Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A teraz kolejna metamorfoza!!!

Naszą dzisiejszą "ofiarą" został....TIMON :) Przypominam chłopaka PRZED ciachaniem:

A teraz nowy , śliczny, pachnący : TIMON

Teraz tylko czekać, aż oferty adopcyjne zaczną nas zasypywać :) Takie cudeńko nie może dłużej mieszkać w schronisku...

Dziękujemy ponownie naszej cudotwórczyni
:loveu:

Posted

Bejotka napisał(a):
Ja zdecydowanie wolę takie kudłate :)

Poza efektami wizualnymi, są też walory estetyczne , futrzakom jest w takiej odsłonie znacznie wygodniej i zwiewniej :) Niestety schroniskowe boksy nie pomagają nam w utrzymywaniu ich futerek w czystości, a nie nadążamy za wycinaniem kołtunków :( Ale pokazując oblicze "przed" i "po" w ogłoszeniu, każdy znajdzie coś dla siebie :d jak będą chcieli, "zapuszczą" zwierzaka ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
Dziewczyny z co z Boją? Jak się czuje? Wiadomo już kiedy jedzie do domu?

Dzisiaj telefonicznie pani Dyrektor przekaże szczegóły o zdrowiu suni p. Renacie.
W sobote Bojka była na spacerze, odzyskała humorek, najchetniej zostałaby w gabinecie dyrektorskim.;)

Posted

[quote name='malawaszka']Pięknie wygląda TIMON - york na długich łapkach :D

bo Madzia stwierdziła że za dużo już tych sznupów w olsztyńskim schronie:evil_lol: teraz będą cięte na yorki ,pudle,grzywki ....:cool1:

Posted

Mam pytanko do kogoś poinformowanego ;)
Czy ktoś może mi powiedzieć jak nazywa się sunia, która w tej chwili jest w boxie razem z Morusem (tym podpalanym grubaskiem) i Benem? Taka wesoła, ruchliwa, brązowa z gładką, trochę dłuższą sierścią. Przypomina mi jakąś krzyżówkę Border Colie z czymś brązowym :p
Czy ona ma ogłoszenia i zdjęcie na stronce Schroniska (nie mogę znaleźć) czy jest nie do adopcji?

Posted

Olbrzymka napisał(a):
[quote name='malawaszka']Pięknie wygląda TIMON - york na długich łapkach :D

bo Madzia stwierdziła że za dużo już tych sznupów w olsztyńskim schronie:evil_lol: teraz będą cięte na yorki ,pudle,grzywki ....:cool1:

no Morus zrobiony na pięknego airedale :D

Posted

Wszystkim ostrzyżonym kudłaczom zmieniłam w ogłoszeniach fotki - wrzuciłam po i przed strzyżeniem i dopisałam w tekście :) Został mi jeszcze tylko ostatni klient świeżo ostrzyżony - Timonek. Jutro może znajdę chwilkę.

Posted

Dziś na spacerki wybrali się m. innymi HAMLET i BUMER :)

Pierwszy z nich to istny żywioł :D Pozytywnie zakręcony zaczepiał swoich kolegów, dumnie szedł do przodu, w między czasie sprawdzając to, na co zwracali uwagę koledzy :D Dzielnie zniósł czesanie, jednak czasem musiał odpocząć od szczotki i śmigał w odwiedziny do Bumerka, który także był w trakcie czesania (pare kroków obok ;) ) Śmieszny psiak :)

Posted

BUMER

Kiedy otworzyliśmy boks, w którym zamieszkuje Bumer Hamlet i Rico, psiaki nie wiedziały co zrobić z radości. Takie chwile pokazują, ile dla takiego biednego psiaka oznacza spacer... Bumerek podobnie jak koledzy, początkowo nie wiedział jak rozładować swoją zgromadzoną dawkę energii, najchętniej byłby w stu miejscach na raz, jednak kiedy zauważył, że szykuje się dłuższy marsz, uspokoił się i z podniesionym dumnie ogonkiem przemierzał leśne ścieżki ;))

Posted

malawaszka napisał(a):
Dziewczyny który pies jest większy - Morus czy Moris? nie mogę dojść do ładu z nimi przez t imiona podobne :oops::evil_lol:

Z Morisa zrób sobie Czakiego i będzie prościej :-D Czaki ma na drugie :)

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Dzisiaj do nowych domków pojechali: Luka, Luis i do wspólnego Inka i Diablo. :multi:
:multi::multi:

Ale wiadomość!! :multi::multi::multi: Inkę i Diablo adoptowano razem? Super! Gdzie pojechali? Które z ogłoszenia?

Posted

Bejotka napisał(a):
Ale wiadomość!! :multi::multi::multi: Inkę i Diablo adoptowano razem? Super! Gdzie pojechali? Które z ogłoszenia?

Inkę i Diablo adoptowali Państwo, którzy znaleźli Inkę. Nie mogli wtedy zatrzymać suni ponieważ mieli bardzo agresywną w stosunku do psów Rottweilerkę. Psiaki zamieszkały w domu z ogrodem pod Olsztynem.

Luisa i Luke rodzinki wypatrzyły w schronisku.

Posted

Cieszą te adopcje, czekam co tydzień na sobotę... :)
Już sobie wyobrażam co czujecie Wy, które jesteście z psiakami blisko !! :)
Oby domków przybywało!!
:)

Posted

A ja ogromnie ciesze sie, że:
- Alvaro po zabiegu prawej przedniej łapy, wg chirurga powinno byc dobrze,
- nasza malutka staruszeczka Lusieńka, śmiga po schronisku, wygląda super. to nie ta sama sunia! Jest niewatpliwa ozdóbka schroniska:lol:
Piękny to widok, kiedy Lusia przytulona śpi z Alvaro..., "nieszczęścia chodza (śpią) parami"....:razz:

Posted

[quote name='Jagoda1']A ja ogromnie ciesze sie, że:
- Alvaro po zabiegu prawej przedniej łapy, wg chirurga powinno byc dobrze,
- nasza malutka staruszeczka Lusieńka, śmiga po schronisku, wygląda super. to nie ta sama sunia! Jest niewatpliwa ozdóbka schroniska:lol:
Piękny to widok, kiedy Lusia przytulona śpi z Alvaro..., "nieszczęścia chodza (śpią) parami"....:razz:

Lusia i Alvaro 2 tygodnie temu: