Confess Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Bojka czuje się już zdecydowanie lepiej ! Lada chwila pożegna schronisko :) Quote
Confess Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 A teraz kolejna metamorfoza!!! Naszą dzisiejszą "ofiarą" został....TIMON :) Przypominam chłopaka PRZED ciachaniem: A teraz nowy , śliczny, pachnący : TIMON Teraz tylko czekać, aż oferty adopcyjne zaczną nas zasypywać :) Takie cudeńko nie może dłużej mieszkać w schronisku... Dziękujemy ponownie naszej cudotwórczyni :loveu: Quote
malawaszka Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Pięknie wygląda TIMON - york na długich łapkach :D świetna robota :klacz: szkoda że tak daleko jestem bo bym na szkolenie przyjechała :D Boja cudowna!!!!! :loveu: trzymam :kciuki: Quote
Bejotka Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Ja zdecydowanie wolę takie kudłate :) Ale jasne Timonkowi oczywiście fotki 'ostrzyżone' wrzucę do ogłoszeń :) Quote
Confess Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Bejotka napisał(a):Ja zdecydowanie wolę takie kudłate :) Poza efektami wizualnymi, są też walory estetyczne , futrzakom jest w takiej odsłonie znacznie wygodniej i zwiewniej :) Niestety schroniskowe boksy nie pomagają nam w utrzymywaniu ich futerek w czystości, a nie nadążamy za wycinaniem kołtunków :( Ale pokazując oblicze "przed" i "po" w ogłoszeniu, każdy znajdzie coś dla siebie :d jak będą chcieli, "zapuszczą" zwierzaka ;) Quote
Jagoda1 Posted June 14, 2012 Author Posted June 14, 2012 malawaszka napisał(a):Dziewczyny z co z Boją? Jak się czuje? Wiadomo już kiedy jedzie do domu? Dzisiaj telefonicznie pani Dyrektor przekaże szczegóły o zdrowiu suni p. Renacie. W sobote Bojka była na spacerze, odzyskała humorek, najchetniej zostałaby w gabinecie dyrektorskim.;) Quote
Olbrzymka Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 [quote name='malawaszka']Pięknie wygląda TIMON - york na długich łapkach :D bo Madzia stwierdziła że za dużo już tych sznupów w olsztyńskim schronie:evil_lol: teraz będą cięte na yorki ,pudle,grzywki ....:cool1: Quote
dessiak Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Mam pytanko do kogoś poinformowanego ;) Czy ktoś może mi powiedzieć jak nazywa się sunia, która w tej chwili jest w boxie razem z Morusem (tym podpalanym grubaskiem) i Benem? Taka wesoła, ruchliwa, brązowa z gładką, trochę dłuższą sierścią. Przypomina mi jakąś krzyżówkę Border Colie z czymś brązowym :p Czy ona ma ogłoszenia i zdjęcie na stronce Schroniska (nie mogę znaleźć) czy jest nie do adopcji? Quote
Ania_i_Kropka Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 To jest Inka. Sunia ma pakiet ogłoszeń od niezastąpionej cioci Bejotki i jest na stronie. Ineczka jest cudowna, kochana i bardzo spragniona własnego człowieka. Quote
malawaszka Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Olbrzymka napisał(a):[quote name='malawaszka']Pięknie wygląda TIMON - york na długich łapkach :D bo Madzia stwierdziła że za dużo już tych sznupów w olsztyńskim schronie:evil_lol: teraz będą cięte na yorki ,pudle,grzywki ....:cool1: no Morus zrobiony na pięknego airedale :D Quote
Bejotka Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Wszystkim ostrzyżonym kudłaczom zmieniłam w ogłoszeniach fotki - wrzuciłam po i przed strzyżeniem i dopisałam w tekście :) Został mi jeszcze tylko ostatni klient świeżo ostrzyżony - Timonek. Jutro może znajdę chwilkę. Quote
Confess Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Dziś na spacerki wybrali się m. innymi HAMLET i BUMER :) Pierwszy z nich to istny żywioł :D Pozytywnie zakręcony zaczepiał swoich kolegów, dumnie szedł do przodu, w między czasie sprawdzając to, na co zwracali uwagę koledzy :D Dzielnie zniósł czesanie, jednak czasem musiał odpocząć od szczotki i śmigał w odwiedziny do Bumerka, który także był w trakcie czesania (pare kroków obok ;) ) Śmieszny psiak :) Quote
