Charly Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Czarus szuka domku stałego:) ciekawe jak zeszła nocka;) Quote
Ra_dunia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Szukamy domku dla Czarka! Niech nie siedzi znowu w budzie w nieskończoność... Quote
Charly Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 będziemy robic ogloszenia. Prosze o pomoc wszystkich. Mam nadzieje,z e Czarus jest w pelni zdrowia..no i czekamy na zdjęcia do ogloszen:) Quote
albiemu Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 [IMG]http://img80.imageshack.us/img80/5858/niewidomytw7.jpg[/IMG] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]patrzyłem na zimne twarze lat tyle i nie pojmuje[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]skąd we mnie wciąż dla człowieka tyle ufności[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]tak wielu ludzi moją bezdomność obojętnie traktuje[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]i nagle to człowiek podaje mi dłoń pełną litości[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]jak moje psie serce ma Was ludzi zrozumieć[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]że kochacie, a tak mocno nienawidzieć potraficie[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]chyba wolę nie wiedzieć i nigdy nie zrozumieć[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]i w miłości do Was, nie nienawiści przeżyć moje psie zycie ...[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Charly Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 :-(:-( dzięki Albiemu za piękny wiersz...:calus: Uzyjemy do ogloszen Quote
albiemu Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Charly nie dziękuj, to ja dziękuję za to że pomagacie. Niesamowicie poruszył mnie ten psiak .... cudne kochane psie serce i takie dzielne .... ehhh - strasznie przykro. Dziękuję Wam za to, że go wyciągnęłyście aby pomóc - naprawdę biduś nigdy nie powinien tam być :( Quote
Charly Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Fajnie jesli do soboty bylyby zdjecia CZarusia. w sobote dobrze będzie wystawic allegro (wtedy jest najwiecej wejsc, w ciagu tygodnia z moich obserwacji nie bardzo) Quote
mru Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 albiemu! :loveu: odzew natychmiastowy... ale pięknie :placz: Quote
albiemu Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 poruszający jest ten pies Mru - dzięki że do mnie napisałaś. Pozdrawiam ciepło kochana. Będzie dobrze .... Quote
Ra_dunia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Albiemu :) Jak zwykle wzruszająco... Dziękujemy :loveu: Quote
Weronia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Czaruś nie zrobił w domu siusiu całą noc. Za to potem raz, ale to chyba z radości. Dziś ok 17 idziemy do weta. Zdjęcia będą ładne- obiecuję!!! Radunia, jak chcesz, to możesz do mnie wpadać robić zdjęcia kiedy chcesz:) Quote
Weronia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 [quote name='albiemu'][IMG]http://img80.imageshack.us/img80/5858/niewidomytw7.jpg[/IMG] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]patrzyłem na zimne twarze lat tyle i nie pojmuje[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]skąd we mnie wciąż dla człowieka tyle ufności[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]tak wielu ludzi moją bezdomność obojętnie traktuje[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]i nagle to człowiek podaje mi dłoń pełną litości[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]jak moje psie serce ma Was ludzi zrozumieć[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]że kochacie, a tak mocno nienawidzieć potraficie[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]chyba wolę nie wiedzieć i nigdy nie zrozumieć[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]i w miłości do Was, nie nienawiści przeżyć moje psie zycie ...[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote] pięknie!! :placz: a wiecie, że Czaruś łapkę trochę podaje???? ktoś go kiedyś nauczył :-( Quote
Charly Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 jejku, jego historia, to co piszesz, ze tak trzyma czystosc, ze lapcie podaje po 10 latach odrzucenia...to wszystko jest tak strasznie smutne:-(. KOchany bąbelek Czaruchna Quote
mru Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 tak jakby była w nim ta nadzieje mimo tylu lat samotności tak jakby się tak strasznie starał żeby choć na ten koniec życia ktoś go do siebie przytulił i już nigdy nie puścił :-(:-( Czaruniu... Quote
