Ra_dunia Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Czaruś - dalej na pierwszą :) Póki nie zostanie założony zbiorczy wątek ślepków... nieśmiało zerkam w stronę Charly... jako najbardziej doświadczonej dogomaniaczki w tym gronie ;) chodź z tego co zauważyłam, bardzo zajętej dogomaniaczki :) Quote
mru Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 no ja też w strone Charlyego zerkam :P i chętnie jej pomogę :D Quote
Charly Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 hehe:) mądrale. Ja teraz naprawde troszki się rozpędziłam. Dziwne rzeczy snią mi się po nocach:evil_lol:. Generalnie taki wątek pewnie ok. Ja szczerze bardzo szczerze mowiąc (i wiem, ze nie przystoi to dogomaniakom;)) nie wiem czy bym taki wątek wytrzymała psychicznie. poważnie. bardzo "związałam" się z Loliszonem, Czarusiem i powoli także ze Stinkim. Kiedy każdy z nich ma swój osobny wątek- ludzie zaglądają, podrzucą- to jeszcze idzie. Ale jak sobie wyobraże te dziubki w jednym wspólnym wątku- cała masa takich ślepaczków:-( Czasem ktoś zajrzy, czasem podrzuci. Dla mnie to psiaki szczególnej troski i potrzebują osobne wątki. Dziewczyny nie wiem jak Wy, ale nie wiem czy moglabym. A ponieważ już teraz snią mi się te bidy po nocach...Ale oczywiście wątek taki to pomysł...i kto chce...to..:cool3: Z drugiej jednak strony mam pewną wizję...tzn. specjalizacja w slepakach:) Może ktos umiałby skonstruowac stronę, taką conajmniej dwujęzyczną. Możnaby tam umieścic tylko ślepaczki i je podlinkować do jakiś zagranicznych organizacji itd. Ale wiecie jak to jest. nie wszyscy chcą pieski za granicę wysyłac itd. A szczeże mówiąc tam mają one najwieksze szanse. Ale tak można gdybać. Ważne aby do przodu:) Quote
Angie :) Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='Charly']hehe:) mądrale. Ja teraz naprawde troszki się rozpędziłam. Dziwne rzeczy snią mi się po nocach:evil_lol:. Generalnie taki wątek pewnie ok. Ja szczerze bardzo szczerze mowiąc (i wiem, ze nie przystoi to dogomaniakom;)) nie wiem czy bym taki wątek wytrzymała psychicznie. poważnie. bardzo "związałam" się z Loliszonem, Czarusiem i powoli także ze Stinkim. Kiedy każdy z nich ma swój osobny wątek- ludzie zaglądają, podrzucą- to jeszcze idzie. Ale jak sobie wyobraże te dziubki w jednym wspólnym wątku- cała masa takich ślepaczków:-( Czasem ktoś zajrzy, czasem podrzuci. Dla mnie to psiaki szczególnej troski i potrzebują osobne wątki. Dziewczyny nie wiem jak Wy, ale nie wiem czy moglabym. A ponieważ już teraz snią mi się te bidy po nocach...Ale oczywiście wątek taki to pomysł...i kto chce...to..:cool3: Z drugiej jednak strony mam pewną wizję...tzn. specjalizacja w slepakach:) Może ktos umiałby skonstruowac stronę, taką conajmniej dwujęzyczną. Możnaby tam umieścic tylko ślepaczki i je podlinkować do jakiś zagranicznych organizacji itd. Ale wiecie jak to jest. nie wszyscy chcą pieski za granicę wysyłac itd. A szczeże mówiąc tam mają one najwieksze szanse. Ale tak można gdybać. Ważne aby do przodu:)[/quote] moze miec i osobny i zbiorczy - z koncem sierpnia mam urlop wiec postaram sie zrobic na dogo jakis ladny - uporzadkowany watek slepkow :)) mozecie podrzucac mi info i zdjecia wraz z numerem do osob ktore sie psiakami zajmuja :) Quote
Charly Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 no to super:) tylko jak pisała Rotek kilka postów z przodu zostaw pustych na zdjęcia. Możesz wpisac np. na zdjecia, na zdjecia na zdjecia;) itd w jeden post wejdzie 5 zdjec. Quote
rotek_ Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 mru ra-dunia dacie radę:loveu: w pierwszym poście piszecie coś o ślepkach np jakie są, czy radzą sobie w otoczeniu... może popatrzeć jak zrobiła to DIF na wątku trójłapek w drugim poście wstawiaćie 10 znaków np ".........." tak samo w poście drugim trzecim czwartm i piątym w miarę jak psiaków będzie przybywać będziecie je dodawać do kolejnych postów rezerwacja jest po to żeby wszystko mieć w koopie:evil_lol: tzn razem:diabloti: w jednym poście można włożyć tylo pięć fotek Quote
