Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak właśnie Mister jest koniem:) hehe ale pamiętam jak Misty zobaczyła u nas wdomu Daisy czyli pól border colie pół owczarke niemiecką i to szczeniaczke! to piszczała jakby ją psy zagryzały! a ona jej nawet nie tknęła i długo tak to wyglądało aż wkońcu się jakoś powoli przyzwyczaiła i teraz się uwielbiają :) także musze ją pooswajac z innymi dużymi zwierzętami. Ostatnio była na pierwszym spacerku na mieście i okazało sie że grupa ludzi jest tak straszna że nie można do niej podejść. Natomiast jak byla tylko jedna dwie osoby to elciała i chciała się z nimi witać :) Galerię stworzymy tylko muszę się tu rozejrzeć co i jak ;) pozdrówki

• Replies 978
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Hm, problem w tym, że nowych brak :lol: Teraz nie ma co robić, bo brudny jest, ale za tydzień wystawa u nas, więc go ładnie wyszoruje i wtedy będzie miał sesje, zadowolimy wszystkich :lol::lol::lol::lol:

:evil_lol: Narazie fotkom Arni mówi TYLE:
[IMG]http://img218.imageshack.us/img218/5485/tyleczekkd0.jpg[/IMG]

Z takich staroci, które zawsze chciałam wkleić, a nigdy nie było czasu, mam MATRIXA :lol: :
[IMG]http://img502.imageshack.us/img502/2808/matrixvt8.jpg[/IMG]

No.... a to jest robione 10 minut temu -macie! :lol: Tak dobry piesek grzeje miejscówe swojej Pańci :lol: A zaraz pancia przyjdzie i go zwali na zimne :lol: ... W ogóle to wygiął się tutaj jak Czips normalnie :lol: W rzeczywistości to on nie jest gruby, tylko mu tu futro baranie na wzystkie strony świata sterczy :lol: ... A ten jeden gruby czarny włos na grzbiecie ma już 24cm i ciągle rośnie :evil_lol: Natasha sprawdź, czy Coni też ma jakiś zalążek czarnego na grzbietku - w końcu to klony :evil_lol:
[IMG]http://img228.imageshack.us/img228/7485/spiacyga0.jpg[/IMG]

No...a porządniejsze zdjęcia obiecuję po wystawie :lol: I wreszcie coś na stronkę wkleje :lol: Kibicujcie tam, żeby championat udało się ukończyć wreszcie :lol:

Posted

Dziękujemy :loveu: Oj nie, w Bydgoszczy na walentynkowej nas nie będzie, jeszcze nigdy tam nie byłam, może za rok się wybiorę? Troche daleko jak na zwykłą polską krajówkę :lol: A tymczasem kase mogę odłożyć na jakieś zagraniczne ciekawostki :lol: A gdzie jeszcze będziecie? My zaczynamy teraz sezon 2009 wystawą międzynarodową u nas w Rzeszowie-oby szczęśliwą. Sędzia już obadany, myślę, że uda nam się wreszcie zakończyć Młodzieżowy Championat :lol: No i jak ładnie wyjdzie, to powoli zaczniemy się rozkręcać dalej :lol: ... Jak narazie cały czas jestem na etapie planowania naszego wystawowego kalendarza i do końca nie wiem gdzie w tym roku się pokażemy, a gdzie nie :lol:

Posted

Hih jakie Arni ma super futro, ciekawe czy Misty (Coni) też będzie tak obdażona ;) Ale też jest teraz brudna po każdym wyjściu na zewnątrz ;) jak ją dopadne, jak bedzie spała to przegladne jej grzbiecik, narazie nic takiego nie spotkałam ;) chyba podróbka ;)
Będziemy trzymać kciuki ;)

Posted

Ona się zapowiada jeszcze bardziej puchata jak ja patrze na zdjęcia Arniego z jej wieku :lol: Ja wiedziałam, że będzie miał włos, ale nie wiedziałam, że aż tyle!!! Najlepsze jest to, że nie szprycuje go już dawno żadnymi suplementami na futro-ma takie sam z siebie :lol:

Posted

super :) z tym ze slyszalam ze faceci sa mocniej owlosieni od suczek;) zobaczymy narazie Misty chyba zmienia sierść bo ma taki pas na grzbiecie od ogona innej sierszsci takiej ulezanej a reszta jest puchata. Co do karmienia to sprobuje jej mieszac od czasu do czasu z karmą ;)

