CornflakeGirl Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 I jak tam było w schronisku ? :) Misio chociaż troszkę się rozpromienił? Chusteczki jak coś zabiorę za tydzień ;) Quote
Bejotka Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Misio chyba nas poznał :) Byliśmy z nim na pierwszym spacerku. Podejrzewam, że pierwszy raz w swoim życiu był w lesie. Nie mógł nacieszyć się mchem :) Brykał, biegał a potem... popiskiwał, jak trafił znów za kratki. Tak bardzo szkoda mi tego cudownego pieska, jest taki kochany... Proszę, popilotujcie jego adopcję, niech trafi do dobrego domku... Niemal wszystkie psiaki rozpoznawałam w lot :) Widziałam też Miodka. Wiem, że jest chory. Wiem też, że był w dt, widać wrócił. Kiedyś ogłaszany przeze mnie - teraz nie ma nawet ogłoszeń i marne szanse z powodu choroby. Nie ma go nawet w żadnym dziale na www schroniska! Czy mogę prosić o nim więcej szczegółów? Czy nie można by go ogłosić? Quote
CornflakeGirl Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 O widzisz, nie wiedziałam, że nie wiesz o Miodku, bo wrócił już dość dawno (jeszcze zanim zaczęłam wrzucać zdjęcia na dogo). Myślę, że możemy spróbować go ogłosić. Dowiem się szczegółów, ale z tego co wiem przechodził jako szczeniak nosówkę, miał objawy neurologiczne. Teraz wydaje się lepiej, ale niestety jakieś pozostałości po chorobie pozostały, a że jest wielki to strach go trochę wydać do adopcji. Ogólnie jest bardzo przyjacielski i do psów i do ludzi, ale np to chyba właśnie on ugryzł biednego Pirata, po dłuższym siedzeniu razem na wybiegu. Jednym słowem jest trochę niepewny, nieprzewidywalny. No ale Miodka znam słabo, musiałabym się więcej dopytać w schronisku. O Misia nie martw się :) Jeśli znajdą się chętni i Ty będziesz miała ochotę to możemy mu razem wizytę przedadopcyjną zrobić:) Dam tylko Moniczce znak, żeby wpisała to w zeszyt :) Myślę, że nie powinno być z tym problemu :) Quote
Bejotka Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Jeśli znajdą się chętni i Ty będziesz miała ochotę to możemy mu razem wizytę przedadopcyjną zrobić :) O! Super by było - byle tylko przypadkowy ktoś nie porwał go ze schroniska. Byłoby kiepsko, gdyby trafił z deszczu pod rynnę... :( Biednego Miodka jakoś tak rzuca, jakby miał czkawkę... :( Co mówią weterynarze? Nie ma na to żadnej rady? Kiedy go ogłaszałam nie było mowy o takich neurologicznych objawach, pojawiły się w dt? Poznałam też Bielika (i wymiziałam go aż mnie ręce bolały) - ale to jest przylepa!! :) Właściwie każdego psa znam z imienia, może kilku jedynie nie rozpoznałam, np. Bony (sądziłam że jest o wiele bardziej owczarkowata) :) Kochane te psiaki i takie bezdomne... W przyszłą sobotę przyjeżdżamy we czwórkę - ja i Sławek oraz małolaty - Piotrek i Ilona :) Ruszyła akcja w sprawie Bono :) Marylka staje na głowie :) Zrobiłam Bonusiowi nowe ogłoszenia, z poprawionym tekstem i nowymi zdjęciami, wyróżniłam mu na Olx... Czas na niego!! :) A ja czekam aż przyjdzie czas na mojego ulubieńca - Midasa. To, że ten cudny zwierzak nadal tkwi za kratami to po prostu się nie mieści w głowie... (!!) Quote
Bejotka Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 DEREK DJ HEKTOR MORUSEK WERWA olx.pl, alegratka.pl, zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl, gumtree.pl A! Bym zapomniała! Pozdrowienia od Vipo!! :) Spotykamy się na spacerach :) Jeszcze ciągle nie może w milczeniu poczekać na powrót domowników, ale sądzę, że i gorsze rzeczy by mu wybaczono :) Pan w niego zapatrzony, jak w obrazek (i nawzajem) :) Quote
CornflakeGirl Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Dzięki za ogłoszenia i pozdrowienia :) Wracając do Miodka, te tiki, które miewa prawdopodobnie pozostaną mu do końca życia, a objawy neurologiczne pojawiły się w DT, gdzie był leczony. W ogóle jak dla mnie to cud, że on w ogóle się z tej nosówki wyciągnął i przeżył. Pozostałości po nosówce nie dają jednak objawów bólowych na szczęście. Poza tym chłopak jest zaborczy, z tym były duże problemy, bo pilnował tymczasowej opiekunki i chwilami nie pozwalał nikomu do niej podejść. Na wybiegu dobrze sobie radzi, jak dla mnie będzie dobrym psem do stróżowania/na posesję. Mogę mu zrobić w najbliższym czasie nowe zdjęcia, pomyślę nad fajnym tekstem do ogłoszenia. Młody psiak, musi też dostać swoją szansę. Skoro tak, to może i mojemu Assankowi zrobimy nową akcję? ;) Szczerze mówiąc siedzi już tak długo, że parę lat temu całkiem już się poddałam. Tylko koleżanki mu się zmieniają w boksie, przynosi im szczęście. Ostatnio poszła Furia :) A on bidak znowu szuka kompanki (chcę mu Kamę wrzucić). W schronie od 2008.... Jeszcze w sprawie BigBena jakaś Pani z fundacji się odezwała, poznała go, napisała o nim trochę więcej, na pw podrzucę Ci co się od niej dowiedziałam, to może troszkę byśmy zmodyfikowały ogłoszenie? :) Quote