Angie :) Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='rotek_']mru ra-dunia dacie radę:loveu: w pierwszym poście piszecie coś o ślepkach np jakie są, czy radzą sobie w otoczeniu... może popatrzeć jak zrobiła to DIF na wątku trójłapek w drugim poście wstawiaćie 10 znaków np ".........." tak samo w poście drugim trzecim czwartm i piątym w miarę jak psiaków będzie przybywać będziecie je dodawać do kolejnych postów rezerwacja jest po to żeby wszystko mieć w koopie:evil_lol: tzn razem:diabloti: w jednym poście można włożyć tylo pięć fotek[/quote] drodzy dogomaniacy 0 wiec prosze o wszystkie rady, pom,ysly i sugestie, zdjecia, opisy itp - poptyajcie wsord znajomych o niewidome psiaki albo kalekie i pls o rzucanie mi na: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub jak sie zapcha to na: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] i prosze o chwile cierpliwosci az wejde w blogi stan urlopowy :) Quote
rotek_ Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 no cóż wyprzedziłyście mnie.... za długo pisałam swój post..w między czasie oglądając jeszcze allegro:diabloti: jeśłi pod koniec sierpnia będziesz robić wątek to najlepiej jakoś tak przysyłać zdjęcia... do tego czasu część psów odjejdzie za TM lub zostanie adoptowana...na samym dogo znam kilka ślepków Quote
Angie :) Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='rotek_']no cóż wyprzedziłyście mnie.... za długo pisałam swój post..w między czasie oglądając jeszcze allegro:diabloti: jeśłi pod koniec sierpnia będziesz robić wątek to najlepiej jakoś tak przysyłać zdjęcia... do tego czasu część psów odjejdzie za TM lub zostanie adoptowana...na samym dogo znam kilka ślepków[/quote] oki, ale pls obserwuj je by nikogo nie pominac :) a moze zalozysz watek pomoy dla kalekich psiakow - np suni bez dwoch lapek - na wzor trojlapek :) Quote
Angie :) Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 wlasciwie im szybciej tym lepiej - to moze zaloz teraz a ja dolacze pod koniec sierpnia :) Quote
mru Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Charly ma racje z tym zbiorczym każdy z nich musi mieć swój na zbiorczym jakby odnośniki do każdego niech będą (o to wam pewnie chodzi haha a ja tu swoją małą amerykę odkrywam:D) mi też się śnią bidy po nocach ;/ a nawet wolontariuszem nie jestem nigdzie ale pomysł ze stroną ŚWIETNY bardzo bardzo chętnie pomogę! Quote
Angie :) Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='mru']Charly ma racje z tym zbiorczym każdy z nich musi mieć swój na zbiorczym jakby odnośniki do każdego niech będą (o to wam pewnie chodzi haha a ja tu swoją małą amerykę odkrywam:D) mi też się śnią bidy po nocach ;/ a nawet wolontariuszem nie jestem nigdzie ale pomysł ze stroną ŚWIETNY bardzo bardzo chętnie pomogę![/quote] to zapraszam do zapchania mi skrzynki ;) Quote
Charly Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 dobra. raz kozie smierc. I nasze ślepki nie lepsze od innych. Macie rację. Rybc!a przysłala mi ostatnio następną ślepą bidę, która całe życie spędziła na łańcuchu. nawet nie ma jej na dogo. W koopie siła- to fakt. w przyszłym tygodniu założę ten wątek. będę grzebać na dogo i grzebać. no i chyba każdy będzie tam sam sobie mógł psiaka wstawić. Ja go rozpocznę, pozostawie miejsce wolne na psiaki, a poza tym będzie można wklejać. Jak wątek będzie to podam link. a swoją droga watek wspólny dla bid bez łapek itp.- bardzo bardzo potrzebny. Quote
Charly Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 acha. angie już jest:) mogłybyśmy sworzyć organizację i zbierać kaśe na ślepaki:) hehe. Najpiew niech będzie wątek Quote
