Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Beatko, czy Ty sadzisz, że ja moę coś położyć na stole ? serwetke? ozdobę? Przecież to rube, łupie scierwo mi zrzuca, na złość. Kwiatki żre serwetkę zrzuci, albo przykryje sobie kuwetę. Piekne rzeczy robiła żona mojeo ojca i niektóre dostałam w prezencie i co? leżą w szafie.

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Sabina1']Beatko, czy Ty sadzisz, że ja moę coś położyć na stole ? serwetke? ozdobę? Przecież to rube, łupie scierwo mi zrzuca, na złość. Kwiatki żre serwetkę zrzuci, albo przykryje sobie kuwetę. Piekne rzeczy robiła żona mojeo ojca i niektóre dostałam w prezencie i co? leżą w szafie.[/quote]A gdzieś na półeczce za szybką nie da się położyć ??? Albo zrobię taką malutką, do podkładania pod szklankę i będziesz ją sobie do kieszeni przed rubą i łupią chowała :evil_lol: .

Posted

[quote name='Sabina1'][U][B]Śledzik[/B][/U]
1 opakowanie filetów (40dk), mą być korzenne
1/5 konc. pomidoroweo(mała puszka)
0.5 szkl.soku pomidoroweo
3 duże cebule

Cebule posiekać w drobną kosteczkę izeszklić na oleju(nie rumienić). Dodać do teo rozrzedzony w soku koncentrat. Trochę soku z cytrtny do smaku.To wszystko na patelni raz zaotować.Ostudzić. Śledzie pokroić na dzwonka i ułżyć w salaterce. Ostudzonym sosem zalać. Jeść dopiero na drui dzień (przeryzione)

jeszcze robię druieo. Każdy filet smaruję musztardą i układam w słoiku, przekładając warstwą cebuli w piórkach, listkiem bobkowym, pieprzem, zielem, plasterkami cytryny. Zalewam oliwą. Też b. dobre.[/quote]

sabinkooo jeszcze zdjecie, bom głodnaaa :evil_lol:

Posted

[quote name='Poświata']A gdzieś na półeczce za szybką nie da się położyć ??? Albo zrobię taką malutką, do podkładania pod szklankę i będziesz ją sobie do kieszeni przed rubą i łupią chowała :evil_lol: .[/quote]
Pod szybką? To jest myśl ! Chciałabym mieć taka śliczną, malutką,seledynową pod szklankę, Byłaby bezpieczna przed łupią. Ale dopiero zacznij łańcuszek, jak mi pokrzywki wzejdą :evil_lol:

[quote name='madzia18sosnowiec']sabinkooo jeszcze zdjecie, bom głodnaaa :evil_lol:[/quote]
Madziu, to jest jedna z rybek wiilijnych i teraz zdjęcia nie mam, ale zrobię :lol: .

Posted

[quote name='Poświata']B
Gdzieś tam, dużo wcześniej wspomniałam, że dziergam dla siostruni pod :tree1: serwetkę, na co nikt zupełnie nie zwrócił uwagi :mad: . To teraz bezczelnie się pochwalę, bo już coś widać :cool3: :

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b430fabc5d1c7db.html"][IMG]http://images1.fotosik.pl/300/8b430fabc5d1c7dbm.jpg[/IMG][/URL]taka była wtedy, zupełnie malunia,

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/900f30a1babfcb0b.html"][IMG]http://images3.fotosik.pl/290/900f30a1babfcb0bm.jpg[/IMG][/URL]***[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a1dd00a60658de2a.html"][IMG]http://images4.fotosik.pl/246/a1dd00a60658de2am.jpg[/IMG][/URL]***[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8a28fab616d1663.html"][IMG]http://images1.fotosik.pl/300/f8a28fab616d1663m.jpg[/IMG][/URL] teraz jest już taaaaka duzia, a to jeszcze nie koniec :lol:.[/quote]
:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:, ale cudeńka. Ach, gdybym ja tak potrafiła-moja mama na pewno byłoby zadowolona z takiego prezentu gwiazdkowego:loveu:

Posted

Serwetki prześliczne zauważyłam juz wczoraj - tylko tutaj pojawiam sie na moment i zaglądam głównie do subskrypcji a na DOGO bez logowania - mnóstwo pracy do zakończenia przed urlopem.
Kiedyś bardzo dawno temu gdy jeszcze mieszkałam z Rodzicami w swoim rodzinnym mieście i ja takie robiłam.
Obydwie miałyśmy znacznie wiecej czasu na różne robótki ręczne - szycie, dzierganie na szydełku i na drutach.

Posted

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e8528ecd6c48dc8f.html"][IMG]http://images1.fotosik.pl/208/e8528ecd6c48dc8fmed.jpg[/IMG][/URL]

PIEKNA!!!!!
Kiedys tez szydelkowalam i robilam na drutach w ramach wyciszenia
Teraz jakos nie moge sie do tego zabrac:shake:

Posted

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e8528ecd6c48dc8f.html"][IMG]http://images1.fotosik.pl/208/e8528ecd6c48dc8fmed.jpg[/IMG][/URL]
CUDO!!!
JA CAŁE SWOJE MŁODE ŻYCIE SZYŁAM, ROBIŁAM NA DRUTACH SZYDEŁKOWAŁAM.
Jako 5 latka zrobiłam na drutach( patykach z lizaków , bo mama bała mi się dać druty) kocyk dla lalek, w piątej klasie o swój ubiór zabiegałam wyłącznie sama, robiłam czapki z kwiatkami koronkowymi, swetry, swetrzyska, golfy (w pewexie kupowałam moher, bo to był krzyk mody, taki bardzo włochaty), szyłam sukienki haftowane ,obrębiane kordonkiem- takie wstawki- to wszystko farbowałam, póżniej na studiach zarabiałam szyjąc eksponaty artystyczne , sprzedawane w galerii na placu SZCZEPAŃSKIM, robiłam gobeliny, kilimy - na każde święta każdy dostawał ode mnie coś wydzierganego, potrafiłam robić do północy i już o 5 wstawać znowu do roboty......a teraz ...od lat nic nie robię (rok temu tylko robiłam czapeczki kordonkowe, ażurowe-modne były)!!!
ALE SIĘ POCHWALIŁAM:oops: :oops: :oops:
ZAPRASZAM DO SIEBIE, ZOBACZYCIE COŚ ZE STANU WOJENNEGO!!!!

Posted

[quote name='Sabina1']Pod szybką? To jest myśl ! Chciałabym mieć taka śliczną, malutką,seledynową pod szklankę, Byłaby bezpieczna przed łupią. Ale dopiero zacznij łańcuszek, jak mi pokrzywki wzejdą :evil_lol:
[/quote]To masz jak w banku malutką kieszonkową pod szklankę, tylko domówimy szczegóły: dokładny kolorek, rozmiar itp, itd :multi:
[quote name='Vogue'][quote name='ASPA']A co to za szczyt majaczy w oddali?[/quote]
To pewnie Gorka Szczesliwicka!!
Czy mam racje Beatko?:lol:[/quote]Zgadza się to Górka Szczęśliwicka :-D .
[quote name='bigos']:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:, ale cudeńka. Ach, gdybym ja tak potrafiła-moja mama na pewno byłoby zadowolona z takiego prezentu gwiazdkowego:loveu:[/quote]To naprawdę nic trudnego :shake: , ja do tej pory robiłam na drutach i myślałam że na szydełku nie umiem. Aż stwierdziłąm - spróbuję - kupiłam pisemko z wzorami serwetkowymi i........ na stare lata zrobiłam pierwszą w swoim życiu serwetkę, potem drugą ..... i następną. I powiem tak: jeśli tylko potraficie trzymać szydełko w łapce i umiecie zrobić nim łańcuszek, to dalej idzie już samo, naprawdę !!!!
[quote name='Vogue']Kiedys tez szydelkowalam i robilam na drutach w ramach wyciszenia
Teraz jakos nie moge sie do tego zabrac:shake:[/quote]Ja miesiącami potrafię nic nie dziergać, ale potem mnie "nachodzi" i z przyjemnością łapię się za robotę, wystarczy zacząć i samo jakoś się robi :lol: :cool3: .[quote name='sylrwia']Poświato a robiłaś kiedyś na szydeku aniołki??:lol: Widziałam takie koronkowe wyglądały bombowo:loveu:[/quote]Ja też widziałam aniołki i różne inne cudeńka, ale że ja tak naprawdę dopiero odkrywam uroki szydełkowania jeszcze się nie za wszystko łapię. Narazie się rozkręcam....:cool3: :evil_lol: .
Na dogo jest dziewczyna KUELA, ta to dopiero cuda umie zrobić :loveu: i tak naprawdę to ona była moją inspiracją do robótek :cool3: . [URL="http://kuela.fotosik.pl/"][SIZE=3]TUTAJ MOŻECIE POPATRZEĆ NA JEJ DZIEŁA[/SIZE][/URL]

