sleepingbyday Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 a tak sie ostatnio zastanawiałam, że cisza na watku, nawet miałam pytac, ale temat zuzi mi wygonił z głowy wszytsko inne. z jkaimi lokalnymi mediami był kontakt wtedy - tzreba ich poinformowac, że miatso ściemnia, kontynuacja tematu, zwłaszcza istotnego dla miasta powinna ich zainteresować. czy lokalna fundacja (co to jest, TOZ, prawda?) napisała pismo z prosba o wyjasnienia? nie dotrzymuja w końcu zobowiązań. czy one byly na piśmie? Quote
Erazm Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Dziewczyny TOZ to chodzil latami i dopiero naglosnienie doprowadzilo do wydzielnia lokalizacji, to zadoopie ( sorry piotrkowianie) gdzie lapka lapke myje, a trzesa sie miejsca pracy bo kiedy je straca to nie znajda innego. Chyba najwyzsza pora to powiedziec... Teraz tez chodza i guzik z tego, tam musi chodzic ktos inny, niestety Quote
sleepingbyday Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 czy miasto zobowiązało się na piśmie?? czy media powiadomione? Quote
Erazm Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Arka obiecala dzwonic, nie wiem czy to zrobila, ma tyle na glowie. Wroce to sprobuje ruszyc sie w tej sprawie. Nie mam dojsc do mediow. Podjade po prostu do piotrkowskiego radia, gazety do ludzi z ktorymi rozmawialismy, oby to nie bylo za malo. Quote
mysza 1 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Myslę, ze to powinno być nagłosnione nie tylko przez media lokalne ale ogólnopolskie. Zapytam dziewczyn z wątku krzyczkowego czy mają dojścia. Quote
Erazm Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Mysza zgadzam sie z Toba. Trzeba by tez mocno pismienne dziewczyny poprosic o spreparowanie odpowiednich pism i dostac podpisy od jak najwiekszej ilosci organizacji prozwierzecych Quote
kasia14 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Przepraszam za offa, ale potrzebny jest ktoś do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Piotrkowie Trybunalskim. Czy są z stamtąd lub okolicy wolontariuszki? Quote
sleepingbyday Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Erazm, słońce - jestem pogubiona :oops:. co możemy zrobić, jak pomóc w sprawie schronu??? baardzo chciałabym pomóc w piotrkowie, tylko w obecnej sytuacji nie wiem, co mogę zrobić. czy sytuacja się wyjaśniła?. czy gmina odpowiedziała oficjalnie na zapytanie w sprawie budowy? Quote
mala_mi0076 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Nie można teraz się poddać! Dzięki Wam ustalono lokalizację, teraz trzeba zapytać odpowiednie osoby co się stało z pieniędzmi na schron!!! Quote
Erazm Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 Z ostatnich doniesien wynika, ze juz po przetargu. W poniedzialek bede dzwonic do Urzedu Miasta. Napisze czego udalo mi sie dowiedziec. Quote
Erazm Posted September 13, 2009 Author Posted September 13, 2009 Wiadomosci z Piotrkowa Po wielu latach oczekiwań ,decyzją Prezydenta Miasta Piotrkowa ,ruszyła budowa nowego i bardzo nowoczesnego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt . Na tej stronie będziemy , wszystkich zainteresowanych przyjaciół zwierząt, informować o postępie prac/również fotograficznie/. W tej chwili trwają pierwsze prace związane z przygotowaniem terenu pod budowę. Zakończenie inwestycji przewidziane jest na 31.05.2010 r. W nowym schronisku będą miejsca dla 250 psów i 50 kotów. Przewidziano również gabinet weterynaryjny i zwierzęta będą miały opiekę medyczną na miejscu bez zbędnych wyjazdów. Zarówno zwierzaki ze schroniska przy ul.Glinianej jak też ich opiekunowie z utęsknieniem czekają na upragnioną przeprowadzkę do nowej siedziby. Źródła: E-PIOTRKOW STRONA URZĘDU MIASTA Zwierzęta z Glinianej na teren oczyszczalni nie zostaną przeniesione w tym roku, a nowe schronisko dla bezpańskich zwierząt kosztować będzie prawdopodobnie prawie 2,5 miliona złotych. Taką kwotę zaproponowała bowiem piotrkowska firma AVOS, która złożyła najniższą ofertę w przetargu na budowę schroniska. Zainteresowanych wykonaniem nowego obiektu dla czworonogów było aż siedem przedsiębiorstw, w tym pięć piotrkowskich. - Oficjalne rozstrzygnięcie przetargu nastąpi w połowie przyszłego tygodnia - powiedział Błażej Torański, rzecznik prasowy prezydenta Piotrkowa. - Rozstrzygnięcia jeszcze nie ma, ale niemal pewnym wygranym tego przetargu jest piotrkowskie Przedsiębiorstwo Budowlane AVOS, czyli ta sama firma, która kilka tygodni temu protestowała wraz z RiG-iem "przeciwko temu, że piotrkowscy przedsiębiorcy czują się pomijani w organizowanych przez magistrat przetargach". Teraz ta firma prawdopodobnie wygra, dlatego, że zaoferowała najniższą cenę. Oferta AVOSu przewiduje wybudowanie schroniska dla zwierząt za sumę 2 497 tys zł. - dodał Błażej Torański. Zdaniem rzecznika są szanse na to, że prace budowlane ruszą jeszcze w sierpniu. Jak dowiedziała się Strefa FM, wykonawca inwestycji ma czas na jej realizację do końca maja 2010 roku. Cena schroniska według pierwszych założeń projektu wynosiła 3 mln. W kwietniu br. władze miasta przeszacowały kosztorys i obniżyły kwotę o milion. Najniższa, zgłoszona w drugim przetargu oferta przekracza plan o blisko 500 tys. zł. Inwestycja obejmuje: - Budowę zjazdu publicznego z ul. Małopolskiej 3 – Podole na teren Schroniska. - Adaptację istniejącego budynku magazynowego na budynek administracyjno-socjalny, zaplecze kuchenne, magazyn żywnościowy, pomieszczenie dla kotów, kociąt, i szczeniąt. - Budowę budynku z boksami i wybiegami dla psów, przeznaczonego na kwarantannę i izolację psów. - Budowę czterech budynków z boksami i wybiegami dla zwierząt, stanowiących część azylową schroniska. - Budowę woliery dla kotów. - Zagospodarowanie terenu: ogrodzenia terenu, drogi wewnętrznej, chodniki, śmietniki, zieleń parkowa. - Instalacja elektryczna (zewnętrzne i wewnętrzne) i oświetlenie budynków oraz terenu. - Instalacje wodociągowo- kanalizacyjne, (zewnętrzne i wewnętrzne) wentylacje c,o/ - Budowę kotłowni. Quote
sleepingbyday Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 a ktos opiniował projekt? żbey nie było, jak na paluchu, nby łądne, a duzo fuszerki, bo nie spytano fachowców o "drobiazgi" wynikajace ze specyfiki schroniskowego życia psów. Quote
_bubu_ Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [URL="http://mapapomocy.dogomania.pl/profile.php?id=118"][U]szukam kogos na wizyte przedadopcyjna w Bełchatowie dla kotkow. czy jest ktos z tej okolicy?[/U] [/URL] Quote
Erazm Posted October 2, 2009 Author Posted October 2, 2009 Napisz do Doroticus, ona jest z Piotrkowa. Quote
Erazm Posted October 4, 2009 Author Posted October 4, 2009 [SIZE="5"][COLOR="Red"]Serdeczne podziekowania dla wszystkich dogomaniakow, ktorzy sie zaangazowali w pomoc na rzecz budowy nowego schronu. Serdecznie dziekuje w imieniu TOZ Zwierzak Wam wszystkim, zrzeszonym i niezrzeszonym, wszystkim ludziom i organizacjom, ktorzy niesli pomoc, ktorzy w ten czy inny sposob poswiecili swoj czas i wiedze, WIELKI POKLON. Dziekuje Fundacji Emir, ktora wspierala dzialania i ktora dala zielone swiatlo ,Fundacji Arka i fundacji, ktorej nazwy niestety nie zapamietalam( Sochaczew)[/COLOR][/SIZE] [B]Aby zobaczyc wyniki WASZYCH dzialan zajrzyjcie na strone schroniska, jestescie WIELCY [/B] Zdradze Wam, ze strone zalozyl dzielny 15 latek, takich nastolatkow trzeba wspierac. Schronisko porzebuje pomocy zewnetrznej... Moze ktos ma pomysl... [url=http://www.schronisko-piotrkow.alias.pl/]News - Schronisko dla zwierząt w Piotrkowie Trybunalskim[/url] Quote