rotek_ Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 dwułape też są na wątku trójłapek.... z tego co pamiętam aż trzy z konina sunia, szekla, dante wątek mogłabym już założyć...chwilowo z moim schroniskim mam luzy...ale jak będzie taki czas ze nie będę wyrabiać...... a co dopiero mowa o pilnowaniu wątku ślepków:shake: pierwszy post musi założyć osoba która calowicie temu się poświęci.... żeby można było w przysżłości tego pilnować... mogę coś napisać na pierwszy post i wkleić psy z dogo...Angie, na pw zaraz prześlę...ty ząłożysz pierwszy post i 4 następne zarezerwujesz to co zabieramy się do pracy??? Quote
Angie :) Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='Charly']acha. angie już jest:) mogłybyśmy sworzyć organizację i zbierać kaśe na ślepaki:) hehe. Najpiew niech będzie wątek[/quote] przylacze sie jezeli wiesz jak :lol: mowie na serio ! Quote
rotek_ Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 no kurna:diabloti: piszecie szybciej ode mnie:evil_lol: to do Ciebie mam wysyłać zdjęcia i opisy ślepków, charly???? Quote
Charly Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 juz sama nie wiem.. czekajcie zaraz napisze dalej:evil_lol: Quote
Charly Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 możecie do mnie przysyłac w takim razie. Założe ten watek. Chce poszukac jakis materialow na temat slepakow, zeby wstawic w pierwzy post..wiecie..jakis filmik z super psiakiem, ktory mimo, ze niewidomy swietnie sobie radzi i takie bajery. Dajcie mi czas do przyszlego weekendu. Angie- ja nie mam zielonego pojecia. jestem zielona w te kwiatki. Ale większość fundacji utrzymuje sie tylko z datków i pomocy gmin i jakos funkcjonuja. Ze slepkami, jak zresztą z innymi psami jest ten problem, ze poki siedza w schronie nie wiadomo jak sie zachowuja, nie wiadomo co im jest. ciezko z dobrym sumieniem takiego psa wydac. potrzebna jest kasa na badania, dt lub jakies fajne przytulisko. Ale to muzyka przyszlosciowa., choc kto wie. najpiew niech powstanie wątek.. Quote
Charly Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 Jednak strona internetowa niewiążaca ( z odnosnikami- tak jak wątek) w j. polskim, angielskim, niemieckim jest też świetną sprawą Dzieki Rotek za linki. Sporo jest tych slepaczków w potrzebie Quote
Selenga Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='Charly']Jednak strona internetowa niewiążaca ( z odnosnikami- tak jak wątek) w j. polskim, angielskim, niemieckim jest też świetną sprawą Dzieki Rotek za linki. Sporo jest tych slepaczków w potrzebie[/quote] Jak już zbierzecie te materiały i zrobicie tłumaczenia, to stronę wam mogę zrobić. Może mi się uda tłumaczenia na angielski i francuski też załatwić jakby było trzeba. Quote
Charly Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 wow. super. jak zbierzemy psiaki na wątku- zapytam wszystkich zainteresowanych, czy są zainteresowani adopcjami zagranicznymi. Tych, którzy będą- poprzetlumaczam na j. niemiecki i prześlę Tobie. One zostaną umieszczone na stronie. To nie będzie za szybko;) ale będzie. Wspaniale:) Quote
Selenga Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='Charly']To nie będzie za szybko;) ale będzie. Wspaniale:)[/quote] Ze względu na psy dobrze by było, żeby było szybko, ale szczerze mówiąc ja też mam już kolejkę, bo mogę się tym zająć tylko w wolnych chwilach a tych za wiele nie ma. Ale rezerwuję dla was kolejkę zaraz po przytulisku w Łomiankach :) Quote
Charly Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 Czarus ma juz ponad pół tysiąca wejść- hm...dużo niby..i nic. Ale to nic:)..czekamy nadal:) Quote
Charly Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 [quote name='Selenga']Ze względu na psy dobrze by było, żeby było szybko, ale szczerze mówiąc ja też mam już kolejkę, bo mogę się tym zająć tylko w wolnych chwilach a tych za wiele nie ma. Ale rezerwuję dla was kolejkę zaraz po przytulisku w Łomiankach :)[/quote] ja też mam kolejkę hihi:evil_lol:. Na miejscu numer dwa stoi strona krzyczkowa. pierwsze ze względów bezpieczeństwa psa jest top secret:cool1::evil_lol:, a trzecie są własnie ślepaki. Ale to oczywiscie tylko tlumaczenia itp, wiec spręże się. dzięki. Quote
Recommended Posts