Bejotka Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Dla Placuszka potrzebny jest domek z doświadczonym właścicielem Daj mi, proszę, linka do wydarzenia Placka na FB Quote
Bejotka Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 https://www.facebook.com/events/1562142304044931/ O, dzięki :) Quote
Bejotka Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Ogromnie proszę o sprawdzenie i informacje, czy: - Bakier nadaje się już do ogłoszeń, czy okrzepł i zęby trzyma schowane, - Cygan (ten zadredziony mały) był już może u fryzjera? Bo jeśli był to wielka prośba do Agatki o nowe fotki chłopaka :) - Miodek ma być ogłaszany, czy nie? Jeśli miałby być, to co mam napisać o jego dolegliwościach? A może Stowarzyszenie tutaj też jakoś będzie wspierało ewentualny nowy domek dla niego? Przestałam ogłaszać wszystkie husky (Aron, Belfer, Gren, Rywal, Shaste) Quote
CornflakeGirl Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 Do adopcji poszła Kamusia od Assana. Dobry domek, u schroniskowych wolontariuszy, ale tak mi w serduchu zapadła...:) Miodka to jak rozmawiałyśmy można ogłaszać, z zaznaczeniem ze te nerwowe dolegliwości prawdopodobnie pozostaną. Myśle, ze wsparcie stowarzyszenia bedzie możliwe, ale nie decyduje, musze dopytać :) Dredzik jeszcze chyba fryzjera nie odwiedził, ale przypomnę o nim, jak juz dojdzie do ładu zrobie zdjęcia :) O Bakierze jeszcze nie wiem. Wieczorkiem obrobie zdjęcia, bedzie kilkoro nowych podopiecznych. Quote
CornflakeGirl Posted March 25, 2015 Posted March 25, 2015 https://picasaweb.google.com/112642832433711466327/25Marca2015?authuser=0&feat=directlink Pierwsza suczka to Tinka. Do schroniska została oddana przez właściciela. Mieszkała w bloku. Jest czysta i grzeczna. Tinka jest niezwykle towarzyska i przyjazna. Uwielbia pieszczoty i głaskanie. Ma 9 lat.Druga sunia to Rasza. Ma ok 2 lat. Sunia musiała dużo przejść w życiu. Na każdy gwałtowny ruch lub podniesiony głos od razu się kuli. Mimo kiepskiego startu w życiu Rasza nadal kocha ludzi i chce z nimi przebywać. Jest energicznym i wesołym psiakiem.,Potem jest Zefir, widziałam, że zdjęłaś ogłoszenia naszych haszczaków? Więc nie wiem jak będzie z Zefirem, bo on pewnie pod SOS husky pójdzie. Kolejna sunia jest jeszcze na kwarantannie. Oddana przez właściciela. Dżeki ( pinczerek) trafił do schroniska po śmierci właściciela. Ma ok 11 lat. Jest przestraszony i zdezorientowany. W stosunku do ludzi początkowo jest nieufny ale jak już komuś zaufa do wskakuje na kolana i wtula swoje małe ciałko. Dżeki pilnie potrzebuje domku.Wiki została odebrana z łańcucha. Sunia jest bardzo nieufna. Przy pierwszym kontakcie ucieka i kuli się. Wystarczy jednak troszkę cierpliwości i smakołyków, aby pozwoliła się pogłaskać i zabrać na spacer. Na spacerze grzecznie idzie za człowiekiem. Gdy komuś zaufa zaczyna się przytulać i rozdaje buziaki. Wiki potrzebuje kochającego i cierpliwego opiekuna, który pokaże jej, że ludzi nie są tacy źli. Wiki ma ok 5 lat. Jak dostała ode mnie kurczaczka to już chodziła za mną cały czas :) jest za dwoma kotami na końcu albumu. Zdjęć mało bo bateria mi siadła. Jak się oswoi to najwyżej zrobię więcej :) Quote
Bejotka Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Zefira nie będę ogłaszała, zgodnie z prośbą, bym husky pozostawiła Fundacji (choć uważam, że za dużo ogłoszeń to żaden ból, gorzej jak jest za mało) :) Tinka na stronie schroniska ma na imię Sara. To jak? :) Quote
CornflakeGirl Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 To na stronie jest dobrze, w błąd mnie wprowadzono :)) dowiedziałam sie juz u źródła :) 1 Quote
