...a jak będą same na podwórku, nawet bez łańcucha i kojca to czy będą mogły do końca zsocjalizować się w nowym stadzie?

Posted

mysza, chyba rzeczywiście lepiej żeby je rozdzielić w takim razie...znajdą sobie nowego przewodnika- człowieka...a jak będą same na podwórku, nawet bez łańcucha i kojca to czy będą mogły do końca zsocjalizować się w nowym stadzie?

Wszystkie domki z innymi psiakami, tylko jeden chce je obie i wtedy na podwórko ale nie do kojca.

Posted

[quote name='mysza 1']Czy ktoś zna dogomaniaków z Radomia lub okolic- mam do sprawdzenia domek pod Radomiem pilnie:cool3:

D O R K A jest z Radomia i jest godna polecenia :cool3:

Posted

mysza1 - masz piekny obrazek z avataru:)

Prawda:eviltong: To Hugo.
Pozostałe psinki też są cudne, ale avatarek z nimi był rozmazany- nigdy nie mogę ich wszystkich ustawić do zdjęcia:evil_lol: