Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[IMG]http://img80.imageshack.us/img80/5858/niewidomytw7.jpg[/IMG]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]patrzyłem na zimne twarze lat tyle i nie pojmuje[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]skąd we mnie wciąż dla człowieka tyle ufności[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]tak wielu ludzi moją bezdomność obojętnie traktuje[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]i nagle to człowiek podaje mi dłoń pełną litości[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]jak moje psie serce ma Was ludzi zrozumieć[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]że kochacie, a tak mocno nienawidzieć potraficie[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]chyba wolę nie wiedzieć i nigdy nie zrozumieć[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]i w miłości do Was, nie nienawiści przeżyć moje psie zycie ...[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

Charly nie dziękuj, to ja dziękuję za to że pomagacie.

Niesamowicie poruszył mnie ten psiak .... cudne kochane psie serce i takie dzielne .... ehhh - strasznie przykro.

Dziękuję Wam za to, że go wyciągnęłyście aby pomóc - naprawdę biduś nigdy nie powinien tam być :(

Posted

Fajnie jesli do soboty bylyby zdjecia CZarusia. w sobote dobrze będzie wystawic allegro (wtedy jest najwiecej wejsc, w ciagu tygodnia z moich obserwacji nie bardzo)

Posted

Czaruś nie zrobił w domu siusiu całą noc. Za to potem raz, ale to chyba z radości.
Dziś ok 17 idziemy do weta.
Zdjęcia będą ładne- obiecuję!!!
Radunia, jak chcesz, to możesz do mnie wpadać robić zdjęcia kiedy chcesz:)

Posted

[quote name='albiemu'][IMG]http://img80.imageshack.us/img80/5858/niewidomytw7.jpg[/IMG]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]patrzyłem na zimne twarze lat tyle i nie pojmuje[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]skąd we mnie wciąż dla człowieka tyle ufności[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]tak wielu ludzi moją bezdomność obojętnie traktuje[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]i nagle to człowiek podaje mi dłoń pełną litości[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]jak moje psie serce ma Was ludzi zrozumieć[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]że kochacie, a tak mocno nienawidzieć potraficie[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]chyba wolę nie wiedzieć i nigdy nie zrozumieć[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=red]i w miłości do Was, nie nienawiści przeżyć moje psie zycie ...[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]

pięknie!! :placz:

a wiecie, że Czaruś łapkę trochę podaje????
ktoś go kiedyś nauczył :-(

Posted

jejku, jego historia, to co piszesz, ze tak trzyma czystosc, ze lapcie podaje po 10 latach odrzucenia...to wszystko jest tak strasznie smutne:-(.
KOchany bąbelek Czaruchna

Posted

tak jakby była w nim ta nadzieje mimo tylu lat samotności
tak jakby się tak strasznie starał żeby choć na ten koniec życia ktoś go do siebie przytulił
i już nigdy nie puścił :-(:-(

Czaruniu...

Posted

[quote name='mru']tak jakby była w nim ta nadzieje mimo tylu lat samotności
tak jakby się tak strasznie starał żeby choć na ten koniec życia ktoś go do siebie przytulił
i już nigdy nie puścił :-(:-(

Czaruniu...[/quote]

taki własnie wygląda na tym zdjęciu. Taki smutny, ze tak bardzo chce się starac, ale nie ma dla kogo...:-( Ojejku dosc juz tego plakania:evil_lol:jak płaczki na pogrzebie..Czarus wyszedl:evil_lol::evil_lol::multi: I czeka na najlepszy doemk na swiecie, ktory zglos sie zglos sie zglos się....W sobote będzie allegro i zobaczymy co z tego wyniknie:)
[I][IMG]http://img80.imageshack.us/img80/5858/niewidomytw7.jpg[/IMG][/I]

Posted

Czaruś nie lubi weterynarzy- to pewne:(
i to baaardzo nie lubi..
Po wizycie był szczęśliwszy niż kiedykolwiek dotąd :roll:

Zostały wzięte zeskrobiny do badania (wyniki w poniedziałek).
Prawdopodobnie piesio ma jakiegoś grzyba.. miejmy nadzieję, ze to nie żadna nużyca..
Czaruś miał strasznie zatkane i zapalone zatoki przyodbytowe:( ale weterynarz się tym zajął i już jest ok:)

Czarecki dostał leki przeciwzapalne i szczepionkę antyalergiczną.

