Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Napisa艂 iwona&CAR
a wszystkie kraje ktore wprowadzili zakaz kopiowania to sa idioci :crazyeye:

[quote name='lutomskak']:cunao::cunao::stupid::stupid:

Weterynarz lutomska ze Starej Milosnej juz tak nisko upadla ze manipuluje postami :crazyeye:

To moze wstawilas o sobie albo Amber ktora tak napisala :lol:

Ty TEZ napisalas ze wszystkie psy przy 36 st upale na wystawie sie usmiechaly :stupid::stupid::stupid:

weterynarz lutomska ze starej milosnej napisala rowniez i nie pomyl
juz z innymi no chyba ze ci wstyd jest

[quote name='"lutomskak"']ja nie probuje argumentowac za kopiowaniem-bo uwazam ze jest to prywatna sprawa nabywcy psa i hodowcy-ktory bierze za szczenieta calkowita odpowiedzialnosc-i moze od tego trzeba bylo zaczac-zebyscie nie zapluwali ze zlosci monitorow swoich komputerow-!
ze zlosci to ty lutomska zapluwasz ze tego powodu ze jak czytam to weci sobie pacjentow wyrywaja :crazyeye:

• Replies 463
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"osobek" napisa艂(a):
taka porzadna i kultaralna

Mialas jakies watpliwosci o weterynarz lutomska ze starej milosnej
co do jej kultury w jednym z Twoich postow ;)

To co myslisz o tym ?

"lutomskak" napisa艂(a):
wasze posty-sa jak papier toaletowy.......

wet umie tylko tyle powiedziec :crazyeye: i jeszcze moglabym Ci tu poprzytaczac
rozne odzywki na poziomie ....
no nic ja przynajmniej mam co pokazywac swoim znajomym i rodzinie glownie z Polski co tu wet lutomska ze Starej Milosnej wypisuje :diabloti:

Posted

osobek napisa艂(a):
to nie moj wymysl, ze psy powinny chodzic w kagancu i na smyczy. Takie jest prawo i nawet te majmniesze musza byc zapiete i miec kaganiec. Nikogo nie bedzie obchodzic czy pies jest agresywny czy nie. Za brak kaganca i smyczy straz miejska czy policja moze ukarac cie mandatem.

Rozumie Cie doskonale , widac ze wpadlas tu i zaczelas czytac od konca :p
Pozwol ze napisze Ci ze mieszkam w Australii .
A tu jak widzisz z psem po ulicy chodzi sie z wychowanym a nie w kagancu :shake:

Posted

"MEGNUM" napisa艂(a):
A ja bym si臋 upiera艂a nadal, 偶e to nie jest kwestia ogona ca艂ego czy tylko kikutka. I pewna jestem 偶e kopiowany doberman lepiej poradzi sobie z utrzymaniem r贸wnowagi w biegu czy zwrocie wykonanym w pe艂nej pr臋dko艣ci ni偶 dog niemiecki z d艂ugim ogonem:lol:

Chyba to zadne odkrycie :roll:
jak sobie bez ogona radzi Doberman a z ogonem Doberman ,
czy nie zauwazysz roznicy ??
Jak sobie poradzi chart bez ogona ? wygra wyscig z chartem z ogonem ??

