ara Posted November 20, 2004 Posted November 20, 2004 Moja mała czyli ARIA ARABESCA Perfekt to oczywiście dobermanka, na pełne imię reaguje wielkim zainteresowaniem. Quote
Sonya-Nero Posted November 20, 2004 Posted November 20, 2004 A ja lubię w miarę proste ale ale miłe dla ucha :wink: i łatwe do wymówienia :wink: imiona. I tak mój ostatni miot "T"' Sabadiana FCI to: TI AMO NERO (po domowemu "Mysiek" :evil: :wink: ) TANGO NERO (po domowemu "Tango", "Tanguś") TAMARIS NERO (po domowemu "Tamaryszek", "Tammi") TAMARA NERO (po domowemu "Tunis") TATIANA NERO (po domowemu "Tatiana", "Tati") Quote
Nata Posted November 20, 2004 Posted November 20, 2004 A u mnie hasior SONIA-FIDELITY Chucho - w domu Lara albo Menda (zdrobniale :wink: ) a mopsy BONI z Piotroweg Sadu - w domu Fasola FRAGILE FARRAT Mira Canis (to juz moje dzielo:) ) - w domu Ptyś,Ptysiek, Ptycholak, Ptychosław:) Quote
Katarzyna Posted November 21, 2004 Posted November 21, 2004 To może pobawicie sie w wymyslanie imion dla maych bernenczyków ?? :D Na F lub E z angielskiego z kilku (2-3 członów, ale nie za długie) i sensowne :) Quote
Dzidtka_Gl Posted November 22, 2004 Posted November 22, 2004 tez jestem teraz na etapie wymyślania imion dla moich dzieciątek lhaczków (jeszcze nie narodzonych ale myślę, że już będę ok 6-8 grudnia) i tak jak PONom nadaje polskobrzmiące imiona (ŻUBRZYK< WYBRANEK ZALOTNA) tak dla lhasa mam już wybrane dwuczłonowe po angielsku na "S" jak już małe sie urodzą a ja z całej listy wybiorę to oczywiście podam :) a może Wy macie jakieś propozycje na "S" po angielsku długie, dwuczłonowe ? chętnie poczytam propozycje :) może jakaś kolejna Mama Chrzesna albo Tata się znajdzie :) Quote
Katarzyna Posted November 22, 2004 Posted November 22, 2004 Sweet Dreams Secret of Heart Stillness of Heart Salt & Pepper Seven days and seven nights Sex, Drugs, Rock&Roll She is the Best Siktor the Showmaker (ojciec Gucci szczeniaków:) Something about Her Say, Do You Love Me Quote
Dzidtka_Gl Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 ŁAŁ!!!! zaraz zapisuje :) i na pewno coś wykorzystam :) Quote
Mokka Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 dla dziewczynek Silver Star Steel Magnolia Sexy ... (np. Sally, Lilly itd) Stone Rose dla chłopczyków Secret Service Sea Sailor Son Of Sam Son Of The Blue Sky ( :wink: ) tych synów może być więcej - to tylko przykłady i bezpłciowe Say Yes, Say No Still In Love Sunset Boulvard Sunny Side Of The Street Set Me Free geograficzne Saratoga (Dream, Sky) Sacramento + dodatki San Francisco + dodatki Srasota + dodatki itd itp Możesz rozszerzyć o dowolne zakończenia. Quote
Dzidtka_Gl Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 ale macie wene!!! SUPER no to czekam na jeszcze :) Quote
kasia_frodo Posted November 23, 2004 Posted November 23, 2004 To może pobawicie sie w wymyslanie imion dla maych bernenczyków ?? :D Na F lub E z angielskiego z kilku (2-3 członów, ale nie za długie) i sensowne :) a może z polskiego :wink: : FAJNY (A) ...... FANTASTYCZNY (A) ...... FENOMENALNY (A) ...... FANATYCZNY (A) ...... FANTAZYJNY (A) ...... FASCYNUJĄCY (A) ...... FIKUŚNY (A) ...... FILUTERNY (A) ...... drugi człon wg uznania, też może byc na F :D Quote
Mokka Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 ale macie wene!!! SUPERno to czekam na jeszcze :) Mało?!? :o To ile Ty tych szczeniaków planujesz? :wink: Quote