Charly Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 [quote name='mru']tak jakby była w nim ta nadzieje mimo tylu lat samotności tak jakby się tak strasznie starał żeby choć na ten koniec życia ktoś go do siebie przytulił i już nigdy nie puścił :-(:-( Czaruniu...[/quote] taki własnie wygląda na tym zdjęciu. Taki smutny, ze tak bardzo chce się starac, ale nie ma dla kogo...:-( Ojejku dosc juz tego plakania:evil_lol:jak płaczki na pogrzebie..Czarus wyszedl:evil_lol::evil_lol::multi: I czeka na najlepszy doemk na swiecie, ktory zglos sie zglos sie zglos się....W sobote będzie allegro i zobaczymy co z tego wyniknie:) [I][IMG]http://img80.imageshack.us/img80/5858/niewidomytw7.jpg[/IMG][/I] Quote
Weronia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Czaruś nie lubi weterynarzy- to pewne:( i to baaardzo nie lubi.. Po wizycie był szczęśliwszy niż kiedykolwiek dotąd :roll: Zostały wzięte zeskrobiny do badania (wyniki w poniedziałek). Prawdopodobnie piesio ma jakiegoś grzyba.. miejmy nadzieję, ze to nie żadna nużyca.. Czaruś miał strasznie zatkane i zapalone zatoki przyodbytowe:( ale weterynarz się tym zajął i już jest ok:) Czarecki dostał leki przeciwzapalne i szczepionkę antyalergiczną. W schronisku był szczepiopny na wściekliznę i na choroby wirusowe, więc już nie było konieczności powtarzania. Piesek został też odrobaczony. Będę go płukała w płynie antuseptycznym i grzybobójczym. Mam też go wypłukać raz jakimś płynem czerwonym (zabijcie mnie- nie pamiętam co to za płyn :| ) za wizytę zapłaciliśmy 50 zł :) Quote
Charly Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 no no no, mam nadzieję, że ręcę weta i Twoje jeszcze całe.... bida Czarecki. Dobrze, ze zostal tak ładnie przebadany o szczepionce antyalergicznej jeszcze nie slyszalam, co to takiego i jak to dziala? mam ogromną nadzieje, ze to nie jakas grzybica...ze skórką..:roll: (moj pies tez byl lysawy, mial czarna skore i smierdzial slodkawo, a probki nic nie wykazaly, więc bral przez dwa miesiące tabletki o nazwie emrobioflex czy endobioflex czy jakos tak i super zarastal po tym, skora sie wybielila i przestala smierdziec- moze z Czareckim tez nie będzie tak zle...miejmy nadzieje) Cudownie Weroniu ze mały był u lekarza:multi::multi::loveu: Quote
Weronia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 [quote name='Charly']no no no, mam nadzieję, że ręcę weta i Twoje jeszcze całe.... bida Czarecki. o szczepionce antyalergicznej jeszcze nie slyszalam, co to takiego i jak to dziala? Cudownie Weroniu ze mały był u lekarza:multi::multi::loveu:[/quote] nasze ręce całe:D choć mało brakowało :eviltong: bronił się Czarecki niczym lew!! nie wiem, czy ten zastrzyk nazywa się antyalergiczny.. ja tu Wam wszytsko opisuję trochę własnym językiem- z tego co słyszałam.. A na sprawach weterynaryjnych się nie znam za bardzo.:roll: to jakaś chyba szczepionka na zapalenia i alergie.. coś w tym rodzaju.. tzn zastrzyk. chyba jest wpis w książeczce.. tzn nazwa zastrzyku.. Quote
malawaszka Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 [quote name='Charly'] o szczepionce antyalergicznej jeszcze nie slyszalam, co to takiego i jak to dziala? mam ogromną nadzieje, ze to nie jakas grzybica...ze skórką..:roll: (moj pies tez byl lysawy, mial czarna skore i smierdzial slodkawo, a probki nic nie wykazaly, więc bral przez dwa miesiące tabletki o nazwie emrobioflex czy endobioflex czy jakos tak i super zarastal po tym, skora sie wybielila i przestala smierdziec- moze z Czareckim tez nie będzie tak zle...miejmy nadzieje) [/quote] Enrobioflox to antybiotyk - czyli musiało wyjść, że ma na skórze bakterie a szczepionka antyalergiczna to pewnie zwykły steryd po którym chwilowo ustępuje swędzenie Quote
Charly Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 nie wyszlo nic. zero. jednak wet mimo wszystko polecil ten lek i bardzo dobrze zadzialalo:) Cieszę się, ze rączki całe:loveu: Czarecki jaki waleczny:evil_lol::roll: Quote
mru Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Czaruś się bronił, bo nie widzi :( a to zwiększa strach tak mówił dr Garncarz Quote
Ra_dunia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Jak dobrze, ze Czarek juz poza schronem :) Kochany psiak! Koniecznie trzeba mu cudny dom znalezc! sorry, ze pisze bez polskich znakow, ale to nie moj komp i cus tu ma inaczej poprzestawiane... Quote
Charly Posted September 17, 2008 Author Posted September 17, 2008 Cioteczka Kikou wyrózni Czareckiemu allegro, ktore wystawimy w sobotę i które jestem pewna znajdzie malutkiemu to czego pragniemy;) do tego czasu potrzebuje kilka fajnych zdjątek. smutne, takie i owakie. to z budą też chyba wezme, bo jest cudowne. Bardzo dziękujemy Kikou:):):) Quote
Weronia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 juz za godzinkę nowe zdjęcia Czarusia!!! Quote
Recommended Posts