Posted

W艂a艣nie, kiedy po tak d艂ugim czasie postanowi艂am do艂膮czy膰 do Waszego szacownego grona Forumowicz贸w i wypowiedzia艂am si臋 w kwestii podpierania si臋 ogonem przez psa Pani Iwona&CAR okaza艂o si臋, 偶e m贸j post zosta艂 usuni臋ty...
Dosta艂am, jak to sie popularnie m贸wi "BANA" , kt贸ry zostanie usuni臋ty (cytuje): NIGDY. Niezorientowanym powiem tylko, 偶e nawi膮za艂am do poni偶szej wypowiedzi ( co mo偶e mie膰 niejakie znaczenie dla ca艂ej sprawy):
"Powiem Ci jeszcze jedno , moja sunia ma 17 lat , jej tylne nogi sa coraz mniej sprawne , na szczescie ma ogon , ktorego uzywa w niektorych sytuacjach do podpierania sie nim."
Nie b臋d臋 si臋 powtarza膰 i przytacza膰 jeszcze raz przyk艂adu, kt贸rego u偶y艂am do skomentowania wypowiedzi Pani Iwona&CAR, gdy偶 inna kwestia zaprz膮ta w tym momencie moj膮 g艂ow臋. Mianowicie: czy to, 偶e dwoje u偶ytkownik贸w u偶ywa tego samego komputera do logowania si臋 na Pa艅stwa forum stanowi automatycznie o podszywaniu si臋 jednego pod drugiego?? A mo偶e moderator tego tematu nie posiada szacunku dla inteligencji swoich Koleg贸w Dogomaniak贸w i odmawia im w pewnym sensie mo偶liwo艣ci swobodnej wypowiedzi ( w granicach dobrego smaku, kt贸rej m贸j post przecie偶 nie przekroczy艂). Rozumiem, 偶e sprawdzenie informacji o u偶ywanym przez danego forumowicza komputerze nie jest trudne... jednak prawo jakim rz膮dzi si臋 ten w膮tek od dawna budzi moje zaskoczenie, gdy偶 regularnie czytam komentarze tutaj zamieszczane. W zwi膮zku z tym uprzejmie prosz臋 o nieusuwanie post贸w DUFFY ( czyli moich), w miar臋 mo偶liwo艣ci.. dzi臋kuj臋.

Pozdrawiam

Duffy, a nie kto艣 inny.

P.S. Pisz臋 z konta u偶ytkowniczki, kt贸ra od 24 lat jest moj膮 rodzon膮 siostr膮.

Posted

[quote name='niceravik'][FONT=Verdana]Ma艂o oryginalne stwierdzenia. Znasz kogokolwiek, kto si臋 do tego PUBLICZNIE przyzna :shake:?[/FONT]
Wszyscy, bez ma艂a, mamy dobre zdanie o SOBIE :p.
rzecz w tym, 偶e znam...........ale nie o tym mowa :diabloti::diabloti: tylko o tym biednym jamniku Lutomskak, kt贸rego jak niekt贸rzy sugeruj膮 ona strasznie m臋czy i straszy na wystawie (pytanie do Lutomskak - czym go zastraszy艂a艣?? Tym, 偶e przeprowadzi si臋 pod 27 :mad::mad::mad::mad::mad:)

Posted

zarejestrowalam sie prawie 1,5 roku temu, to ze nie pisze postow, nie znaczy ze nie czytam wypowiedzi. A jezeli chodzi o Lutomskak to we mnie nie znajdziesz sojusznika to obrzucania jej b艂otem. Ja szanuje jej dorobek zarowno w pracy z psami jak i praktyke weterynaryjna. Gdyby byla kiepska w tym co robi, nie odnosi艂aby tylu sukces贸w.

Posted

[quote name='osobek'] Gdyby byla kiepska w tym co robi, nie odnosi艂aby tylu sukces贸w.

AMEN

(Przepraszam, ale z uwagi na bana musz臋 korzysta膰 z konta siostry mojej. Jako艣 jej to wyt艂umacz臋, mam nadziej臋.)

PODPISANO

DUFFY, A NIE KTO艣 INNY

Posted

MEGNUM napisa艂(a):
A ja si臋 pochwal臋, 偶e na tej w艂a艣nie wystawie moja ma艂a kopiowana dziewczynka pokona艂a niekopiowan膮 konkurentk臋:evil_lol:

I z dum膮 przebieg艂am po ringu honorowym z do偶yc膮 weterank膮 - kopiowan膮 oczywi艣cie:evil_lol:

bravo!bravo! :loveu:
gratulowac! :evil_lol:

