Izabella Hossa Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Blekuś- Koks ma dom :) ZDJĘCIA (PO OPERACJI )na 2 STR. Dlaczego to się dzieje ? Dlaczego one muszą cierpiec ? Mały został znakleziony przez moją znajomą, która się nim zaopiekowała, uratowała go ,zabrała z ulicy. Jest śliczny i milusiński jak na szczeniaka przystało, jest pełen życia i chęci do zabaw, miał szczęście,mimo wszystko, teraz jest bezpieczny, już nie będzie błąkał się po ulicach. Niestety nie wszystko jest takie cudowne. Maluch (4-5m-cy) wędrował samiusieńki ,praktycznie na trzech łapach, niestety przednia łapa była zmiażdżona ( już gnijąca),potem wizyta u Lekarza, Rtg i straszna diagnoza-łapa do amputacji...:-( Pocieszam się ,że mały żyje, że pewnie bedzie sobie jakoś radził, zamartwiam się jednak, czy ktoś go zechce. Wczoraj odbyła się operacja ,Blekuś stracił dużo krwi, mimo to Lekarze mówią ,że jest stabilny i że wszystko powinno byc ok. Koszt operacji został zasilony dzięki Towarzystwu opieki nad zwierzętami w Warszawie za co jesteśmy ogromnie wdzięczni. Proszę jednak o wsparcie finansowe na dalsze leczenie i ewentualny pobyt w hotelu. Nie wiem jak długo mały będzie mógł pozostac w domu tymczasowym. kontakt : [email protected] Quote
Izabella Hossa Posted July 5, 2008 Author Posted July 5, 2008 Bardzo proszę o rozgłaszanie malucha. Quote
andzia69 Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 boshe - taki śliczne szorściak:placz::placz::placz: Quote
Izabella Hossa Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 Prawdopodobnie dzis maluch opuści szpital, jednak długie leczenie dopiero sie rozpocznie. Quote
andzia69 Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Iza - a co z łapką???? jakie dalsze rokowania??? amputacja całosciowa czy jakos inaczej? Quote
rotek_ Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 dodałam blackiego na stronę trójłapek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10452427#post10452427 Quote
Lulka Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 bidulku malutki, mialam taka nadzieje, ze uda sie uratowac łapinke :placz: Quote
Toska Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 takie śliczne psie dziecko i już tak skrzywdzone przez los.....:-( dobrze , że choć domek tymczasowy się znalazł . Mam nadzieję , że ktoś się nim zauroczy , pomimo jego kalectwa , bo jest cudny :lol: gdzie można wpłacić dla malucha choć parę groszy ? głaski dla niego , niech zdrowieje szybko !!! Quote
Izabella Hossa Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 Toska, sądze,że można wpłacać na AFN z dopiskiem Zyskał życie stracił łapę-Blekuś . Z góry dziekuje. Mały juz w domu tymczasowym u swych wybawicieli, przyznam szczerze,że mnie pocieszyli, siebie również. Blekuś przed operacją -amputacją tylko leżał , był apatyczny i burczący, gdy się go dotykało piszczał. On cierpiał, był obolały, miał dość, a teraz, to po prostu inny pies. Jeszcze niezbyt sobie radzi na trzech łapach, ale zaraz jak wyszedł z Kliniki wystrzelił jak z procy, rwał się do biegania. Jego tymczasowa Pani oniemiała, śmiała sie przez łzy. Dopiero dziś zdała sobie sprawe,że on teraz czuje się dobrze, nie ma całej łapy, ale nie cierpi i zrobił się radosny jak szczeniak. To ,aż niemożliwe ,dziś dopiero trzecia doba po operacji. Blekuś czuje się w tej chwili dobrze, ma apetyt, chęć do zabawy i ma wspaniałą opiekę, nie może jednak tam zostać, już są psy i koty. Blekuś będzie duży, między Owczarkiem,a Sznaucerem. Pomóżcie mi proszę szukać domu dla Bleka. Jutro dostane zdjęcia . Quote
Lulka Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 a AFN pytalas o zgode na skarpete? i ta nazawa z lekka przydluga :evil_lol: Quote
Toska Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 nie chcę wpłacać na AFN :shake: wpłaciłam komuś za bazarek i czekaliśmy na rozliczenie chyba z miesiąc :razz: Quote
Lulka Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 podnosze Blekusia moze zechce mu ktos jeszcze pomoc? potrzebujemy ogloszen :modla: Quote
Izabella Hossa Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 lulka to jak i gdzie robic zbiórkę, uzgadniać z AFN, czy jak ? Quote