Posted

No i prawidłowo :lol: to dla jej dobra :lol:
Tak, faceci są bardziej owłosieni, chociaż zdarzają się wyjątki, moja poprzednia tybetanka Molly była bardzo puchata i ogółem miala dużo genów po ojcu, była mocna i miała 27cm w kłębie, inne sunie wyglądały przy niej na ringu zawsze jak łyse miniaturki! Ale ona też miała inną strukturę wlosa-był gruby i sztywny- a Arni ma bardziej miękki i dzięki temu ma ten efekt push-up, czego nie było u niej, choć śmiem twierdzić, że miała jeszcze więcej włosa niż Arni. Zobaczymy po kim odziedziczy Misty :lol: Może będzie jak Aura, Arniego siostra :lol:

Posted

[quote name='Juszes']Hej!
I tu też mnie długo nie było...
Przepraszam i już obiecuję regularne wizytki ^^ A Arni piękny jak zawsze <3[/quote]

No to dziekujemy za wizyte i zapraszamy częściej :lol: Tylko tu fotki rzadko, ale może niedługo znowu coś porobie, póki ferie :lol:

Posted

[quote name='McDzik']No to dziekujemy za wizyte i zapraszamy częściej :lol: Tylko tu fotki rzadko, ale może niedługo znowu coś porobie, póki ferie :lol:[/quote]

Rób rób! :multi:

Ferie... mi się już skończyły >;

Posted

Byle jakie ...dzisiejsze... pogody nie ma na zdjęcia...
[IMG]http://img3.imageshack.us/img3/8301/spacerro1xl9.jpg[/IMG]

[IMG]http://img48.imageshack.us/img48/7816/spacerro2xu6.jpg[/IMG]
^ On chodzi na szelkach, dlatego tak dziwnie od przodu :lol: a te nogi z tyłu to nie moje, żeby nie było :lol: spacerek był w trio :lol:

Rzeczka w tle:
[IMG]http://img7.imageshack.us/img7/2056/spacerro3lu5.jpg[/IMG]
Mam więcej, ale reszta podobnie beznadziejna... :shake:

Posted

Znajome tereny. :evil_lol:
Wczoraj była okropna pogoda, ale dzisiaj jest świetny śnieg. :loveu: Arni już się wyszalał na nim? :lol: Jeśłi tak, to chcę zdjęcia z zimowego szaleństwa!

Posted

[QUOTE][B]psiulka[/B]Znajome tereny. :evil_lol:
Wczoraj była okropna pogoda, ale dzisiaj jest świetny śnieg. :loveu: Arni już się wyszalał na nim? :lol: Jeśłi tak, to chcę zdjęcia z zimowego szaleństwa! [/QUOTE]

Oj wyszalał, wyszalał :evil_lol: A tereny dobrze Ci się wydają znajome :eviltong: tam jest cisza, spokój i fajnie się spaceruje :lol: A fot z dziś nie ma, nie biore aparatu na wszystkie spacery, tylko od czasu do czasu, bo samej troche niewygodnie, a wczoraj miałam lepiej, bo Arni szedł z kimś, a ja mogłam spokojnie fotki robić (to nic, że i tak nie wyszły :evil_lol: )...

Posted

No cóż, przynajmniej probowałam :evil_lol:
Postaram się wkrótce dać jakieś następne, lepsze :lol:
Puchaty jest, jak jadę na wystawe, to nie raz jest najbardziej puchatym tybetanem i obala stereotypy "kremowy tybetan=tybetan bee"... :lol: Sędziowie cenią sobie wszczególnie jego włos, zęby, głowę.. O pierwsze i drugie na bierząco dbam, trzecie to już atut genetyczny :lol::evil_lol:

Posted

Widze pomeraniany owładnęły Tobą do reszty bo Ci się wszystko z nimi kojarzy :lol: :loveu:

EDIT:
A w takiej pozycji właśnie śpi mój pies... i jak tu zwalić takiego słodziaka? Ja dziś chyba muszę spac na podłodze, bo nie mam serca :lol:
[IMG]http://img6.imageshack.us/img6/7269/spimyru2.jpg[/IMG]

Posted

Ojj słodziasty!:loveu: Jak Ty go jeszcze nie zacałowałaś i nie zaprzytulałaś na śmierć to ja nie wiem ;* ;* ;* :loveu::loveu:
Hihi, no rzeczywiście ciężko przerywać takiej klusce drzemkę, ja zawsze jak wychodzę z łazienki, to Panda korzysta, że mnie nie ma i układa się na środku poduszki :p

No oczywiście, że pomeraniany mną owładnęły, a zwłaszcza taka jedna, małą ruda ^^