Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Misio chyba nas poznał :) Byliśmy z nim na pierwszym spacerku. Podejrzewam, że pierwszy raz w swoim życiu był w lesie. Nie mógł nacieszyć się mchem :) Brykał, biegał a potem... popiskiwał, jak trafił znów za kratki. Tak bardzo szkoda mi tego cudownego pieska, jest taki kochany... Proszę, popilotujcie jego adopcję, niech trafi do dobrego domku...

Niemal wszystkie psiaki rozpoznawałam w lot :)

Widziałam też Miodka. Wiem, że jest chory. Wiem też, że był w dt, widać wrócił. Kiedyś ogłaszany przeze mnie - teraz nie ma nawet ogłoszeń i marne szanse z powodu choroby. Nie ma go nawet w żadnym dziale na www schroniska! Czy mogę prosić o nim więcej szczegółów? Czy nie można by go ogłosić?

Posted

O widzisz, nie wiedziałam, że nie wiesz o Miodku, bo wrócił już dość dawno (jeszcze zanim zaczęłam wrzucać zdjęcia na dogo). Myślę, że możemy spróbować go ogłosić. Dowiem się szczegółów, ale z tego co wiem przechodził jako szczeniak nosówkę, miał objawy neurologiczne. Teraz wydaje się lepiej, ale niestety jakieś pozostałości po chorobie pozostały, a że jest wielki to strach go trochę wydać do adopcji. Ogólnie jest bardzo przyjacielski i do psów i do ludzi, ale np to chyba właśnie on ugryzł biednego Pirata, po dłuższym siedzeniu razem na wybiegu. Jednym słowem jest trochę niepewny, nieprzewidywalny. No ale Miodka znam słabo, musiałabym się więcej dopytać w schronisku. 

O Misia nie martw się :) Jeśli znajdą się chętni i Ty będziesz miała ochotę to możemy mu razem wizytę przedadopcyjną zrobić:) Dam tylko Moniczce znak, żeby wpisała to w zeszyt :) Myślę, że nie powinno być z tym problemu :)

Posted

Jeśli znajdą się chętni i Ty będziesz miała ochotę to możemy mu razem wizytę przedadopcyjną zrobić :)

O! Super by było - byle tylko przypadkowy ktoś nie porwał go ze schroniska. Byłoby kiepsko, gdyby trafił z deszczu pod rynnę... :(

Biednego Miodka jakoś tak rzuca, jakby miał czkawkę... :( Co mówią weterynarze? Nie ma na to żadnej rady? Kiedy go ogłaszałam nie było mowy o takich neurologicznych objawach, pojawiły się w dt?

Poznałam też Bielika (i wymiziałam go aż mnie ręce bolały) - ale to jest przylepa!! :) Właściwie każdego psa znam z imienia, może kilku jedynie nie rozpoznałam, np. Bony (sądziłam że jest o wiele bardziej owczarkowata) :)

Kochane te psiaki i takie bezdomne...

W przyszłą sobotę przyjeżdżamy we czwórkę - ja i Sławek oraz małolaty - Piotrek i Ilona :)

Ruszyła akcja w sprawie Bono :) Marylka staje na głowie :) Zrobiłam Bonusiowi nowe ogłoszenia, z poprawionym tekstem i nowymi zdjęciami, wyróżniłam mu na Olx... Czas na niego!! :)

A ja czekam aż przyjdzie czas na mojego ulubieńca - Midasa. To, że ten cudny zwierzak nadal tkwi za kratami to po prostu się nie mieści w głowie... (!!)