Confess Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 BUMER Kiedy otworzyliśmy boks, w którym zamieszkuje Bumer Hamlet i Rico, psiaki nie wiedziały co zrobić z radości. Takie chwile pokazują, ile dla takiego biednego psiaka oznacza spacer... Bumerek podobnie jak koledzy, początkowo nie wiedział jak rozładować swoją zgromadzoną dawkę energii, najchętniej byłby w stu miejscach na raz, jednak kiedy zauważył, że szykuje się dłuższy marsz, uspokoił się i z podniesionym dumnie ogonkiem przemierzał leśne ścieżki ;)) Quote
malawaszka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Dziewczyny który pies jest większy - Morus czy Moris? nie mogę dojść do ładu z nimi przez t imiona podobne :oops::evil_lol: Quote
Bejotka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 malawaszka napisał(a):Dziewczyny który pies jest większy - Morus czy Moris? nie mogę dojść do ładu z nimi przez t imiona podobne :oops::evil_lol: Z Morisa zrób sobie Czakiego i będzie prościej :-D Czaki ma na drugie :) Quote
malawaszka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Bejotka napisał(a):Z Morisa zrób sobie Czakiego i będzie prościej :-D Czaki ma na drugie :) no i który jest większy? Quote
Ania_i_Kropka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 malawaszka napisał(a):no i który jest większy? Morus Dzisiaj do nowych domków pojechali: Luka, Luis i do wspólnego Inka i Diablo. :multi: :multi::multi: Quote
Bejotka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Ania_i_Kropka napisał(a):Dzisiaj do nowych domków pojechali: Luka, Luis i do wspólnego Inka i Diablo. :multi: :multi::multi: Ale wiadomość!! :multi::multi::multi: Inkę i Diablo adoptowano razem? Super! Gdzie pojechali? Które z ogłoszenia? Quote
Ania_i_Kropka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Bejotka napisał(a):Ale wiadomość!! :multi::multi::multi: Inkę i Diablo adoptowano razem? Super! Gdzie pojechali? Które z ogłoszenia? Inkę i Diablo adoptowali Państwo, którzy znaleźli Inkę. Nie mogli wtedy zatrzymać suni ponieważ mieli bardzo agresywną w stosunku do psów Rottweilerkę. Psiaki zamieszkały w domu z ogrodem pod Olsztynem. Luisa i Luke rodzinki wypatrzyły w schronisku. Quote
Bejotka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Cieszą te adopcje, czekam co tydzień na sobotę... :) Już sobie wyobrażam co czujecie Wy, które jesteście z psiakami blisko !! :) Oby domków przybywało!! :) Quote
Jagoda1 Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 A ja ogromnie ciesze sie, że: - Alvaro po zabiegu prawej przedniej łapy, wg chirurga powinno byc dobrze, - nasza malutka staruszeczka Lusieńka, śmiga po schronisku, wygląda super. to nie ta sama sunia! Jest niewatpliwa ozdóbka schroniska:lol: Piękny to widok, kiedy Lusia przytulona śpi z Alvaro..., "nieszczęścia chodza (śpią) parami"....:razz: Quote
Ania_i_Kropka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 [quote name='Jagoda1']A ja ogromnie ciesze sie, że: - Alvaro po zabiegu prawej przedniej łapy, wg chirurga powinno byc dobrze, - nasza malutka staruszeczka Lusieńka, śmiga po schronisku, wygląda super. to nie ta sama sunia! Jest niewatpliwa ozdóbka schroniska:lol: Piękny to widok, kiedy Lusia przytulona śpi z Alvaro..., "nieszczęścia chodza (śpią) parami"....:razz: Lusia i Alvaro 2 tygodnie temu: Quote
Jagoda1 Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 Lusieńka, jak trafiła do schroniska... Lusieńka dzisiaj:lol::lol::lol: Quote
malawaszka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 trzeba ją ogłaszać - niech znajdzie domek na emeryturę! cudowna jest! Quote
Bejotka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 malawaszka napisał(a):trzeba ją ogłaszać - niech znajdzie domek na emeryturę! cudowna jest! Lusia ma ogłoszenia. Quote
Recommended Posts