brazowa1 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Portos jest ładnym psem.Pierwsze skojarzenie- pomniejszony owczarek długowlosy. Wpierw nadzieja-na pewno ktos po niego przyjdzie,przeciez to domowy, wychuchany pies.Na pewno wlaściciele nie pozwola,aby ich przyjaciel cierpial porzucony w klatce.Ech,płonne nadzieje...nie ma co sie łudzic,ze ludzie za 7 lat przyjazni i lojalności(bo tyle ma Portos) odpłaca psu tym samym.Wiec siedzi Portos juz drugi miesiac za krata.Nie prostestuje głośno,nie krzyczy rozpaczliwie godzinami,jak niektore psy,Portos tylko patrzy... To madry,zrownowazony pies,ładnie chodzi na smyczy,w schronisku nie wykazał zadnej agresji.Widac,ze jest przybity,nie okazuje radości,zamkniety w sobie. 7 lat dla takiego psa to zaledwie połmetek.Pies bedzie Cie cieszyl swoja obecnościa jeszcze długie lata,jest w dobrej kondycji. Czesto starsi ludzie potrzebuja towarzysza na spacer,a z racji wieku nie moga wziac szczeniaka.Portos bylby doskonałym rozwiazaniem/ Portos bedzie rowniez świetnym towarzyszem dla ludzi chcacych spokojnego,ułozonego psa. Jezeli pomyslałes,ze to fajny pies-odwiedz go w schronisku w Sopocie i poznaj,moze zabierzesz go ze soba do swojego domu? Portos czeka,miejmy nadzieje,ze nie na darmo.Bo szkoda tego psa...:( Gdy myslisz-7 lat? eee,nie chce takiego psa. Pomysl: czym on sie rozni od 4-5cio latka? tak samo ucieszy sie na Twoj widok,tak samo zamerda ogonem,pojdzie na taki sam spacer,co kazdy inny pies.Myslisz,ze sie nie przyzwyczai? a czy Ty,majac do wyboru luksusowa wille i klitke w bloku na betonowej pustyni,uzyłbys argumentu:nie chce,bo sie juz nie przyzwyczaje? Portos jest w schronisku nie z własnego wyboru,po prostu nie mial szcześcia w zyciu i mial niedobrych właścicieli,ktorzy go porzucili jak rzecz. Ty mozesz to zmienic. Quote
beka Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Śliczny. a skad wiadomo że ma siem lat? wyglada na młodszego i nie ma siwizny... Quote
jagienka42 Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 ha ha portos nosi ogon jak mastif tybetański a nie jak onek:loveu:fajny psiak i mnie też się wydaje że nie ma siedmiu lat nie widać ani grama siwizny na pyszczku:loveu: Quote
akucha Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 Wystawiony na allegro i trójmiejskich. Jaki on cudny jest!!!!!!!!!!!!!! Quote
akucha Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Przyszło zapytanie o Portosa z, wydaję się, bardzi fajnego domu. Tylko ja nie wiem, jak on do dzieci?! Dwaj chłopcy w wieku 9 i 14 lat. nadał by się chyba, co? Quote
brazowa1 Posted June 22, 2008 Author Posted June 22, 2008 ano nie wiem,czy miał.Moze ta Pani byla,ale go nie wziela,bo okazalo sie,ze Portos świezo po zabiegu kastracji.Mam nadzieje,ze wroci. Quote
akucha Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Ech... a ja myslałam, że ta slicznota długo nie posiedzi. Ja bym brała i już, przecież to taki błachy zabieg. Quote
ponka1 Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Taki ładny, taki mądry i jeszcze w schronie:shake: Quote
akucha Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 nie podoba się i już :shake: a do schronu przyszły 2 piękne, czarne owczary, ech... Quote
akucha Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Ma pokazać, ja ciekawa! Mówiła, że piękne :placz: Ale co z tego, Portos też pięknota. Quote
brazowa1 Posted July 7, 2008 Author Posted July 7, 2008 jednemu zrobilam fotki-Makumbie.Ale oba sie indentyko,ladne,dorodne.Tylko Makumba zapowiada sie na fajniejszego,odwazniejszego. Ale z nich wszystkich Portos ma najlepszy charakter i jego mozna polecac. Quote
ponka1 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Portos jest pięknym psem, ma bardzo ładny włos i jest teraz na widoku blisko biura, teraz tylko brać eleganta- dać mu dobry dom, bo zasługuje. Quote
akucha Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Ma gapa, ale to nic nie znaczy przeciez. Jest pięknym psem, mógłby już do domu pójść. Quote
akucha Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Ma 2 gapów. Był jakiś telefon. Mógłby pójśc do domu, taka kolejka do allegro... Quote
brazowa1 Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 no mogłby pojsc....cholerka,jakby go mozna tak odmłodzic,chocby na papierze...:roll: Quote
akucha Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 No przeciez to nie staruszek. A pieknota jaka! Quote
brazowa1 Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 podniesiemy....z błoga swiadomoscia,ze to kastrat:) Quote
brazowa1 Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 Akuszko,nie tak dosłownie.Komu psa a la owczarek dlugowłosy? :cool3: Quote
akucha Posted July 27, 2008 Posted July 27, 2008 Kastrat może litość wzbudzić, wiesz? :razz: Szukam sposobu na promocję... Portos czeka!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts