Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jaco-placo']Przywiózł bym ci szampon dla niego,może jakąs biotyne i kwasy omega3 i 6,cynk może jeszcze ,co myślicie?[/quote]Byłoby idealnie, jeśli możesz... :).

Pomyślcie, proszę, gdzie by można jeszcze Bono poogłaszać, rozgłosić, zareklamować...

• Replies 900
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='24smutki'][FONT=Book Antiqua]:shake:Witam serdecznie ...czytam Was od dawna ale tak sobie myśle ,że działacie może i szybko ale mam wątpliwości....co będzię jak skonczą Wam sie pieniązki na białaska? co z nim bedzie? bedzie trzzymany w hoteliku Mosii za darmo? ...być może...chcę Wam powiedzieć , że schronisko to nie zawsze znaczy najgorsze zło, wystarczyłoby żeby on miał tam dobre jedzenie...i taniej by Was to kosztowało...wystarczyło by kupić mu karmę....myślę , że Jaco może i ma dobre intencje ale działa impulsywnie i nie do końca razsądnie....myślę , że jest to jego ostatnia adopcja z tego schronu w Łodzi...więcej psów nie dostanie...jest niepowazny....moze lepiej byłoby znalezć dom dla psa a nie kolejny hotel ...niepotrzebny stres dla psa i niepotrzebna koszty dla Was....uważam tę akcję za bezsensowną[/FONT][/quote]
[FONT=Arial][COLOR=Red][B]

jeśli masz takie osobiste odczucia że to nie ma sensu ...to zmartwię Cię ...mylisz się ....
Odpowiedz sobie na podstawowe pytania :
1. Czy w schronisku poznasz na tyle psa aby go wyadoptować i umieć powiedzieć o nim tyle co opiekun z hotelu ??
2. Czy w schronisku zapewnisz mu max zabiegów higienicznych ??
3. Czy będziesz go tam w stanie wyleczyć z choroby skóry ??
4. Czy zsocjalizujesz psa na tyle i wyuczysz by mógł bez problemu iść do domu ??
5. Czy zapewnisz mu zabawy i spacery ??
6. Czy zapewnisz mu odpowiednie jedzenie i witaminy ??
7. Czy w razie potrzeby będziesz szkolić psa ??

Jeśli na wszystkie odpowiesz TAK to proszę ... przyznam Ci rację ...ale na teraz NIE daję Ci racji ani w 1%

Ratując 1 psa nie zmienisz świata ....ale zmienisz świat dla tego 1 psa
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='24smutki']Ależ zapewniam Cię , że czytałam od początku...i wiem o tych 3 stowach ..ok niech Wam sie uda ..ale przekazcie Jaco że więcej psow niedostanie....na hotel..pozdrawiam serdecznie[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]może pokaż gdzie ogłaszasz Wasze psy z łódzkiego schroniska ?? wykaż się większą przedsiębiorczością aniżeli jaco :razz::razz:

czekam na linki do ogłoszeń które WSTAWIŁAS TY OSOBIŚCIE :razz::razz: ile adopcji tygodniowo masz ... :razz::razz:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

słuchajcie...mamy tu super wątek z super psem wspaniale rokującym...nie dajmy się prowokować...róbmy dalej swoje.
nam jaco placo bardzo pomógł i to się liczy
a jakieś swoje osobiste porachunki niech 28 ;) smutków załatwia sobie gdzieś indziej.

Posted

[quote name='agaga21']słuchajcie...mamy tu super wątek z super psem wspaniale rokującym...nie dajmy się prowokować...róbmy dalej swoje.
a jakieś swoje osobiste porachunki niech 28 ;) smutków załatwia sobie gdzieś indziej.[/quote]
Popieram :evil_lol:

Posted

[quote name='agaga21']słuchajcie...mamy tu super wątek z super psem wspaniale rokującym...nie dajmy się prowokować...róbmy dalej swoje.
a jakieś swoje osobiste porachunki niech 28 ;) smutków załatwia sobie gdzieś indziej.[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]:oops: a ja się rozgadałam [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]:oops: a ja się rozgadałam [/B][/COLOR][/FONT][/quote]
ale w 100% miałaś rację...tylko po co się denerwować?szkoda nerwów.

Posted

Smutki co ty mnie straszysz? ze psa mi wiecej nie dasz?od straszenia to sa strachy, sam czy tez sama mi przekaż ze psa wiecej od ciebie nie dostane,prosto w twarz,moge podjechac w kazdej chwili.pies jest w stresie?byłaś u mosii, widziałaś,w zyciu czegos takiego miec nie bedziesz, ten twój schron jest lata swietlne za tym hotelem,wiec wez sie ogarnij,nie widziałaś jak chłopak był radosny jak został luzem puszczony,biegał po całej działce,wreszcie był wolny ,mógł wąchać,sikac na trawe,tarzac sie, byc po prostu psem,więc nie pisz tych swoich rzygowin tutaj bo mi cisnienie podnosisz.

Posted

Moze i jestem impulsywny i działam pochopnie ale za to ty nie robisz nic by tym psą pomóc.Kolejny hotel napisałaś, co masz na myśli? to ze kosodrzewiny to hotel?:crazyeye:Jeżeli uwazasz ze pies ma teraz gorzej to powiedz przywioze go w moment i ci go oddam,bedziesz mogła patrzec jak mu skóra gnije.Nie dostane nastepnego psa?Wiesz co powiem ci cos JE..E MNIE TO.Myslisz ze zrobiłem to zeby mu zaszkodzić,jestem juz duży wiem co robie.Szkoda naszej kasy?Komu szkoda?chyba tobie.Jeszcze jedno nawet jak ten pies nie znajdzie domu,i moze bedzie krótko zył i u Mosii moze swój zywot skończy,to beda najlepsze chwile jego dotychczas zasranego życia.

Posted

[quote name='agaga21']ale w 100% miałaś rację...tylko po co się denerwować?szkoda nerwów.[/quote]

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]ano zdenerwowałam , bo Mi się wróciło to co dostałam ,,na talerzu ''od pewnych ludzi którym solą w oku było wyadoptowywanie przez nas psiaków ...no cóż ale ludzi nie zmienisz :razz::razz:

Jaco daj spokój .... My wiemy jak jest u Mosii , foty też mówią same za siebie ...a póki są osoby które chcą pomagać to WARTO to robić

Bono ...pokazuj pycholka
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Ja też wiem jak jest u Mosii i chętnie bym zamieszkała w jej hoteliku razem z moimi psiaczkami:lol: Jeśli ktoś wyprowadzi białasa na prostą to tylko ona. I nie ma co porównywać schroniska z hotelem czy DT bo to są miejsca nie porównywalne. Choćby tylko pod względem ilości psów i możliwości osobistego kontaktu.

Posted

:-o co sie tu dzieje??

nie bede polemizowac z resztą ale powiem ci smutki, dlaczego pies bedzie miał lepiej u mnie nie u ciebie.
- przestrzen, psy biegaja po duzej ogrodzonej działce
- spacery, tu chyba nie musze tłumaczyc
- prywatnosc, boksy "jednoosobowe"
- prawidłowe kontakty z innymi psami, zabawa, bieganie, przepychanki, nie powiesz mi chyba ze spęd kilku psów w jednym boksie, nawet najłagodniejszych, gdzie pies nie moze sie nawet wysrac w spokoju, mozna nazwac własciwym
- prawidłowe, codzienne kontakty z ludzmi, nie ograniczajace sie tylko do pieszczot(!)
- kontrolowany dostep do mieszkania, bezcenny dla przyszłej adopcji.

pies zyjacy w stresie i dyskomforcie nigdy nie bedzie zdrowy fizycznie.
a pełna micha i dobre intencje to tylko połowa sukcesu(choc tysiace psow nawet na to nie moga liczyc)

