Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pod opieką Urzędu Gminy Góra (80km od Wrocławia) przebywa ok. 1,5-2 letnia sunia amstaffka.
Sunia została znaleziona w pobliskiej wsi.

Jest przyjazna, nawet do dzieci i psów. Po zachowaniu wnioskują że była psem rodzinnym.

Sunia ma podejrzenie zapalenia spojówek jednak nie jest leczona. Nie zostanie także wysterylizowana. Zostanie wydana pierwszej lepszej osobie, która się zgłosi....

Sunia niestety jest uwiązana na łańcuchu bo tylko takie możliwości ma gmina.

Co ważne, sunia ma tatuaż w uchu S 3.
Może ktoś wie w którym schronisku tak się oznacza psy?

A może ktoś ją poznaje jako wolontariusz ze schroniska?

Dla suni potrzebny jest DT i DS by można ją było wysterylizować.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114526

Posted

w dłużynie(obok zgorzelca) robią tatuaże, ale nie wiem dokładnie jak wyglądają, kiedyś u mojej wetki była taka sunka, ale sie nie przyjrzałam dokładnie, może ZuziaM wie więcej, ale przez weekend nie ma jej na necie

Posted

U nas się tatułuje 'dwie eski' - SS, może to 3 to też S? Mi ona wygląda na znajomą suńkę, ale musiałaby być starsza - zaraz poszukam tej 'swojej' foty, bo powinnam gdzieś mieć.

Posted

doddy napisał(a):
Korenia, to ona!
Co to za sunia?

Jeżeli to ona to na pewno ma więcej, jak 3 lata. Bo ja jej nie pamiętam, a tyle już przychodzę do schronu.

Rzeczywiście to ona- bardzo charakterystyczna psica!

Posted

Nawet plamy na uszach się zgadzają :lol:

Tak więc proszę Was napiszcie jak najwięcej.
Czy jest ze schroniska we Wrocławiu, czy tatuaż to SS?
Czy powinna mieć chip?
Czy jest wysterylizowana?
Czy pamiętacie jej zachowanie?
Czy da radę odnaleźć do kogo trafiła?
Wprawdzie ludzie we wsi mówili, że ona nie tutejsza i wywalona ale może się zgubiła (się łudzę..).

Posted

Jeżeli Korenia napiszę chociaż bardziej przybliżony termin, kiedy przebywała mała w schronie to obliguję się do znalezienia danych na jej temat w archiwum. Ma się wejścia :evil_lol:

Posted

Dzięki! Zawsze jak chociaż trochę ustalimy to o te informacje będziemy mądrzejsze.
Myślimy nad zabraniem tej suni, bo niestety UG boi się, że trafi na walki... U nich to podobno normalne, że nawet kundelki szczują na siebie a astki mają cyce do ziemi... bo ciągle rodzą...

Posted

Tylko właśnie wiek by się nie zgadzał... Ta 'moja' miałaby gdzieś teraz około 4-5 lat. W każdym razie oddana była przez faceta, którego córka wyjechała na wakacje, a on miał ją pod swoją opieką. Nie miał czasu więc ją oddał, bez wiedzy córki. Na imię miała Tigra. Bardzo fajna suńka. Koleżanka, która jest na zdjęciu specjalnie do niej przyjeżdżała, bo strsznie się polubiły :)

Posted

Jeżeli to ona to:
Czy jest ze schroniska we Wrocławiu, czy tatuaż to SS? Tak, tak.
Czy powinna mieć chip? Wtedy nie chipowali, ale psy ze schro od nas mają darmowe teraz, więc być może, że ktoś ją zachipował.
Czy jest wysterylizowana? SS oznacza sterylkę.
Czy pamiętacie jej zachowanie? Wtedy bardzoo fajna, miła, jw.
Czy da radę odnaleźć do kogo trafiła? Myslę, ze nie będzie problemu - Aga(Visenna)/Koperek pewnie dają radę załatwić. Jak dobrze pamiętam to było w wakacje 2004 roku.

Posted

Wakacje lub tak troche przed/po :) Nie pamiętam czy ona była już jak zaczęłam chodzić, więc sprawdź kilka mcy wstecz:) I prosze sprawdz jeszcze suczke wpisaną do księgi głownej pod numerem 1683 - też z 2004. To było mniej więcej około 10 września. Skąd jest i czemu trafiła do schroniska :) Będę bardzooo wdzięczna!

Posted

Koperek napisał(a):
Ty mnie chcesz wykończyć?:cool1: Zamiast spacerów z psami mam grzebać w archiwum??

Marny mój żywot :shake:

pogrzeb, pogrzeb - nic ci nie będzie!:eviltong:

Posted

No więc dzisiaj już nie zdążyłam pogrzebać, bo miałam tylko 2 godzinki na przelecenie po schronie. Usiądę jutro od godz. 9 i zobaczymy... Jedyne co mnie martwi okropnie to to, że porozmawiałam dzisiaj o tym przypadku i to będzie zaje***cie ciężka sprawa odnaleźć tą umowę!:roll: Póki co nie poddajemy się!;)

Poza tym: mam foty dwóch astów z Wrocka, byłam z jednym i drugim na spacerze. Opisy i reszta dziś późno w nocy, albo jutro- jak się nie wyrobię.

Sunia odebrana przez właściciela:multi: (ładna była!)

Posted

Koperek napisał(a):
Jedyne co mnie martwi okropnie to to, że porozmawiałam dzisiaj o tym przypadku i to będzie zaje***cie ciężka sprawa odnaleźć tą umowę!:roll: Póki co nie poddajemy się!;)

Koperek Ty chyba nie masz zamiaru szukać tego w umowach !? Weź sobie księgę główną z 2004 roku, przejedziesz po rubryce opis psa i zauważysz gdzie będzie pisać amstaff. Jak się opis będzie zgadzał to wygrzebierz sobie umowe - pewnie wiesz, ale w razie czego mowie, ze w ksiedze jest wpisany numer umowy ;) I błagam nie zapomnij o suczy wpisanej w ksiege głowną numer 1683 - błagam - czemu oddana, jak znaleziona to gdzie;)

Posted

Korenia napisał(a):
Koperek Ty chyba nie masz zamiaru szukać tego w umowach !? Weź sobie księgę główną z 2004 roku, przejedziesz po rubryce opis psa i zauważysz gdzie będzie pisać amstaff. Jak się opis będzie zgadzał to wygrzebierz sobie umowe - pewnie wiesz, ale w razie czego mowie, ze w ksiedze jest wpisany numer umowy ;) I błagam nie zapomnij o suczy wpisanej w ksiege głowną numer 1683 - błagam - czemu oddana, jak znaleziona to gdzie;)

No wiem, że w księdze głównej mam szukać! Korenia :mad: Nie zapomnę, jak mi kupisz VISINE- na wypadek oczopląsu :razz: