Basenji Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 :) Kolejny odcinak ( III) Inspektora Piesiaka w walce z kociarstwem Quote
Patka Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Wini on jest cudny cudny .... i tak xxx razy :D wstawie wszystko co mi dasz dałam ci maila na priva :D Quote
baskomaniak Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 [quote name='Beata&Poświata']... Dymek zasypia w różnych miejscach, [b]byle blisko człowieka[/b]. A [b]ostatnim jego przebojem jest szafka na buty [/b]:D .[/quote] :hmmmm:.... Dobre! Pozdrawiam Quote
Poświata Posted January 23, 2005 Author Posted January 23, 2005 [img]http://img197.exs.cx/img197/6996/dsc03421uu6va.jpg[/img] Quote
baskomaniak Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 No, w porządku! Ale nie widzę człowieka... :wink: SUPER "FUTERKO" :P Pozdrawiam :D Quote
pepsi Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 [quote name='KORONA']Ja tez chce kota :placz: Kilka dni temu miałam wojnę domową z TZ, właśnie o kocisko... Ech... Mówie mu że chce koteczka, a on ze koty śmierdzą. No i chyba przegiełam na wstępie bo powiedziałam cos o jego skarpetkach :roll: Staneło na tym, ze będzie dużo psów, ZERO kotów.[/quote] Kochana przyjdz do mnie na szkolenie. My z córcią wstawiłyśmy bajer, że kot jest znajdą. A żeby nie było wątpliwości, że się komuś zgubił i ktoś go szuka powiedziałyśmy, że został znaleziony z informacją, że: cyt. "roczna, wysterylizowana kotka szuka kochającego domu" koniec cytatu. I tak wszyscy przeciwnicy posiadania kota (mój mąż i moja mama) już zaczynają się zachwycać kotem. Jutro minie dopiero tydzień :o jak kot jest u nas a już mówią, że bardzo mądry ten kot :wink: Gdybym ja powiedziła, że chcę kota usłyszałabym te same zarzuty co Ty. Celowo wzięłam dorosłą już kotkę bo odchodzą w tym momencie takie kwestie jak nauka załatwiania się do kuwetki. Ona to już umie :D Inny plus adopcji dorosłego już kota jest taki że wybrałam sobie takiego, który odpowiadał mi charakterem. Wiedziałam, że jest przylepa, uwielbia pieszczoty i mruczy ............ rewelacyjnie wprost. Jeżeli zdecydujesz się na kota ze schroniska (tak jak ja) każda kotka jest wysterylizowana a kocur wykastrowany. Odchodzi więc już koszt zabiegu no i stres związany z zabiegiem. Alina piękny ten Twój inwentarz. Quote
aga1215 Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 [quote name='pepsi'](...)Celowo wzięłam dorosłą już kotkę bo odchodzą w tym momencie takie kwestie jak nauka załatwiania się do kuwetki. Ona to już umie[/quote] Wiesz Iza, z własnego doświadczenia wiem, że koty to chyba w naturze maja czystość :niewiem: pierwszego kota wzięliśmy, gdy przeprowadziliśmy się na wieś. Kotek był "tutejszy", miał kilka tygodni ( był problem z rozpoznaniem "pci" :oops: :wink: :P ) wyobraźcie sobie, że po jedzonku kotek zaczął się nerwowo kręcić, nie wiedzieliśmy, co się dzieje, przyniosłam miskę z piaskiem i trzeba było widzieć, jaki kiciuś był szczęśliwy - od razu WIEDZIAŁ do czego to służy :P miałam również psa, też od maleńkiego-7 tygodni - to było wyzwanie :P gazetka przygotowana, gdy piesek zaczynał kręcić się w kółko, po papusianiu smyczka lub ogródek :P ale 3 miesięczny Bubi już wiedział, że należy wyjść z domu w wiadomym celu :P Quote
Poświata Posted January 24, 2005 Author Posted January 24, 2005 [quote name='baskomaniak']No, w porządku! Ale nie widzę człowieka... :wink: [/quote] Człowiek tuż obok w pokoju, but pachnie człowiekiem i z tego miejsca można kontrolowac pół chałupy - gdzie kto chodzi i co robi :P . [quote name='pepsi'] Celowo wzięłam dorosłą już kotkę bo odchodzą w tym momencie takie kwestie jak nauka załatwiania się do kuwetki. Ona to już umie :D [/quote] Pepsi nasz Dymek miał 10 tygodni, jak do nas trafił. Też bałam się tych toaletowych spraw, bo mój mąż patrzył "spode łba :wink: ". Pierwsze co pokazalam Dymciowi, jak już raczył wyleźć z transportera, była kuweta. I zero problemu, ani razu nie miał wpadki. No tak my tu gadu, gadu, a przydałyby się jakieś zdjęcia Milki z nowego domku:P . Quote
pepsi Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 [quote name='Beata&Poświata'] No tak my tu gadu, gadu, a przydałyby się jakieś zdjęcia Milki z nowego domku:P .[/quote] no strasznie przyciężkawa w tym temacie jestem, ale nie umiem tych zdjęć obrabiać........no nic trza bedzie się nauczyć, dziś startuję do córci żeby pokazała mi co i jak :wink: Quote
