Szczurosława Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Dziś na porannym spacerze znaleźliśmy sierotkę... Sunia przestraszona siedziała przy torach.Ludzie jechali do kościoła,ale szczeniakiem nie przejął sie nikt... Wg słów osób mieszkających przy przejezdzie, sunie porzuciła dwójka dzieci, która następnie szybko odjechała rowerami. A sunia czekała... Malutka ma ok.2 ms, nie ma pcheł, żeberka na wierzchu, brzuszek ogromny. Troszke sie boi dotyku, kuli się,boi sie wejść do domu. Poza tym jest bardzo przytulaśnym i miłym szczeniakiem. Kontakt w sprawie suni: 603 224 392 [email protected] gg:9842331 Quote
Szczurosława Posted May 18, 2008 Author Posted May 18, 2008 Docelowo sunia nie przekroczy 15 kg. Quote
Jagoda1 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=367278512 Quote
Yona Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Jak już jako dzieci porzucają bezbronnego szczeniaka, to aż strach pomyśleć, co to będzie dalej... Quote
Jagoda1 Posted May 18, 2008 Posted May 18, 2008 Yona napisał(a):Jak już jako dzieci porzucają bezbronnego szczeniaka, to aż strach pomyśleć, co to będzie dalej... ...porzucą starych rodziców, ale... na torach...:shake: Quote
Szczurosława Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Taak, młoda ma brzuch pelen robaków, a ja nie mogę dorwac weta... Pędrak zrozumiał jak sie chodzi na smyczy, po schodach,że nie zaczepia sie kotów,ani psów.No i zaczęła sygnalizować,że chce na dwór:multi: W nocy domagała sie tego o 1, 4 i 6 rano:mdleje: Nigdy więcej szczeniaka w domu... Quote
Jagoda1 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Na allegro ma już trzech obserwatorów, może szybko znajdzie dom? Quote
Szczurosława Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Yona napisał(a):Pampersa jej załóż :evil_lol: Oj przydałby się:lol: Dziś w nocy wychodziła o: 21, 23, 1, 3, 4,5,6 .Ona jest nie do zmordowania:placz: Byliśmy u weta, dostała tabletkę, wet martwi sie,że ten brzuch taki duży.Może być zarówno pełen robaków , podejrzewa też wode w wątrobie. Po odrobaczeniu porządnie ją przeczyściło, niemal co godzine robiła porządną kupę, pełną jaj, dorosłych pasożytów nie widziałam, ale może przez noc uciekły;) Aha, mała też wciąz się drapie po klacie i pod pachami, ma tam ranki, wet uważa to za rekacje alergiczną, na robaki albo jakieś jedzenie. Z allegro zgłosiła sie dość sensowna pani z Wyszkowa,kilka dni temu odeszła jej sunia/zatrucie/ i pani w czwartek chcę przejechać pół Polski po Pędraka:multi: Ale musze przyznać,że odzew jest dość duży, gdyby pozostałe psy cieszyły sie takim zainteresowaniem schroniska byłyby puste... Po spacerze Pędrak śpi i przez godzine będzie spokój:multi: Quote
Szczurosława Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 Mam nadzieje,że pani się dziś odezwie:roll: Wczoraj wpakowałam małą w autobus i pojechaliśmy polansować sie po mieście.Wet dokładnie obejrzał jej ranki,dodatkowo wyskoczyły jej ropne zmiany na brzuchu, dostała steryd, witaminy i coś na te ranki.Prawdopodobnie jest to reakcja alergiczna na obnecność robali.Teraz mała drapie sie rzadziej i mniej intensywnie.Dostała lek i do niedzieli włącznie będzie kłuta.Ma książeczke,ale 100pkt dla tego, kto odczyta nazwy środków;) Tak więc oprócz tego i zarobaczonego brzucha ma jeszcze krzywice. Brzuch jest już mniejszy, skóra nie jest napięta i teraz wyraźnie widać żebra. Jako ,że obecnie bezskutecznie szukam pracy i wraz z moją trzodą żyjemy na kredyt, to jeszcze u weta mam debet na 40zł.Więc potencjalny chętny musiałby spłacić pana weterynarza;) Quote
asia78 Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Ja bym powiedziała, że raczej mini Entlebucher niż Collie Quote
Szczurosława Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 asia78 napisał(a):Ja bym powiedziała, że raczej mini Entlebucher niż Collie Kolorki sie zgadzają,ale na entlebuchera ma chyba za długie kudełki, na banseji zresztą też;) Quote
Szczurosława Posted May 22, 2008 Author Posted May 22, 2008 Fak! Paniusia z Wyszkowa tak sie napaliła na sukę,że aż zerwała kontakt... Suka pilnie szuka choć DT, inaczej trafi do schroniska, a tam 80% szczeniaków w ciągu tygodnia pada na nosówkę...:-( Quote
wapiszon Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Sunia już jest w nowym, super domku:multi:. Przygarnęła ją moja koleżanka- miłośniczka psów. Mała nie mogła lepiej trafić. Dług uregulowany.:loveu::loveu::loveu: Quote
Jagoda1 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 UFFFF!!!! Cieszę się ogromnie, na pewno będzie szczęśliwa!:lol: Anka, są jeszcze dobrzy ludzie...;) Quote
wapiszon Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Będzie miała dobrze. Mieszka( już!!!!) w domu z ogrodem. Za kilka dni dołączą do niej dwa małe kotki. Będę ja często widywać a relacje będę miała co dzień! Ręczę za ten domek!!!!:multi::multi::loveu::loveu::lol::lol::multi::multi: Quote
wapiszon Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Sunia już zwiedziła nowy domek i ogród. Jest spokojna, nie boi się. Przegoniła zaprzyjaźnionego ( bezpańskiego) kota. Wyczuła gniazdo jeży i je oszczekuje. No i oczywiście zjadła kurczaka z ryżem:lol: Quote
Recommended Posts