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Czarna owco ....a nie lepiej było sprawdzić , dopytać na wątku aniżeli zawierzać plotkom zawistnych osób i tym samym oczerniać ludzi tu zaangażowanych ????? [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jaco-placo']Moze i jestem impulsywny i działam pochopnie ale za to ty nie robisz nic by tym psą pomóc.Kolejny hotel napisałaś, co masz na myśli? to ze kosodrzewiny to hotel?:crazyeye:no prosze cie ,hotel w którym psy sraja pod siebie i na spacer nigdy nie wychodza ,zajebiście.Widziałem jaką skóre miał pies jak nie był na boksie tylko koło wetki ,nie było żle,ale kazano psy do boksów dac i mu sie pogorszyło ,niby kto by mu tą karme dawał jakbyście ją dostali,jaka jest gwarancja ze by ja dostał,twoje słowo?hahaha.Jeżeli uwazasz ze pies ma teraz gorzej to powiedz przywioze go w moment i ci go oddam,bedziesz mogła patrzec jak mu skóra gnije na schroniskowej diecie.Nie dostane nastepnego psa?Wiesz co powiem ci cos JE..E MNIE TO,TO TWOJE SUMIENIE,TO WłASNIE POKAZUJE JAK BARDZO CI NA TYCH PSACH ZALEżY.Myslisz ze zrobiłem to zeby mu zaszkodzić,jestem juz duży wiem co robie.Szkoda naszej kasy?Komu szkoda?chyba tobie.Jeszcze jedno nawet jak ten pies nie znajdzie domu,i moze bedzie krótko zył i u Mosii moze swój zywot skończy,to beda najlepsze chwile jego dotychczas zasranego życia.[/quote]
Dla Jaco i innych zbulwersowanych moja wypowiedzią...napisałam poprzedni jako 24smutki, chciałam dzis wyjaśnić sytuacje ale okazało sie , ze pomimo grzecznej formy wypowiedzi zostałam zbanowana...nie będę oceniać tego ale widocznie tu mozna pisać tylko komplementy albo zostanie sie uciszonym...co do sprawy Bono...jego historie znam od osoby , która jest podobno dobrze poinformowana o sytuacji psów w hotelu w Łodzi, dlatego pisałam , bo słyszałam że on tam dostawał suchą karmę i był otaczany wyjatkową opieką , mówiono mi ze wychodzi sie z nim na wybieg i do jakiegoś odrodu ...wieć dlatego zdziwiłam sie ze cgcecie go stamtąd zabierac skoro ma niezłe warunki ...jeśli Jaco tam jeździsz i to co piszesz widzuiałes na własne oczy , pozostaje mi stwierdzić , że zostałam oszukana. Przykro mi tylko , że moje grzeczne wypowiedzi nazwałes Jaco rzygowinami...mogłeś w inny sposób wyjaśnić mi sytuacje zamiast obrażać ...Mosii dziękuję za rzeczową i grzeczną odpowiedź...dla mnie tez liczy sie dobro psiaka , mea culpa ze uwierzyłam osobie , która chyba sobie ze mnie zakpiła....oczywiście jeśli tak jest jak piszesz niebedę robiła niczego by przeszkodzić Ci w wyjmowaniu stamtąd psów....ps. co to za karma za 40 gr? niesłyszałam o takiej jeszcze...miłego dnia Jaco i nieoceniaj pochopnie ..bardzo prosze

Posted

[quote name='Tengusia']czarna_owca posiadanie dwoch kont na dogomanii [B]jesli sie nie myle[/B] jest niezgodne z regulaminem ;)[/quote]
chetnie skasuje wszystkie..poprostu chciałam napisać wyjasnienie .a że zbanowano mi nick niepozostało mi nic innego jak napisac pdo innym....co do wiarygodnośći , sądziłam że bliska osoba ieokłamuje nie aż w tak perfidny sposób

Posted

Jacek jest ostatnia osoba, która skrzywdziłaby psa...
I zanim sie cos napisze, warto najpierw przemyśleć i sprawdzić, czy ma sie rację...papier/komputer przyjmie wszystko...ale inaczej jest z żywymi ludźmi których można skrzywdzić i to bardzo!!!

Posted

No pięknie, nie było mnie kilkanaście godzin na dogo, a tu takie afery :mad:.