Posted

Witaj pracowita mróweczko!!!
Zapraszam [URL="http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=36451&page=8"]TU[/URL] Piszę tak, bo dzis nauczyłam sie tego szyfru i umiem robić już odsyłacze-już coraz mniej MUŁKA w MIŁKU:multi: :multi: :multi:

Posted

Witajcie :multi: ,
idę zaraz do fryzjera, tylko jeszcze nie wiem co mam sobie na łbie zrobić :hmmmm:, czy trwałą ondulację, czy podciąć i albo balejaż albo blond farba, ot i problem.... Zawsze było skracanie z balejażem, ale teraz się trochę zapuściłam i szkoda mi tych podrośniętych kłaków. Tylko że jak podrosły to i układać się przyzwoicie nie chcą.... do 10 coś muszę wymyśleć :roll: , a potem niech się dzieje wola boska :evil_lol: :cool3: .

Posted

[quote name='Poświata']Witajcie :multi: ,
idę zaraz do fryzjera, tylko jeszcze nie wiem co mam sobie na łbie zrobić :hmmmm:, czy trwałą ondulację, czy podciąć i albo balejaż albo blond farba, ot i problem.... Zawsze było skracanie z balejażem, ale teraz się trochę zapuściłam i szkoda mi tych podrośniętych kłaków. Tylko że jak podrosły to i układać się przyzwoicie nie chcą.... do 10 coś muszę wymyśleć :roll: , a potem niech się dzieje wola boska :evil_lol: :cool3: .[/quote]
Może podetnieszi wymodelujesz tylko troszeczkę, tyle ile potrzeba, zeby kształt łowy był ładny i balejaż.

Posted

[quote name='Sabina1']Może podetnieszi wymodelujesz tylko troszeczkę, tyle ile potrzeba, zeby kształt łowy był ładny i balejaż.[/quote]Cześć Miśka, jak minał weekend ????
Jak podetnę tylko troszkę, to mi się cholery przy takiej długości już układać nie chcą, a nie mam czasu na codzienne poranne zabiegi, i musiałabym sie wspomagać trwałą :hmmmm:. I coś mnie na farbę naszło, na blondynkę :cool3: . No nic, myślenia ciąg dalszy..... idę się szykować :roll: .

Posted

To wobec teo Życzę, zeby Ci dobrali jakiś piękny odcień blondu :lol: .
A weekend minął jak wszystkim,na sprzataniu przedswiatecznym i zakupach. Dodatkowo na wizytach u weta z chorym Carusiem i ścianiu o po domu ze strzykawka w reku :lol: .

Posted

[quote name='Poświata']Witajcie :multi: ,
idę zaraz do fryzjera, tylko jeszcze nie wiem co mam sobie na łbie zrobić :hmmmm:, czy trwałą ondulację, czy podciąć i albo balejaż albo blond farba, ot i problem.... Zawsze było skracanie z balejażem, ale teraz się trochę zapuściłam i szkoda mi tych podrośniętych kłaków. Tylko że jak podrosły to i układać się przyzwoicie nie chcą.... do 10 coś muszę wymyśleć :roll: , a potem niech się dzieje wola boska :evil_lol: :cool3: .[/quote]
Qrcze nie zdążyłam doradzić:placz:
Mam nadzieję, że będą ścięte i jakiś ładny odcień blond:loveu: Balejage- jestem za, ale 2 kolorowy(kiedyś podobała mi sie miesznka czerni z blondem, dawała wrażenie większej objętości, taki wyrazisty światłocień się tworzył)

[quote name='Sabina1']To wobec teo Życzę, zeby Ci dobrali jakiś piękny odcień blondu :lol: .
A weekend minął jak wszystkim,na sprzataniu przedswiatecznym i zakupach. Dodatkowo na wizytach u weta z chorym Carusiem i ścianiu o po domu ze strzykawka w reku :lol: .[/quote]
OJ co bidulkowi doskwiera???
Nabiegałaś się za nim???

Posted

[quote name='samograj']
OJ co bidulkowi doskwiera???
Nabiegałaś się za nim???[/quote]
Dostał zapalenia jelit i robię mu zastrzyki. Ale Caruś jest histerykiem, płacze, ucieka, a potem jest bardzo obrażony :lol:
Dzisiaj przyszły moje prezenty pod choinkę. Zamówiłam sobie książeczki: "Posłuszeństwo na codzień","Pies który kochał zbyt mocno", "Gdy kot przebienie ci droę " i "Cavalier kin charles spaniel"(interesuje mnie ta rasa). Przysięam uroczyście, ze nie tknę tych ksiązek do niedzieli, bo w przeciwnym wypadku za świat beda nici :evil_lol:

Posted

Jednak na chwileczkę zajrzałam do "Gdy kot przebienie ci droę" - to są wiersze Klimka o kotach. Śliczne. Jeden przytoczę:

[B][FONT=Garamond]Kotu, który odszedł do Nieba[/FONT][/B]

[B]CO TAM U CIEBIE[/B]

[B]Odwiedź nas kiedyś nasz Mruczku droi[/B]
[B]dy się rozościsz juz w Niebie[/B]
[B]snem kolorowym wejdź w nasze proi[/B]
[B]i powiedz o co tam u ciebie[/B]

[B]Czy własnie teo się spodziewałeś,[/B]
[B]dy zapraszano cię do Raju[/B]
[B]i czy to wszystko co tam zastałeś[/B]
[B]pasuje do Twoich zwyczajów ?[/B]
[B]Czy aureola Ci nie obrzydła,[/B]
[B]czy nie próbujesz jej zdrapać,[/B]
[B]i czy Ci dano anielskie skrzydła,[/B]
[B]bo przecież zawsze chciałeś latać...[/B]
[B]Jak sobie radzisz z niebiańskim płotem,[/B]
[B]czy da się tam na nim siedzieć[/B]
[B]i - jak sie Święci obchodzą z kotem,[/B]
[B]też chcielibyśmy to wiedzieć...[/B]
[B]Czy Cię tam proszą byś mruczał ładnie[/B]
[B]Bou i ronu Aniołów[/B]
[B]i czy też uczą, ze się nie kradnie[/B]
[B]łakoci z anielskich stołów ?[/B]
[B]W Raju, z pewnością nie zaznasz biedy,[/B]
[B]Święci są dobrzy i czuli,[/B]
[B]lecz - masz tam kooś, kto jak my kiedyś[/B]
[B]tak cie do serca przytuli ?[/B]
[B]Jeżeli nie masz, to poproś Pana[/B]
[B]niech Cie odeśle z powrotem,[/B]
[B]po to, byś znowu z nami i dla nas[/B]
[B]tu najszczęśliwszym był kotem.[/B]

Posted

[quote name='Sabina1']Jednak na chwileczkę zajrzałam do "Gdy kot przebienie ci droę" - to są wiersze Klimka o kotach. Śliczne. Jeden przytoczę:

[B][FONT=Garamond]Kotu, który odszedł do Nieba[/FONT][/B]

[B]CO TAM U CIEBIE[/B]

[B]Odwiedź nas kiedyś nasz Mruczku droi[/B]
[B]dy się rozościsz juz w Niebie[/B]
[B]snem kolorowym wejdź w nasze proi[/B]
[B]i powiedz o co tam u ciebie[/B]

