Hund Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Figa do dzisiejszego popoŁudnia mieszkaŁa na podżywieckiej wsi. Na schodach :( przed drzwiami , na betonie, pod goŁym niebem. Kiedyś staŁa stodoŁa, można się byŁo schronić ale stodoŁę porąbano...na deski żeby mieć czym palić w piecu...do lasu daleko...caŁe 10 minut. MiaŁa wŁaścicieli -on alkoholi, ona- umysŁowo chora. Sądzili że pies żywi się wiatrem i deszczówką. Kopana , bita , gŁodzona ot co można robić na wsi z nudów.... nie broniŁa się, przylegała do ziemi. ChodziŁa napić się i zjeść do sąsiadów, ale jak to na wsi nikt nie daŁ :( tylko jedna staruszka wystawiaŁa jedzenie i wodę. Na tej wsi Figa spędziŁa caŁe swoje życie 1,5 roku. OdchowaŁa swoje potomstwo, wiejskie kundelki kiedy chciaŁy dobieraŁy się do niej, nie miaŁa się przecież gdzie schronić. DO DZIŚ !!! Dziś Figa pojechaŁa do lecznicy, w tym tygodniu zostanie wysterylizowana, odrobaczona i wykąpana. Mimo wszystkich przeżyć pcha się na kolanka i bardzo bardzo pragnie miŁości. Jest lekkim mikruskiem zmieści się w każdym mieszkaniu. Od dziś czeka na nowy dom! http://i28.tinypic.com/oruvqw.jpg http://i30.tinypic.com/34sqnu9.jpg http://i28.tinypic.com/21d51uc.jpg http://i26.tinypic.com/345mnfo.jpg http://i32.tinypic.com/w9jzlx.jpg http://i25.tinypic.com/2lxgi7l.jpg Quote
Jola_K Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 ale malenstwo ciesze sie ze udalo sie ja wyrwac z tego miejsca :) bidulka Quote
Hund Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 To byŁa szybka akcja Pinczerki i gizmo ;) ale miaŁam obstawę ;) Quote
Hund Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Maleństwo jest naprawdę kochane i śliczne. Mam nadzieję że komuś wpadnie w oko. Nie może wrócić na wieś :( Zaraz do niej jadę zobaczyć jak przeżyŁa noc . Dla niej klatka z kocykiem to coś nienaturalnego :( Quote
Hund Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Figa już po kąpieli :) po wyjęciu 2 kleszczy i zbadaniu oczek, niestety ma niedrożne kanaliki czy soś w tym stylu :( podczas narkozy kanaliki może się uda udrożnić :) Na razie maluszek śpi...mam nadzieję ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Na prośbę Hund - zamieniam linki z pierwszego postu na zdjęcia pięknej Figusi :) Trzymamy kciuki za malutką, dzielną dziewczynkę! Quote
Hund Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Dziękuję że zajrzaŁaś na wątek Figi . Mam nadzieję że uda mi się ją dziś wieczorem odwiedzić. Ona bardzo pŁacze zamknięta w kaltce :( do tej pory żyŁa luźno i nie rozumie że to dla jej dobra :( Oj domku szybko znajdź się proszę !!! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Mam nadzieję, że weci w lecznicy nie niecierpliwią się z powodu tych jej płaczów... Kiedy sterylka? W górę maleńka! Quote
Hund Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Figa już po sterylce, wŁaśnie od niej wróciŁam , borok sraszny :(:(:( dopiero się wybudza trzęsąc się i popiskując :( jutro rano tam podjadę żeby zoabzcyć jak się czuje. Quote
Szarik Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Nie chciałabym zapeszać, ale wydaje mi się, że jest domek, a przynajmniej tymczas dla suni. ;) Wszystko wyjaśni się do konca na dniach :) Quote
Hund Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 szarik tak bardzo bym chciaŁa !!!! Trzymam kciuki, maŁa jest naprawdę kochana i tak bardzo pragnie kochać !!! CaŁuski daje bez końca ;) Quote
Szarik Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Ja również, cały czas czekam na wieści, ale spodziewam się najlepszego! :loveu: Quote
Hund Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 Z Figunią już dużo dużo lepiej. Oczywiście nosi kaptur :evil_lol: ponieważ za bardzo jest zainteresowana brzuszkiem :razz: Przytulak z niej niesamowity , tylko gŁówkę nadstawia a w kapturze niezbyt wygodnie :evil_lol: Dziś kolejny dzień bezdusznej pogody , maŁej Fidze to niezbyt się podoba :) lepiej przecież siedzieć na miękkiej poduszce :p w ciepeŁku :p Ciekawa jestem co mÓwią na wsi jej byli pseudo wŁaściciele :cool3: DowiedziaŁam się że na wsi woŁali na nią....BLONDYN...czy ktoś miaŁ kiedyś gorsze imię??? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Imię w sam raz dla małej, biało-brązowej suczki... Czy oni w ogóle zdawali sobie sprawę z tego, że to jest suczka, nie pies? Figa pasuje do niej o wiele lepiej :) Quote
Szarik Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Eh, z tym domem to za bardzo się chyba pośpieszyłam, mogłam nie zapeszać. Ciągle WIEELKI ? i nie wiadomo co będzie... Pukam wszedzie w międzyczasie, puki nie ma 100% pewności, że będzie domek, ale nikt nie potrafi pomóc :( Quote
Hund Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 Ciągle WIEELKI ? co to znaczy Szarik??? Mała płacze kiedy ją zostawiam, jest taka kochana , nikt nigdy nie poświęcaŁ jej czasu, nie przytulał :(:( teraz nie może się tym nacieszyć. Zasnęła mi dziś na kolanach....spała tak słodko..aż musiałam iść i ją najpierw obudzić. I oczywiście byŁ pŁacz :(:(:( Quote
Szarik Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 To znaczy, ze ciągle wielki znak zapytania... A właściwie powoli się wyjasnia :( Mój entuzjazm był wielki, bo gdy opowiedziałam znajomej o Fidze, powiedziała: 'to ja ją wezmę!'. Była tak przekonana, że ja też. Zastanawiała się już nawet nad wyborem obróżki, tak jakby Figa miała przeprowadzić się do Niej już jutro. Myślałam, że rodzice juz wiedzą, ale nie. Wczoraj powiedziała, że wyszłoby, gdyby postawić rodziców przed faktem dokonanym, ale to niemożliwe. Kazałam jej jeszcze prosić rodziców, przesłałam zdjęcia, ale obawiam się, że to wiele nie pomoże. Pytam teraz wielu osób, nawet takich, które spotykam na spacerze z psem i rozmawiamy. Mam nadzieję, że wreszcie się uda. Przepraszam, że rozbudziłam chęci, sama byłam bardzo szczęśliwa, więc chciałam się z Wami podzielić, ale nie udało się. Robie co w mojej mocy :( Quote
Hund Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 No cóż nie Twoja wina :(:(:( ale już tak się cieszyłąm :(:(:( Figa nie może wrócić na wieś, pewnie skopaliby ją za to że tak dŁugo jej nie byŁO :( zasłużyła na normalne traktowanie. Jest taka malutka :( , Umie zachować czystość,sama nie wiem skąd ale trzyma aż do wyjścia wszystko. Nie nabrudziŁa w boskie ani razu, lubi koty, pozwala im nawet jeśc ze swojej miski. Muszę znaleźć jej dom... nie może wrócić na wieś ani też nie może zamieszkać w schronisku :(:( POMOCY JEST TAKA MALUTKA !!! Quote
Recommended Posts