Bejotka Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 BAJKA olx.pl, alegratka.pl, zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl Ogłoszeń nie mają jeszcze: Dalia, Bakier, Cygan, Binka, Korba, Cola (nie liczę już tych psiaków, które lada moment będą ogłoszone: Dżeki, Rasza, Sara, Wiki) Quote
CornflakeGirl Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Tych psiaków brakuje zdjeć?:) Dalie wiem ze ktoś robił, w piątek bede uzupełniać braki:) ostatnio jakis szalone tygodnie nie wyrabiam sie :/ Quote
Bejotka Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Tych psiaków brakuje zdjeć? :) Dalie wiem ze ktoś robił, w piątek bede uzupełniać braki:) ostatnio jakis szalone tygodnie nie wyrabiam sie :/ Cygan i Bakier mają Twoje fotki, ale czekam z ich ogłaszaniem (Bakier agresywny, Cygan zadredziały) Quote
CornflakeGirl Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Aha to wiem:) Bakier już ma się lepiej, zaczął wychodzić na spacery, nadal jest troszkę wycofany i przestraszony, ale powoli przyzwyczaja się do tego gdzie się znalazł. Myśle, że można mu zrobić ogłoszenia z zaznaczeniem ze bywa nieśmiały i potrzebuje cierpliwego, opiekuńczego właściciela:) Quote
yavenna Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Jeśli po Zefira nie zgłosi się właściciel przejmiemy go pod skrzydła fundacji ;) Pani Bejotko nie prosiliśmy o zaprzestanie ogłaszania tylko o dodanie fundacyjnej formułki jak widać zaszło pewnie nieporozumienie. Co do zdjęć Dalii (to jest ta co siedzi z Sułtanem?) ja mam jakieś bo robiłam razem z Marleną ale nie wiem czy nadają się do ogłoszeń mogę komuś przesłać tylko nie wiem gdzie;) Quote
Bejotka Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Nie. Ustaliłam z panem Kamilem, że nie będę ogłaszała nowych husky :) A ponieważ te, co ogłaszałam - ogłaszałam ponoć z błędnymi imionami i wprowadzałam w błąd (choć używałam ich imion takich, jak na stronie schroniska) - uznałam, że te, które ogłaszam też pozdejmuję z sieci. Ogłaszacie je przecież Wy :) Bardzo proszę o zdjęcia Dalii, na priv podam zaraz mój adres. Dzięki z góry :) Quote
yavenna Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Imiona niektórych zostały zmienione bo np odezwał się były właściciel i okazało się, że pies reaguje na imię;) tak haszczaki są ogłaszane z ramienia fundacji ;) nie ma problemu mogę podesłać ale jak mówię nie wiem czy coś się znajdzie Quote
Bejotka Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Bardzo proszę - Agatko, Saro - napiszcie parę słów o Dalii... :) Yavenna - dzięki za śliczne fotki :) Quote
Saraa Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Dalia to kochana sunia, jest przyjazna do człowieka, lubi smakołyki i glaskanie. Początkowo jest nieco nieufna jednak po chwili pokazuje siebie. Boi się gwałtownych ruchów. Sunia powinna znaleźć dom z doświadczonym opiekunem bez dzieci i bez innych zwierząt ( nie toleruje psów, kotów ). Quote
CornflakeGirl Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Czyli Dalii daję jutro spokój :) ona nie jest jakoś aż tak bardzo agresywna, po prostu trzeba znać ten typ rasy. Mieszka z Sułtanem i tworzą bardzo zgrane stado. Ma swoje specyficzne zachowania, trzeba wiedzieć jak łączyć takiego psa. Quote
Saraa Posted March 26, 2015 Posted March 26, 2015 Agatka ma rację ,Dalia jeżeli już musi mieć za kompana podobnego gabarytowego psiaka i osobę która jeśli już da radę opanować 2 wielkie psiaki, jednak mimo wszystko fajnie byłoby gdyby była sama - dla bezpieczeństwa:) Quote
Bejotka Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 DŻEKI SARA BAKIER RASZA WIKI DALIA na olx.pl, lada moment dalej na: alegratka.pl, zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl Rasza dodatkowo na "Owczarek w potrzebie" Quote