Izabella Hossa Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Wieści z domu tymczasowego: "Nadałam mu imie Koks, bo czarny i nakręcony :) Koksa znalezliśmy 28 czerwca . Miał obumierającą przednią prawą łapę z wielkimi, gnijącymi ranami. Był bardzo chudy. Pytaliśmy lokalnych ludzi ,czyj to pies, ale nikt się nie przyznawał. Nie mogliśmy go tak zostawić, przyjechał z nami do domu. Z oględzin weterynarza wynikało, że prawdopodobnie został potrącony przez samochód, zniszczony został jakiś splot nerwów, zrobił się zator w tętnicach i łapa zaczęła obumierać. A ponieważ jej nie czuł, ciągnął za sobą po ziemi i obtarł do żywego mięsa. Weterynarz ocenił psa na 4-5 miesięcy. Rentgen potwierdził przypuszczenia, zalecenie: amputacja. Operacja udała się, ale pies jest bardzo okaleczony. Mimo to, Koks odżył. Przedtem wyraźnie osowiały, zainteresowany był tylko jedzeniem i spaniem ,teraz szaleje. Biega skacząc na przedniej łapie, bawi się piłką i innymi zabawkami. Zaczyna pilnować obejścia. Jest przyjacielski wobec ludzi, naszych psów i kotów. Raczej posłuszny, reaguje tylko energicznie na proby zabraania mu jedzenia i zastrzyki (nie dziwię mu się zupełnie). Powoli uczy się chodzić na smyczy, uczymy go najprostszych komend. Jest uroczy, oddany, wesoły i zupełnie nie przejmuje się swoim kalectwem. Bardzo chcielibyśmy żeby znalazł ludzi, którym nie będzie przeszkadzało, że ma o jedną łapę mniej. U nas nie może zostać, mamy już 2 psy i 4 koty, nie damy rady z kolejnym. Koks będzie spory. Już teraz waży 12 kilo. Wygląda na mieszankę owczarka niemieckiego z dużym sznaucerem " Blekuś-Koks ....................................................................................... Kilka słów ode mnie-gdyby ten podły człowiek ,który go potrącił , gdyby miał serce i zawiózłby go do lekarza , to dziś maluch miałby wszystkie łapy. Quote
Izabella Hossa Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Czy mogę liczyc na Allegro , na ogłoszenia ? Z góry dziękuje. Quote
Lulka Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 jesli Toska nie chce na afn to moze zgodzi sie wplacic bezposrednio do Ciebie lub do DT do kogo kontakt do ogloszen??? Quote
Toska Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 najchętniej bym wpłaciła na konto DT , lub izabellah-aldonda :lol: głaski dla słodziaka :loveu: Quote
Angie :) Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [quote name='izabellah-aldonda']Czy mogę liczyc na Allegro , na ogłoszenia ? Z góry dziękuje. Podeslij mi pls info i fotki, ktore chcesz miec na allegro na priv i ajkis adres mailowy do kontaktu :) [email protected] Angie :) Quote
Izabella Hossa Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Dziękuje dobre ciotki. Toska masz pv. Angie jeszcze dzis coś sklece do Allegro. Do ogłoszeń mój numer 503 082 952 Quote
Hotel KADIF Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Dziewczyny! Bardzo proszę o wklejenie zmniejszonego zdjęcia Koksika, już po operacji, do wątku "trójłapków do adopcji": http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9955932#post9955932 Wstawię zdjęcie i link do wątku Koksa na pierwszą stronę! Pies ma ogromne szczęście, że na Was trafił!!!! :loveu: Uratowałyście mu życie! Quote
Toska Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 czekam sobie spokojnie na nr.konta :lol: Blekuś -młodziutki , śliczny trzyłapek poszukuje domku !!! Quote
Lulka Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 to ja Ci wysle na pw, Izunia zabiegana jej tymczasowicze sie pochorowaly :shake: Quote
Izabella Hossa Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Bardzo Was proszę napiszcie kilka słów o nim do ogłoszeń, tymczasowe maluchy mi chorują nie mam weny twórczej, w pracy nie mam jak....... W ogłoszeniu podajcie -proszę mój tel i maila [email protected]. Bedę i jestem wdzięczna. Albo do ogłoszenń wykorzystac tekst tymczasowej opiekunki, co Wy na to ? Ps.Toska konta od tymczasowych jeszcze nie dostałam, oni tez wciąż zalatani. Może byc na moje , a ja potem przekaże. Jak wolisz. Jeszcze raz wielkie dzięki. Quote
Toska Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Lulka mi już wysłała nr konta-wieczorem pójdzie przelew :lol: Quote
Recommended Posts