Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale mila rozmowe prowadzialam ze znajomym panem nasze psy sie nie lubily dzis zagadal czemu kiedys mial kolniez powiedzialam ze wykastrowany logan zupenie olal tego psa troche powachal on lolka troche dluzej pod ogonem wachal i tez olewka powiedzial ze tez swojego chce ciachnac ale w sumie to pies syna no ale ladnie zablyslam wiedza kastracyjna i pan jak najbardziej na plus:) Tak przekonalam mezczyzne sama mnie zdziwilo ze tak szybko teraz niech tylko spotkam jego syna ;)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='iwa b']Właśnie jesteśmy po kastracji,tzn mój Darcy jest ;). Wczoraj jeszcze byłam przerazona, chciałam tu zadawac tysiace pytań i cofnąć zaistniałą sytuacje( czyli kastracje),ale już dzisiaj ( 3 dzień) jest wszystko ok. Pozdrawiamy wszystkich obecnych i przyszłych kastratów :lol:.[/QUOTE]

gratuluje

Darunia apropo lapania sie za genitalia to kiedys widzialam takiego "sympatycznego" pana ktory w mcDonaldsie czytajac metra i rozkraczajac jak na fotelu ginekologicznym masowal sobie genitalia ...:roll:

Posted

tak to jest z facetami - personalizuja sobie :razz:
moje chlopicho tez nosem krecil ale nie specjalnoie , stweirdził ze jak trza - to tzra ;)

zależy od czlowieka - od sposobu postrzegania:)

Posted

[quote name='darunia-puma']u mnie jacyś niedołężni psychicznie są faceci na dzielnicy i tylko za jajka się łapią i syczą ....no comment[/quote]
:evil_lol:

Ja więcej słów oburzenia i sprzeciwu słyszałam od kobiet - jabym sugerowała kastrację ich szanownego małżonka, tudzież syna jedynaka, a nie psa...

Posted

Proszę o pomoc, mój Darcy miał w piatek kastracje, w niedziele i w poniedziałek mial lekki obrzęk, ale ładnie zeszło. Dzisiaj zauważyłam zaczerwienienie ( prawie zaognienie ),jak jestem przy nim to nie drapie, ale wystarczy, że wyjde na chwile to.....:shake:. Przeczytałam tu ,że niekiedy może to wystąpić, ale ja jestem panikarą, więc nie wiem iść rano do weterynarza, czy wystarczy,ze kupie jakąś maść ?( doradzcie jaką).Dziękuje.

Posted

ma szwy?
tzn. na szwach ma zaczerienione i tyka sobie?
Bo jesli tak , to drazni go, bo skora się zagoila praktycznie szew mu przeszkadza.
Je sli nie ma zadnych wycieków z miejsca opracji i nie puchnie nadmiernie nie ma sie czego obawiać .

Posted

Jeśli moszna jest sucha i nienabrzmiała, to nie ma się czym przejmować.[/quote]
Ma jeszcze lekki obrzęk, a zaczerwienienie jet dookola szwów. Jest żwawy i wesoły, tylko od czasu do czasu siada i nie wie co się dzieje. Mam mu to czymś smarowac? Do weterynarza idziemy dopiero we wtorek.

Posted

Wg mnie wszystko wygląda zupełnie normalnie, moje psy tak miały.
Zaczerwienienia, obrzęki, strupki, lekkie wycieki - to wszystko wpisane jest w proces gojenia. Trzeba pamiętać, że kastracja to ingerencja hirurgiczna.

Jeśli jednak coś Cię niepokoi, to idź do weterynarza. Nikt przez internet nie zobaczy tego, co Ty widzisz. Nikt z nas nie zna Twojego psa tak dobrze, jak Ty. Decyzja zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.

Posted

[quote name='iwa b']Jeśli moszna jest sucha i nienabrzmiała, to nie ma się czym przejmować.[/quote]
Ma jeszcze lekki obrzęk, a zaczerwienienie jet dookola szwów. Jest żwawy i wesoły, tylko od czasu do czasu siada i nie wie co się dzieje. Mam mu to czymś smarowac? Do weterynarza idziemy dopiero we wtorek.[/QUOTE]

i jak ? u nas jak go swedzialo a wiedzial ze nie moze sie lizac ani drapac to szybko siadal lub sie rzucal na ziemie tzn takie padni do pozycji lezec na dworze na poczatku caly czas siedzial wszystko sie pieknie zagoilo

Posted

tak dokładnie tak jak seth było dobrze dobrze dobrze a nagle padnij i za chwile z fotela na kanape i spowrotem i za chwile cisza i tak co jakis czas ale to normalne bo szwy sie sciagaja z ranka i moga uwierac wiec spokojnie ja tez byłam szyta i wiem co to znaczy jak zaczyna sie goic głowa do góry juz tylko blizej niz dalej do sciagniecia szwow

Posted

no to witajcie na wątku dla bez jajecznych :cool3:

za nami zabieg, przed nami gojenie, biedny Rudolf tłucze się po domu w kołnierzu, ale był już na spacerku :lol:
dzielny psiak !