sleepingbyday Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 straasznie się cieszę. należy im się i pomoc i wsparcie i bezwzględnie nowa siedziba. będę śledzić wydarzenia. moja propozycja pomocy dla piotrkowa (w ramach możliwości, rzecz jasna) jest cały czas aktualna. Quote
mysza 1 Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Super wieści, ja mam wyjątkowy sentyment do tego miejsca, mam najwspanialszą sunię z piotrkowskiego schronu. Quote
Erazm Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 Ja tez mam sentyment...Wyciagnelam stamtad cudne psiaki;) Quote
Ewelina.w38 Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Trzymam kciuki, zeby cała akcja poszła sprawnie a przede wszystkim szybko, a nowe schronisko było dla zwierząt namiastka ich domu. Żeby nie trzeba było tam interweniować, żeby pracownicy na prawdę kochali te zwierzęta i zawsze byli chętni do pomocy wolontariusze! Tego Piotrkowskim psiakom i kociakom życzę!:loveu: Quote
mru Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 [B]słuchajcie![/B] pomiędzy Tomaszowem a Rawą Maz (bliżej Tomaszowa) - jakies 100 km od warszawy błaka się [B]psiak, którego trzeba odłowić[/B]: [B][url]http://www.dogomania.pl/threads/185757-Pies-b%C5%82akaj%C4%85cy-si%C4%99-przy-quot-Gierk%C3%B3wce-quot[/url][/B] [SIZE=4]czy ktoś mógłby pomóc???[/SIZE] Quote
OBSERWATOR 2012 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Co trzeba zrobic żeby powstrzymać biznes polsko- niemiecki !!!!!!! Biznes na całego !!!!!!!!!!! Polsce juz wciśnięto wojenne puszki stare z mięsem !!!!!!!!!!!!!!!!! Pozniej odpady radioaktywne !!!!!!!!!!a teraz uwaga wielki biznes !!!!!!!!!!!!!!!!! Psy i koty polacy "oddawają do raju " do niemiec za marne datki w postaci karmy i innych akcesori dla psów !!!!!!!!!!!!! A raj zamienia się w piekło !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie opamiętajcie się !!!!!!!!!!!!!!!! I miejcie odrobinę litości nad tymi zwierzętami !!!!!!! Tam psy idą na doświadczenia laboratoryjne i medyczne !!!!!!!!!!!!!! Testuje się na nich wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dokonuje się na nich oparzeń i licznych operacji !!!!!!!!!!! Ze schronisk są brane psy chore stare ślepe i kończą swój żywot w nieopisanych męczarniach !!!!!!!!!!!!!!! Włosi już napisali petycję i na mocy jej jest całkowity zakaz wywózki psów do niemiec ! A polska co zrobiła ?????!!!!!! Do piekła je wywożą a wy im w tym pomagacie !!!!!!!!!!!!!!!!! W niemczech mają swoje psy a nasze do laboratorii !!!!!!!!!!!!!!!!! W niemczech jest zakaz adopcji psów z innych panstw !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czytajcie artykuły !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Polakowi wszystko się wciśnie !!!!!!!!!!! Quote
Kłapoucha Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Przepraszam,że nie na temat,ale może kiedyś psiak w potrzebie się znajdzie i namiary się przydadą.Rusza nowa fundacja Ostatnia Przystań przeznaczona dla staruszków i psów śmiertelnie chorych.Zapraszam na wątek: http://tnij.at/56147 Quote
Recommended Posts