~MaDaLeNa~ Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Widać ile radości teraz noszą w swoich serduszkach :) oby tak dalej..... Quote
Joannka Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='zulugula']Joannko, ile piesków pozostało jeszcze do adopcji? Czy są może jakieś wieści o warunkach u p. Biedrzyckiej? A może nowe zdjęcia tej reszty piesków są gdzieś na necie? Jeśli masz jakiekolwiek informacje w tej sprawie, to proszę podziel się z nami :lol: Odezwała się do mnie jakiś czas temu osoba, chętna żeby podjechać do tego przytuliska i sfotografować psiaki. Podałam kontakt do Ciebie. Nie wiem czy sprawa nabrała tempa. Być może uda się coś jeszcze w tej sprawie poprawić...[/quote] Zostały te, które są na stronie, na bieżąco wpisuje jak któryś znajduje dom, teraz były wysyłane plakaty do Warszawy- będą rozwieszane na ulicach. Co do zdjęc to niestety nikt do mnie nie dzwonił w tej sprawie a przydałoby się, bardzo przydało... Pani Biedrzycka w końcu podliczyła koszty i podała nam kwotę zawrotną- 11 tysięcy... MASAKRA,to niby za karme, pobyt, dowóz itp, a podobno karme ma za darmo z marketów, nam policzyła za każdego psa 5 zł na dzień, nie wiem co o tym myślec... Wyjeżdżam na kilka dni więc do poniedziałku nie będę miała możliwości tu zajrzec. Quote
Joannka Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Jeszcze jedno, jeśli chodzi o stan naszego konta to jest to prawie 9 tysięcy, trochę się boję co będzie jak podliczy nas wet...Mam nadzieję, że da się to rozłożyc na raty. Jeszcze raz dziekuje wszystkim, ktorzy okazali nam pomoc, jakakolwiek.:loveu: Quote
Joannka Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='Joannka']Zostały te, które są na stronie, na bieżąco wpisuje jak któryś znajduje dom, teraz były wysyłane plakaty do Warszawy- będą rozwieszane na ulicach. Co do zdjęc to niestety nikt do mnie nie dzwonił w tej sprawie a przydałoby się, bardzo przydało... Pani Biedrzycka w końcu podliczyła koszty i podała nam kwotę zawrotną- 11 tysięcy... MASAKRA,to niby za karme, pobyt, dowóz itp, a podobno karme ma za darmo z marketów, nam policzyła za każdego psa 5 zł na dzień, nie wiem co o tym myślec... Wyjeżdżam na kilka dni więc do poniedziałku nie będę miała możliwości tu zajrzec.[/quote] [B]Sorry, nie znałam wszystkich faktow, więc poprawiam że to 11 tysiecy to juz z leczeniem.[/B] Quote
zulugula Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Ona szczeka gdy się boi :lol: Duzo czasu spędzamy przy placu zabaw, dlatego takie zachowanie nie jest wskazane. Ale nauczę ją kultury :razz: W dniu dzisiejszym najpierw obszczekała mężczyznę, który się do nas przysiadł, a potem pchała mu się na kolana :evil_lol: Jestem zaskoczona szybkościa zmian jakie w niej zachodza. Quote
ARKA Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [quote name='Joannka']Zostały te, które są na stronie, na bieżąco wpisuje jak któryś znajduje dom, teraz były wysyłane plakaty do Warszawy- będą rozwieszane na ulicach. Co do zdjęc to niestety nikt do mnie nie dzwonił w tej sprawie a przydałoby się, bardzo przydało... Pani Biedrzycka w końcu podliczyła koszty i podała nam kwotę zawrotną- 11 tysięcy... MASAKRA,to niby za karme, pobyt, dowóz itp, a podobno karme ma za darmo z marketów, [B]nam policzyła za każdego psa 5 zł na dzień[/B], nie wiem co o tym myślec... Wyjeżdżam na kilka dni więc do poniedziałku nie będę miała możliwości tu zajrzec.[/quote] :mad: no prosze jak sie 'bissnes women' wyrabia!! A od gminy(jednorazowa oplata) za psa potrafila policzyc 200zl tylko. Tylze robi "szybki obrot psami" A ustaliliscie z nią warunki umowy, na jakich to zasadach ma byc?? Quote
majqa Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 [quote name='ARKA'] (...) A ustaliliscie z nią warunki umowy, na jakich to zasadach ma byc??[/quote] Ciekawa jestem, czy to typ pytania z grupy niewygodnych. Również czekam na odpowiedź, co, jak i czy na piśmie, zostało ustalone z góry. Quote
t_kasiek Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 ale sliczna fotka !!!!!!!!!!!!!!!!!!! no i ten usmiech :D:D:D [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images28.fotosik.pl/236/686458be3d90f12c.jpg[/IMG][/URL] Quote
zulugula Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 A dziekuje bardzo :lol: Czy te psy od Biedrzyckiej zostały zabrane? Gdzie aktualnie przebywają? Czy są dokonywane adopcje? Quote
zulugula Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 [quote name='Joannka']Dostałam informacje ze dziś także o psiakach w Interwncji- Plsat o godz.16.45, wywiad z Grzegorzem w Polsat News o 19.45, I o 19.50 TVN Uwaga. [B]Domy znalazly juz pieski z nr zdjęc- 257, 248, 246, 245, 244, 241, 239, 262 dzis jedzie do nowego domku :multi:[/B][/quote] Czy piesek nr 273 miał już zoperowaną łapkę? Który to jest pies nr 241? Nie widzę go na zdjęciu ze str.: [URL]http://www.animals.org.pl/?q=zaadoptuj_psa_ze_starej_wsi[/URL] Czy pies nr 235 - Largo został adoptowany? Być mo9że coś mi umknęło... Czy do dnia dzisiejszego zostały jeszcze jakieś psy zaadoptowane? W sumie odnotowałam na zdjęciach 41 psów. Czy są jeszcze jakieś, które nie zostały udokumentowane? Z informacji wynika, że było ich 49. [SIZE=5][COLOR=red][B][I]Bardzo proszę o odpowiedz.[/I][/B][/COLOR][/SIZE] Quote
martaipieski Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 [URL]http://www.dzienniknowy.pl/aktualnosci/pokaz/7386.dhtml[/URL] [URL]http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kobieta-wiezila-i-glodzila-ponad-50-psow,wid,10023209,wiadomosc.html[/URL] [IMG]http://www.dzienniknowy.pl/pliki/dzienniknowy/Image/2008/tn26/psy3.jpg[/IMG] Quote
zulugula Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 ech... Moje pytania bynajmniej retoryczne nie są... ;) Quote
Odi Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 [FONT=Verdana]W dniu 19 czerwca br. odwiedzili nas mili Goście z Pogotowia i Straży dla Zwierząt - Joannka wraz z dwoma Wolontariuszami. [/FONT][COLOR=#202020][FONT=Verdana] Goście przejęli od nas część zgromadzonej karmy - prawie 200 kg. Miałam przygotowany protokół w dwóch egzemplarzach, gdzie szczegółowo wypisałam, która karma i w jakiej ilości pochodzi do którego darczyńcy. Razem z Joannką skrupulatnie sprawdzałyśmy stan faktyczny z protokołem. Joannka w imieniu Pogotowia i Straży dla Zwierząt podpisała na protokole przejęcie darów. Tym sposobem później mogłam każdemu darczyńcy okazać protokół i każdy z darczyńców mógł przekonać się osobiście, ze jego dary dotarły do miejsca przeznaczenia. Każdy z darczyńców miał możliwość otrzymania kserokopii tego protokołu. Pozostałe u nas 56 kg ryżu wraz z wszystkimi worami z materiałami tekstylnymi ( kołdry, koce, narzuty, pościel, ubrania, dywaniki itp.) w ubiegły czwartek (26 czerwca br.) mój TZ osobiście odwiózł do Trzcianki. Tam otrzymał od Grzegorza stosowne pokwitowanie. Przy okazji TZ zabrał kilka plakatów dot. piesków ze Starej Wsi. W sobotę rozwiesiliśmy część w dwu lecznicach oraz w jednym sklepie zoologicznym. Resztę rozwiesimy w tym tygodniu. W jednej z lecznic Pani, która przyszła z pieskiem do lekarza, zainteresowała się tematem i wzięła od nas dwa plakaty oraz nasze numery telefonów. Powiedziałam, jak zwykle, że przyjmę protokolarnie na rzecz Pogotowia i Straży dla Zwierząt jedynie dary rzeczowe, pieniądze zaś można wpłacać bezpośrednio na konto Pogotowia. Konkretnym rezultatem zaowocowała wizyta w sklepie zoologicznym. Plakat umieściliśmy (za pozwoleniem oczywiście) w witrynie sklepu. Pan Właściciel sklepu zoologicznego Delfin zapoznał się z treścią na plakacie i natychmiast podarował 15 kg karmy Purina Dog Chow Adult. Bardzo serdecznie podziękowałam Panu w imieniu piesków ze Starej Wsi. Karmę pobrałam za pokwitowaniem, które zwrócę Panu wraz z potwierdzeniem przejęcia tej karmy przez Pogotowie i Straż dla Zwierząt. Zostawiliśmy Panu nasze numery tel. i w razie, gdyby jacyś klienci sklepu zoologicznego mieli życzenie wesprzeć darami rzeczowymi pieski ze Starej Wsi, to Pan nas o tym fakcie powiadomi. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#202020][FONT=Verdana]My odbierzemy te dary i przekażemy je do celu.[/FONT][/COLOR] Quote