Saraa Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Jeżeli chodzi o Kame, to mocno trzymamy kciuki bo w sobotę dopiero okaże się czy Sunia pojedzie do nowego domku :) Quote
Bejotka Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Była informacja, że poszła do adopcji. Ogłoszenia zdjęłam. Najwyżej zrobię jeszcze raz.... :( Trzymam kciuki. Quote
CornflakeGirl Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Bejotko... Z Kama wyszła taka sprawa, że podczas sterylizacji okazało się, że ma dużo malutkich guzków na listwie mlecznej, niewiadomo czy w takiej sytuacji państwo nadal będą zainteresowani. Mam nadzieje, że tak :) stowarzyszenie ma jak coś wspierać ją po adopcji. Quote
CornflakeGirl Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Potwierdzam, Kamcia pojechała dzisiaj do domku, bardzo fajni ludzie, mam z nimi kontakt telefoniczny:) Póki co na DT, aż skończy się sprawa z guziolami, ale nie ma co otwierać ogłoszeń, bo to jej docelowy domek :) Porobiłam zdjęcia nowych psinek oraz Twojego Midaska, Kropkę i Ozziego :) Obrobię to wrzucę, pewnie wieczorkiem :) Quote
CornflakeGirl Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 https://picasaweb.google.com/112642832433711466327/28Marca2015?authuser=0&feat=directlink Terier to Fajferek ( nie wiem kto wymyśla te imiona) na stronie będzie Fajfer. Został podrzucony do schroniska. Jak na teriera przystało jest szalony i mega energiczny. Fajfer jest dość niezależny, na spacerach zajmuje się swoimi sprawami. Bardziej niż człowiek interesują go zapachy. Podczas zdjęć w ogóle na człowieka nie reagował, tylko nos przy ziemi. Jak dla mnie jest młody ma pewnie ok 3 lat. W zeszycie nie ma wieku. Korba ma ok 1 roku. Jest bardzo pozytywna i kontaktową suczką. Jest towarzyska i przyjazna. Jak to młodziak jest energiczna i zawsze gotowa na spacer.Tinka (biała sunia z beżowymi plamkami) została oddana przez właściciela. Ta maleńka sunia prosto z kanapy wylądowała w schroniskowym boksie. Jej świat się zawalił. Początkowo była przerażona, teraz jest dużo lepiej. Sama podchodzi do ludzi i szuka kontaktu. Widać, że nikt dotychczas nie przykładał się do wychowania sunia. Malutka jest "nieogarnięta" i bardzo niesforna. Tinka potrzebuje kochającego i cierpliwego opiekuna, który nauczy ją jak byc szczęśliwym i grzecznym psiakiem. Sunia ma ok 1 roku. Od szczeniaka mieszkała w bloku. Nie jest jakimś szczególnym miziakiem, ale za smaczki daje sobie zrobić wszystko :)Cola została oddana przez właścicielkę, która nie radziła sobie z sunią. Cola ma 9 miesięcy i jest bardzo żywiołowa. Potrzebuje ruchu i pracy z człowiekiem, a nie dwóch 15 minutowych spacerów dookoła bloku. Cola podobno niszczyła w domu i pilnowała swoich zabawek. Cola początkowo była przerażona i próbowała zjeść każdego kto próbował do niej podejść. teraz jest dużo lepiej. Sunia pozwala zabrać się na spacer i powoli przekonuje się, że ludzi mogą być fajni. Jest jeszcze trochę wycofana, człowieka trzyma na dystans, ma opory by zaufać ponownie, ale to kwestia czasu. Jest przepiękna.Frida ma ok 1,5 roku (ta czarnulka). Jest dużą, smukłą dziewczynką, trochę w typie labradora. Jest bardzo towarzyska i przyjazna. Lubi piłeczki, aktywny domek poszukiwany:) Taka po prostu fajna dziewczyna. Spaniel Maks ma 5 lat i został oddany przez właścicieli z powodu wyjazdu. Nic więcej nie wiem. W biurze nie było jego karty i ankiety. Myślę, że jak to spaniel jest charakterny, wymaga cierpliwości i odpowiedzialnego właściciela znającego rasę, że to nie jest przytulak kanapowy. Nie jest ufny, woli zachować dystans, musi poznać człowieka by mu zaufać. Ze stałych bywalców: Maksio, Tyga, Kropka, Midas, Ozzy, no i Assan jako, że się szkolimy ;) Quote
Recommended Posts