Posted

[quote name='moskit']Oczywiscie, ze wyolbrzymiam. Przeciez przyciecie uszu, czy obciecie ogona nie rozni sie niczym od pomalowania paznokci.
Bydle jest bydle. Poskowyczy i mu przejdzie.
poskowyczy?to m贸j Arkadiusz jaki艣 dziwny w takim razie...:roll: nawet nie pisn膮艂 :evil_lol:

A jaki ladny bedzie. I na wystawie wygra z tym niecietym.

no ba! :diabloti:

Posted

[quote name='iwona&CAR']Amber zapomnialam jeszcze dodac ze oprocz bolu podczas zabiegu,
ogon pomaga utrzymac psu rownowage w biegu i zwrocie wykonanym w pelnej predkosci,
balansuje nim po waskich przejsciach ,kladkach itd.
Pracujacy pies potrzebuje OGON !

ojapier**** :crazyeye:
to 偶e艣 Carowa posz艂a po bandzie!!! :lol::lol::lol:

Posted

twiggy napisa艂(a):
ojapier**** :crazyeye:
to 偶e艣 Carowa posz艂a po bandzie!!! :lol::lol::lol:

tu lutomskak z konta lutomskak

Twiggy-nie znam Cie,ale kocham!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu:

Posted

Prosz臋 wr贸ci膰 do tematu.
Osoby, kt贸re w艂a艣nie w艂膮czy艂y si w t臋 urocz膮 przepychank臋, zapraszam do zapoznania si臋 z regulaminem.

Posted

I lutomskak wraz z duffy maj膮 bana.

Czy jak pojad臋 do lutomskiej i napisze posta z jej konta r贸wnie偶 dostan臋 bana?

Kiedy艣 nikomu to nie przeszkadza艂o, a robili艣my to wiele razy. Nie tylko Czarne gwiazdy i lutomskak...

Posted

ara napisa艂(a):
<font color="SeaGreen"><b>Prosz臋 wr贸ci膰 do temat
Pani Aro to znaczy tak konkretnie do jakiego?? Rozumiem ze do tego w tytule?Ps.Kto jest tu modem po si臋 pogubi艂am .Pani czy Pani Launa ? czy obie Panie razem?

Posted

W takim razie, powr贸ce do tematu :p:
mam pytanie do Pa艅/Pan贸w, kt贸rzy tutaj tak zgodnie oponuj膮 za zaprzestaniem kopiowania ps贸w - czy byli艣cie kiedy艣 艣wiadkami kopiowania szczeni膮t/ps贸w doros艂ych?? :-o:-o
Wasze wypowiedzi sugeruj膮 jakby艣cie mieli przykre do艣wiadczenia z tego zdarzenia - ch臋tnie si臋 wymieni臋 pogl膮dami.
Bra艂am udzia艂 w obudwu zabiegach i wydaje mi si臋, 偶e mam w tej kwestii co艣 do powiedzenia :cool3:

Posted

Tu DUFFY z konta Lutomskak. Melduje pos艂usznie- nadal bez w艂asnego konta, na szcz臋艣cie siostra bana jednak nie ma. C贸偶 za 艂aska, dopust Bo偶y...

W kwestii moderacji tego w膮tku mam kilka pyta艅 ( podobnie jak moja przedm贸wczyni):
1. To jak to w ko艅cu jest. Razem ale oddzielnie, oddzielnie ale razem, mo偶e zawsze razem jednak albo jedna po drugiej ( znaczy system zmianowy...)
2. Skoro Pani Moderator Ara prosi o powr贸t do tematu, ja jako pos艂uszny cho膰 zbanowany u偶ytkownik spe艂ni臋 t臋 pro艣b臋 bardzo ch臋tnie, je艣li tylko dowiem si臋:

JAKI TU W KO艅CU JEST TEN TEMAT SKORO PRZEZ 10 OSTATNICH STRON W TEMACIE "S臋DZIOWANIE A KOPIOWANIE" OMAWIAMY KWESTI臋 DZIESI臋COLETNIEGO JAMNIKA ( DODAM DLA NIEZORIENTOWNYCH- NIE KOPIOWANEGO)??????????????