Bejotka Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 O, Furia poszła a ogłoszenia wiszą!! Nic nie wiedziałam. Quote
CornflakeGirl Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 A jeśli chodzi o Hektorka....:D To on nie wiem czy sięga do kolana :P Nie przy nim żadnej nogi to na zdjęciach wyszedł iście owczarkowato, zapomniałam napisać, że jest malutki. Może wpadł Ci w oko, siedzi na przeciwko brzozowego wybiegu (tam gdzie jest Miodek), na rogu z Pascalem. Na zdjęciach nie widać, ale ma też dużo krótszy ogon (mniej więcej o połowę od normalnego). Quote
CornflakeGirl Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 A bo Furia poszła przedwczoraj w sobotę :) Quote
Bejotka Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 A jeśli chodzi o Hektorka.... :D To on nie wiem czy sięga do kolana :P Nie przy nim żadnej nogi to na zdjęciach wyszedł iście owczarkowato, zapomniałam napisać, że jest malutki. Może wpadł Ci w oko, siedzi na przeciwko brzozowego wybiegu (tam gdzie jest Miodek), na rogu z Pascalem. Na zdjęciach nie widać, ale ma też dużo krótszy ogon (mniej więcej o połowę od normalnego). Oooopssss... to zmieniam tytuł :) A korciło mnie, żeby go na owczarki wrzucić :-D Quote
CornflakeGirl Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Warmińsko-mazurski owczarek miniaturowy :D Quote
Bejotka Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Pascala już kiedyś ogłaszałam i znalazł dom. Wrócił z adopcji? Dlaczego? Quote
CornflakeGirl Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Pascal z tego co się dowiedziałam już trzy razy u nas zawitał. Jest strasznym uciekinierem i chyba to była przyczyna jego powrotu. Właściciel sobie z nim nie poradził. Quote
Bejotka Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Mam prośbę do Ciebie Agatko - gdybyś mogła, w miarę możliwości, oprócz fotek nowych psów - zrobić je też też tym, które dramatycznie potrzebują wymiany. Przejrzałam wszystkie psiaki i nowych zdjęć wymagają: Bona, Elza, Misia, Vega, Leosia, Kropka, Abba, Scooby, Roki, Pionek, Ozzy, Mop No i Assankowi i Midaskowi zrób jakieś piękne, ogłosimy je od nowa :) Quote
Atkaaaa Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Wydarzenie Scoobiego: https://www.facebook.com/events/853444761383330 Ogłoszenie na olx odświeżone. Quote
Bejotka Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Czy ktoś szukał tatuażu u Big Bena? To ewidentnie czarny terier rosyjski przecież... Quote
CornflakeGirl Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Tak ma wygolone uszy, w pachwinach też nie ma, było przy kastracji sprawdzane. Quote
Bejotka Posted March 3, 2015 Posted March 3, 2015 Tak ma wygolone uszy, w pachwinach też nie ma, było przy kastracji sprawdzane. To pewnie z pseudo... Quote
anetek100 Posted March 4, 2015 Posted March 4, 2015 zapraszam na bazarek m.in.na olsztyńskie dziadzie http://www.dogomania.com/forum/topic/145838-od-xs-do-xxl-odzie%C5%BCowy-sza%C5%82-dla-olsztyniak%C3%B3w-i-szczytniak%C3%B3w1603/ Quote
Bejotka Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Tak mnie poruszyło odejście Dina, że popełniłam takie coś: WOŁANIE O KAWAŁEK SERCA... Na Olx i pójdzie dalej. Quote
Bejotka Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 I dzięki temu ogłoszeniu los na loterii prawdopodobnie wygrała ... Rysia!! :) Wszystko wskazuje na to, że będzie miała domek :) Quote
Bejotka Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Bejotko bede nosila Ciebie na rękach ;) az nie upuszczę ;) Ładna perspektywa :) :) Rysia jest tylko jedna i to o tę Rysię chodzi :) To jedna z pierwszych suczek, które ogłaszałam, czeka strrrrasznie długo. Więcej szczegółów na FB :) Quote
CornflakeGirl Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Bejotko suuuuuper:D:D:D Mam nadzieję, że wszystko się powiedzie :) W tym tygodniu zdążyłam zrobić tylko nowości niestety. Właśnie biorę się za obrabianie :) A gdy byłam w schronie do adopcji akurat poszła Ryga :) Quote
CornflakeGirl Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 https://picasaweb.google.com/112642832433711466327/6Marca2015?authuser=0&feat=directlink link do nowych psinek. Niestety zapomniałam o nie wypytać, więc opisy dodam dopiero w weekend albo po :( Quote
Recommended Posts