zulugula Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 O rany!!! Ale się cieszę, że jednak jakieś działania nadal są podejmowane :multi: Musimy zrobić z nimi porządek... A tymczasem powiem Wam, że mój synek, który wcześniej bał się psów (wychowywał się z kotami), zupełnie zwariował na punkcie nowego współlokatora. Kazał sobie dorobić ogon i udaje, że też jest pieskiem. To po trochu wynika z zazdrości o moje pieszczoty. Teraz muszę je dzielić na dwoje ;) Młody powtarza wszystko po psie; siedzi jak pies, śpi na podłodze, biega z jęzorkiem na wierzchu... Chodzą noga w nogę i łapa w łapę. Gdy byliśmy na spacerze, Blanka podlała jakiś krzaczek, a mój młody też zdjął gatki i zrobił dokładnie to samo :evil_lol: Mało tego gdy Blanka chciała się wytarzać w yyy ...piórach, młody też na nich stanął i wykonał "lambadę" pupcią :p Quote
majqa Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Tak, to wspaniałe wieści, a do tego przedstawione od A do Z !!! Quote
SuperDog Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Pogotowie Adopcyjne Posokowców wsparło finansowo akcję niesienia pomocy dla "49". Dnia 24 czerwca br. wpłąciliśmy na konto POGOTOWIE I STRAŻ DLA ZWIERZĄT w Trzciance kwotę 300 zł. Wiemy, że są kolejni, którzy chcą pomóc chociaż w ten sposób. Na naszym forum zamieściliśmy info o "49" i są kolejne efekty - kolejne pieniądze lądują na koncie Straży - 400 zł. [URL="http://adopcje.posokowce.info/forum/viewtopic.php?p=1757&sid=39286f00627fa080c2e0b36b1792fbdc#1757"]CHĘTNYCH DO POMOCY CORAZ WIĘCEJ[/URL] [B]Teapot [/B]prowadzi bazarek na rzecz "49", w który zaangażowały się osoby z for decupage i i robótek ręcznych - zapraszam do licytowania przedmiotów. Warto!!!!! Pozdrawiam Quote
Joannka Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Witam po przerwie, zanotowałam wszystkie pytania i skonsultuje sie z Grzegorzem. Odi- jeszcze raz dziękujemy za wsparcie :loveu: SuperDog- ogromnie dziękujemy!!! :loveu: I wszystkim innym także. Mam nadzieję że już wkrótce uda nam się zabrac wszystkie psy ze Starej Wsi w miejsce do ktorego bedzie lepszy i blizszy dostęp- trzymajcie kciuki... Quote
martaipieski Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 [quote name='Joannka']Witam po przerwie, zanotowałam wszystkie pytania i skonsultuje sie z Grzegorzem. Odi- jeszcze raz dziękujemy za wsparcie :loveu: SuperDog- ogromnie dziękujemy!!! :loveu: I wszystkim innym także. Mam nadzieję że już wkrótce uda nam się zabrac wszystkie psy ze Starej Wsi w miejsce do ktorego bedzie lepszy i blizszy dostęp- trzymajcie kciuki...[/quote] Joannko siatke juz kupilam i inne materialy do budowy kojca wiec jak dobrze pojdzie w tym tygodniu bedzie czekalo miejsce na kilka psiakow:)i przedewszystkim blisko:) Quote
Isadora7 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Witaj Joannko. Cieszę się że już jesteś. Ja tez czekam w gotowości :) Quote
zulugula Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Ok, czekam na nowinki :-) Przepraszam za swoją nadgorliwość, ale bardzo przejełam się ich losem i pragnę, żeby żyło im się latwiej :lol: Quote
majqa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 [quote name='zulugula']Ok, czekam na nowinki :-) Przepraszam za swoją nadgorliwość, ale bardzo przejełam się ich losem i pragnę, żeby żyło im się latwiej :lol:[/quote] To nie nadgorliwość a normalna, ciepła, ludzka reakcja! Quote
Odi Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Majga, dziękuję za miłe słowa:loveu: Joannka, serdecznie pozdrawiam:loveu: Quote
zulugula Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 bo Majqa to taka dobra wróżka - mi też dodaje otuchy ;) Quote
majqa Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Dziękuję Dziewczyny!!! :oops: Aha, czekam i chcę się doczekać konkretnych fotek, konkretnych psiaków (które i mogą i nadają się już do adopcji) i ich opisów, by zrobić z tego dobre teksty ogłoszeniowe i pomóc w ogłoszeniach. Martaipieski obiecała takie info. Marto, masz coś dla mnie? Byłabym zdania by takim psiakom założyć wtedy osobne wątki o jakimś wspólnym początku tytułu, inaczej info o nich zginie w tłumie postów. Quote
Recommended Posts