[B]Czy własnie teo się spodziewałeś,[/B]
[B]dy zapraszano cię do Raju[/B]
[B]i czy to wszystko co tam zastałeś[/B]
[B]pasuje do Twoich zwyczajów ?[/B]
[B]Czy aureola Ci nie obrzydła,[/B]
[B]czy nie próbujesz jej zdrapać,[/B]
[B]i czy Ci dano anielskie skrzydła,[/B]
[B]bo przecież zawsze chciałeś latać...[/B]
[B]Jak sobie radzisz z niebiańskim płotem,[/B]
[B]czy da się tam na nim siedzieć[/B]
[B]i - jak sie Święci obchodzą z kotem,[/B]
[B]też chcielibyśmy to wiedzieć...[/B]
[B]Czy Cię tam proszą byś mruczał ładnie[/B]
[B]Bou i ronu Aniołów[/B]
[B]i czy też uczą, ze się nie kradnie[/B]
[B]łakoci z anielskich stołów ?[/B]
[B]W Raju, z pewnością nie zaznasz biedy,[/B]
[B]Święci są dobrzy i czuli,[/B]
[B]lecz - masz tam kooś, kto jak my kiedyś[/B]
[B]tak cie do serca przytuli ?[/B]
[B]Jeżeli nie masz, to poproś Pana[/B]
[B]niech Cie odeśle z powrotem,[/B]
[B]po to, byś znowu z nami i dla nas[/B]
[B]tu najszczęśliwszym był kotem.[/B][/quote]
[SIZE=4]Piękny, dziękuję :-( :-( :-([/SIZE] , to będzie dla :kociak: Baryśka ['] pod :tree1: .
Zetknęłam się z wierszami Klimka w "Kocie" i byłam pod ogromnym wrażeniem. Poza tym dziewczyna z forum Miaukunowo pisze wiersze, jest niesamowita !!!
[quote name='samograj']Qrcze nie zdążyłam doradzić:placz:
Mam nadzieję, że będą ścięte i jakiś ładny odcień blond:loveu: Balejage- jestem za, ale 2 kolorowy(kiedyś podobała mi sie miesznka czerni z blondem, dawała wrażenie większej objętości, taki wyrazisty światłocień się tworzył)[/quote]Ale wyszło na Twoje :evil_lol: , mam balejaż z blondu i ciemnego brązu :cool3: , a z długości nie ścinane, tylko ładnie wycieniowane żeby się układały. Przez dwa tygodnie mam przemyśleć sprawę trwałej i ewentualnie se dorobić.
[quote name='Sabina1']Dostał zapalenia jelit i robię mu zastrzyki. Ale Caruś jest [B]histerykiem[/B], płacze, ucieka, a potem jest bardzo obrażony :lol:[/quote]No a który facet nie jest :roll: , szczególnie jak widzi strzykawę z igłą :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .
[quote name='Sabina1']Dzisiaj przyszły moje prezenty pod choinkę. Zamówiłam sobie książeczki: "Posłuszeństwo na codzień","Pies który kochał zbyt mocno", "Gdy kot przebienie ci droę " i "Cavalier kin charles spaniel"(interesuje mnie ta rasa). Przysięam uroczyście, ze nie tknę tych ksiązek do niedzieli, bo w przeciwnym wypadku za świat beda nici :evil_lol:[/quote]Ja bym na Twoim miejscu je dokładnie i pięknie zapakowała, będzie mniej korcić, a do niedzieli już tylko 6 dni. Zajmij sie robotą, to głupoty nie będą się Ciebie trzymać ;) :eviltong: .

Posted

[quote name='Poświata']
idę zaraz do fryzjera, tylko jeszcze nie wiem co mam sobie na łbie zrobić :hmmmm:, czy trwałą ondulację, czy podciąć i albo balejaż albo blond farba, ot i problem.... [/quote]
I.......?
Witaj Poświatko:multi:

Posted

[quote name='r_2005']I.......?
Witaj Poświatko:multi:[/quote]
[IMG]http://www.emotka.pl/emotikony/zima/s32.gif[/IMG] witaj Roczku kochany, znowu sto lat Cię nie było :nono:.
[quote name='Poświata'][quote name='samograj']
[I]Qrcze nie zdążyłam doradzić:placz: [/I]
[I]Mam nadzieję, że będą ścięte i jakiś ładny odcień blond:loveu: Balejage- jestem za, ale 2 kolorowy(kiedyś podobała mi sie miesznka czerni z blondem, dawała wrażenie większej objętości, taki wyrazisty światłocień się tworzył)[/I]
[/quote]Ale wyszło na Twoje :evil_lol: , mam balejaż z blondu i ciemnego brązu :cool3: , a z długości nie ścinane, tylko ładnie wycieniowane żeby się układały. Przez dwa tygodnie mam przemyśleć sprawę trwałej i ewentualnie se dorobić.
[/quote]I..... teraz musze się przyzwyczaić do nowej fryzurki i włosy też :cool3: . Nie lubię tych kilku dni zaraz po fryzjerze, bo mi sie włosy buntują zanim przywykną:mad: , ale ogólnie jest chyba OK :lol: .