W schronisku był szczepiopny na wściekliznę i na choroby wirusowe, więc już nie było konieczności powtarzania.

Piesek został też odrobaczony.

Będę go płukała w płynie antuseptycznym i grzybobójczym.
Mam też go wypłukać raz jakimś płynem czerwonym (zabijcie mnie- nie pamiętam co to za płyn :| )

za wizytę zapłaciliśmy 50 zł :)

Posted

no no no, mam nadzieję, że ręcę weta i Twoje jeszcze całe....

bida Czarecki. Dobrze, ze zostal tak ładnie przebadany

o szczepionce antyalergicznej jeszcze nie slyszalam, co to takiego i jak to dziala?

mam ogromną nadzieje, ze to nie jakas grzybica...ze skórką..:roll: (moj pies tez byl lysawy, mial czarna skore i smierdzial slodkawo, a probki nic nie wykazaly, więc bral przez dwa miesiące tabletki o nazwie emrobioflex czy endobioflex czy jakos tak i super zarastal po tym, skora sie wybielila i przestala smierdziec- moze z Czareckim tez nie będzie tak zle...miejmy nadzieje)

Cudownie Weroniu ze mały był u lekarza:multi::multi::loveu:

Posted

[quote name='Charly']no no no, mam nadzieję, że ręcę weta i Twoje jeszcze całe....

bida Czarecki.
o szczepionce antyalergicznej jeszcze nie slyszalam, co to takiego i jak to dziala?
Cudownie Weroniu ze mały był u lekarza:multi::multi::loveu:[/quote]

nasze ręce całe:D choć mało brakowało :eviltong:
bronił się Czarecki niczym lew!!
nie wiem, czy ten zastrzyk nazywa się antyalergiczny.. ja tu Wam wszytsko opisuję trochę własnym językiem- z tego co słyszałam..
A na sprawach weterynaryjnych się nie znam za bardzo.:roll:
to jakaś chyba szczepionka na zapalenia i alergie.. coś w tym rodzaju.. tzn zastrzyk.

chyba jest wpis w książeczce.. tzn nazwa zastrzyku..

Posted

[quote name='Charly']

mam ogromną nadzieje, ze to nie jakas grzybica...ze skórką..:roll: (moj pies tez byl lysawy, mial czarna skore i smierdzial slodkawo, a probki nic nie wykazaly, więc bral przez dwa miesiące tabletki o nazwie emrobioflex czy endobioflex czy jakos tak i super zarastal po tym, skora sie wybielila i przestala smierdziec- moze z Czareckim tez nie będzie tak zle...miejmy nadzieje)
[/quote]

Enrobioflox to antybiotyk - czyli musiało wyjść, że ma na skórze bakterie

a szczepionka antyalergiczna to pewnie zwykły steryd po którym chwilowo ustępuje swędzenie

Posted

nie wyszlo nic. zero. jednak wet mimo wszystko polecil ten lek i bardzo dobrze zadzialalo:)

Cieszę się, ze rączki całe:loveu: Czarecki jaki waleczny:evil_lol::roll:

Posted

Jak dobrze, ze Czarek juz poza schronem :) Kochany psiak!
Koniecznie trzeba mu cudny dom znalezc!

sorry, ze pisze bez polskich znakow, ale to nie moj komp i cus tu ma inaczej poprzestawiane...

Posted

Cioteczka Kikou wyrózni Czareckiemu allegro, ktore wystawimy w sobotę i które jestem pewna znajdzie malutkiemu to czego pragniemy;)

do tego czasu potrzebuje kilka fajnych zdjątek. smutne, takie i owakie. to z budą też chyba wezme, bo jest cudowne.

Bardzo dziękujemy Kikou:):):)