tajdzi Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 Khem... A ja z innej beczki W Misterze 2005 widziałam Dymka, ale czemu Poświatki nie było na Miss? :evilbat: Quote
Poświata Posted January 25, 2005 Author Posted January 25, 2005 :niewiem: A bo jakoś tak termin mi umknął. Miałam poszukać zdjęć, obrobić je itp. coś tam mi wyskakiwało :hmmmm: i jakoś tak wyszło... :oops: Quote
tajdzi Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 :nono: a ja chciałam na Poświatkę głosować :cry: Dymek też skradł mój głos :oops: :wink: Quote
Poświata Posted January 25, 2005 Author Posted January 25, 2005 Zobaczcie, jak Dymek wyrósł w niespełna 3 miesiące :P . Na "młodszych" fotkach ma 10 tygodni, na "starszych" 5 miesięcy: [img]http://img195.exs.cx/img195/3029/dymek3lq.jpg[/img] [img]http://img176.exs.cx/img176/1964/dymek4em.jpg[/img] :P :P :P Quote
baskomaniak Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 [quote name='Beata&Poświata']Zobaczcie, jak Dymek wyrósł w niespełna 3 miesiące :P . Na "młodszych" fotkach ma 10 tygodni, na "starszych" 5 miesięcy: [img]http://img195.exs.cx/img195/3029/dymek3lq.jpg[/img] [img]http://img176.exs.cx/img176/1964/dymek4em.jpg[/img] :P :P :P[/quote] Jak to wyrósł? Na prawej fotce jest mniejszy... :wink: :wink: Pozdrawiam :D Quote
Patka Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Beata ja sledze mojego ukochanego Dymncia od kurczaczka co się wykluł i Ty tego aż tak bardzo pewnie nie widzisz ale on to chyba bedzie większy od Walerka :D Walerek tez miał taki moment że jak sytrzała przybrał, a teraz pilnujemy żeby nie przybierał :wink: :D Co tu kryc Dymek jest cud miód i orzeszki - taki do schrupania :D mlody mężczyzna :D :wink: gorące pozdro Quote
Basenji Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 [quote name='Patka']Beata ja sledze mojego ukochanego Dymncia od kurczaczka co się[u] wykluł [/u]i Ty tego aż tak bardzo pewnie nie widzisz ale on to chyba bedzie większy od Walerka :D Walerek tez miał taki moment że jak sytrzała przybrał, a teraz pilnujemy żeby nie przybierał :wink: :D Co tu kryc Dymek jest cud miód i orzeszki - [u]taki do schrupania [/u]:D mlody mężczyzna :D :wink: gorące pozdro[/quote] To Dymek wykluł się z jajka? I co, zjecie go na Wielkanoc? To takie niezbyt Polskie jadać kota, ale czasy się zmieniają. Zdrówko :( Quote
tajdzi Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 [quote]To Dymek wykluł się z jajka? I co, zjecie go na Wielkanoc? [/quote] :roflt: no nieeee, ja nie mogę!!! :hmmmm: ale nie zjecie Dymka, co? :nono: Quote
KORONA Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 [quote name='wini']Prosze Rudi w całej okazałosci 8) [img]http://img.photobucket.com/albums/v367/snooopy/rudi.jpg[/img][/quote] Wcale nie w całej okazałości, bo 12kg kota :o się w kadrze nie mieści... :lol: Quote
wini Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Na tej fotce miał jakies 10kg teraz przytył To fakt w kadrze mi sie nie miesci i jak widac nie lubi byc fotografowany :wink: Quote
Poświata Posted January 26, 2005 Author Posted January 26, 2005 No ładnie, ładnie z Dymcia się nabijają :nono: . Toruń, halo Toruń - Patuś do przygarnięcia maluszki, obecnie 4-tygodniowe, jeszcze trochę muszą pobyć z mamusią: [img]http://img187.exs.cx/img187/6821/4452vk.jpg[/img] [img]http://img168.exs.cx/img168/1350/4450tz.jpg[/img] Quote
Kika Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Beata odezwij się, bo dgm twierdzi,że takiego uzytkownika jak Ty nie ma i nie moge do Ciebie nic na PW wysłać :( Quote
KORONA Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 [quote name='wini']Na tej fotce miał jakies 10kg teraz przytył To fakt w kadrze mi sie nie miesci i jak widac nie lubi byc fotografowany :wink:[/quote] Przeciez ładnie się uśmiecha... Śliczne te maluszki :angel: Quote
tajdzi Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 Kika, Beatkę trzeba "ręcznie" wyszukać...i dochodzą PW :) Quote
wini Posted January 26, 2005 Posted January 26, 2005 [quote name='KORONA'][quote name='wini']Na tej fotce miał jakies 10kg teraz przytył To fakt w kadrze mi sie nie miesci i jak widac nie lubi byc fotografowany :wink:[/quote] Przeciez ładnie się uśmiecha... Śliczne te maluszki :angel:[/quote] No nie wiem czy to do konca był usmiech :wink: A kociaki sliczne :wink: niedawno takiego ostatniego oddałem Quote
Recommended Posts