[B]Czarna_owco[/B], powtórzę za Alicją - następnym razem, zanim zaczniesz oskarżać itd., to zapytaj o wersję i drugą stronę, bo dopiero mając pełny obraz można wysnuwać wnioski.
Decyzja o oddaniu Bono do mosii, nie była decyzją tylko i wyłącznie Jaco-Placo. Podjęliśmy ją wspólnie, a hotelik znalazłam ja. I ja również mam pełne zaufanie do mosii.
Masz rację co do finansów. Gdyby nie wspaniałomyślna deklaracja ab-agnieszki :loveu: to pewnie bardzo trudno byłoby nam utrzymać Bono w hotelu. Sama się boję tego ile czasu białas tam spędzi i czy zawsze będzie nas stać na zapłacenie mosii, ale myślę, że próbować warto, bo próbując dajemy temu psu szansę na normalny kochający dom!
Teraz, gdy już wiesz jak wygląda sytuacja, pomóż nam w poszukiwaniu mu domku, w robieniu ogłoszeń, bazarków, aukcji na allegro, zbieraniu pieniędzy :).
[B]
Jaco_placo[/B], spokojnie, bez takich nerwów i wulgaryzmów, bo jak zajrzy tu jakiś mod to będzie :ban:

[U]Mam nadzieję, że sytuacja jest już wyjaśniona i zapadnie cisza na ten temat i spokój. Jako założycielka wątku nie chciałabym, żeby przerodził się teraz w pyskówkę...
Chciałabym natomiast, żebyśmy się skupili na szukaniu Bono domu :). Bo bez tego rzeczywiście będzie siedział u mosii do końca swoich dni...[/U]

Posted

niezły szok. dawno takich bzdur nie czytałam. dziecko (czarna owco heh), Ty byłaś kiedys w schronisku?
poza tym:
[quote name='czarna_owca']co do sprawy Bono...jego historie znam [B]od osoby , która jest podobno dobrze poinformowana[/B] o sytuacji psów w hotelu w Łodzi, dlatego pisałam , bo słyszałam że on tam dostawał suchą karmę i był otaczany wyjatkową opieką , mówiono mi ze wychodzi sie z nim na wybieg i do jakiegoś odrodu ...wieć dlatego zdziwiłam sie ze cgcecie go stamtąd zabierac skoro ma niezłe warunki [/quote]
przepraszam, ze jeszcze to pociagne, ale jako osoba, która jezdzi na kosodrzewiny chciałabym zapytac: [B]co to za osoba.[/B] i na podstawie czego wnosisz, ze jaco-placo juz wiecej zadnego psa nie dostanie? tak na marginesie: to miejsce hotelem jest z nazwy. w praktyce to jest schronisko.
szczerze mówiąc usmiałam się. nie sądziłam, ze przeczytam tu takie bzdury. jestes albo młodziutka, albo z 'konkurencji'
wiesz dziecko, tu nie ma czasu na takie bzdety.

Posted

nie no, nie wytrzymam, to jest dobre:
Napisał [B]24smutki[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/bono-dog-argentynski-w-hotelu-u-mosii-potrzebny-ds-wsparcie-finansowe-113483-post11536132/#post11536132"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I][FONT=Book Antiqua]:shake:Witam serdecznie ...czytam Was od dawna ale tak sobie myśle ,że działacie może i szybko ale mam wątpliwości....co będzię jak skonczą Wam sie pieniązki na białaska? co z nim bedzie? bedzie trzzymany w hoteliku Mosii za darmo? ...być może...chcę Wam powiedzieć , że schronisko to nie zawsze znaczy najgorsze zło, [SIZE=3][B]wystarczyłoby żeby on miał tam dobre jedzenie...i taniej by Was to[/B] [B]kosztowało...wystarczyło by kupić mu karmę....[/B][/SIZE]myślę , że Jaco może i ma dobre intencje ale działa impulsywnie i nie do końca razsądnie....myślę , że jest to jego ostatnia adopcja z tego schronu w Łodzi...więcej psów nie dostanie...jest niepowazny...[SIZE=3][B].moze lepiej byłoby znalezć dom dla psa a nie kolejny hotel ...niepotrzebny stres dla psa i niepotrzebna koszty dla Was....uważam tę akcję za bezsensowną[/B][/SIZE][/FONT][/I]

[I][B][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]mała, gratuluję[/SIZE] :grin: [/FONT][/B][/I]