3. Na czym wobec tego polega donios艂a rola moderator贸w tego w膮tku a,co za tym idzie- jaki jest zakres swobody wypowiedzi Forumowicz贸w
( zaszczyt, kt贸rego jak wida膰 dost臋puj膮 tylko Wybra艅cy)?

4. Czy ten w膮tek mo偶e/ powinien s艂u偶y膰 ma jako rodzaj terapii zaj臋ciowej dla rycz膮cej dono艣nym g艂osem, aczkolwiek nieco ekscentrycznej i nieogarni臋tej Pani z Australii cierpi膮cej ewidentnie z powodu zakupu psa kopiowanego??

Pozdrawiam

DUFFY, a nie kto艣 inny

Posted

Okonska napisa艂(a):
Iwona &Car robi po prostu z tego biednego psa duchanego pajacyka.Aranzuje pewne sytuacje i cyka zdjecia aby zamiescic je w necie w celu adoracji swojej osoby .Ona to lubi i potrzebuje tego jak powietrza do zycia.

bo Iwona zrobi艂a z psa maUp臋!!! :lol::lol::lol:
to jest dopiero biedny Pies... :shake:
zamiast przechadzac si臋 po mie艣cie zabra艂aby stwora do parku lub do lasu... KOCHANA PA艃CIA! :loveu:

Posted

Okonska napisa艂(a):
Pani Aro to znaczy tak konkretnie do jakiego?? Rozumiem ze do tego w tytule?Ps.Kto jest tu modem po si臋 pogubi艂am .Pani czy Pani Launa ? czy obie Panie razem?

Obie. Jednak poza funkcja dzieli je przepasc...

Roznia sie m.in, tym, ze jedna nie powinna byc modem :evil_lol:

Posted

Widz臋, 偶e s膮 problemy ze zrozumieniem s艂owa pisanego... wi臋c t艂umacz臋 na przyk艂adach

[quote name='Hela']W takim razie, powr贸ce do tematu :p:
mam pytanie do Pa艅/Pan贸w, kt贸rzy tutaj tak zgodnie oponuj膮 za zaprzestaniem kopiowania ps贸w - czy byli艣cie kiedy艣 艣wiadkami kopiowania szczeni膮t/ps贸w doros艂ych?? :-o:-o
Wasze wypowiedzi sugeruj膮 jakby艣cie mieli przykre do艣wiadczenia z tego zdarzenia - ch臋tnie si臋 wymieni臋 pogl膮dami.

Bra艂am udzia艂 w obudwu zabiegach i wydaje mi si臋, 偶e mam w tej kwestii co艣 do powiedzenia :cool3:

Hela, tu piszemy na temat "Kopiowanie i s臋dziowie ZKwP", o do艣wiadczeniach zwi膮zanych z kopiowaniem by艂o chocia偶by tutaj i za艣miecanie nimi kolejnego w膮tku nie ma sensu

[quote name='lutomskak']Tu DUFFY z konta Lutomskak. Melduje pos艂usznie- nadal bez w艂asnego konta, na szcz臋艣cie siostra bana jednak nie ma. C贸偶 za 艂aska, dopust Bo偶y...

W kwestii moderacji tego w膮tku mam kilka pyta艅 ( podobnie jak moja przedm贸wczyni):
1. To jak to w ko艅cu jest. Razem ale oddzielnie, oddzielnie ale razem, mo偶e zawsze razem jednak albo jedna po drugiej ( znaczy system zmianowy...)

Odpowiednim miejscem na wyja艣nianie takich w膮tpliwo艣ci jest pw lub dzia艂 "Administracja" -> patrz regulamin.

[quote name='lutomskak'] 2. Skoro Pani Moderator Ara prosi o powr贸t do tematu, ja jako pos艂uszny cho膰 zbanowany u偶ytkownik spe艂ni臋 t臋 pro艣b臋 bardzo ch臋tnie, je艣li tylko dowiem si臋:

Je偶eli zbanowany u偶ytkownik ma jakie艣 w膮tpliwo艣ci zwi膮zane z zasadno艣ci膮 bana, to powinien si臋 skontaktowa膰 z administracj膮, albo liczy膰 ze zbanowaniem osoby, kt贸ra u偶ycza jej konta... a ju偶 na pewno nie powinien stawia膰 warunk贸w...

[quote name='lutomskak'] JAKI TU W KO艅CU JEST TEN TEMAT SKORO PRZEZ 10 OSTATNICH STRON W TEMACIE "S臋DZIOWANIE A KOPIOWANIE" OMAWIAMY KWESTI臋 DZIESI臋COLETNIEGO JAMNIKA ( DODAM DLA NIEZORIENTOWNYCH- NIE KOPIOWANEGO)??????????????

Jak w tytule:roll: i do tego prosz臋 wr贸ci膰

[quote name='lutomskak'] 3. Na czym wobec tego polega donios艂a rola moderator贸w tego w膮tku a,co za tym idzie- jaki jest zakres swobody wypowiedzi Forumowicz贸w
( zaszczyt, kt贸rego jak wida膰 dost臋puj膮 tylko Wybra艅cy)?

Swobod臋 wykorzystywali艣cie do chamskich przepychanek, wi臋c ju偶 nie ma 偶adnego.

[quote name='lutomskak'] 4. Czy ten w膮tek mo偶e/ powinien s艂u偶y膰 ma jako rodzaj terapii zaj臋ciowej dla rycz膮cej dono艣nym g艂osem, aczkolwiek nieco ekscentrycznej i nieogarni臋tej Pani z Australii cierpi膮cej ewidentnie z powodu zakupu psa kopiowanego??

O w艂a艣nie o tym pisa艂am.

[quote name='Okonska']Pani Aro to znaczy tak konkretnie do jakiego?? Rozumiem ze do tego w tytule?Ps.Kto jest tu modem po si臋 pogubi艂am .Pani czy Pani Launa ? czy obie Panie razem?

Prosz臋 przeczyta膰 tytu艂 w膮tku i zapozna膰 si臋 z regulaminem. Kolejny raz nie b臋d臋 powatarza膰.

[quote name='Czarne Gwiazdy']I lutomskak wraz z duffy maj膮 bana.

Czy jak pojad臋 do lutomskiej i napisze posta z jej konta r贸wnie偶 dostan臋 bana?

Kiedy艣 nikomu to nie przeszkadza艂o, a robili艣my to wiele razy. Nie tylko Czarne gwiazdy i lutomskak...

[quote name='Czarne Gwiazdy']Obie. Jednak poza funkcja dzieli je przepasc...

Roznia sie m.in, tym, ze jedna nie powinna byc modem :evil_lol:

Czarne Gwiazdy, Ciebie r贸wnie偶 prosz臋 po raz ostatni, w sprawie skarg, za偶ale艅 i w膮tpliwo艣ci dotycz膮cych moderowania kontaktujemy si臋 z Administracj膮 lub modami na pw.

[quote name='twiggy']bo Iwona zrobi艂a z psa maUp臋!!! :lol::lol::lol:
to jest dopiero biedny Pies... :shake:
zamiast przechadzac si臋 po mie艣cie zabra艂aby stwora do parku lub do lasu... KOCHANA PA艃CIA! :loveu:

Kolejny przyk艂ad na wycieczki osobiste, kt贸rych tolerowa膰 nie b臋d臋.

Mam nadziej臋, 偶e wszystko jest ju偶 jasne i nikt nie b臋dzie zaskoczony, kiedy kontynuowanie takiej tfurczo艣ci zostanie nagrodzone stosown膮 ilo艣ci膮 punkt贸w.