Posted

DEREK

DJ

HEKTOR

MORUSEK

WERWA

olx.pl, alegratka.pl, zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl, gumtree.pl

A! Bym zapomniała! Pozdrowienia od Vipo!! :) Spotykamy się na spacerach :) Jeszcze ciągle nie może w milczeniu poczekać na powrót domowników, ale sądzę, że i gorsze rzeczy by mu wybaczono :) Pan w niego zapatrzony, jak w obrazek (i nawzajem) :)

Posted

Dzięki za ogłoszenia i pozdrowienia :)

Wracając do Miodka, te tiki, które miewa prawdopodobnie pozostaną mu do końca życia, a objawy neurologiczne pojawiły się w DT, gdzie był leczony. W ogóle jak dla mnie to cud, że on w ogóle się z tej nosówki wyciągnął i przeżył. Pozostałości po nosówce nie dają jednak objawów bólowych na szczęście. Poza tym chłopak jest zaborczy, z tym były duże problemy, bo pilnował tymczasowej opiekunki i chwilami nie pozwalał nikomu do niej podejść. Na wybiegu dobrze sobie radzi, jak dla mnie będzie dobrym psem do stróżowania/na posesję. Mogę mu zrobić w najbliższym czasie nowe zdjęcia, pomyślę nad fajnym tekstem do ogłoszenia. Młody psiak, musi też dostać swoją szansę.

Skoro tak, to może i mojemu Assankowi zrobimy nową akcję? ;) Szczerze mówiąc siedzi już tak długo, że parę lat temu całkiem już się poddałam. Tylko koleżanki mu się zmieniają w boksie, przynosi im szczęście. Ostatnio poszła Furia :) A on bidak znowu szuka kompanki (chcę mu Kamę wrzucić). W schronie od 2008....

Jeszcze w sprawie BigBena jakaś Pani z fundacji się odezwała, poznała go, napisała o nim trochę więcej, na pw podrzucę Ci co się od niej dowiedziałam, to może troszkę byśmy zmodyfikowały ogłoszenie? :)

Posted

A jeśli chodzi o Hektorka....:D To on nie wiem czy sięga do kolana :P Nie przy nim żadnej nogi to na zdjęciach wyszedł iście owczarkowato, zapomniałam napisać, że jest malutki. Może wpadł Ci w oko, siedzi na przeciwko brzozowego wybiegu (tam gdzie jest Miodek), na rogu z Pascalem. Na zdjęciach nie widać, ale ma też dużo krótszy ogon (mniej więcej o połowę od normalnego).

Posted

A jeśli chodzi o Hektorka.... :D To on nie wiem czy sięga do kolana :P Nie przy nim żadnej nogi to na zdjęciach wyszedł iście owczarkowato, zapomniałam napisać, że jest malutki. Może wpadł Ci w oko, siedzi na przeciwko brzozowego wybiegu (tam gdzie jest Miodek), na rogu z Pascalem. Na zdjęciach nie widać, ale ma też dużo krótszy ogon (mniej więcej o połowę od normalnego).

Oooopssss... to zmieniam tytuł :) A korciło mnie, żeby go na owczarki wrzucić :-D

Posted

Mam prośbę do Ciebie Agatko - gdybyś mogła, w miarę możliwości, oprócz fotek nowych psów - zrobić je też też tym, które dramatycznie potrzebują wymiany. Przejrzałam wszystkie psiaki i nowych zdjęć wymagają:

Bona, Elza, Misia, Vega, Leosia, Kropka, Abba, Scooby, Roki, Pionek, Ozzy, Mop

No i Assankowi i Midaskowi zrób jakieś piękne, ogłosimy je od nowa :)

Posted

Bejotko bede nosila Ciebie na rękach ;) az nie upuszczę ;)

Ładna perspektywa :) :)

Rysia jest tylko jedna i to o tę Rysię chodzi :) To jedna z pierwszych suczek, które ogłaszałam, czeka strrrrasznie długo.

Więcej szczegółów na FB :)

Posted

Bejotko suuuuuper:D:D:D Mam nadzieję, że wszystko się powiedzie :)

W tym tygodniu zdążyłam zrobić tylko nowości niestety. Właśnie biorę się za obrabianie :)

A gdy byłam w schronie do adopcji akurat poszła Ryga :)