CHI Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 imiona nadawane przez hodowlę Lisiura: ojciec Klio to Nostrzyk, poza tym jeszcze sa Nawłoć,Jaruga, Maruga, Przyszpunt, Szczodrzeniec, Sysydlaczek, Dzięgiel,Trzemcha, Kocanka,Kocimietka D 3/4 jeśli nie wszystko to nazwy roślinek :wink: Quote
nice_girl Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 imiona nadawane przez hodowlę Lisiura: ojciec Klio to Nostrzyk, poza tym jeszcze sa Nawłoć,Jaruga, Maruga, Przyszpunt, Szczodrzeniec, Sysydlaczek, Dzięgiel,Trzemcha, Kocanka,Kocimietka D 3/4 jeśli nie wszystko to nazwy roślinek :wink: Zdaje się, że wszystko :wink: Quote
Mokka Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 To może pobawicie sie w wymyslanie imion dla maych bernenczyków ?? :D Na F lub E z angielskiego z kilku (2-3 członów, ale nie za długie) i sensowne :) A po co sensowne? :wink: First Class First Love Free Love Fly So Free Funny Girl Funny Lady Feel So Good Forever Young Free As The Wind Quote
tynka Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 Mokka - jaka ty jestes plodna!! :lol: :wink: Quote
Mokka Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Mokka - jaka ty jestes plodna!! :lol: :wink: Dziekuję, nie narzekam :D Quote
Arga Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Moja mała to po prostu: ARGA Z GANGU GOLDENA i tak zostało. Chyba tylko dwa imiona w miocie zostały zmienione- chyba Avanti na Luna i Al Capone na charlii Quote
Agasia Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Moj Snoopy to rodowodowy Dares ( :roll: :-? ) A Jukon to Jukon :D A moj ONek ma w papierach ,,Fux" i na to imie tez reaguje, ale wszyscy wolaja na niego diesel ;) A takich imion na F , na S mozna wymyslac tysiace ;) Quote
Katarzyna Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 Dzięki, dzięki !! Ale macie wene:) Ania jak tam ciężarówka lasaczka?? Moja Gucia wygląda już jak sofa a jeszcze ponad 3 tyg. do rozładunku Quote
Dzidtka_Gl Posted December 2, 2004 Posted December 2, 2004 ale macie wene!!! SUPERno to czekam na jeszcze :) Mało?!? :o To ile Ty tych szczeniaków planujesz? :wink: no myślę że 5-6 będzie ale kto wie może 3 a może 9 (z miotu takiego pochodzi moja sunia!) lubię mieć duuuuzy wybór juz cała kartka zapisana ale będę wdzięczna za jeszcze (ale ja zachłanna) koniecznie dwuczłonowe, angielskie na "S" a rodzimy za jakieś 4-6 dni... juz nie mogę sie doczekać! Quote
rysiczka Posted December 3, 2004 Posted December 3, 2004 Moj jamniczek dl.minaturka papierowo ma LOOK AT ME Elsanta w domu to Kapsel,moja sunia jamnik dl.standardowy to INKA XYZ w domu rowiez Inka a moj ON papierowo ma IGOR Santander a w domu to Haker. Quote
NNikka Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Reazine Moesca to w domu Neska. Sabinka to Tośka. Cezar to Cezar. Mat to Mat. Quote
virtavalo Posted December 19, 2004 Posted December 19, 2004 mam 3 sunie: dwie chowki to Dama i Cymelia i tak je nazywamy. Z kolei samoyedka rodowodowo ma na imię Snowy Butterfly a nazywamy ja Buffy. Niedługo bedę potrzebowac imion na "D" lub "A" dla małych chowów. Przydomek to Virta Valo co znaczy : rzeka światła. Może dwuczłonowe skandynawskie, choć mogłyby byc jednowyrazowe? Czy możecie pomóc? Będę wdzięczna Quote
Recommended Posts