Mod

Posted

[quote name='D偶izys']Witam wszystkich no mo偶e prawie wszystkich dogomaniak贸w
Mnie te偶 jest milo :) Skoro formalno艣ciom sta艂o si臋 zado艣膰, to mo偶e co艣 na temat?
Jaki Twoim zdaniem jest stosunek s臋dzi贸w do kopiowanych ps贸w?
Czy kopiowane wbrew wzorcowi FCI psy winny by膰 traktowane jako
"nie do oceny " z uwagi na pkt. Regulaminu wystaw ZKwP, kt贸ry stanowi, 偶e :
NIE DO OCENY (NDO). To okre艣lenie jest przewidziane dla ka偶dego psa, kt贸ry:
- nie porusza si臋 prawid艂owo, stale skacze na wystawc臋 lub pr贸buje uciec z ringu, co uniemo偶liwia ocen臋 mechaniki i typowo艣ci ruchu
- nie pozwala dotkn膮膰 si臋 s臋dziemu, uniemo偶liwiaj膮c ocen臋 zgryzu i uz臋bienia, szaty, budowy cia艂a, ogona lub j膮der
- wykazuje 艣lady przeprowadzonych operacji lub leczenia oraz zabieg贸w, kt贸re mog膮 by膰 uznane za pr贸b臋 oszustwa.
To samo dotyczy sytuacji, gdy s臋dzia ma uzasadnione podejrzenia, 偶e przeprowadzono operacj臋, kt贸rej celem by艂o skorygowanie wad powiek, uszu lub ogona. Uzasadnienie adnotacji NIE DO OCENY powinno
by膰 wpisane w karcie oceny psa.
http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/Regulamin_wystaw_psow_rasowych_ZKwP.pdf

Posted

[quote name='D偶izys']Witam wszystkich no mo偶e prawie wszystkich dogomaniak贸w

[quote name='onek']Mnie te偶 jest milo :) Skoro formalno艣ciom sta艂o si臋 zado艣膰, to mo偶e co艣 na temat?
Jaki Twoim zdaniem jest stosunek s臋dzi贸w do kopiowanych ps贸w?
Czy kopiowane wbrew wzorcowi FCI psy winny by膰 traktowane jako
"nie do oceny " z uwagi na pkt. Regulaminu wystaw ZKwP, kt贸ry stanowi, 偶e :
NIE DO OCENY (NDO). To okre艣lenie jest przewidziane dla ka偶dego psa, kt贸ry:
- nie porusza si臋 prawid艂owo, stale skacze na wystawc臋 lub pr贸buje uciec z ringu, co uniemo偶liwia ocen臋 mechaniki i typowo艣ci ruchu
- nie pozwala dotkn膮膰 si臋 s臋dziemu, uniemo偶liwiaj膮c ocen臋 zgryzu i uz臋bienia, szaty, budowy cia艂a, ogona lub j膮der
- wykazuje 艣lady przeprowadzonych operacji lub leczenia oraz zabieg贸w, kt贸re mog膮 by膰 uznane za pr贸b臋 oszustwa.
To samo dotyczy sytuacji, gdy s臋dzia ma uzasadnione podejrzenia, 偶e przeprowadzono operacj臋, kt贸rej celem by艂o skorygowanie wad powiek, uszu lub ogona. Uzasadnienie adnotacji NIE DO OCENY powinno
by膰 wpisane w karcie oceny psa.
http://www.zkwp.pl/zg/regulaminy/Regulamin_wystaw_psow_rasowych_ZKwP.pdf
A tak偶e to:
RWPR

[FONT=CentSchbookPL-Roman]"pkt. 9, W wystawach uczestniczy膰 mog膮 tylko psy zdrowe, posiadaj膮ce za艣wiadczenia zgodne z wymogami s艂u偶by weterynaryjnej. Psy chore, kalekie, z atrofi膮 j膮der, suki b臋d膮ce w widocznej ci膮偶y lub z cieczk膮 nie mog膮 uczestniczy膰 w wystawach. W przypadku, gdy w艂a艣ciciel nie zastosuje si臋 do tego przepisu, s臋dzia powinien wykluczy膰 psa z ringu."[/FONT]